אם אני ארשום על פוליטיקה

RenanaD

New member
וגם חד"ש!

LemonLimeLilach

New member
כמו בכל הימים, גם היום היה לנו דיון היסטרי על

פוליטיקה בעבודה. היום זה הסתובב סביב שאלת מיהו יהודי ומה שיוצא מזה. זה התחיל מהשאלה על נישואים אזרחיים. יש לנו שני דתיים במשרד, פלוס שתיים שנחשבות מסורתיות (אחת שומרת שבת), ואחד המדריך שלנו שהוא בכלל מצביע לעבודה. והבעיה הייתה שנישואים אזרחיים פותחים פתח ליהודים להתחתן עם לא יהודים ואז יש בלגאן סביב השאלה מיהו יהודי ויש התבוללות ויש מלא לא יהודים ויאללה בלגאן.

אני בתור נציגת מרצ במשרד אמרתי שלא אכפת לי אם אח שלי יתחתן עם לא יהודיה (עברנו לדוגמא הזאת כי אם אני מתחתנת עם לא יהודי אז הילדים עדיין נחשבים יהודיים כי זה לפי האמא) העיקר שיהיה מאושר ואני אוהב את האחיינים שלי כרגיל, ומפה זה התפתח לכזההההה דיון
עד שבאו לצעוק עלינו מהמשרדים ליד שנהיה בשקט.

מה אתן אומרות בנושא!?

o0Invisible0o

New member
בתכלס, זה הנושא הכי קשה בשבילי.

הנושא שאני הכי פחות שמאל בו הוא נושא היהדות.
מצד אחד, אני רואה את עצמי בתכלס מתחתנת עם מי שאני אוהבת בלי קשר ליהודי או לא ואני לא רואה בהתבוללות דבר רע אבל...קשה לי עם ההשפעה של זה על המדינה..ואני לא יודעת למה, אני משומה רוצה לאפשר לכולם להתחתן איך שהם רוצים, נישואים אזרחיים, תחבורה ציבורית בשבת יהיה דבר נפלא ויעיל!! ואני לא רואה צורך בכפייה של שמירת יום כיפור כביכול על ידי ביטול השידורים [וסגירת הVOD] מצד שני, אחד הדברים שאני הכי אוהבת במדינה המוזרה שלנו הוא שאין הפרדת דת ממדינה. אני אוהבת שביום כיפור, גם אם זה אילוץ כי אי אפשר לנהוג, כולם הולכים ברחובות. אני אוהבת שכולם מתלוננים על הטקס עם הרב בחתונה וזה הופך להיות מצחיק, במיוחד אם גם הרב מתלונן בשמנו [נו, אלה המוצלחים שמתבדחים אבל בצורה מצחיקה!] או..לא יודעת, המסורת שלנו שגם ככה הולכת ונעלמת.
מצד אחד - לא רוצה לכפות, מצד שני- אוהבת שזה חלק.
ואני בכלל לא חושבת שאני מסוגלת לחשוב על כל ההשלכות שיהיו להפרדת דת ומדינה לחלוטין.
עוד דברים - נהנית מכך שאחייניות שלי לומדות על החגים והמסורת בגן, שונאת שהן לומדות שהכל אלוהים ויקח כ"כ הרבה זמן עד שישמעו משהו אחר מגורם רשמי [אם בכלל].
בקיצור, זה הנושא שהכי קשה לי.
שוב, מבחינתי האישית נישואים וזה - אני לא רואה בזה בעיה [למרות שבפועל יהיה כנראה דיון רציני על מה הדת בבית, מה המקום שלה והאם יש מקום כזה...]
בקיצור, אעהעה. ככה.

ליאורה - אחרי כל החפירה הזאת אני רק רוצה להצטרף ללילך בקטע של -אין מפלגה מושלמת. הנה, זה הנושא שלי הכי קשה איתו, שהשמאל שאני לחלוטין איתו תומך בו ואני לא אבל..בכל שאר הנושאים מר"צ מייצג אותי הרבה יותר ממפלגות אחרות אז פשוט מתפשרים.
ומבחינה ריאליסטית - לא חושבת שיש "סכנה" להפרדת דת ומדינה באיזשהו עתיד קרוב בכלל אז..

LemonLimeLilach

New member
זה כזה הזוי

כי אני כזאת ימנית אבל בכל הקטע הזה אני הכי שמאלנית שאפשר! ואת בדיוק ההיפך! וזאת דוגמא מצוינת לתעדוף שעושים מבחינת הצבעה.

