אם בדראפט עסקינן

הכפפה

New member
אם בדראפט עסקינן

משהו שמציק לי כבר כמה חודשים, מאז שהעונה הסדירה הסתיימה (העליתי זאת גם בעבר)- משהו צריך להשתנות בנוגע לשיטת הלוטרי הנוכחית. 3 או 4 קבוצות בכל עונה פשוט זורקות שחקני NBDL ויול"ב קאפ לפרקט, וכוכבים "נחים" בגלל פציעה - שחקנים שאם משהו היה עומד על כף המאזניים היו משחקים גם עם יד מגובסת. ההצעה שעלתה בדיון עם חברים היא, שדווקא המקום השלישי מהסוף (נניח) צריך לקבל קדימות בלוטרי. מדוע? כי אז לקבוצות "התחתית" תהיה מוטיבציה להימלט מהמקום האחרון, ויהיה סוג של מאבק בין הקבוצות כדי להימלט משם. אופציה אחרת שהעלינו (מסובכת יותר והוגנת פחות) היא לשקלל איכשהו את 20 המשחקים האחרונים של העונה, שוב כדי למנוע "זריקה" מוחלטת של העונה לפח החל משלב כה מוקדם. דעתכם?

חייבים לעשות משהו

כי מה שמיאמי עשו השנה שבר (לפחות מבחינתי) את כל השיאים האפשרים . אולי לבטל עדיפות על פי הגרלה - כלומר לכל חמשת (סתם מספר) הקבוצות שסיימו במאזן הפחות טוב יהיו סיכויים שווים לקבל את הבחירה הראשונה . אולי להגביל את תקרת השכר לתקופה מסוימת את הקבוצה אשר סיימה אחרונה אולי לבטל בחירת מינימום בדראפט : כלומר , מיאמי לא יכלו לרדת ממקום רביעי בבחירה השנה. אם היו יודעים מראש שמקום אחרון לא מבטיח לפחות בחירה רביעית אלא מצב לרדת גם מחוץ לטופ 10 אולי היו מתנהגים אחרת . נ.ב : אנקדוטה לא קשורה - פעם ראשונה שראיתי שהשער של אתר הESPN מדבר על כדורגל (לקראת הולנד - רוסיה) , לאט לאט הכדורגל מחלחל גם לשם

סלים וארזה

New member
מנהל
זה נחמד בתיאוריה אבל מה קורה אם באמת יש קבוצה גרועה כמו אורלנדו של טימאק? הם ניסו ועדיין סיימו אחרונים. מיאמי ניסתה לצאת מהברוך שנכנסה אליו, עד שלבסוף הושיבה את וייד על הספסל (לא שאיתו היו להם המון נצחונות). תשמע, קבוצה שמזלזלת יותר מדי, אז גם הקהל שלה יפסיק לבוא וגם המרצ'יינדייז לא יימכר טוב בעונה לאחר מכן.

Freman1

New member
ולמה בעצם יש דראפט?

את זה קצת שכחת. הרי המטרה מלכתחילה של כל העסק זה שהקבוצה החלשה יותר תוכל להתחזק, או לפחות לקבל הזדמנות להתחזק הכי הרבה. השיטה רחוקה מלהיות מושלמת אבל כרגע ניראה לי שזה הרע במיעוטו. מה קורה אם הקבוצה באמת גרועה? אם כבר אז שיתחילו להקפיד הרבה יותר עם קבוצות שמנסות להפסיד בכוונה. למשל יבדקו ששחקנים שהוכרזו כפצועים אכן פצועים, יוודאו שהמאמן לא עושה פיתאום חילופים מוזרים או מכניס שחקנים גרועים סתם. הבעיה שזה יותר מדי דברים שיהיו נתונים לשיקול דעת אנושי ולא קריטריונים ברורים. מה גם שזכותו של מאמן שאיבד סיכוי לעונה הנוכחית לתת יותר דק' לשחקנים צעירים (או אפילו שחקני די-ליג) בשביל לתת להם ניסיון וגם לבחון אותם לקראת העונה הבאה.

