אם את עוסקת בכישוף

ההגמון

New member
אם את עוסקת בכישוף

את אינך יהודיה. הדת היהודית (לא האל, אלא הדת) אוסרת את השימוש בכישוף לרבות כישוף קבלתי. אם את בכל זאת יהודיה שעוסקת בכישוף, את, כביכול, דוחה את הדת ולכן, הדת דוחה אותך. אז זה לא ה"אל" שלך.

ההגמון

New member
זה היה ל"זוהמה סגולה".

והיה אמור להיות משורשר למטה בשישרשור של אלא שכביכול עסו עליהם קללה.

CAT4

New member
מה אתה אותר

למה את חושב ככה מה הקשר בין זה שבין אדם לומד קישוף לזה שהוא יהודי כל יהודי מאמין צריך לבצע לפחות 3 טקסים מיסטיים/מאגיים ביום

EvilFlame

New member
תפילה זה פולחן

מאגיה היא פולחן שניהם נועדו בעיקרון לבקש מכוח עליון לתת לך משהו (לא תמיד בהכרח כן?)

אבל יהודים לא אומרים "טקס"

זה נקרא תפילה! והאמת, אם להיות מדוייקים, יהודים אומרים תפילות הרבה יותר משלוש פעמים ביום.....נגיד כשהם אוכלים וכאלה

ToryMaster

New member
אז זה רק עם עניין של טרמינולוגיה

אבל אני לא הייתי אומרת ליהודי דתי שהוא מבצע טקס מאגי, ולו רק כי אני מכבדת את זה שהאמונה שלו אוסרת את זה.

CAT4

New member
למה להפך

הפעולה שלו היט טקס מגי הוא אמור לדעת את זה ולהבין את שהוא באמצעות כוחות גדולים מימנו משנה את היקום באמצעות אותן תפילות

ToryMaster

New member
לא.

למה? כי מה שאתה מאמין וחושב הוא לא האמת האבסולוטית, ובעיני זה מינימום התחשבות לא להגיד לאדם דתי שהוא מבצע מדי יום המון טקסים שאסורים על פי הדת שלו.

ההגמון

New member
הוא לא מבצע טקסים

שאסורים על פי הדת שלו. הוא מבקש מאלוהים שיבצע. מבקש, ולא דורש כמו בכישוף.

ההגמון

New member
אני לא חושב ככה. אני יודע ככה.

ואני אפילו לא אתחיל לתקן את השגיאות כתיב שלך. ולעיניינו. לפי היהדות, אסור לבצע כישוף, טקסיים מאגיים, וכו'. להוציע את התפילות. תפילה היא לא "טקס מאגי", היא תפילה. לא כישוף, אנתה יכול לבקש, אתה לא דורש כמו בכישוף.

אורי רז

New member
אתה טועה ככה

לפי היהדות אסור לרצוח - האיסור ידוע ומוכר כחלק מעשרת הדברות. לעומת זאת הריגה, ואפילו סיטונאית, היא לעיתים מצווה, וע"ע עמלק. כנ"ל לגבי כשוף ומאגיה. ביהדות כשוף הוא תוית למאגיה אסורה, כאשר יש די והותר טקסים מאגיים מותרים, וע"ע דרך השם לרמח"ל.

PurpleFilth

New member
יהודי יקר,

בוא נשים את הדבר על השולחן. הגיע הזמן לדבר על הגדרות קונקרטיות. למאגיה הרבה צורות ודרכים, חלקן טקסיות, וחלקן לא. את הדרכים הטקסיות נחלק בגסות לשתיים: סוג אחד הוא טקסים שמטרתם לאפשר לאדם המבצע אותם מיקוד באמצעות סמלים, כדי להזיז אנגריות (לדוגמא, שימוש בצבע ירוק כדי לקבל שגשוג). בסוג כזה של כישוף, אתה לא מבקש, לא דורש, ולא כופה. אתה פשוט עושה. סוג שני יהיה טקסים בהם אתה מבקש טובה מישות כזאת או אחרת (או חותם איתה הסכם, או מאיים עליה, לצורך העניין). זה יכול להיות יהוה, או האלה הגדולה, רוח רפאים או איזה שד. בעיני היהדות כמובן, פניה לכל ישות מלבד יהוה היא חטא, וגם כל פניה ליהוה שלא דרך התפילות והטקסים המקובלים היא חטא. חטא, אבל לא הוקעה. להוולד לתוך היהדות זה עול, לא פריווילגיה, וכל מי שנולד יהודי מחוייב לכל המצוות היהודיות, מלידתו עד תכריכיו, וכל חטא שבעולם לא יוציא אותו מיהדותו. אז... נה נה בננה, גם אם חתמתי הסכם עם השטן בכבודו ובעצמו, אני עדיין יהודיה.

