אם אתם צודקים אז למה.....

אם אתם צודקים אז למה.....

אני רואה פה שבחורים מאמינים ויודעים את מטרתם שאלתי פה למה אדם שלומד תורה הוא מאושר מכל אדם... ענו לי ברובם שזה המטרו וכו` וכו` השאלה שלי אז למה אתם מתבטלים אתם הרי יודעים את האמת וזה מתפוצץ בפנים (בכל אופן לי זה התפוצץ) אז למה אתם לא עושים את רצונו של הקבה.... אל תנסו לענות שיש קשיים וכדו` אני מכיר את כל הססמאות האלו וזה שיש קשיים זה לא מונע הצלחה במיוחד שההצלחה הזאת תייצר לי אושר אין סופי ואפי` אופי ואישייות. צאו מהבועה ואל תשקרו את עצמכם..... נ. ב. או שאני טועה וכל מי שענה תשובה על שאלתי טועה. תחליטו! ! !

שומר 23

New member
שמעת על יצר הרע?

אז זהו לא סיסמאות ולא טועים.. רק ככל שהדבר יותר נעלה כך מלחמתו של היצר גודלת וע``כ הקושי לפעמים גדול במלחמה תמידית זו..

על איזה יצר כבודו מדבר ?

אילו כבודו היה מקבל אגורה על כל מילה של ד``ת כאן בעוה``ז -וביומו תיתן שכרו. (התבונן נא בסופרי סת``ם עד כמה היצר מצליח להטרידם ממלאכתם) האם גם אז היה לכבודו היצר הרע ? או שמא הרי זה מכלל חטא שחטאנו להאשים כל הזמן את יצר הרע?

שומר 23

New member
אני מדבר על ההוא..

שהוביל אותך ``לשם`` , אתה לא שמעת עליו ?? נראה לי שאני מתחיל להבין כמה דברים..

רגלוהי דאיניש ערבין ליה !

מה טוב שאינני מובל. ואם לדבריך ``התחלת להבין דברים`` האם יש לך סיפוק בלימוד באותה מידה כפי שיש לך כעת בהבנת הדברים ?

אף אחד פה לא מתיימר

לייצג את הדרך האמיתית. כולנו משתדלים להדבק בבורא עולם ולעסוק בתורה. יש כאלה שקשה להם לעסוק בתורה יום שלם או כאלה שנכנסים כדי לדעת עוד ולשאול ולחקור כדי להתחזק באמונה ובשמחה פנימית. ולשאלתך למה לימוד התורה זה האושר האמיתי. ברור שכל אחד מקבל אושר פנימי מהעיסוק בתורה ובמצוות כפי השגתו וכפי השקעתו ולפי כמות הנסיונות שהוא עומד בהם בגבורה. בסופו של דבר, אדם שעוסק בתורה = מתדבק בבורא עולם וממילא הוא שלם, אדם שלם לא מסוגל שלא להיות מאושר על אף כל הקשיים, הנפילות והמשברים.

למעלה