אם אני ארשום על פוליטיקה

o0Invisible0o

New member
אם אני ארשום על פוליטיקה

תהיה מלחמת עולמות או שנשרוד את זה?
אני לא רוצה לדבר על למי על אחת מצביעה פה, חופשיות לדעותיכן..אני רציתי להתעדכן קצת, לעיין במצעים של המפלגות השונות ובכלל לראות איך האתרים נראים [אני חושבת שזה גם אומר משהו].
זה התחיל מכך שנכנסתי בצחוק לחד"ש [אל תדאגי לילך, אני לא מצביעה להם.
] לראות מה הם מציעים והאתר שלהם מעולה!!!! המצע ענייני, מתומצת, יש גרסא מורחבת זמינה. נוח לקרוא מי האנשים ברשימה שלהם ומה פועלם ובקיצור - מאוד נגיש ונוח.
עברתי למר"צ והאתר מזעזע. כאילו הוא לא נורא, הוא יחסית נוח והוא מעוצב טוב. פחות נוח לקרוא את הרשימה למרות שלמצע כן יש גרסא מקוצרת וגרסא מפורטת לפי קטגוריות אז סבבה אבל יש פופ-אפים מעצבנים של "תצביעו מר"צ, בטוח לא ביבי" וכל מיני שטויות וגם ניסיון להשיג מהגולש פרטים..שזה ממש עצבן אותי! אה ועוד פופ אפ שאם לא נוח לנו לקרוא אז לסמן את הטקסט/להאזין לו שזה מעולה, כן? אבל למה זה קופץ בכל עמוד? הבנו.

המשכתי לאתר של התנועה שהיה די מביש, העיצוב די גרוע, הניווט לא נוח ו..המצע היה לדעתי זמין לקריאה רק לפי קטגוריות? גם הרשימה נראה לי..בכל מקרה זה לא היה נוח [והתוכן גם עצבן אותי אבל זה כבר משהו אחר.
]
אחרון חביב היה הליכוד ביתנו כי אחרי הזוועה של התנועה והפופ אפים של מר"צ רציתי לדעת מה הזוועות שילכו שם..ו...פשוט לא מצאתי את המצע! לא משנה איפה חיפשתי!!!
בסוף גיגלתי וראיתי כתבות חדשותיות שפשוט עדיין אין אחד ושזה לא מטריד אותם במיוחד.
ו- אני חייבת לציין שזה באמת לא פוליטי..אבל..מהההה???? איך מפלגה כזאת גדולה, מפלגה שרוב הסיכויים תנצח [לא?] לא מפרסמת מצע!!! שבוע לפני הבחירות!!!
מה זה?
וכן, העיצוב גם היה ממש לא נוח והכי בולטים וגדולים היו כפתורי המדיה החברתית וכפתורים להצטרף ולתמוך.
אגב, בתנועה גם היו פרסומים מעצבנים שמלא מהמצע היה "שלא כמו הליכוד"..."בשונה מהליכוד" די, ילדים - תעמדו ברשות עצמכם, תגידו מה אתם כן!!!

בקיצור, בא לי להצביע חד"ש.

חחח אבל אני לא אעשה את זה.
איזה מפלגות עוד כדאי לי לבדוק? עברתן על מצעים? עדיין בהכחשה או שפשוט לא מתכננות לעשות את זה?
איך לביבי אין מצע?
באמת שאני פשוט רוצה לדעת מה המצע שלו..כאילו ברור שאני לא מצביעה לו, ברור שהוא לא מייצג את דעותיי אבל אפשר לדעת את מי הוא כן מייצג בבקשה?

