אם אני ..

ArchangeI

New member
אם אני ..

אוכל בחצלול, זה אומר ששברתי צום? D: צום קל לכולם וגמר חתימה טובה !

Reutgold

New member
אוי גם לי יצא לחשוב על זה

עוד לא יצא לי חצלול אבל אם היה יוצא לי היום לא נראה לי שהייתי אוכלת (דתיה-צום) גם אם זה לא אמית... אבא שלי חלם שהוא אוכל בהסתר הוא אמר שהיה נורא טעים....

MetalSinagouge

New member
אם אני לא טועה..

ישוע הנוצרי אמר משהו בסגנון שאם בעל חושב על בגידה, זה כאילו הוא ביצע את הבגידה. לפי ממצאי המדע היום (ז"א העובדה שדמיון מראה מסויים משפיע על אותם איזורים במוח שעליהם משפיעה ראייה) זה לא רחוק מהמציאות.

ArchangeI

New member
אבל זה לא אותו דבר

כאן מדובר על לאכול, ואם אתה אוכל בדמיון, אז מק' הגוף יפריש לקיבה את המיצים שהאוכל יתעקל אבל אין אוכל... ככה שבסוף תתעורר/י יותר רעבה ;)

MetalSinagouge

New member
יכול להיות, אבל אם לא תתעורר רעב?

העניין של יום הכיפור הזה, שמשום מה 'זה' + ברית מילה זה הדבר היחיד שנשאר טאבו אצל ישראלים, זה לענות את הנפש. באופן כללי אני שמעתי שחלומות צלולים הם אסורים ע"פ היהדות (למרות שאני מפקפק בזה, כי בקבלה מעשית היו, לעניות דעתי, עיסוקים דומים).

לקשמי

New member
../images/Emo35.gif

איפה שמעת שחלומות צלולים אסורים על פי היהדות? נראה לי מוזר ביותר ואם קיים איסור כזה, זה בטח עוד המצאה של איזה רב ולא משהו שכתוב בתנ"ך.

silverhawk

New member
שמעתי את השמועה הזו

אבל בתור אדם שמגיע מרקע דתי אני יכול להגיד לך שמעולם לא ראיתי לה ביסוס.

silverhawk

New member
אם אנשים היו נענשים על מחשבות

לא היו נשארים הרבה אנשים ברחובות. ההבדל בין האדם לחיה הוא היכולת של האדם לעצור את האינסטינקטים והרצונות הטבעיים ולפעול בהתאם לעקרונות המוסר והחברה. חלום הוא חלום הוא חלום. לא יותר ולא פחות.

MetalSinagouge

New member
אבל מה לעשות, שלפעמים יש אנשים

שלא מצליחים לא להוציא את המחשבות לפועל.

jast

New member
ב"1984" אנשים כן נענשים על מחשבות..

ודווקא נשארים אנשים, פשוט אנשים שלא חושבים. אם לא תחשוב מההתחלה על לבצע את הפשע(למרות שלא לצום זה לא באמת פשע), אתה גם לא תוכל לבצע את הפשע(הם גם לא חולמים על זה, בשביל לחלום על משהו אתה צריך לחשוב עליו קודם)...

DJfroyke

New member
לפי היהדות, מחשבה על חטא היא גרועה

יותר מהחטא עצמו. סביר להניח, שזה כי זה בסופו של דבר יוביל אותך לעשות אותו. ולמה זה יותר גרוע? כי לבצע חטא יכול להיות שנגרם בגלל הנסיבות, וכי "נפלת" לתוך זה. לפנטז על זה זה במודע לרצות לעשות את זה.

jast

New member
דווקא על מחשבות לא שולטים...

לפעמים כנגיד אתה כועס, אפשר לחשוב על לעשות פשע.. אתה לא באמת תשלוט על המחשבות... המחשבות גם לא פוגעות באף אחד, כל עוד הן רק מחשבות.. על מעשים אנחנו עוד איכשהו שולטים.

zivnew

New member
תגובה...

זה טבעי לחלוטין, כשאתה רעב אתה חולם שאתה אוכל, בלי קשר אם זה חלום צלול או לא. כשאתה צמא אתה שותה וכו'. אחת השיטות למשל להגיע לחלום צלול(שיטה טובה לדעתי) היא לעשות בדיקת מציאות כשאתה שותה מים, תמיד. ואז אחרי שאתה מתרגל אתה הולך לישון צמא, בלילה אתה חולם שאתה שותה, עושה בדיקת מציאות והופה! זה חלום צלול ;)

למעלה