אם הגמר היה נקבע

doctorwhat

New member
האמת שבמקרה הזה אני מסתמך על מה שסיפרו לי

כי לא צפיתי כל כך בעונה השלישית, אבל לפי מה שהבנתי מעוך היה סוג של מחמאה או כינוי חיבה או משהו כזה, לא?

אתה מכיר את זה

שלמישהו יש קסם- אתה יודע שהוא מותק אבל עדיין אתה ממש לא מסכים עם צורת ההתנהגות שלו?
אז סוג של מחמאה כזו היתה ׳מעוך׳- זמר עם קול טוב( עמיר בניון להומלסים) שלא מתאמץ, שאין לו ביטחון עצמי, שלא נותן שואו, שמתבלבל( וגם שוכח) במילים של השירים. כזה.

וניב מנצור- נניח לרגע בצד את זה שממש התחברת לשירה שלו-
הוא צייר את עצמו ( וההפקה לא רק שלא התערבה, הוא אשכרה שווק ככה) ככזה שבכלל לא בטוח שמגיע לו להיות שם, כחסר ביטחון, כזמר עם קול טוב אבל ׳מעוך׳

doctorwhat

New member
בהחלט מכיר את זה - אצל מנצור :)

אני לגמרי מסכים שככה הוא שיווק את עצמו, רק לקראת הסוף הוא צבר בטחון אבל זה היה too little too late. היה לו שיווק עצמי רע מאוד, אני לא אשכח איך הוא היה בשוק אמיתי כשהדיחו את אנאל ולא אותו, כלומר, נכון שהיה בזה משהו חביב ותמים וצנוע אבל באותו רגע זה היה ברור שהוא פסל את עצמו לחלוטין מלהיות מתמודד אמיתי על זכייה בתחרות. וכל הדיבורים על חוסר בטחון וזה שהוא בטוח בכל תכנית שהוא הולך הביתה, זה הרס לו הרבה, לדעתי. אבל אני חושב שההפקה אחראית לזה גם כן, כלומר, הוא סיפק את השמן למדורה אבל היא לא חסכה באש. ובכל זאת, הגיע לחצי גמר, נציג הזמר המזרחי היחיד שם, ויחד עם דן הגבר האחרון בתכנית, אז בסך הכל זה הישג לא רע יחסית. כנראה שבמקרה שלו הקול שלו דיבר בעד עצמו.

גם יהודה סעדו

זכה בכוכב נולד 3 למרות השופטים, ולמרות ההפקה ולמרות שגם הוא חייך חיוך נבוך שכזה כל פעם ובאמת לא הבין מה הוא עושה שם.
יש משהו בחוסר ביטחון של אדם מוכשר שגורם לאנשים להיפתח אליו יותר. הענין הוא שגם אם אתה חסר ביטחון בעצמך, אתה צריך להיות בטוח בזה שהקהל אוהב אותך ושאתה במקום שאתה בזכות ולא בחסד.
ההפקה אמצה את התדמית הזו לגמרי. אפילו מיכאל אלוני(והוא מנחה שנראה היה שמחבב את כולם שם) זרם איתה.
ובגלל שכוכב נולד 3 היתה סוגשל מדורת שבט (ושברה) אז מעיכות כזו כבר ראינו. אין בה חידוש. בטח שלא מול זמרת כמו לינה(בלי קשר לאחוזי ההצבעה)- שלא רק שמביאה ביצועים ברמה גבוהה כל שבוע, היא חייכנית ובטוחה בעצמה ובמקום שלה ובאהבת הקהל והשופטים.

doctorwhat

New member
אני לא בטוח שהוא מעוך בדיוק באותו מובן

כלומר, כן ברמת הביישנות, צניעות וחוסר בטחון, והטעות הגדולה שלו היא שהוא דווקא כן גרם לכולם לחשוב שהוא שם בחסד ולא בזכות. אבל לא ברמת הביצועים, כלומר ניב לא שכח או התבלבל במילים והיה תמיד מאוד מקצועי בביצועיו בין אם התחברת אליהם או לא. ללינה היה הרבה מעבר לקול למכור, היה לה קול טוב, אבל היתה לה גם כריזמה, היא ידעה לזוז על הבמה ולהופיע בעוד שלניב לא היה מושג אפילו איך עומדים (אפילו שלומי שבת צחק עליו בהתחלה שהוא נראה כאילו הוא בא להלוות למישהו כסף), לינה אלופת ההגשות, יש לה נסיון בימתי וזה ניכר מאוד, אצל ניב האודישן היה הפעם הראשונה שבכלל היה על במה מול אנשים שאינם משפחתו/חבריו, וראו לפי התגובה של האודישן שאין לו ממש מושג מה לעשות עם עצמו, הדבר היחיד שהיה לו למכור גם בביצועים אחר כך זה הקול שלו. מה שכן בחירת השיר באודישן הראתה לי אינטילגנציה מוזיקלית אדירה, הוא בשקט יכל ללכת על איזה שיר מוכר של אייל גולן ולעבור.