מקווה שנצליח לא לריב בשרשור. נכון שנצליח? אני מאמינה בנו!!!
הייתי חייבת לכתוב על זה איפשהו..כי..בפייסבוק אי אפשר ולא בא לי לדבר על זה עם סטודנטים.

o0Invisible0o

New member
טוב, קראתי גם על "יש עתיד"

של יאיר לפיד.
האתר סביר, די נוח..קריאת המצע בלתי נסבלת כי אין תקציר וזה מחולק למיליון עמודים וזה גרם לי לקרוא הרבה יותר ממה שרציתי.
רוב הדברים נשמעים ממש טוב אבל לא ישימים בעליל, זה כאילו אם תגידו לי עכשיו "תרשמי את כל הדברים שיהפכו את ישראל למושלמת, בכל תחום" אז..ככה זה יהיה. חוץ מהמדיני-בטחוני שיש לי איתו בעיות וגם עם הגיוס שווה לכולם שהיה נשמע ממש טוב ואז קראתי את האותיות הקטנות, אז לא.

בקיצור, ליאיר לפיד יש הרבה מילים יפות, באמת! ואם עם כמות המנדטים שהוא יקבל הוא לפחות ינסה להתחיל וליישם חלק מהשינויים האלה זה יהיה נפלא [ע"ע תחבורה ציבורית, עסקים קטנים וכו'..]

טוב, די..כמעט 2 בלילה.
לילה טוב!

dans girl

New member
עם כל הכבוד למצע... אידיאולוגיה לחוד ומציאות לחוד. בעיני המקום הכי טוב לקבל בו אינדיקציה לגבי מי הכי מקדם את מה שאת מאמינה בו בכנסת, זה מה היה בכנסת האחרונה. ולכן, כנסת פתוחה:
http://oknesset.org/

ונעשה את זה אפילו יותר קל - בחירומטר:
http://bchirometer.oknesset.org/

זה המקום שבו אפשר לראות בצורה הכי אובייקטיבית מי עשה מה בכנסת האחרונה. מי הצביע בעד ונגד עבור איזה חוקים, מי נעדר ממושבים, מי העביר הצעות חוק ובאיזה תחומים.

אני מצביעה בבחירות הקרובות מרצ. אני מפלגת העבודה באופן כללי, אבל בבחירות האלה הרגשתי צורך יותר עז ללכת קצת יותר שמאלה, כי הקיצוניות שמשתלטת על הימין פשוט מבהילה אותי. כל אנשי הליכוד שהייתה לי הערכה כלפיהם (והיו לא מעט כאלה כאלה) הולכים הביתה כשהמושב הזה של הכנסת ייגמר וזה חמור בעיני. במקום זה תיכנס מירי רגב שקוראת למסתננים סרטן, ודני דנון שחושב שזה רעיון טוב לנתק את עזה מחשמל רק כי אנחנו יכולים. הוריי למדינת ישראל. ז'בוטינסקי מתהפך בקברו.
לא משנה, לא ניכנס לזה. בשורה התחתונה, מרצ באופן מאוד ברור שמאלנים מדי בשבילי מבחינה מדינית, אבל בהתחשב בכך שאם הם יגיעו ל-7 מנדטים בכנסת הקרובה זה יהיה הישג אדיר, אני לא מודאגת שהם יחזירו אותנו לקווי 48. מצד שני במצע החברתי שלהם אני מאוד מאמינה, ואפשר לומר שכל אחד מחברי הכנסת שלהם בכנסת האחרונה תפקד כמו 10 חברי כנסת ממפלגות אחרות, אז אני מרגישה שאני אקבל תמורה בעד ההצבעה להם.
ואחרי הבחירות, אני ככל הנראה מתפקדת לעבודה. אני מחכה לאחרי כי זה לא כזה אתי להתפקד למפלגה אחת ולהצביע לאחרת. אבל כעקרון נמאס לי שאין לי שליטה על מה שקורה במדינה הזאת, ובא לי להשפיע יותר. וזה המקום שהכי אפשר לעשות את זה ממנו, לפחות עד שישנו את שיטת הממשל ואוכל להצביע בפריימריז לאיזה מפלגה שאני רוצה בלי קשר להתפקדות או לא (כלומר, לנצח
).

