בדרך לויה דולורוזה שלך...
השלבים שתעבור בדרך לרשיון- ראיון סינון, לימודים של כ-500 שעות אקדמיות+ 70 ימי סיור, מבחנים פנימיים על חלק מהנושאים, תצטרך להגיש דו"ח על כל סיור. בהנחה שעברת את כל אלה, מצפים לך שני מכשולים נוספים אליהם כבר יכין אותך הרכז בקורס- המבחן בכתב והמבחן בע"פ. טיפים: 1) למרות שהמרצים והמדריכים בסיורים מניחים שכל החניכים הגיעו טאבולה ראסה, אני מציע להתכונן לפני הקורס. קרא, למשל, את הברית החדשה בתרגום דעליטש (אפשר לקרוא גם את התרגום החדש, אבל הוא פשטני מדי ואני ממליץ להשתמש בו רק כדי להבהיר לעצמך נקודות בתרגום דעליטש אם השפה קשה לך). כמו כן כדאי לקרוא איזה ספר או שניים על ההסטוריה של ארץ ישראל. 2) טייל הרבה והכר את הכבישים ומספריהם. 3) בכל הזדמנות הדרך את חברייך או בני משפחתך. הנסיון מול קהל ידידותי יעזור לך מאד מול קהל מפחיד כמו הבוחנים (במבחן שלי הם היו ידידותיים- אבל זה לא אומר שהם לא היו מפחידים). 4) בזמן הקורס הצלב מקורות. לא כל מה שהמרצה אומר נכון, ובוודאי ובוודאי שלא כל מה שכתוב בדו"ח שהורדת מהאינטרנט נכון. 5) אל תפגין מחשבה מקורית מדי ואל תערער על דוגמות או אידיאולוגיות מקובלות עד שתקבל את הרשיון. כדברי הרכזת של הקורס בו למדתי, "משרד התיירות לא רוצה עוד מויש מעוז וספי בן יוסף". הזמן להגיד דברים שנויים במחלוקת אינו במבחן בע"פ, אפילו אם אתה משוכנע לגמרי שלא היתה התאבדות המונית על המצדה. 6) הפורום השכן, טיולים וידיעת הארץ, כולל מידע רב וחבריו שמחים לעזור. אני ממליץ להשתמש גם בו.