אם אפשר...

אם אפשר...

איך משתחררים מכעס?? או מחוסר שקט פנימי? ולמה תמיד כשאני מרימה את הקול על מישהו ומתעצבנת (דבר שקורה לעיתים רחוקות מאוד), אני נוטה לבכות (וזה דיי מביך אותי...)? תודה!!!

קודם כל ברוכה הבאה ../images/Emo23.gif ../images/Emo13.gif

על מה/מי את כועסת? אפשר להשתחרר מכעס במגוון דרכים (מדיטציה/ התבוננות / קבלה ועוד). איזה כלים יש לך? התנסית בקורס כלשהו? את לומדת משהו? מה הידע שלך, בשביל שנדע איך לעזור לך
אני לא יודעת למה את נוטה לבכות כשאת מרימה את הקול. אולי קשה לך לכעוס על אחרים? אולי את לא מרגישה נוח לכעוס על אחרים? לא יודעת

תודה! ../images/Emo140.gif

האמת היא שכבר כתבתי פה בעבר, ובדרך כלל זאת הודעה קטנה שלאחריה אני נעלמת אל האופק... יש לי קצת נטייה להתמכר לפורומים ולהרגיש כבולה לנעשה בהם, אז אני מנסה להימנע מזה...
בעיקרון הכעס התחיל אתמול ממשהו שקרה בעבודה, אני בעצמי כבר לא בטוחה על מה בדיוק אני כועסת, זה בגדול על הסיטואציה (פשלה קטנה שהייתי מעורבת בה), על חוסר אמפתיה של מישהי שקשורה לעניין באופן ישיר, וגם קצת על עצמי... מכעס זה הפך לחוסר שקט פנימי שכזה, קשה לי להירגע, ואני גם כל הזמן חושבת על יום ראשון שהוא חזרה לעבודה (כי ימי שישי אני לא עובדת). אבל בעצם אני שואלת בכלליות על כעס, שאני אדע להמשך איך להתמודד איתו ההתנסות היחידה שלי בנושא היא חוג יוגה, ובמסגרת שלו היינו עושים הרפיות בעזרת הדימיון... היום בבוקר למשל קמתי הרבה יותר רגועה, אבל איכשהו המחשבות והדאגה חזרו אליי... וכן... באמת לא כ"כ נוח לי לצעוק או להרים את הקול על מישהו, אולי גם בגלל שמרוב התרגשות וסערת רגשות המילים מתבלבלות לי, ואני לא מצליחה להעביר לגמרי כמו שהייתי רוצה את מה שאני מנסה להסביר בצורה נינוחה יותר מקודם... איך מתגברים על זה?

אני מתחברת לנושא

אני ממש מכורה לכעס ורוגז... ואצלי בניגוד אלייך אני דווקא מוציאה, מתפרצת ובמיוחד על הקרובים לי... כבר זמן מה שאני מאוד רוצה להתגבר על זה. אז הייתי בסדנא של מורה מאוד מיוחדת שלימדה אותנו שהכעס בעצם מביא לשנאה ומלחמות וההתגברות על הכעם בקטן משפיעה על העולם בגדול. אני מאוד התרשמתי מזה ולקחתי על עצמי משימה לוותר על הכעס. אני עושה כל יום מדיטציות ומביעה נכונות לוותר על הכעס. אני מצליחה בינתיים, כל פעם שזה עולה לי, להזכיר לעצמי שאני לא רוצה לכעוס. כמובן שצריך לדעת מה סיבות הכעס ולטפל בהם. למשל כרגע יש בי כעס והרגשתי שאני עומדת להתפרץ על בעלי. אמרתי לו- אני מצטערת, אני קצת מרוגזת, במקום לצרוח עליו. גם זה משהו!

למעלה