LemonLimeLilach

New member
בעיקרון

המצע של הליכוד זה משהו שידוע לכולם... נראה לי. לא? זה לא השתנה מהשנים האחרונות. כאילו, מהרבה השנים האחרונות. וכל המצעים האלה מגוחכים למדי וזה לא באמת משהו שאפשר להסתמך עליו (אריק שרון=דין נצרים כדין תל אביב=התנתקות). או לעשות. מה שקראת שיאיר לפיד רוצה לעשות או מה שמרצ רוצים לעשות או כל דבר אחר... אז זה לא באמת יקרה. אני באמת מאמינה שהדרך היחידה שבה משהו יוכל לקרות פה זה אם כולם יצביעו לאחת משתי המפלגות הגדולות, כמו שהיה בשנות ה-50, ולא נצטרך קואליציות ולתת דין וחשבון לאף אחד. עד אז, אין לזה שום משמעות, זה הכל דיבורים באוויר, במיוחד כל הדברים האוטופיים האלה על עוד שנייה כל החרדים יתגייסו ויהיה נהדר ונוריד את המיסים ונגדיל את התקציב וניתן הכל לחינוך ותרבות ויהיה נישואים אזרחיים ותחבורה ציבורית בשבת ונהיה שוויץ. אני גם נגד שינויים קיצוניים בשיטת הממשל שיכריחו אנשים לעשות את ההצבעה הזאת שאמרתי, כי כמובן שזה נוגד כל עיקרון של דמוקרטיה, ולכן נצטרך לחכות שאנשים יגיעו למסקנות האלה בעצמן. אני עושה את חלקי בכך שכל אחד שאומר "אבל מה יהיה עם הסחטנות של המפלגות הקטנות?!" אני שואלת אותו למי הוא הצביע (היי אמא) ואז מסבירה לו שבזה שהוא מצביע למפלגה קטנה הוא עוזר לזה. אני כמובן מצביעה למפלגה גדולה ואני קוראת לך גם לעשות את זה (אפילו שכנראה נצביע למפלגות שונות, הידד לדמוקרטיה
) ולהפיץ את המסר.

ולא ניכנס לדיון על תכל'ס פוליטיקה, עדיף ככה

dans girl

New member
ברור שהמצע של הליכוד ברור לכולם, לפחות ברמה העקרונית, אבל יש משהו שמאוד לא מכבד את קהל המצביעים הפוטנציאליים בכך שמפלגה אפילו לא מציגה בפני הבוחר מה הכיוון שאליו היא רוצה ללכת.
כולם גם יודעים מה הכיוון של העבודה ושל מרצ. זה לא מונע מהן לפרסם מצע. ברור שזה לא אומר שכל המצע יתגשם ותהיה אוטופיה, ממש לא. אבל זה כן יכול לתת לך אינדיקציה אם הלך הרוח של המפלגה מתאים למערכת האמונות שלך או לא. וזה דבר שהוא מאוד חשוב בעיני, גם אם יש חשיבות גדולה יותר למה נעשה בפועל, כמו שאמרתי קודם.
הרי ברור שהסיבה היחידה שהם לא הפיצו מצע זה בגלל שהם לא הצליחו להחליט עם עצמם האם להכניס אליו את 'שתי מדינות לשני עמים' או לא (או החליטו ולא רוצים להסתבך עם מי-שזה-לא-יהיה ולפרסם את זה). וסורי, אבל מפלגה שאפילו לא מצליחה להחליט מה הכיוון שלדעתה צריך ללכת בו מבחינה מדינית, היא מפלגה שאני באופן אישי הייתי חוששת להצביע לה.
ניחא, תגידו בפירוש 'לא מקבלים שתי מדינות לשני עמים' או ההפך, רק תגידו משהו. תהיו מספיק ישרים כדי לתת לחייל מסכן בן 18 לדעת מה אתם חושבים לפני שהיא משלשל את הפתק שלכם למעטפה.
בעיני זה מרגיש כאילו הליכוד מסתמך על האנשים שמאז ומעולם הצביעו לו, ואפילו לא מנסה לשכנע אותם, כי הוא יודע שהם יצביעו לו בכל מקרה. וזו גישה שדי מקוממת אותי. אני חושבת שהמפלגה שאני מצביעה לה צריכה להילחם על הקול שלי כל מערכת בחירות מחדש. ואני לא מרגישה שהליכוד עושים את זה.

