אם אפשר רגע להתפרץ

אם אפשר רגע להתפרץ

המליצו לי לשאול פה שאלה ששאלתי בתרבות עברית לגבי מעמדו של ויצמן ויחסיו עם שרת. מי שיוכל לזרוק את תובנותיו, אשמח לשמוע. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=372&msgid=80710420 כמו כן, היות והנושא עלה שם, האם היה פה פעם דיון בנושא איכות התכניות בערוץ ההיסטוריה? האם למישהו חוץ ממני יש הרגשה שמדובר במין מרק פושר של דעות קונצנזוס אמריקאיות בלי נסיון לעורר קצת דיון במשהו שעלול להרגיז אפילו אמריקאי אחד? תודה!

Boogieman

New member
לא להרגיז אמריקאים בשום אופן.

אם אתה לא רוצה שיבואו עליך מארינס ויבעטו לך בתחת, אחר כך יתנו את כל הנכסים שלך לאיזה חברת פירות, יקימו לך מקדונלד'ס בשירותים ואז יעשו תכנית בערוץ ההסטוריה ויספרו שם שזה בעצם לטובתך ואתה צריך להגיד תודה.

בענין האמריקניות של ערוץ ההסטוריה

היות והועלו כאן חששות מסוימים בענין ארה"ב הייתי רוצה, בתור חבר במה שכונה כאן "הכנופיה של תומכי הפצצות אסטרטגיות", להרגיע. הענין, למרבה הצער, פשוט מאד. ערוץ ההסטוריה שלנו מנסה לשדר מקסימום שעות במינימום הוצאות, והכי קל בשבילם זה פשוט לשדר תוכניות מאוסף ה-DVD של ערוץ ההסטוריה האמריקני, שכל אחד יכול לקנות באתר של הערוץ האמריקני. זה לא שהם מנסים להיות פרו-אמריקנים, הם פשוט קונים תוכניות הסטוריה אמריקניות כי זה מה שהכי נגיש וזול להם, ולכן זה מה שאנחנו רואים. עוד באותו ענין, עסקנו כאן כבר באיכות ה"מופלאה" של התרגום לעברית של אותן תוכניות. אני סמוך ובטוח שקברניטי ערוץ ההסטוריה שלנו באמת היו רוצים לתת לנו תרגום איכותי. הם פשוט לא מוכנים או לא יכולים להוציא על זה יותר מסכום מינימלי שמספיק ל"תרגום" שעדיף שלא אתאר כאן מה דעתי על דיוקו ו"איכותו", כי חבל להתרגז כל פעם מחדש כשאני נזכר בדוגמאות.

אפשר לקנות תכניות מוקלטות, אבל...

האמת שכבר לפחות שנתיים שלא ראיתי כלל תוכניות בערוץ הזה, אז המידע שלי מופנה כלפי מה שאני זוכר מאז. מצד שני יצא לי לראות את הערוץ הזה בארה"ב ואת אחיו הקנדי ואני חייב להגיד שהמקור האמריקאי לא ממש שונה ממה שמשודר בישראל. 1) הרבה שירי הלל לתעשייה האמריקאית, כמה כבר אפשר לראות תכניות על התפתחות תעשיית הרכב האמריקאית? ואם כבר מראים את זה, אז לא יגידו חס וחלילה שפורד גילה אהדה לנאצים אפילו כהערת אגב. הכל מוגש כמו היה הפקה של חברת פורד. 2) אין כמעט התייחסות לפרשיות אפלות ושנויות במחלוקת. מה שמשודר זה רק ההיסטוריה הרשמית. אף מילה על תעשיית הטבק, על אפליית השחורים הממוסדת בחסות בית המשפט, על המקארתיזם. הכל חסוד ופוריטני. 3) אין כמעט התייחסות לעולם מחוץ לארה"ב או לאירועים שלארה"ב לא היה בהם חלק. טוב, אני מבין שזה ערוץ אמריקאי, אבל בכ"ז, קרו כמה דברים שאפשר לתת להם ביטוי. ועוד פחות מזה אני מבין למה זה צריך להיות משודר בצורה כזו בישראל. 4) העריכה של זה. הכל בצורת וידאו קליפ. מעט מאוד ראיונות עם אישים מהתקופה המדוברת או עם היסטוריונים ופרשנים (אני רוצה להגיד "בכלל לא" ולא "מעט מאוד", אבל יכול להיות שלא שמתי לב). לעומת זאת בערוץ הקנדי יש את כל הדברים שחסרים בערוץ האמריקאי. ראייה רחבה יותר של ההיסטוריה ולא רק מנקודת מבט קנדית. נכון שיש שם יותר דגש על עניינים קנדיים מאשר ראוי לצופה ישראלי לראות, אבל במינון סביר. הם לא חיים בתחושה שאם זה מחוץ למדינה אז כאילו זה לא התרחש. אז גם לאור זה וגם לגבי איכות התרגום (שאני מסכים בהחלט) עולה שזה ערוץ "קישוט". בשביל לתת קונטרה לערוץ 8 שחסר בYES או משהו כזה. בתור ערוץ קישוט אני לא צריך את זה. זה פשוט לא ראוי למאכל.