ביום שיהיה שלום עולמי כולל, אני חושבת שיתפוצץ לי הראש בקטע של בחירת מפלגה.

Kill Bernard

New member
אני חושבת שזה די חשוב להפריד בין המסורת

ובין הקטע של "דת ומדינה". כי מהמשפט הראשון שלך ישר בא לי לקפוץ מהכיסא שלי ולהגיד מה "סכנה", ברינג איט און פליז!
אבל הנה אני מסכימה עם הכל.
גם לי מפריע שהמסורת הולכת ונעלמת ואני חושבת שהרבה מזה קורה דווקא בגלל שאין הפרדת דת ומדינה. לא, בעצם לא משתמשת במושג הזה. לא מבינה באמת מה שהוא אומר. אבל אני כן מפרידה את ההחלטות של הרבנים בעניינים הכלליים של מה שקורה כאן. אני מאמינה שכל סוג של כפייה מושך כל בנאדם חושב רחוק יותר מזה. אנשים מפתחים אנטי לכל דבר שיש לו קשר ליהדות בגלל שהם שמאלנים. בגלל שהם סטלנים ורוצים חופש בהכל. בגלל שהם ליברלים. וזה אידיוטי!! כי פאק, מסורת זה אחד הדברים הכי חשובים שנשארים לבנאדם. לא מדברת רק על מסורת דתית, אבל כן, גם זה.
אבל אני מאמינה שהדרך להשיג את זה, ברוב המקרים, זה דווקא בעידוד חיובי ולא שלילי. לא לכפות, אבל להפוך את זה למשהו מאחד ונעים ומזמין שאנשים ירצו לקחת בזה חלק.
ואם לא ירצו, אין מה לעשות. זה עניין של אמונה והעדפות ובחירה אישית של איך לחיות. זה מה שאני חושבת.

o0Invisible0o

New member
בגלל זה מרכאות.

אני באמת לא חושבת שזו סכנה אבל אני לא חושבת שאני מבינה את הנושא מספיק בשביל לדעת מה יהיו ההשלכות של ליישם שינוי כזה.
דיברתי עם חברה אמריקאית, ששם כמובן יש הפרדת דת ומדינה והיא אמרה שבביה"ס פשוט אסור לדבר על ישו ונצרות וחגים כמו שמדברים אצלנו ו..זה...מוביל הרבה מאוד מהם לשני מקומות מרכזים:
בלי תחושת שייכות לאף דת או מסורת
לקבלת השכלה נוצרית- יותר קיצונית ממה שהיו מקבלים בביה"ס יסודי..ושם או שזה תופס אותם או שזה יוצר אנטי כי התחושה היא של כפייה.
אז...אני...פשוט לא יודעת.
כמו הכל, שומדבר לא שחור ולבן ושומדבר לא פשוט [חפרתי היום עם אמא שלי על הקטע המדיני והיא נוטה יותר ימינה בזה, בכלכלה היא נוטה שמאלה..בקיצור נו, מרכז] וכאילו, הנטייה שלה ימינה היא בעקבות המורכבות של הנושא..לפי מה שהיא אומרת. אני מסכימה עם זה שזה מורכב והרצון המדיני של השמאל רחוק מיישום ומציאות ו..כנ"ל נושא היהדות.
אוף, קצת איבדתי את עצמי..בכל אופן, זה פשוט נושא שאני לא יודעת אם אני באמת מבינה ואני לא באמת יודעת איך הוא ישפיע על העתיד ואם אתחרט על תמיכה או חוסר תמיכה בהפרדה הזו.

LemonLimeLilach

New member
זה לא מרכז!!

תני לי רגע לעשות לך שטיפת מוח: אין דבר כזה מרכז אין דבר כזה מרכז אין דבר כזה מרכז אין דבר כזה מרכז אין דבר כזה מרכז. זאת ההמצאה הכי גרועה שאי פעם עשינו בישראל. היא ימנית ביטחונית ושמאלנית כלכלית אבל זה לא מרכז! אין דבר כזה מרכז. אני לא מרכז בגלל שבביטחון אני ליכוד ובדת ומדינה אני מרצ. ממש לא. מרכז זה לרוב אנשים שאין להם דעות. שהם לא יודעים. שהם לא מוכנים להגדיר את עצמם או להתחייב, שהם "נראה... נראה מה יהיה... ו... כן... אין לי דעות אז אני מרכז". יש שקר יותר גדול מזה?