LemonLimeLilach

New member
אני אישית לא חושבת שהם צריכים להילחם עליי

אני מגובשת בדעותיי וקמפיינים פוליטיים לא עובדים עליי בכלל.

בלי שום קשר, הקמפיין בחירות של הליכוד היה בזיוני במערכת בחירות הזאת, מכל הבחינות. ואני לא אהיה מופתעת בכלל אם הם אכן יקבלו את ה32-34 מנדטים שהסקרים מראים להם ובסוף תקום בכלל ממשלת שמאל-מרכז-שקר-כלשהו.

ובלי שום קשר נוסף, מצעים כגון "אני מאמין שצריך לשנות את שיטת הממשל בכדי שיהיו רק מספר מועט של מפלגות גדולות ולכן אני מקים מפלגה קטנה נוספת" היה עדיף שלא היו מפרסמים אותם בכלל. זה בזיוני בדיוק באותה רמה. כנ"ל מצע שאומר "תצביעו לי כי אני לא ביבי וזה כל מה שיש לי להגיד". מביא לי את הסעיף. אגב, אף אחד לא באמת יודע מה הכיוון של מפלגת העבודה. מודה שלא קראתי את המצע שלהם, אבל כשהיו"ר לא מוכנה להגיד את הדברים בכל רם, זה לא בדיוק מעודד. בתור ליכודניקית אני יודעת שאנחנו נגד שתי מדינות לשני עמים. ברור לי שהחליטו. אבל באותו משפט אנחנו יודעים שזה מה שיקרה בסוף כי אנחנו לא חיים בואקום ושתי גדות לירדן זו שלנו וזו גם כן זה בעיקר נוסטלגי, אפילו שבאוטופיה שלנו זה מה שהיה קורה אנחנו יודעים שבמציאות זה לא. אני לא חושבת שבגלל זה לא פרסמו מצע. הם בכלל לא עשו קמפיין וזה פשוט חלק מזה. מתחבר למה שכתבתי למעלה. ואם כן היו מפרסמים את זה, ההתעלפויות ההמוניות, ההיסטריה וזעקות הפאשיסטים היו גורמות לי לרדת מהארץ.

dans girl

New member
כשאני אומרת 'להילחם על הקול שלי' אני לא מתכוונת רק בקמפיין הבחירות, אני מתכוונת בעשייה כולה. זה ספציפית משתקף בקמפיין, אבל זה תקף מבחינתי גם לכל הקדנציה האחרונה. יש מעט מאוד ח"כים ושרים בליכוד שאני יכולה להגיד בלב שלם שהייתי שמחה מההתנהלות שלהם בכנסת הזאת ובממשלה הזאת. הקמפיין הנוכחי הוא רק סימפטום בעיני. אני יכולה כמובן להגיד את זה על עוד מפלגות גדולות, אבל בקנה מידה אחר, בהתחשב בכך שהליכוד היא המפלגה השלטת.
אין לי ספק שדעותייך הפוליטיות ברורות לך, כשם ששלי ברורות לי, אבל דעה פוליטית זה לא הדבר היחיד שאני מבססת עליו את הבחירה שלי, אלא גם מה שקורה בפועל. כן, מרצ הם שמאלנים מדי בשבילי בהרבה מובנים, אבל זה לא ימנע ממני לתמוך בהם בבחירות הקרובות כי אני יודעת שהם קורעים את התחת בשביל מה שהם מאמינים בו, ויש חפיפה גדולה בין מה שהם מאמינים בו למה שאני מאמינה בו. אז זה לדעתי זה איזון בין הדעה הפוליטית ומידת העשייה. רבים הצביעו ליברמן בכנסת הקודמת כי הוא נחשב בולדוזר וביצועיסט, אפילו אם המיקום שלו על הקשת הפוליטית לא היה בדיוק כמו שלהם.

