אם ההבדל בין...

siete

New member
כל היינות של כרמל כאלה?

או שיש כאלה שלא מבושלים? (הבנתי שאם היין לא בושל, אבל הוא בוקבק, אז מותר לגוי לגעת בו, כל עוד הבקבוק חתום. אז אין חובה של ממש לבשל, רק לגרש את כל הגויים מתהליך היצור עצמו).

siete

New member
מעניין!

תודה איש מיסתורין, אהבתי את 11! אני אזכיר את זה לחברתי שומרת הכשרות...
מרגיז שוותרו על 4. לפעמים עושה רושם שהרבנות מעוניינת בכשרות בשביל הרווח שלה בלבד. במקום לזרוק אחוז מהיין לזכר העבר, למה שלא יתנו כמה אחוזים מהרווחים לנזקקים? זה לא שחסרים כאלה.

siete

New member
אכן מרשים

אני שונאת את המשפט הזה "כבוד בת מלך פנימה". יאללה, שכל החרדיים למינהם ידאגו לצניעות של עצמם, ושלא יגידו לי מה לעשות! ואסיים בברכת "שעשני כרצונו"...

siete

New member
../images/Emo6.gif

ואם אנחנו כבר כאן. הברכה הזו, "הטוב והמטיב" - מישהו אמר לי שאם מתחילים ארוחה ביין לבן, ואז עוברים ליין אדום צריך לברך "הטוב והמיטיב". (כי יין אדום יותר שווה?) מישהו אחר אמר לי שמברכים רק אם היין האדום מגיע לשותה "בהפתעה". ז"א הוא לא היה על השולחן כל הזמן. מישהו מכיר מאיפה זה בא?

שמיל111

New member
אם ההבדל בין...

יין כשר ליין שאינו כשר, מסתכם רק בתהליך השגחת הכשרות? תודה מראש מהמתעניין המתחיל

bujored

New member
לא, יש הבדל מאוד מסוים והוא:

יין כשר חייב לעבור תהליך בישול, כלומר העלאת הטמפרטורה שלו ל80 מעלות לפחות. דבר שפוגם באיכותו הסופית של היין.

siete

New member
לא רק...

יין כשר חייב להיות מוכן ע"י יהודים שומרי מצוות. יין שגוי נגע בו נקרא "יין נסך" ואסור לשתיה. אסור למי שאינו יהודי לגעת ביין, ואסור ליהודי לשתות בחברת מי שאינו יהודי. אלא אם כן משתמשים ביין שבושל - ולכן אסור לשימוש בזבחים של עובדי אלילים. אם היין בושל, מותר לגוי לגעת בו, והוא נשאר כשר. בישול היין ב80 מעלות הוא עניין של כמה שניות, יש שטוענים שזה פוגם, ויש שטוענים שהדבר לא פוגע כלל, ואף מייצב את הטעם. (יקבי רמת הגולן זכו במספיק פרסים כדי להוכיח זאת...)

למעלה