אם אתה

deathcaster

New member
אם אתה

מספיק פתי להאמין בדת X, סביר להניח שתתפתה להאמין גם בדת Y http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4195898,00.html גזענות יהודית במיטבה, בחסות רבני צוהר, דת שמפחדת פחד מוות שמאמיניה ייחשפו לדתות אחרות. למרות שבשולחן ערוך זה לא נפסל על הסף.

Sophalin

New member
במיוחד אהבתי

אמנם, חכמי ישראל בכל הדורות עסקו בספרות כללית עקב הצורך המקצועי שלהם להתמודד מול אמונות שונות, אבל כאמור עשו זאת אנשים שיכולת ההתמודדות שלהם גבוהה והמטרה הייתה מניעת ההשפעה השלילית שלהם על המסורת היהודית. מכבסת מילים ל"גנבו מדתות אחרות את כל מה שנראה נחמד ו/או מגניב ו/או שיקנה לנו שליטה על הטיפשים שמאמינים בנו"...

לאונידס

Active member
Abenezra Crater - 'מכתש אבן עזרא'

נמצא על הירח ונקרא על שם רבי אברהם בן מאיר איבן עזרא שבנוסף להיותו רב עסק גם במתמטיקה ואסטרונומיה ורוב כתביו היו בעברית. בניגוד לעובדי האלילים של היום שחוששים מלימוד אפילו של מתמטיקה בסיסית (מאוד) ומשתדלים להתחמק מעברית. תמיד שרוצים לדבר על יהודים משכילים מדברים על הרמב"ם, אבל הוא ממש לא היה בודד או אפילו יוצא דופן בהבינו את חשיבות ההשכלה - כולל במישור המעשי.

deathcaster

New member
הסיבה לחרדה מהרחבת הדעת

נעוצה בטראומה שיש ליהדות הדוגמטית (אורתודוקסית/קונסרבטיבית/רפורמית כאחד) מחזרה על מה שקרה עם תנועת ההשכלה... אז הם מעדיפים שצאן מרעיתם יישאר טמבל (ובמיוחד עבור the ror.... לא, זאת לא הכללה, יש כאלה שהולכים ללמוד ומצליחים)

לאונידס

Active member
אני חושב שצורת המחשבה הזו ייחודית

בעיקר לאורטודוקסים ארץ ישראלים, וגם בעיקר לחרדים. אורטודוקסים (לא אולטרא חרדים) שגדלו בחו"ל מהמדגם הלא מייצג שאני מכיר לא מפחדים מידע, רפורמים וקונסרבטיבים בכלל לא מפחדים מידע.

deathcaster

New member
ייתכן... אך בהודעה שפתחה את השרשור

מגיב על השאלה רב מ"צוהר"

לאונידס

Active member
צוהר הוא ארגון אורטודוקסי ישראלי

כך שכלול בהגדרת מקדשי הבורות.

deathcaster

New member

אינני יודע מדוע...אבל הייתי משוכנע שצוהר הוא ארגון רפורמי....איתך הסליחה

cwen

New member
אילו הם היו רפורמים

הם לא היו יכולים לערוך חתונות חוקיות בארץ.

cwen

New member
כשיתפסו אותם, אני מתנדבת לתת להם את אותו

טיפול.

Sophalin

New member
יעל בלי כוונה לפגוע

עדיף שיתנו לי לטפל בהם. אני מבטיח לך שזה יכאב להם הרבה יותר...

cwen

New member
תתפלא, יש לי רעיונות יצירתיים מאוד

אבל מאחר שמדובר בכמה תוקפים, אני בטוחה שאפשר להתחלק ולעשות תחרות מי מצליח יותר טוב. עוד מוטיבציה להתאמץ.

Sophalin

New member
כן השאלה היא

אם יהיה לך האומץ להכניס מחט מלובנת לעדשה של מישהו?

cwen

New member
אנשים כאלה?

יש מצב. בייחוד אם אני אבוא בבגדים קצרים (כדי שפחות בד יתלכלך מהדם) והם יטרחו לומר לי שאני פרוצה.

Sophalin

New member
אוף ניצחת.

מצד שני אם אני אקרין להם פורנוגרפיה גאה יכול להיות שזה יציק להם יותר מבחורות ערומות לא?

למעלה