Y. Welis

New member
לעיתים יש תוכנות על העבר הרחוק

כמו על קיסרי רומא, ששוות מעט יותר. אבל אלה על התנ"ך (למרות הראיונות עם מומחים מקומיים) באות מנקודת מבט נוצרית מאוד.

Y. Welis

New member
מה שאגב הדהים אותי ב'נשיונאל

ג'אוגרפיק' בזמנו (עכשיו המצב יותר טוב), היה השילוב בין תוכניות על טבע לבין תוכניות על מטוסי קרב, מכוניות מירוץ ועוד... לא היה ברור לי איך השניים מתחברים. אולי האחרונות מימנו את הראשונות.

TaL53

New member
דווקא בדיסקברי

יש תמיד תוכניות היסטוריות מאוד מעניינות במיוחד הייתה סדרה טובה על מלה"ע ה1

TaL53

New member
בהתחלה זה היה ממש נחמד

אח"כ באמת הם התחילו להראות בעיקר שידורים חוזרים ןתוכניות על ההיסטוריה של מקדונלדס

1טרקן

New member
כמו ערוץ 8

שחצי מהתוכניות שלו עוסקות בסכסוך הישראלי ערבי רבע במאבק בגלובליזציה ורבע בגידול ילדים

vladik56

New member
אם כך אז למה לא...

ללחוץ עליהם שישנו את זה?..אחריי הכל אחריי מספיק לחץ הם יעשו משהו לא?

נראה לי שיש לי תיאוריה למצב

הלווין שם לו ערוץ היסטוריה לקישוט. אבא-אמא מתלבטים אם לשים לווין או כבלים. אומרים אבא-אמא לנציג הלווין: "בכבלים נותנים לנו ערוץ המדע! יש לי ילד שמאוד אוהב לעשות ניסויים בביולוגיה" (אוהב לשרוף גורים של חתולים) אומר לו הנציג של יס: "אצלנו יש ערוץ ההיסטוריה ובלי התכניות המעצבנות על כל מיני שמאלנים שיקלקלו לילד את המצברוח". אומר האבא "ערוץ ההיסטוריה? מתאים לי! קנינו". ובסוף ההורים ממילא לא מזפזפים לערוץ הזה והילד בטח שלו (ועם התכנים של הערוץ הזה באמת שכבר עדיף ככה).

vladik56

New member
נכון...בזמן האחרון..

אני כמעט לא רואה את הערוץ...אני רק רואה כשיש משהו מעניין או חדש(שזה נדיר) אבל שוב אם נפעיל מספיק לחץ אולי הם יעשו משהו וישנו..

קוכולין

New member
דרך אגב, אם בתרגום עסקינן

התרגום של "היטלר- היבריס", ספרו של איאן קרשו, בידי סמדר מילוא, הוא בדרך כלל קולח ושוטף, אבל יש בו טעויות מביכות. המתרגמת, למשל, לא טרחה אפילו לברר איך מבטאים שמות גרמניים, ופשוט תיעתקה אותם כאילו היו שמות אמריקניים. כך, Helene הפכה להֶלֶן, ולא להלנֶה- כפי שאומרים בגרמנית. Angela תועתקה כאנג'לה ולא כאנגֶלָה. אבל לא הייתי עושה עניין מקטנות כאלה, אילמלא טעויות מעצבנות יותר, ואפילו משעשעות. אנשיו של היטלר, בעיקר בשנות העשרים, נהגו לכנות אותו Chef, שזה בגרמנית "בוס". קרשו, בוודאי תרגם את זה לאנגלית כ"chief", שפירושו בוס גם באנגלית (בעיקר אנגלית אמריקנית, דרך אגב). ומה עשתה המתרגמת? תרגמה את זה כצ'יף- גם בעברית. כאילו היטלר היה מנהיג של שבט אינדיאנים...

קוכולין

New member
בשביל לתרגם ספר כזה

צריך מתרגמת שיודעת קצת גרמנית, או לפחות יודעת לקרוא שמות בגרמנית. מקווה שיזכרו את זה בתרגום הספרים הבאים, אבל אני בספק.

למעלה