אם אפשר, התייעצות

אם אפשר, התייעצות

שלום. אני סובלת מבעיות פיזיות רבות שלא הצליחו לאבחן כבר כמה שנים. הבעיות החריפו בתקופה האחרונה והגעתי למצב של חוסר תפקוד. במסגרת נסיונותי להחלים ניסיתי את הדברים הבאים בפואה אלטנטיבית: 1. רפלקסולוגיה 2. פרחי באך 3. רייקי מרחוק, וגם שני טיפולי רייקי בודדים 4. הילינג שום דבר לא עזר וגם לא הביא לשיפור. השאלה שלי היא, האם להפסיק? האם כל הדברים שניסיתי עד עכשיו היו אמורים להספיק ולהביא לשינוי? האם מיציתי את הרפואה המשלימה או שיש עוד דרכים?

freearth10

New member
כמה שאלות

שלום לך, האם עשית את כל הטיפולים בו זמנית? כמה זמן נמשך כל טיפול? אם עברת מטיפול לטיפול אחר - למה עשית זאת? האם במשך הזמן הזה לא חל שום שינוי בחייך? ברפואה המשלימה יש עשרות סוגי טיפולים וכל אחד מהם יוכל להוביל אותך למקום טוב יותר. מה שחשוב הוא האם את מתחברת לצורת הטיפול ובעיקר למטפל/ת. אני לדוגמא לא אלך לטיפול בדיקור, כי זה לא משהו שנעים לי ואם אני מראש מגיעה עם התנגדות זה מקשה יותר על הטיפול. לעומת זאת אני מאוד מתחברת להילינג, רייקי וכמובן קנסיולוגיה. ההתחברות הזאת היא מהמקום בו אני נמצאת היום, מהחוויות האישיות שלי ולכל אחד יש חוויות אחרות. אין תחום אחד שהוא טוב יותר מהתחום האחר. כולנו מטפלים באיזון ולכן זה ממש לא משנה איפה את מתחילה את הטיפול.
מאיה

היי

האם עשית את כל הטיפולים בו זמנית?- פרחי באך ורפלקסולוגיה בו זמנית, הילינג אחרי שסיימתי איתם.רייקי מרחוק גם אחרי. כמה זמן טיפול? פרחי באך לקחתי בערך 3 שבועות, ורפלקסולוגיה הפסקתי אחרי 3 טיפולים (לפי עצת המטפל) אם עברת מטיפול לטיפול אחר - למה עשית זאת?- הייתי אצל רופא ממיין והוא הפנה אותי לבאך ולרפלקסולוגיה. אחרי שזה לא עבד הלכתי למטפל אחד בהילינג, שהוא גם כירופרקט. האם במשך הזמן הזה לא חל שום שינוי בחייך? לצערי, לא

freearth10

New member
אז אנחנו מדברים...

על נסיון של 6-8 שבועות כשכל פעם את עוברת ממטפל למטפל ומתחום טיפולי אחד לאחר. וזו לדעתי טעות, כי עד שאת מתרגלת לטיפול - את כבר מנסה משהו אחר. את צריכה להבין שבעיה שנוצרה במשך שנים רבות - לא ניתנת לפתרון תוך שבועיים ולפעמים אפילו לא תוך חודשיים. מה שכן, תוך חודשיים את אמורה לראות תוצאות בשטח, אם לא ספציפית בקשר לסיבה שבגללה התחלת את הטיפול - לפחות בתחומים אחרים בחייך. בדרך כלל הרופא הממיין בקופ"ח - זה בזבוז של כסף. הוא מבין ברפואה הוליסטית מעט מאוד, אבל מאחר שרק רופא יכול להפנות למטפל אחר - נתנו לו את התפקיד הזה. הבחירה בטיפול בקופ"ח היא לא תמיד הבחירה הזולה ביותר. קודם כל ההפנייה המיותרת עליה את משלמת, אחר כך את מקבלת מטפל שעובד כמעט ללא הפסקה , מטפל, שחייב לעמוד בלוח זמנים ולהפסיק את הטיפול שלך בדיוק בזמן ולא משנה אם הוא באמצע תהליך או לא. והזמן נטו בערך 40 דקות ואולי אפילו פחות. אל תתחילי שום טיפול אצל שום מטפל אם את לא שלמה עם ההחלטה הזאת. דעי שזו השקעה של כסף וזמן ותהליכים שאת מוכנה לעבור. לפני כחודש הצטרפתי לחוג לכתיבה יוצרת. כשנרשמתי עוד לא ידעתי מאיפה אני מביאה את הכסף והאם החוג הזה אכן יקדם אותי במטרה שבגללה נרשמתי אליו, אבל חברה המליצה עליו, ואני סמכתי עליה. למרות שזו השקעה של המון זמן, כי החוג לא מתקיים בעיר בה אני חיה, התברר שזה שווה כל אגורה ולא ידעתי את זה קודם. והכסף? נשלח אלי כאילו משמים
בדיוק בזמן הנכון. כשאת שלמה עם ההחלטה שלך ויודעת שזה מה שאת רוצה - את תגיעי למטפל המתאים.
מאיה

