אם בהצלחות עסקינן ...

yoavep

New member
אם בהצלחות עסקינן ...

לפני מספר ימים שלחתי הודעה בה אני מבקש עזרה ולצערי לא קיבלתי אף תגובה חוץ מאחת של סענדר אשר אומר שגם לו קרה המקרה אותו תארתי. המקרה בקצרה: לסבא של סבתי, יהודה לייב פרמן, היה אח יצחק. הוריו של לייב היו נחום משה ופרומה. אני מצאתי בארגנטינה משפחת פרמן שמקורה ביצחק וגם שנות הלידה התאימו ליצחק "שלי" אך בתעודת הפטירה שלו ההורים מצויינים כנחום משה ודורה (דבורה). שנתיים חיפשתי פתרון לסוגיה הזאת האם הם אחים או לא, אולי משתי אימהות שונות וכו´ עד שלא תאמינו היכן מצאתי את הפתרון. לסבתי קוראים דורה. אתמול התקשרתי אליה ושאלתי אותה בפשטות למה קוראים לה דורה? מה היא אומרת לי? אני קרויה כך על שמה של סבתא של אבא שלי ! ! ! כלומר - פרומה ודורה הן אותה אישה הקרויה פרומה דבורה רק שבכל תעודה היא מופיעה בשם אחר וכך באו לקיצן שנתיים של בילבול. אתם רואים? לפעמים הפתרונות ממש מתחת לאף. רק צריך לקחת... יום טוב יואב

ואם בשאלות עסקינן

גם אני נתקל באותה תופעה עם דודי, שהוא הסמכות המשפחתית בעבורי בכל הנוגע למשפחת הרשקוביץ ובכלל - ליישוב היהודי בארץ למן העליה הראשונה. סבי היה הצעיר מבין 10 אחים ונולד בשנת 1898. האחות הבכורה נולדה בשנת 1872. כבר כמה פעמים קרה לי, שאחרי חודשים ארוכים של חיפושים, מתרחש אחד משניים: א. אני מגלה משהו מרתק, בא לספר לו, והוא משלים לי פרטים ואומר: "נכון, ידעתי את זה". ב. אני מחפש מחפש ומחפש אחר קצוות של חוט ובשיחה מקרית איתו תוך כדי שאלה ישירה (כמו זו לסבתך) - הוא מספק לי הרבה קצוות שמובילים אותי בסוף לפתרון (כמו זה עם בתו שבתאי לוי). אז מה לעשות? צריך לשאול ולשאול ולשאול ולשאול
ארנון

moshe0410

New member
שם

ערב טוב, יהודי ארגנטינה,במיוחד מהגרים מאורופה שבקשו להקלט במקום, נהגו להתאים את השמות העברים לשמות בספרדית בעלי צליל דומה או משמעות קרובה למקור. דבורה הוסב גם לדיאנה, והשם פייבל, הנפוץ בין דוברי היידיש, הפך לפביו, וכו´.

למעלה