בתכלס, זה הנושא הכי קשה בשבילי.
הנושא שאני הכי פחות שמאל בו הוא נושא היהדות.
מצד אחד, אני רואה את עצמי בתכלס מתחתנת עם מי שאני אוהבת בלי קשר ליהודי או לא ואני לא רואה בהתבוללות דבר רע אבל...קשה לי עם ההשפעה של זה על המדינה..ואני לא יודעת למה, אני משומה רוצה לאפשר לכולם להתחתן איך שהם רוצים, נישואים אזרחיים, תחבורה ציבורית בשבת יהיה דבר נפלא ויעיל!! ואני לא רואה צורך בכפייה של שמירת יום כיפור כביכול על ידי ביטול השידורים [וסגירת הVOD] מצד שני, אחד הדברים שאני הכי אוהבת במדינה המוזרה שלנו הוא שאין הפרדת דת ממדינה. אני אוהבת שביום כיפור, גם אם זה אילוץ כי אי אפשר לנהוג, כולם הולכים ברחובות. אני אוהבת שכולם מתלוננים על הטקס עם הרב בחתונה וזה הופך להיות מצחיק, במיוחד אם גם הרב מתלונן בשמנו [נו, אלה המוצלחים שמתבדחים אבל בצורה מצחיקה!] או..לא יודעת, המסורת שלנו שגם ככה הולכת ונעלמת.
מצד אחד - לא רוצה לכפות, מצד שני- אוהבת שזה חלק.
ואני בכלל לא חושבת שאני מסוגלת לחשוב על כל ההשלכות שיהיו להפרדת דת ומדינה לחלוטין.
עוד דברים - נהנית מכך שאחייניות שלי לומדות על החגים והמסורת בגן, שונאת שהן לומדות שהכל אלוהים ויקח כ"כ הרבה זמן עד שישמעו משהו אחר מגורם רשמי [אם בכלל].
בקיצור, זה הנושא שהכי קשה לי.
שוב, מבחינתי האישית נישואים וזה - אני לא רואה בזה בעיה [למרות שבפועל יהיה כנראה דיון רציני על מה הדת בבית, מה המקום שלה והאם יש מקום כזה...]
בקיצור, אעהעה. ככה.
ליאורה - אחרי כל החפירה הזאת אני רק רוצה להצטרף ללילך בקטע של -אין מפלגה מושלמת. הנה, זה הנושא שלי הכי קשה איתו, שהשמאל שאני לחלוטין איתו תומך בו ואני לא אבל..בכל שאר הנושאים מר"צ מייצג אותי הרבה יותר ממפלגות אחרות אז פשוט מתפשרים.
ומבחינה ריאליסטית - לא חושבת שיש "סכנה" להפרדת דת ומדינה באיזשהו עתיד קרוב בכלל אז..