אם היה מושג בשיוט...

אם היה מושג בשיוט...

יש לי מחרתיים יום מיון ליחידת חובלים סיפרו לי שיהיו שאלות על מפרסים וציוד השטה וצלילה אנימקווה שהם לא מצפים שאני אמור לדעת את כל הדברים האלה אבל יהיה נחמד לדעת בידע כללי מושגים וחוקי השטה בסיסיים אם למישהו יש קישור לאתר נחמד שיתן רק רקע כללי, אני אשמח תודה

olahav

New member
שזה לא מה שיפחיד אותך

ראיתי כבר חובלים דגולים שהיו (עכברי יבשה גמורים) בורים מוחלטים בכל הקשור בים לפני הגיוס - בקיצור "ירושלמים". ונהיו מפקדי כלי שייט מצוינים. לא יכשילו אותך אם לא תדע מה זה מלגז או מנור. בעיקר מה שחשוב פה זו האישיות ולא הידע ולצערי לזה אי אפשר להתכונן. שיהיה בהצלחה.

ה ש ח ף

New member
קורס בחובלים

קודם כל, כל הכבוד על ההתנדבות, הרבה אנשים שוכחים את החשיבות של ההתנדבות בצבא ובחייל הים ובמיוחד בתקופה שכזאת. במיון לא מחפשים ידע מוקדם, אל תחשוש מכך, מחפשים את האנשים המתאימים, את הידע יעניקו לך בקורס עצמו. להיות חובל זה אתגר לא קטן. הקורס ארוך ולא קל, השרות בספינות מכיל קשיים משלו, אבל האתגר בפיקוד בים על כלי שייט בפעילות מבצעית לא ניתן כלל לתאור. מצפה לך שרות מעניין מאין כמוהו. אז... שיהיה בהצלחה !

תודה רבה לכולם...

אמנם לא ידעתי מזה מלגז ומזה מנור ( וגם בעת כתיבת שורות אלה איני יודע) ועברתי את יום המיון, ועל אף שאני כשם שהגדיר את זה אחד מחברי הפורום " עכבר יבשה" מוחלט, אני כבר מצפה בכיליון עיניים לשרת בים.

hary_i

New member
מלגז ומנור

קודם כל בהצלחה בקורס חובלים. ואם אתה רוצה לדעת מה זה מלגז ומנור אז: מלגז הוא המזלג שבו שמים את המשוט בזמן חתירה בסירת משוטים. מנור הוא מוט שנמצא במאונך לתורן ואליו מתחבר המפרש הראשי.

חברים אני עוד לא בקורס...

יש לי עוד גיבוש ארוך של 4 ימים ותודה על מידע זה, אך אני מאמין שאם אני רוצה באמת ללמוד משהו אני צריך לעבור על הכל בצורה רצינית מהבסיס ועד הפרטים הקטנים תודה לכולכם

למעלה