אני לא בטוח שהוא מעוך בדיוק באותו מובן
כלומר, כן ברמת הביישנות, צניעות וחוסר בטחון, והטעות הגדולה שלו היא שהוא דווקא כן גרם לכולם לחשוב שהוא שם בחסד ולא בזכות. אבל לא ברמת הביצועים, כלומר ניב לא שכח או התבלבל במילים והיה תמיד מאוד מקצועי בביצועיו בין אם התחברת אליהם או לא. ללינה היה הרבה מעבר לקול למכור, היה לה קול טוב, אבל היתה לה גם כריזמה, היא ידעה לזוז על הבמה ולהופיע בעוד שלניב לא היה מושג אפילו איך עומדים (אפילו שלומי שבת צחק עליו בהתחלה שהוא נראה כאילו הוא בא להלוות למישהו כסף), לינה אלופת ההגשות, יש לה נסיון בימתי וזה ניכר מאוד, אצל ניב האודישן היה הפעם הראשונה שבכלל היה על במה מול אנשים שאינם משפחתו/חבריו, וראו לפי התגובה של האודישן שאין לו ממש מושג מה לעשות עם עצמו, הדבר היחיד שהיה לו למכור גם בביצועים אחר כך זה הקול שלו. מה שכן בחירת השיר באודישן הראתה לי אינטילגנציה מוזיקלית אדירה, הוא בשקט יכל ללכת על איזה שיר מוכר של אייל גולן ולעבור.
לא יודע, אני חושב שלמרות שזה שיווק רע זה היה חלק מהקסם שלו, כי כשאני בא לצפות בתכנית כזו, אני רוצה לראות תהליך. לינה, לדעתי, לא עברה תהליך, כי כבר מהאודישן היא היתה כל כך מקצועית, שכפי שכבר אמרתי, היא יכלה גם בשקט לשבת על הכסא בתור מנטורית כי נדמה היה שיש שנים של ניסיון מאחוריה. אצל ניב כן ראיתי תהליך גם של צבירת נסיון ובטחון אמיתיים (והיה ניתן לראות שהוא לא מתחזה, שזה אמיתי לגמרי), גם בלמידה שיש סגנונות מוזיקליים אחרים חוץ ממזרחית (והוא עצמו הודה שלא הכיר אפילו שירים של משינה או אביב גפן לפני התכנית, עד כדי כך היה מנותק), גם בעמידה על במה ותנועות גוף. נכון שבמקצועיות הוא לא מתקרב לקרסוליים של לינה, גם אחרי צבירת הנסיון, אבל כמו שאמרתי, זה חלק מהקסם. אם אני צריך לחשוב על עוד מתמודד שכן עבר תהליך, זו דווקא דנה צלח, לא שאני מחבב את קולה כלל וכלל אבל בהחלט ניכר שהיא למדה והתפתחה בתכנית, היא באה יחסית חסרת בטחון ודי חסרת ריכוז ועם התכניות היא התייצבה והשתפרה עד כמה שכשרונה מאפשר לה.
ולמרות שאני כלל לא מתחבר למוזיקה מזרחית (כלל וכלל), ולא צפיתי בכ"נ 3, אני די שמחתי שסעדו זכה (אפילו שלא מתחבר לשירתו) כי לפי מה שסיפרו לי האופי הצנוע, הביישן וה"מעוך" זה מה שכבש את הקהל.