בעניין המפלגות הקטנות אני מאוד מסכימה איתך. אמנם אני חושבת שבמדינה כמו ישראל, שבה יש קשת מאוד נרחבת של סקטורים ותתי סקטורים ותתי תתי סקטורים, אין ישימות לרעיון של שתי מפלגות גדולות כמו שהוא מתקיים בארה"ב (אולי פעם זה נחשב ישים, אבל זה עוד כשרעיון 'כור ההיתוך' היה הכיוון, ואולי טוב שזנחנו אותו, כי הוא עצמו לא היה ישים במיוחד.), אבל אני בהחלט חושבת שיש הרבה מפלגות היום שיכולות להיות מוטמעות באחרות, ובסופו של דבר כל הקשת הפוליטית יכולה להסתכם בלא יותר מ-6 מפלגות שמייצגות לא רע כל כך את קהלי הבוחרים שלהן. כן, זה דורש הסכמים קואליציוניים, אבל במידה פחותה מאשר 11 מפלגות עם נציגים בכנסת כמו שהסקרים מראים נכון לעכשיו.
לגבי שלי, אני דווקא חושבת שכיוון שלה מאוד ברור, ודווקא התאכזבתי לשמוע הרבה ממנו, ולא ציפיתי לזה. היא דיברה דברים מאוד ברורים לגבי התנחלויות, תחבורה ציבורית בשבת והציעה תוכנית שוואלה, אם חצי ממנה יצא לפועל מבחינתי אנחנו בסקנדינביה.
וזה בסדר שמפלגת הליכוד תהיה מפלגה שלא מאמינה בשתי מדינות לשני עמים. אני פשוט חושבת שהיא צריכה להגיד את זה בפה מלא. גם על 'עוצמה לישראל' עושים עליהום בגלל הדעות שלהם (בהיבט הזה, בצדק רב לדעתי), זה לא מפריע להם והם הולכים עם האמת שלהם ואני מעריכה את זה. זה כמובן הדבר היחיד שאני מעריכה בהם, כי הדעות שלהם היו מדירות שינה בעיני אם לא הייתי כל כך מתישה את עצמי, אבל עדיין. מפלגת הליכוד הייתה ותישאר מפלגת ימין. היא לא דגלה מעולם, וסביר שלעולם לא תדגול, בפוצי מוצי עם הפלסטינים. אבל שיהיה להם מספיק יושרה כלפי בוחריה כדי להגיד מה היא מאמינה בו, כדי שהם יוכלו לא לקנות חתול בשק.
בעיקר בהתחשב בעובדה שהמצע האחרון של הליכוד לא תואם בהרבה מובנים את העשייה שלה - בוחר פוטנציאלי יכול לשאול את עצמו האם משהו השתנה במדיניות המפלגה ב-4 שנים האחרונות שגרם לכך. וזו תהיה שאלה לגיטימית. זה הגיוני שמציאות לחוד ומצע לחוד. אבל כמו שאמרת לליאורה, לפחות בוחר יכול לדעת איפה המפלגה עומדת מבחינת הקשת הפוליטית, ולהחליט לפי התעדוף שלו עם עצמו מה יותר מתאים לו.

Rachel47

New member
אני גם חושבת ככה על התוכנית

הכלכלית של שלי
אני יודעת ש"מצב האומה" לא נחשבים פרשנים הגיוניים אבל פעם במיליון שנה יוצא להם משפט נכון
ובראיון איתה שם ליאור שליין אמר "עשית תוכנית מעולה, מדליק! מאיפה את מביאה את הכסף להוציא אותה לפועל?"
ואז יוצא שהיי...איזה תכנית כלכלית מגניבה, אבל אני לא מאמינה שהיא תוציא אפילו משפט ממנה לפועל
ומכאן מגיע חוסר האמון שלי

LemonLimeLilach

New member
מבין הכריות של הספה, לא?

זאת הבעיה עם התכניות הכלכליות הגרנדיוזיות האלה. הדרך היחידה לממש אותן זה להעלות מסים. אבל אם את נגד להעלות מסים, איך את מציעה תכניות כאלה? וזה נכון להרבה דברים אחרים, גם שוויון בנטל והסדר מדיני. זה נורא יפה התכניות, אבל אין שום דרך לעשות את זה.