לא יודע, אני חושב שלמרות שזה שיווק רע זה היה חלק מהקסם שלו, כי כשאני בא לצפות בתכנית כזו, אני רוצה לראות תהליך. לינה, לדעתי, לא עברה תהליך, כי כבר מהאודישן היא היתה כל כך מקצועית, שכפי שכבר אמרתי, היא יכלה גם בשקט לשבת על הכסא בתור מנטורית כי נדמה היה שיש שנים של ניסיון מאחוריה. אצל ניב כן ראיתי תהליך גם של צבירת נסיון ובטחון אמיתיים (והיה ניתן לראות שהוא לא מתחזה, שזה אמיתי לגמרי), גם בלמידה שיש סגנונות מוזיקליים אחרים חוץ ממזרחית (והוא עצמו הודה שלא הכיר אפילו שירים של משינה או אביב גפן לפני התכנית, עד כדי כך היה מנותק), גם בעמידה על במה ותנועות גוף. נכון שבמקצועיות הוא לא מתקרב לקרסוליים של לינה, גם אחרי צבירת הנסיון, אבל כמו שאמרתי, זה חלק מהקסם. אם אני צריך לחשוב על עוד מתמודד שכן עבר תהליך, זו דווקא דנה צלח, לא שאני מחבב את קולה כלל וכלל אבל בהחלט ניכר שהיא למדה והתפתחה בתכנית, היא באה יחסית חסרת בטחון ודי חסרת ריכוז ועם התכניות היא התייצבה והשתפרה עד כמה שכשרונה מאפשר לה.

ולמרות שאני כלל לא מתחבר למוזיקה מזרחית (כלל וכלל), ולא צפיתי בכ"נ 3, אני די שמחתי שסעדו זכה (אפילו שלא מתחבר לשירתו) כי לפי מה שסיפרו לי האופי הצנוע, הביישן וה"מעוך" זה מה שכבש את הקהל.

כן, אבל זו הנק'

שיהודה סעדו כבר מתח את גבולות המעיכות הכי רחוק שרק אפשר.
אין משהו שניב יכל לעשות שסעדו לא עשה כבר. גם ברמות החוסר ביטחון, גם ברמות הצניעות
הוא אפילו שכח מילים של אחד השירים היותר קצרים ומאוד קאנוניים בישראל(מקום לדאגה).
אבל- (למעט שדות של אירוסים) הוא ביצע מקסים את השירים(אפילו את מקום לדאגה). לא סתם הוא זכה באותה עונה.
אז נכון- ניב היה מקצועי להפליא ויש לו אחלה קול, אבל זה שוק קטן.
ושטיק (ואני די בטוחה שזה לא היה מכוון מצד ניב, אבל נראה לי שההפקה קפצה בשמחה לעגלה הזו) של 'אני חסר ביטחון בעצמי אבל מבצע טוב שירים' כבר נעשה בעבר. ולא רק זה- מולו היתה אחת המתמודדות היותר טובות שיש(אני לא בטוחה שסעדו היה זוכה מול לינה או מישהי בסגנון שלה).
נכון שכיף לראות זמר שמתחיל מ0 ומגיע ל 70, אבל בתוכנית שירה שפונה לקהל, הרבה יותר כיף לראות זמרת שמתחילה ב80 ומגיעה ל 100.
(אבל נראה לי שחפרנו מספיק בענין הזה...
)

doctorwhat

New member
אכן

ושוב נסכים שלא להסכים לגבי איכויות וביצועי מנצור vs. לינה

doctorwhat

New member
ולמה את מתכוונת כשאת אומרת

שהשופטים עשו לו ניב מנצור...לא הבנתי. מה השופטים עשו לו ומה השופטים עשו למנצור?

