אם בא לכם, תייעצו לי

• פותח הנושא jily
  • פורסם בתאריך

jily

New member
אם בא לכם, תייעצו לי

אני נרשמת לטכניון וכפי שזה נראה, הסכם מספיק לי. אין לי בגרות בפיזיקה. יש לי בחינת סיווג במכניקה שעשיתי בעבר. עכשיו יש לי 2 אפשרויות: 1. להיבחן ב5 יח"ל פיזיקה. זה מעלה את הסכם גג בשלושת רבעי נקודה (וזה בתנאי שאקבל מעל 90) זה גם יותר מורכב כי יש 4 נושאי לימוד ומעבדה (נראה לי). מצד שני מי יודע, אולי באמצע הלימודים ארצה לעבור פקולטה או אפילו לאוניברסיטה ושם דורשים שוב בגרות או סיווג משלהם 2. לגשת לסיווג חשמל. אומרים שהוא יותר קשה ___________________________________________________ בנוסף: 1. בבגרויות אחרי סיום תיכון יש מעבדה בפיזיקה? איך לומדים אליה? 2. סיווג של פיזיקה בטכניון יתקבל באת"א?

jily

New member
עוד שאלה (3)

במכונים המכינים לבגרות בפיזיקה מלמדים נושאים אך עדיין לא יודעים מה ירד במיקוד?

Shimiz

New member
כמה פרטים שידועים לי

אני במצב די דומה לשלך, אני "חסר פיזיקה" לגמרי. ההתלבטות שלי הייתה בין מכינה של ת"א ובחינת סיווג או בגרות קיץ בפיסיקה. בחרתי לעשות את הבגרות בסוף עם למידה עם מורה פרטי. הבגרות לאו דווקא תעלה לך את הסכם (לשנת הלימודים 2005) כי האוניברסיטה לא מתחייבת לקבל את הציון אלא אם כן נשאר מקום פנוי לפקולטה שאת מבקשת (סיכוי לא גבוה בפקולטה להנדסה). לגבי מעבדת החקר אני גם בודק לגבי זה (אני לא חושב שמישהו ידע פה... צריך לשאול בפורום סטודנטים), לדעתי לא צריך לעשות אותה (מן הסתם אין לנו ממש נגישות למעבדה...הגיוני). לגבי השאלה השנייה: בחינת סיווג של הטכניון לא תקפה לת"א ולהפך. מה שכן את יכולה לעשות את המכינה בת"א ואת בחינת הסיווג בטכניון (מבחינת נוחות). בדקתי. אין שום בעיה עם זה. ולשאלה האחרונה - מיקוד לבגרות בפיסיקה מתפרסם בסביבות פסח. עד אז אני מניח שהמכונים למיניהם מלמדים את החומר כרגיל. עוד סיבה למה לעשות בגרות: במקרה ועושים את בחינת הסיווג של האוניברסיטה והתפקשש לך - אכלת אותה ותצטרכי להשלים פיסיקה 0 שוב במהלך סמסטר א'. אם תעשי את הבגרות (ותרגישי שלא עברת את ה-70), תמיד יש לך אופציה לעשות את בחינת הסיווג חלק מכניקה ביוני או ספטמבר. בהצלחה!

Shimiz

New member
עוד משהו

עכשיו שמתי לב שאת נרשמת לטכניון - הפטור מפיסיקה מהווה תנאי כניסה לטכניון באופן כללי (חוץ ממספר פקולטות) כך שאם באמת חס וחלילה תתפקשש בחינת הסיווג, אז בכלל לא תוכלי ללמוד בטכניון...

stkachov

New member
זה לא נכון

פטור בפיסיקה לא מהווה תנאי כניסה לטכניון. ניתן להבחן גם במהלך השנה הראשונה בבחינות הסיווג, וגם אפילו מאוחר יותר. זאת במידה ואתה לא עושה תואר בפיסיקה כמובן.

שנסון

New member
../images/Emo41.gifלא מדוייק

אם אין לך פטור בפיסיקה אתה לא יכול לעשות את הקוסים של פיסיקה , זה בהנחה שאתה לא הולך ללמוד בפקולטה לפיסיקה מנסיון כאחד שלא היה לו פטור מפסיקה ונאלץ לעשות את בחינות הסיווג ....אז כדאי להיפטר מהם כמה שיותר מוקדם רמת בחינות הסיווג הם לדעתי קצת יותר גבוה מבחינת בגרות בקיצור תתפסי לך איזה תלמיד בכיתה י"ב במגמת פיסיקה תלמדי איתו
ותגשי לבחינה ובהצלחה

jily

New member
תנקס... חשבתי על זה

ועל כל מקרה כדאי לעשות בגרות (רק כדי להיות בטוחה שהכל יהיה בסדר) כי בתכלס אין לי למה- יש לי כבר חשמל אבל אני מאלה שרוצים ללכת על בטוח עכשיו השאלה איפה עושים את הבגרות? מכון שמכין לבגרות או פסיכומטרי או מורה פרטי...

למעלה