Rachel47

New member
כן שמה

ברור שאין שום דרך הגיונית לעשות את זה
ואת לא יכולה להיות גם בעד כלכלה ככה וגם נגד העלאת מיסים
הנס--> חוסר הגיון משווע בתוכנית--> היא לא תצא לעולם לפועל

LemonLimeLilach

New member
זה הגיוני שלא תהיי שמחה מהתנהלות של

שרים בליכוד. מן הסתם כי את לא מסכימה עם הראייה הפוליטית שלהם. דווקא אני מסכימה איתך בקשר למרצ- הם באמת עומדים מאחורי האידיאולוגיה שלהם והולכים איתה עד הסוף. זה הרבה יותר הגיוני בעיניי מזה ששלי אומרת "העבודה היא מפלגת מרכז". כל ראשי העבודה לשעבר מתהפכים בקברם, וגם אני. אני רק חושבת מה סבתא שלי הייתה אומרת על זה אם היא הייתה פה... ומה הפלא שהיא מבריחה בוחרים שלה כשהיא אומרת שצריך להמשיך לתקצב התנחלויות? זה דיבור ברור? היא אולי אמרה את זה בפה מלא (ואני כן מסכימה עם מה שהיא אמרה על זה שאם שלחנו אותם לשם וכל עוד אין הסכם צריך להמשיך לתת להם כספים) אבל זה דבר הגיוני להגיד במפלגת העבודה?
זה משהו נורא הזוי מה שהלך עם המפלגה הזאת בשנה האחרונה. ואפילו שאני תומכת בקטע של שתי מפלגות גדולות, וכמו קבוצות כדורגל גם למפלגות יש מסורת שהן נבנות עליה, וואלה, אני מרגישה שהעבודה איבדה את עצמה ואולי עדיף שמרצ תהיה מפלגת השמאל המרכזית של המדינה. אם להם יהיו 20 מנדטים, א-ז הם יוכלו לעשות דברים ברצינות ונוכל לקוות לתחבורה ציבורית בשבת ונישואים אזרחיים. אבל עם 3 מנדטים?

o0Invisible0o

New member
לילך, אנחנו מסכימות!

אני חושבת שצריך לתעד את הרגע הזה.

העבודה לגמרי איבדה את עצמה.
ואני חושבת שדפי התכוונה להתנהלות של שרים בליכוד בקטע של נוכחות בפגישות, העברת חוקים, הגעה לישיבות והצבעות וכל זה..לא מבחינת התוכן של הפעולות שלהם אלא הפעולות עצמן. לא?

LemonLimeLilach

New member
אה, יכול להיות שלזה היא התכוונה

אני לא יודעת. בכל הקטע של העברת חוקים, הגיוני שהיא לא תסכים עם החוקים שלהם. בקטע של נוכחות והגעה אני לא בטוחה שאין אנשים גרועים בהרבה במפלגות אחרות. אני מאוד שמחתי כשקנסו את ליברמן על הפרזה בהברזות. אגב, הייתי בכמה מליאות מאז שהתחלתי את העבודה... בכל אחת מהן היו 12 אנשים. זה לא בדיוק נתון מעודד לא משנה לאיזו מפלגה את מצביעה

את מצביעה מרצ? זה באמת משהו שאני הולכת לחשוב עליו ברצינות מבחינת הקטע של המפלגות הגדולות... כי אני נורא חושבת שצריכות להיות שתיים, ומפלגה העבודה היא הטבעית להיות מפלגת השמאל בגלל מסורת, היסטוריה וכו', אבל היא איבדה את עצמה לדעת ושלי לא מייצגת כלום. מכל מה ששמעתי מזהבה גלאון וניצן הורוביץ, אפילו שאני לא מסכימה עם הרבה דברים שהם אומרים, אני מעריכה את הרהיטות והאידיאולוגיה שהם עומדים מאחוריה. מצד שני, מאוד מאוד חורה לי העניין הזה של "הימין! קיצוני! מפלגה פאשיסטית! קיצוני קיצוני קיצוני!!"