Kill Bernard

New member
לא חושבת שזה לא רוצים להתחייב,

זה נובע מהניסיון להגדיר את הדעות הפוליטיות שלך, שכוללות דברים שונים והפוכים בכיוונים שלהם, בשם אחד.
לרוב ימין זה ימין וימין ושאל זה שמאל ושמאל, פשוט עוד לא מצאו שם לימין שמאל או שמאל ימין. אז אמרו אמצע. במקרה שלנו כרגע אני די מסיכמה עם זה שהאפשרויות שם די לא משהו, אבל זה לא אומר שהקונספט הכללי לא יכול לעבוד, פשוט צריך לחדד הגדרות וכשאנשים מתלבטים במה לבחור פשוט לקרוא לעומק ולהבין מי זה המרכז הזה, איזה אנשים עומדים שם ואיזה דברים שונים הם יכולים לקדם. גם אם זה ימין שמאל או שמאל ימין או סתם רעיון מגניב שעוד לא מצאו לו כיוון.

LemonLimeLilach

New member
המפלגות שמגדירות את עצמן היום מרכז

ובכלל בשנים האחרונות, זה לא מפלגות שיש להן משנה ביטחונית ימנית גמורה ומשנה כלכלית שמאלנית גמורה, זה הרבה יותר בקטע הטרנדי הזה של בואו נהיה מגניבים אנחנו מפלגת מרכז. מה אנחנו חושבים? לא משנה. אנחנו מרכז וזה מגניב. כמו יאיר לפיד. יכולות להיות מפלגות שהם גם וגם- למשל ליברמן, שהוא ימני ביטחוני אבל מבחינה חברתית יש לו הרבה דברים שהם שמאל, כמו נישואים אזרחיים וכו'. וגם ש"ס, תכל'ס. אבל את לא הולכת להצביע ש"ס הרי...

כל הדבר הזה של מפלגות מרכז כיום זה משהו הזוי ותלוש, לרוב של אנשים אופורטוניסטיים שהגיעו מכל מיני מפלגות אחרות שלא רצו אותם כל כך ומוכנים להתפשר על העקרונות שלהם בשביל כיסא או תפקיד של שר. כמו קדימה, כמו לפיד, כמו התנועה. הם לא אומרים אנחנו ימין ביטחוני ושמאל כלכלי. ציפי לבני תחטוף שבץ אם מישהו יגיד שהיא שמאל כלכלי. כל האידיאולוגיה שלה מסתכמת ב"שיואו אני לא ביבי כאילו". איך הגיעו צחי הנגבי ושמעון פרס לשבת באותה מפלגה? ועכשיו צחי הנגבי חזר לליכוד, וחצי מקדימה הלך עם לבני, שבכלל גדלה על חירות וז'בוטינסקי ועכשיו הלכה עם מישהו כמו עמיר פרץ. מה זאת העליבות הזאת? ושלי יחימוביץ' חשבה שזה הגיוני להגיד שמפלגת העבודה זאת מפלגת מרכז. אלוהים!! רק בשביל הקולות!! מרכז זה עלה תאנה.

Kill Bernard

New member
כרגע, כן. לא חושבת שחייב להיות ככה.

לא נראה לי לא הגיוני להקים מפלגה שתקדם רעיונות מתנגדים או פחות קיצוניים אבל תביא אנשים נורמליים שיעבדו בשביל מה שהם מייצגים.
כנראה שלא אפשרי פה בטח שלא עכשיו. ברור. באופן כללי כולם שם די שיט, אבל לא יודעת, אולי זה רק האנשים שמצליחים לצעוק הכי חזק אז רק אותם שומעים

o0Invisible0o

New member
אנחנו מסכימות, לילך.

כשאמרתי שהיא מרכז התכוונתי שזו המפלגה שהיא מרגישה נוח ללכת איתה.
אני לא מצליחה לתפוש מרכז, באמת שלא...אבל זה קיים, גם אם יאיר לפיד ודומיו המציאו את זה, התקשורת חיזקה את זה ועכשיו בקול רועם אנשים אומרים "אנחנו מרכז"
גם בעיני זה בסופו של דבר "אההה..אנחנו לא באמת ממש מגובשים על שומדבר אמיתי אז לא נגיד דעה לכאן או לכן כי אין לנו" אבל..זה דבר.
זה מפחיד כמה מה שאמרת נכון על ציפי לבני. >< זה נורא!!!
כמה את יכולה להגיד שאת לא ביבי?

הפוליטיקה במדינה הזאת מביכה אותי.

למעלה