ההגמון

New member
אני לא יהודי.

והבא שיקרא לי יהודי ישלם על כך. אין קללה נודעת בעולם המודרני שמשתווה ללקרוא למישהו יהודי. להשתמש "בצבע ירוק כדי לקבל שגשוג" הוא לא כישוף. זו אמונה, שהצבע הירוק מביא שגשוג. כמו האמונה שאם תתפלל תגיע לגן עדן ואלוהים יאהב אותך יעזור לך. זה לא נופל תחת הקטגוריה של כישוף. תפתחי מילון. ההגדרה של "כישוף" היא: לכפות את הרצון של דרך אנרגיות על העולם החיצוני לך. משמע, לא על האמת הפנימית שלך. למעשה, אם את מתפללת לאל אחר, או דורשת מהאל יהוה או שדי או איך שלא תרצי לקרוא לו, בקיצור, האל היהודי, היהדות תוקיע אותך מתוך, ותעניש אותך. ע"ע "עגל הזהב", שאלו שהתפלו אליו היו יהודים, והאל היהודי הוקיע אותם מתוכו והם מתו במדבר. ואם חתמת הסכם עם השטן, אז את באמת יהודיה. וגם מטומטמת. סתם, אני צוחק. תעשי מה בראש שלך.

PurpleFilth

New member
טוב, חבוב.

אני אבליג על כל העלבונות האישיים ותתי הרמה שהשתמשת בהם בתוגבתך, ואנסה לענות לך בצורה עניינית: אם אתה אומר שכישוף הוא "לכפות את הרצון של דרך אנרגיות על העולם החיצוני לך", אז גם שימוש בצבע ירוק הוא כישוף, מכיוון שמדובר בצבע המסמל את אנרגית האדמה, המביאה שגשוג. וכן, אם אני חוטאת, לפי היהדות, אלוהים יכול לקחת את חיי, אבל אף כח בעולם לא ייקח את יהדותי. אה, כן, ואני לא אהיה זאת שתטיף לך על כיבוד דתם של אחרים. אני חושבת שאני אשאיר את זה לאנשים רבים ואלימים ממני שוודאי תפגוש במהלך חייך.

ההגמון

New member
חבוב?

איזה עלבונות? ומתי העלבתי את הדת שלך? זו את שהעלבת אותי! אלוהים יכול לקחת את יהדותך בכך שהוא יתכחש לך, לפי האמונה היהודית, בגלל עיסוק בכישוף. צבע ירוק קשור לאמונה פנימית, לא אמת קולקטיבית.

PurpleFilth

New member
מה שתרצה,

אם העלבתי אותך אני באמת מתנצלת מעמקי נשמתי. מוזר, תמיד חשבתי שדת מוגדרת על ידי האלים שאתה מאמין בהם, ולא לפי מי מאמין בך. יכול להיות שהשטן מאמין בי מאוד, זה לא יהפוך אותי לשטניסטית. בקשר לאמונה פנימית ואמת קולקטיבית, אני מציעה לך, דבר ראשון, לקרוא כתבים של מכשפי-כאוס. דבר שני, אני מציעה לך להסתדר קצת על ההגדרות שלך. מה היא אמת קולקטיבית? חלק גדול מהאנושות *כן* רואה קשר אסוציאטיבי בין צבע ירוק לבין צמיחה ושגשוג. כהוכחה, תשאל את האדם הראשון שאתה פוגש ברחוב מה הדבר הראשון שעולה לו לראש כשהוא חושב על "ירוק" (בהנחה שהוא לא יהיה סטלן). לא סתם דולרים הם ירוקים, לא סתם "אור ירוק", זה שברמזור וזה שבהשאלה, מציינים התקדמות, ולא סתם עליות שערים מסומנות בירוק. הקישור האסוציאטיבי נמצא אצל מספיק אנשים בראש כדי להגיד שמדובר ב"אמת קולקטיבית".

ההגמון

New member
דווקא ההגדרות שלי מסודרות.

ואני שונא ירוק. דת מוגדרת על פי האלים שאתה עובד אותם, סוגד להם. למשל, אפשר להאמין שהשטן קיים, ולא לעבוד אותו.

PurpleFilth

New member
אחלה

אז איך בדיוק יוצא שאם אלוהים לא מכיר בי, הפסקתי להיות יהודיה? אתה קצת סותר את עצמך, זה מקשה עלי להבין מה, בעצם, אתה רוצה להגיד. ושוב, זאת אומרת שעם שאר הדברים שאמרתי אתה מסכים?

למעלה