בדיוק היום אמרתי למישהי את הדברים על רבין שרשמתי בימים האחרונים בטוויטר, שהוא נכנס לעימות עם האמריקאים על הקפאת התנחלויות, שהוא היה נגד מדינה פלשתינית וכו' וכו', והיא אמרה לי משהו שלא חשבתי עליו, אבל שווה דיון- שזה לא שהימין נהיה קיצוני, בכלל לא, מה שביבי אמר נגיד בנאום בר אילן זה דברים שפעם רבין לא היה מוכן להעיז להגיד כי זה היה נוראי מדי. ובעצם השיח הלך שמאלה, ולא הימין הקצין. הימין היום זה מה שהשמאל היה פעם, והשמאל הוא שהלך שמאלה יותר. ותכל'ס, יש בזה משהו

o0Invisible0o

New member
האמת שאני לא יודעת מספיק על ההיסטוריה

אבל אני כן יודעת שרבין לא ממש היה מייצג אותי היום, מהמעט שאני יודעת.

אממ כן, לגמרי מצביעה מר"צ..ואם השיח הלך יותר שמאלה כמו שאת אומרת [ואני באמת לא יודעת!] אז...אני איתו..כי אני גם יותר שמאלה.

limors2

Well-known member
אני בבעיה.

כי אני נוטה לשמאל, אבל מתנגדת להחזרת שטחים. וכל השמאל מדבר על החזרת שטחים

limors2

Well-known member
מבחינת הכל.

כלכלית וחברתית וערבית. אבל לא החזרה שטחית.

אני לא עד כדי כך בקיאה בכל הפרטים וכל המצעים וכל העמדות, אבל הדיעות הפוליטיות הנוטות לשמאל יותר מדברות אלי.

LemonLimeLilach

New member
תעשי לעצמך סדר עדיפויות

גם לי יש כמה דעות שמתיישבות יותר עם מרצ מאשר עם הליכוד, אבל בתעדוף הפנימי שלי אני מצביעה לפי הדעה הביטחונית (וגם קצת כלכלית). תחליטי עם עצמך לפי מה את בוחרת להצביע מבין הדברים. הרי לא תמצאי מפלגה שתתאים לך 100% אף פעם...

limors2

Well-known member
זה עדיין לא כ"כ קל

אני צריכה בסופ"ש לקחת את הזמן ולעבור על המצעים של המפלגות. כי עד שאני מוצאת אחת שמדברת אלי ברוב הדיעות שלה (ציפי לבני, למשל), אני מגיעה לסעיף שגורם לי לחשוב "ומה אם זה יהיה הבית שלי שהם יחליטו להחזיר".
אז בשביל זה שאני שמחה שיש מלא שיצביעו לליכוד, בשביל האיזון
שמאל חזק ילחץ לטובת נושאי חברה שונים, והימין (ובנט הגזען) לא יתנו להם לחלק את הארץ בסכין לכל דורש. או שזה לא עובד ככה?

LemonLimeLilach

New member
לא, זה לא עובד ככה

אני לא מבינה את ההגיון בלתמוך בליכוד אבל להצביע מפלגה אחרת כדי שתלחץ עליו. שמעתי את זה הרבה ממצביעי בנט, וזה לא רציונלי בעיניי. מה יותר חשוב בעינייך, מדינת רווחה או להישאר בבית שלך? זה לא כל כך מסובך. אכפת לך רק מהבית הספציפי שלך, או גם ממעלה אדומים, מזרח ירושלים, פסגת זאב, אריאל, וכו' וכו'? אכפת לך מהבית שלך או שאכפת לך בכלליות מהמשך מפעל ההתנחלויות? ברור לך שאם לליכוד יהיו 70 מנדטים וביבי יעשה הסכם מדיני הוא יצטרך להחזיר שטחים? במקרה של הסכם כזה, אני סומכת בהרבה על ביבי שיעשה הסכם כמה שפחות גרוע לישראל, מאשר שלי יחימוביץ'. זאת סיבה גדולה לזה שאני מצביעה ליכוד. אם חשובים לך דברים אחרים, אולי את צריכה לחשוב לוותר על הבית שלך, למען טובת הכלל (אם את חושבת שלבני תעשה דברים כל כך טובים)...

למעלה