אם אפשר...

sihaya

New member
אם אפשר...

לקבל "טיפים" לחיפוש... אני לא יודעת למה אבל אני פשוט ממש גרועה בזה... אני אף פעם לא מוצאת כלום באותם מקומות שאחרים מוצאים אז הגעתי למסקנה שאולי אני לא יודעת לחפש.. מישהו ? נטלי .

נירש

New member
בטח שאפשר

הכל תלוי מה את רוצה למצוא. יש את מנוע החיפוש המופלא גוגל, שמוצא כמעט הכל (גם בעברית). ב-AJ ניתן לשאול שאלות באנגלית ולקבל תשובות (בדר"כ די מדויקות). יש עוד מנוע חיפוש ממש לא רע בשם About שמכיל מידע על המון המון דברים, והוא מסודר עפ"י אינדקס שעוזר להתמצא. בעברית יש מנועי חיפוש באינדקסים כמו תפוז או וואלה, אבל הם פחות טובים ובדר"כ עדיף להשתמש בגוגל. קיים גם Netex שניתן להקליד בו מילות מפתח והוא מוצא אתרים שמתאימים לקטגוריה. תנסי לתת יותר פרטים ונשמח לעזור...

sihaya

New member
העביה היא לא

המנועים הבעיה היא החלק של ה- ממש למצוא מה שנאי מחפשת ... :) תודה נטלי .

מילות מפתח

הכי חשוב אלו הן מילות המפתח (באנגלית - keywords). מילות מפתח הן המילים הכי חשובות בשאלה שלך. הם המילים שבזכותן ובגללן איש אחר יבין מה הפואנטה בשאלה שלך. למשל, תחשבי על השאלה "אני רוצה לדעת, אנשים, איפה זה כאילו המכשיר הזה נו שעושים איתו כזה כמו לחם כמו מאפיה אבל שהוא עושה את זה לבד כן, רציתי לקנות פעם אבל ראיתי בטלוויזה בתוכנית של דודו טופז... " וכאן זה ממשיך הלאה. החוכמה היא למצוא: מה המילה הכי! אבל הכי!!!! חשובה. "בלי המילה הזאת אף אחד לא יבין אותי." 1. אני אנסה לכתוב את השאלה אבל יותר קצרה. ממש יותר קצרה. 2. אני אנסה לחשוב על כל מילה בנפרד: את המילים שמדברות אלי ופותרות לי את הבעיה, אני אכתוב בצד. 3. עכשיו אני אכתוב למנוע חיפוש את השאלה שלי: עכשיו אני מקבל רשימה של המון מילים לא מעניינות ואז אני יבין שיש מילים שיותר מתאימות לי. אני אוסיף מילים יותר חשובות (כמו "לחם") 4. מילות חיבור קישור וסינג´ור. הם מילים כלליות שמופיעות בכל אתר. אלו לא מילות מפתח. "רציתי", "אני", "איתו", "לעשות" - מילים שלא מדברות בדיוק על הנושא שלי. אני מוחק אותם מהשאלה, ומנסה שוב במנוע חיפוש. 5. אני יודע שיש מילים שמופיעות בהמון אתרים באינטרנט. אז זה לא טוב. אם אני אכתוב אותן למנוע חיפוש, אז הוא יתבלבל ויביא לי את כל האתרים בעולם. למשל "אימייל". גם "דודו טופז" לא בחירה טובה, כי יש המון אתרים שמדברים על דודו טופז. ולא על אפיית לחם. אז אני מוחק את כל המילים האלו. 6. את, באופן ספציפי, צריכה לזכור שהאותיות מתחלפות לך. תשימי לב לזה, ותנסי לקרוא את השאלה שלך שוב, לאט יותר: כי אם את כותבת משהו עם שגיאה קטנה - המנוע חיפוש לא יידע מה את שואלת! 7. עם הזמן, את תכירי יותר מילים ויותר אתרי אינטרנט. את תדעי יותר טוב איזה מילים מופיעות בכל האתרים, ואיזה נדירות יותר. המילים הנדירות יותר בדרך-כלל חשובות יותר. הערה כללית: אני מודע לקושי שבעניין. אני לא יודע ממה הוא בדיוק נובע, כי לי זה עובד באופן טבעי. (אולי בגלל שראיתי שכונת חיים... סתאאאם).

שיטת העבודה שלי:

1. לכתוב את השאלה על הנייר. 2. לנסות לכתוב את אותה השאלה, אבל עם פחות מילים. 3. לסמן את המילים שהכי מדברות אלייך 4. למחוק מילים שמופיעות בהרבה אתרים 5. לחפש באינטרנט ולראות את התשובות שמתקבלות - ככה אפשר ללמוד מה באמת חשוב, ולעומת זאת מה מופיע בכל האתרים - ולכן הוא לא חשוב. 6. לכתוב שוב את השאלה, ולמחוק מילות קישור ומילים כלליות. תשאירי רק את המילים הכי הכי הכי ספציפיות. 7. לעבור שוב ולתקן שגיאות כתיב! 8. לחפש באינטרנט פעם נוספת. ככה אני מגלה מה פחות חשוב ומה יותר פחות. טיפים כלליים: - לחפש באנגלית! באנגלית יש הרבה יותר תשובות, והן יותר מדוייקות - להיות קר וחסר רגשות

למעלה