אני רוצה לנסות שוב

ואני מוכנה לחכות הרב זמן עד שיהיו תוצאות, אפילו רק הקלה בסבל ולא פתירתו. הטיפולים שעשיתי עד עכשיו היו מיותרים כי לא עזרו וגם לקחו המון כסף. לכן אם אני הולכת למטפל אחר אני צריכה לחשוב טוב לפני והגורם הכלכלי חשוב מאוד. אני לא יכולה להרשות לעצמ 800 שקל על פגישה אחת עם הומאופת כמו שהציעו לי פעם אחת, זה טירוף. בכל מקרה, אני עדיין פתוחה להצעות. אם יש לכם המלצות על מטפלים, אני אשמח

יכול להיות

שכל הכסף שהוצאת עד היום הוא יותר מ-800 ש"ח,,,, ויכול להיות גם שאולי פגישה אחת עם אותו הומאופת היתה פותרת את הבעיה.... יש הומאופתים טובים מאד בפחות מהסכום הזה.... ופגישה אחת עם הומאופת איננה שוות ערך לפגישה אחת עם כל מטפל אחר כי הומאופתיה עובדת אחרת. שבת שלום עירית

freearth10

New member
את יכולה להסביר...

למה אני צריכה לשלם פי 4 ויותר להומאופת מאשר לכל מטפל אחר?
מאיה

אני יכולה להסביר

זה חשבון פשוט- לכל מטפל אחר (כמעט) את הולכת כל שבוע למשך מספר פגישות. לא ככה להומאופת-הטיפול יכול לפעמים להסתיים בשתי פגישות (ולפעמים גם באחת). וגם-לא תמיד זה פי 4 תלוי למי ולמה משוים. אני מציעה לכן להסתכל על הסכום הכולל שהוצאת מען הבריאות בכל גישה שהיא. אני די בטוחה שהומאופתיה תהיה בין הזולים שבהם! עירית

freearth10

New member
אז המחיר נקבע

לפי התוצאה? ומה אם לא הגעתי בתום הטיפול הראשון או השני לתוצאה המיוחלת? וסכומים אותם אני משלמת על הבריאות שלי הם השקעה ולא הוצאה. אני כמטפלת לא יכולה להצדיק סכומים שכאלה ולא משנה באיזה תחום הם נגבים. רפואה הוליסטית, כשמה כן היא רפואה לכול. אם נצדיק גבייה של סכומים שכאלה היא תהפוך לרפואה לשכבה מסויימת בלבד ואני שהחלום שלי הוא שהיא תכלל יום אחד בסל הבריאות, לא יכולה לתמוך במי שדורש עבור החלפת אנרגיה סכומים שכאלה. לא אני זו שגורמת להבראה, גם לא הבקבוקון/התשאול/המגע/התרגיל... אותו נתתי. זה האדם שבעזרתי הסכים לפתוח את המקום. ומי שמרוצה יחזיר לך בבא היום את התודה ולא פעם היא תגיע בדמותם של הרבה יותר מטופלים.
מאיה

מאיר72

New member
לא כל כך נכון מאיה

אם למישו טיפול שעולה 200 ש"ח הוא סתם, אבל אם הוא ישלם 250 אז הטיפול טוב יותר עדיף לגבות יותר מהתחלה. וכפי שאת מכירה את האנשים בארץ, מה שהם אוהבים זה תעודות על הקיר ושלוקחים מהם כסף אחרת אתה לא שווה (מנסיון עגום שלי ושל מטפלים אחרים שאני מכיר).

