אם אני כבר כאן...

אם אני כבר כאן...

שלום ציפי-מקווה שראית את ההודעה בפורום שלנו-ושלך... רציתי לשאול האם אתם מתעסקים גם בחוק ומשפט יהודי? (שהוא ממש גדוש ומלא מאמרים-הן בגמרא והן בשאר ספרי הפסיקה) סתם מתוך סקרנות... שי.

הלוואי וידעתי די בתחום הזה כדי

לענות על שאלה אחת. אם יש לך סוגיות מענינות, לי לא יפריע שתעלה אותן כאן לדיון, כל עוד הן קשורות לענין חוק ומשפט, אני סמוכה ובטוחה שאביא ומ.ה. בקיאים הרבה יותר ממני, ויוסאריאן גם לא טומן ידו בצלחת.

הלכתי לשם, וגם לאתר "נטעים", אבל ..

לא מצא חן בעיני. המיסיונריות שלהם (באתר נטעים) בוטה מדי. לא בשבילי. בפורום עצמו - אין שום דבר שעניין אותי.

shaio

New member
אני מבין שהכפילות היא

בגלל ששכחת שכתבת את ההודעה הראשונה...

"המסיונריות חוגגת"...

מה אתם יודעים,לפי מה שכתב ידידנו כאן-פתחנו אני וחברי אתר מסיונרי...! תאמר לי בבקשה מהי ההגדרה של "מסיונר"?-הלא זה אדם שעובר מעיר לעיר ומנסה להעביר אנשים על דתם -לא?. בסך הכל פתחנו אתר אינפורמטיבי שיספק מידע בכל צבעי הקשת בתרבות היהודית. אני ממש ממש ממש מצטער לחדש לך שישנו קשר בין היהדות לתורה. SORRY. בקריצת עין...(ובידידות כמובן)
. שי-מרכז נטעים-מנהל פורום יהדות והכרת המקורות.

מי שמעוניין רק לקבל מידע, לא בהכרח

מעוניין לקבל נסיונות לשכנע אותו להתנהג בצורה מסויימת. אני חושב שזה מאד לגיטימי שיהודים ינסו לשכנע יהודים אחרים לקבל עליהם עול תורה ומצוות (או לפחות חלק מהעול הזה), אבל יש אנשים, שכאשר הם רק חשים (ואולי מדמיינים) שמישהו מנסה לשכנע אותם לשנות את דרך התנהגותם - הם נרתעים, מנתקים מגע, ומעדיפים אפילו להפסיד את המידע שהיה יכול להועיל להם. כשהייתי באתר של "נטעים", הרגשתי כאילו מישהו מנסה לשכנע אותי "כמה שזה טוב". לזה התכוונתי כשכתבתי על הבוטות של המיסיונריות. אני לא מרגיש נוח עם זה. לכן, אפילו שייתכן שאני מפסיד מידע רב ערך - אני מעדיף לא להיכנס לאתר (אלא למטרות ויכוח, שזה תמיד כיף, כמובן).

ציפי ג

New member
שתי הצעות

אחת. תנהל את הדיון בפורום ההוא. שניה. בהיותך בעל ידע, כך איזה פרק שהם כתבו שם (משהו קצר - אני יודעת שאתה לא אוהב לקרוא הרבה) ותשכתב אותו. נראה מה יהיו ההבדלים.

ציפי ...

גם אם הדעות הפוליטיות שלך זזות ימינה בזמן האחרון, זו לא סיבה לכתוב "כך" במקום "קח".

ציפי ג

New member
../images/Emo67.gif אני כבר מכחכחת

בגרוני לקראת הנאום הבא. די כבר. לכולם יש פליטות מקלדת. אין לי חשק לשבת ולעשות סקירה של כל הטעויות של כל מי שחושב שהוא יודע לכתוב יותר נכון ממני או מאחרים. אבל לו היה לי חשק, זו לא בעיה גדולה למצוא.

גם לי יש פליטות מקלדת. ...

השאלה היא אם זה נובע מהחלקה של האצבעות או שמא ממניעים פוליטיים.

למעלה