הכפפה

New member
אין ספק בכלל

המטרה היא לחזק את החלשות, אך השיטה הנוכחית לא מעודדת את החלשות להיות תחרותיות בשום צורה - להיפך, היא אומרת להן בפרצוף: "אתן חלשות? אז עדיף להיות לכן עוד יותר חלשות!". בדיוק כמו ששליח האל אמר, מה שמיאמי עשו השנה היה מביך. גם הטרייד של ממפיס על גאסול לא בדיוק כשר למהדרין... כמו שאמרת, הליגה לא יכולה להסתכל על כל חצי-פציעה בשבע עיניים. השיטה כולה צריכה אולי לעבור שינוי כלשהו.

OrEl74

Well-known member
מנהל
אל תהיה כל כך בטוח

הכל מבוסס על שמועות וכבר היו מקרים בעבר הקבוצה הפתיע עם הבחירה הראשונה שלה. לדעתי זה לא בלתי סביר שהבולס יוותרו על רוז בסופו של דבר.

Orenseg

New member
לדעתי הבולס כבר נעולים על רוז.

http://www.ridiculousupside.com/2008/6/16/552767/sbnation-mock-draft-pick-1 אחרי הכשלון מהעונה האחרונה, הם ישפצו את הסגל קצת. אני חושב שגורדון והיינריך בכל מקרה היו בדרך החוצה הקיץ, והזכיה בלוטרי רק מגבירה את הסיכויים לזה. אולי הבולס יוכלו לארוז אותם עם חוזים נגמרים (גודן) ובחירת דראפט כדי לנסות את מזלם באלטון בראנד סוויפסטייקס שמסתמנים הקיץ. אם הם יצליחו, בעונה הבאה תחזור לקבוצה בחירת הדראפט הראשונה היחידה של הבולס עד העונה, וזה ימכור מנויים חזק בקיץ :p.

עומר ו

New member
אם מיאמי באמת עושים את זה

עובר קבוצה (זה שוויד יעזוב זה חלק מזה אבל לא הכל). אני לא יכול לסבול שזורקים שחקן שנתן את הנשמה לקבוצה בשביל שחקן שאולי יוכל להחזיק את הקבוצה. ובכלל, מה הסיכוי שדריק רוז יגיע לרמה של וויד...?

Orenseg

New member
לא עושים את זה.

ריילי רוצה לבנות סביב ווייד קבוצה, ולכן הדיבורים על בראנד/בוזר. הבעיה הגדולה בווייד-טרייד היא שהוא אמנם כוכב מוכח, אבל כבר שנה וחצי בערך פצוע מאוד ואי אפשר לדעת אם יחזור להיות מה שהיה. אם מוסיפים את זה להשערות שהוא כבר הגיע לשיאו ב2006, קשה מאוד להעריך שפקסון יסתכן ויעביר תמורתו את רוז (שצעיר ממנו ב8 שנים ועם פוטנציאל גבוה מאוד להפוך ל"דבר הבא"). כמובן שהספקולציות עדיין היו יכולות להיות ריאליות (אחרי השנה האחרונה, כל טרייד נראה ריאלי), אבל קראתי שריילי הבריז מהאימון של רוז בהיט - אז לא נראה לי שיש עוד מה להוסיף בנושא...

SonnyTruLove

New member
משתלם למיאמי

וויד שחקן גמור מבחינה פיזית, הגוף שלו הוא כמו גוף של מורנינג, שחוק, יותר מידי ניתוחים ופציעות עדיף לשלוח אותו לקבל 2 צעירים, במקום רוז דווקא הייתי בוחר את מאיו וביזלי ובמקום לקבל את תומאס שסותם את עמדה מספר 4 ביחד עם האסלם מריון וביזלי הייתי מקבל את היינריך יצור מצב של היינריך-מאיו-מאריון(או לשלוח אותו בטרייד ולהביא מספר 3 הגנתי עם יד מ3 וגם סנטר)ביזלי- וסנטר הגנתי שיחסום כל מה שמתקרב לעזור ויחפה על ביזלי קצת פנטזיה אבל היום כבר הכל אפשרי

OrEl74

Well-known member
מנהל
אני איתך, אבל מהצד השני.

