מילות מפתח
הכי חשוב אלו הן מילות המפתח (באנגלית - keywords). מילות מפתח הן המילים הכי חשובות בשאלה שלך. הם המילים שבזכותן ובגללן איש אחר יבין מה הפואנטה בשאלה שלך. למשל, תחשבי על השאלה "אני רוצה לדעת, אנשים, איפה זה כאילו המכשיר הזה נו שעושים איתו כזה כמו לחם כמו מאפיה אבל שהוא עושה את זה לבד כן, רציתי לקנות פעם אבל ראיתי בטלוויזה בתוכנית של דודו טופז... " וכאן זה ממשיך הלאה. החוכמה היא למצוא: מה המילה הכי! אבל הכי!!!! חשובה. "בלי המילה הזאת אף אחד לא יבין אותי." 1. אני אנסה לכתוב את השאלה אבל יותר קצרה. ממש יותר קצרה. 2. אני אנסה לחשוב על כל מילה בנפרד: את המילים שמדברות אלי ופותרות לי את הבעיה, אני אכתוב בצד. 3. עכשיו אני אכתוב למנוע חיפוש את השאלה שלי: עכשיו אני מקבל רשימה של המון מילים לא מעניינות ואז אני יבין שיש מילים שיותר מתאימות לי. אני אוסיף מילים יותר חשובות (כמו "לחם") 4. מילות חיבור קישור וסינג´ור. הם מילים כלליות שמופיעות בכל אתר. אלו לא מילות מפתח. "רציתי", "אני", "איתו", "לעשות" - מילים שלא מדברות בדיוק על הנושא שלי. אני מוחק אותם מהשאלה, ומנסה שוב במנוע חיפוש. 5. אני יודע שיש מילים שמופיעות בהמון אתרים באינטרנט. אז זה לא טוב. אם אני אכתוב אותן למנוע חיפוש, אז הוא יתבלבל ויביא לי את כל האתרים בעולם. למשל "אימייל". גם "דודו טופז" לא בחירה טובה, כי יש המון אתרים שמדברים על דודו טופז. ולא על אפיית לחם. אז אני מוחק את כל המילים האלו. 6. את, באופן ספציפי, צריכה לזכור שהאותיות מתחלפות לך. תשימי לב לזה, ותנסי לקרוא את השאלה שלך שוב, לאט יותר: כי אם את כותבת משהו עם שגיאה קטנה - המנוע חיפוש לא יידע מה את שואלת! 7. עם הזמן, את תכירי יותר מילים ויותר אתרי אינטרנט. את תדעי יותר טוב איזה מילים מופיעות בכל האתרים, ואיזה נדירות יותר. המילים הנדירות יותר בדרך-כלל חשובות יותר. הערה כללית: אני מודע לקושי שבעניין. אני לא יודע ממה הוא בדיוק נובע, כי לי זה עובד באופן טבעי. (אולי בגלל שראיתי שכונת חיים... סתאאאם).