amit0423

New member
נבחרת the voice ישראל במופע השקה חגיגי

נבחרת "דה וויס" במופע השקה חגיגי - מכירת הכרטיסים החלה !
אורחות מיוחדות במופע ההשקה: קטלין רייטר ויובל דיין :)

לפרטים נוספים הגדילו את התמונה ותקראו :)

amit0423

New member
זה תמיד יוצא מוזר

גם שנה שעברה

בלי צחי הלוי שהיה פיינליסט
ועם אור אדי למשל
או עם גל

doctorwhat

New member
ההשערה שלי

דן ורוני רוצים כנראה לנתק את עצמם כרגע מהתכנית וללכת על קריירה עצמאית, ניב רצה (מבין אותו, מה בנאדם לא יעשה בשביל לקבל עוד קצת חופשה מהצבא חחח) אבל הם היו צריכים עוד מישהו, וכנראה לא רצו עוד זמרת כי אז זה היה מוזר 5 זמרות וזמר אחד, אז לקחו את מי שהכי פופולרי אחרי ניב ודן שזה סהר שרב. רק לגבי עתליה זה מוזר, הייתי בטוח שלא יוותרו עליה, או על אנאל, ואני בספק רב שעתליה לא רצתה להשתתף. יכול להיות גם שזה סתם הרכב חד פעמי שישתנה בהופעות אחרות.

מה לניב מנצור ולסהר שרב בנבחרת?

מילא ניב שעוד הגיע לחצי גמר, אבל סהר אפילו לחצי לא הגיע. חוץ מזה, אם כבר ניב וסהר במבחרת איפה השאר שהגיעו לחצי עם ניב? ובכלל נאמר שרק הפיינליסטיות ירכיבו אותה.
בקיצור זה מאוד מוזר ההרכב הזה של הנבחרת.

doctorwhat

New member
ניב הגיוני, סהר לא

מיכאל אלוני כבר אמר ששמיניית חצי הגמר ירכיבו את להקת דה וויס, כך שתמוה שרוני, דן ועתליה לא שם. כמו שאמרתי, אני מניח שרוני ודן רוצים להתרחק כמה שיותר מהר מדה וויס. לגבי עתליה אין לי מושג, אולי הליקון הבינו שהקשר בינה לבין שירה הוא מקרי בהחלט.

הם לא יכולים גם אם הם רוצים, החוזה כובל אותם

אפילו למאי כהן אסור לעסוק בזה בחו"ל, איפה שהיא גרה. אך ורק באישור של ההפקה, כש50% מכל רווחיה הולכים אליהם.

doctorwhat

New member
אבל הם לא חייבים להשתתף בלהקת התכנית

נדמה לי שכרגע הם מעדיפים להתנתק, וזה צעד חכם מבחינת. שניהם אמנים/יוצרים ואת החשיפה הנדרשת הם קיבלו כבר, עכשיו הם בטח יעדיפו להישאר בשקט, לעבוד על חומרים ולהוציא אותם כשהם כבר לא כבולים להפקה.

אבל זה בדיוק העניין, שאף אחד לא שואל אותם

מה הם רוצים או מעדיפים. כל עוד הם כבולים בחוזה הם חייבים לעשות מה שההפקה או חברת הליקון מבקשת מהם. אם ההפקה לא רוצה אותם, זה סיפור אחר, אבל הם עצמם לא יכולים לסרב.

doctorwhat

New member
אז כנראה שההפקה עשתה חישובי פופולריות

כנראה שהם רצו עוד גבר מלבד ניב והגיעו למסקנה שסהר שרב פופולרי מדן בקרב הקהל (דבר שמאוד לא יפתיע אותי דווקא כי דן איכותי יותר מסהר) אפילו שדן הגיע לחצי הגמר וסהר נפל ברבע. ייתכן גם שבגלל ש- 4 הפיינליסטיות הן על טהרת הפופ וההפקה רצתה סגנון מעט מזרחי גם, הם לקחו את ניב וסהר, למרות שניב לא ממש ביצע אף שיר מזרחי בתכנית, לדעתי הוא יותר רוקיסט ממזרחי למעט המבטא והסלסולים. ובגלל שרוני ודן הם יותר רוקיסטיים יכול להיות שההפקה חשבה שזה לא מתאים למופע שקהל היעד שלו הוא בעיקר ילדים וילדות בגילאי 16.

למעלה