כאוהד בולס אני מוחה!! וויד שחקן ענק ועל זה אין וויכוח אבל שחקן שעבר פציעה קשה ובגלל כמעט ולא שיחק בעונה וחצי האחרונות לא שווה את הבחירה הראשונה בדראפט עד שיוכח שהוא אכן בריא. עם כל הכבוד לוויד, כל עוד אני לא רואה אותו מסיים עונה כמו שצריך אני לא קונה את זה שהוא בריא. מעבר לכך, גם מהצד של מיאמי זה נראה מוזר מאוד כי וויד בכל זאת מוגדר כאחד הכוכבים של הליגה והוא עדיין שחקן צעיר ולתת אותו בשביל שחקן שאולי יהיה כוכב ואולי לא, זה נראה לי קצת חשוד. אולי הם יודעים משהו שאנחנו לא?

Orenseg

New member
ואולי (סביר להניח) שזה עוד מסך עשן או שמועה

שנועדה להסיח את הדעת של הג'נרל מנג'רים האחרים, כמו שקורה פעמים רבות לפני הדראפט. שימו לב למקור של הידיעה: לא עיתון מפלורידה או מאילינוי, זה פורסם לראשונה בבוסטון גלוב! בכל מקרה ברור לכולנו שזה לא הזמן לעשות את הווייד-טרייד, כי פשוט אי אפשר לדעת מה תהיה היכולת שלו. ריילי יודע את זה ומנסה לבנות מחדש סביבו.

OrEl74

Well-known member
מנהל
ובכל זאת חייבים להודות

שמבחינת הבולס מדובר בהצעה מאוד מאוד מפתה. בכל זאת מדובר באחד מחמשת השחקנים הטובים בליגה כיום וזה בטח לא משהו שניתן להתעלם ממנו. אבל נראה לי שהאוהדים של מיאמי יקרעו אותם אם הם יעשו את זה

Orenseg

New member
כרגע הוא אחד מ5 מוכרי הגופיות הגדולים.

אני לא רוצה להעליב אף אחד, בטח לא את פלאש, אבל הוא צריך להוכיח שיוכל להתקרב לרמה של 2006 לפני שיחזור להיות אחד מ5 השחקנים הטובים בליגה.

the mnm factor

New member
אין ספק שזה הימור

אבל אל תשכח שלפני שנתיים וויד היה בהחלט בין 5 השחקנים המובילים בNBA ופורספקט שדיברו עליו ביחד עם לברון לHOF עתידי (רק שתבינו כולכם כמה זה מגוחך לדבר על שחקנים כאלה במונחים האלה). אז זה הימור. ואם אני הבולס הייתי לוקח אותו כי הסגל הנוכחי נראה מאוד לא מאוזן ודי גמור למען האמת... למעשה אם אני הבולס הייתי הופך את הקבוצה לגמריי... מה שקרה השנה זה אחת הכשלונות המקצועיים הכי גדולים שראיתי בכדרוסל.

airamir

New member
מפתה, אבל לא

לא מוותרים על כוכב מוכח ויחסית צעיר בשביל עוד פוטנציאל שלך תדע מה ייצא ממנו, שחקן גמור שיתפוס מקום מיותר בתקרה ושחקן שיושב על המשבצת של ביזלי, שיגיע במידה והטרייד יתקיים. מה גם שהבולס לא מרוויחים מי יודע מה מהטרייד הזה.

Or Amit

New member
קשה לי לראות את זה קורה

מיאמי, הנשלטת ע"י ריילי, רוצה כאן ועכשיו. לא להתחיל לבנות קבוצה שתקצור את הפירות שלה עוד 3-4 שנים. ריילי פשוט לא יהיה שם לראות את זה, והוא יודע את זה. בכל מקרה, מדובר בהצעה עדיפה לבולס לטווח הקצר, אם הם מצליחים לרתום את גורדון ואת נוצ'יוני תמורת איזה ביג-מן איכותי הם יכולים לדבר חזק בשנה הקרובה. היינריך, וייד, דנג, איזשהו ביג מן (נניח בראנד? ג'יימיסון?) עם נואה או גודן, זו קבוצה איכותית מאד בכל קנה מידה.

למעלה