freearth10

New member
למזלי אני לא מכירה אותם... ../images/Emo13.gif

כי אלי מגיעים רק אלה שלא זקוקים לתעודה על הקיר. אני לא גובה את המחיר לפי המחשבות של האחר . ורק כדי להיות הוגנים עם כל אוכלוסיית המטופלים: לא נתקלת במקרה שבו בקשת סכום מסויים והמטופל הרגיש צורך לתת לך יותר?
מאיה

מאיר72

New member
ה בסדר אצלי התעודה נמצאת איפה שהוא באחד

הארגזים. וכן זה קרה רק פעם אחת, כך שזה בטל בשישים לעומת כל אלו שבקשו הנחה ולא בגלל שהם מסכנים אלה כי הם רצו לחסוך, אבל השעון שעל היד שלהם עולה כמו שלושה משכורת של פועל. אנחנו צריכים לכבד את המקצוע שלנו וגם אותנו, למדנו הששקענו כסף בזה, למה שלא נרוויח מזה? (זה לא אומר שלא צריך לעשות הנחנות ולטפל לעיתים בסכום סמלי מאוד במי שאין לו)

freearth10

New member
אני מאוד מכבדת

גם את המקצוע וגם את עצמי. לא חושבת שכבוד מקבלים רק במרשרשים. לקחת 800 שקל לטיפול בודד - זה לא לתת כבוד לאדם שמולו אתה עומד. לחיות ברווחה מגיע לכולנו גם לנו, גם לפועל שאין לו תעודה באחד הארגזים וגם למי שעונד שעונים כל כך יקרים.

מאיה- שאלה

האם את עובדת חינם? נדמה לי שלא. ואם לך מותר לגבות תשלום על שרותיך גם לי מותר. אפשר להתוכח על גובה התשלום אבל לא על העובדה שמגיע לנו תגמול. ומי את שתחליטי כמה מגיע לי או לכל אחד אחר על עבודתינו. ובשולי הדברים-תאמיני לי שעוד לא שלחתי אף אחד הביתה ללא טיפול כי לא היה לו כסף. כל טוב עירית

freearth10

New member
יש מישהו שיכול להחליט משהו עבורך?

אני רק הבעתי את דעתי ואומר זאת שוב . לקחת 800 שקל לטיפול - לדעתי זה לחסום את הטיפול בפני מי שבאמת צריך אותו . וזה הכי לא הוליסטי שיש ובסופו של דבר פוגע בכולנו.

אז הבעת את דעתך

רק על גובה הסכום??? מאיה זו ממש היתממות-השוק הוא של היצע וביקוש. מי שמבקש סכום כזה ומקבל אותו רק מראה לך שיש אנשים שמוכנים לשלם..... בכל מקצוע יש כאלה שלוקחים יותר ופחות. עו"ד שלוקח אלפי ש"ח על פגישת ייעוץ זה בסדר??? עירית

freearth10

New member
זו לא היתממות - זו תמימות

אני אל השוק הזה לא מתחברת. מעדיפה לעשות את העבודה שלי עם תמימות, עם הרבה אהבה ומאמינה שמה שאני משקיעה - אני מקבלת גם חזרה ובריבית דריבית. זה שעו"ד לוקח אלפי שקלים זה עדיין לא אומר שאני צריכה לנהוג בצורה שפלה כמוהו. לפני שבועיים הייתי בסדנא נשים מרפאות עולם. המנחה עשתה את עבודתה ללא מטרת רווח. זה המודל שלי לא אותו עורך דין שכל מה שמעניין אותו זה איך להרוויח יותר. אני כולה רוצה לחיות ברווחה והיא לא יכולה לבוא על חשבון רווחתו של אדם אחר.
מאיה

תמימות זה משהוא אחר.

נדמה לי שאת מדברת יותר על אידאל של חיים לא קפיטליסטיים ולזה אני מתחברת היטב..... אבל עיני לא צרה באלו שרוצים להרויח יותר ועושים את זה ביושר. לא כל מי שמרויח יפה הוא בהכרח "שפל". מי שלא יכול לשלם יותר עדיין פתוחה בפניו הדרך למטפלים אחרים (כמוני וכמוך(-:) שמאפשרים טיפול גם לחסרי יכולת. כך ש-"אין לי כסף" הוא לא מעצור מפני טיפול הוליסטי. עירית

למעלה