אם אני אבקש יפה

אם אני אבקש יפה

מישהו כאן יסכים לתת לי נקודות וטיפים בדרך לרישיון מורה דרך
כוונתי,מהיכן להתחיל ומה צריך עד הרגע הנכסף בו אני אוחז ברישיון.

eliane

New member
ללמוד

להרשם לאחד הקורסים בפיקוח של משרד התיירות וללמוד ברצינות . לעבור מבחן בכתב ובא"פ במשרד התיירות . רצוי לפחות שפה זרה אחד או עברית ואז לעבוד רק עם ישראלים ( לא רע ) להיות אדם בעל פתיחות וסבלנות רבה כלפי המטיילים ורצון לעבוד קשה משך שעות רבות . חפש בפורום - נכתב הרבה על הקורסים השונים . בהצלחה נ.ב. אהבת הארץ !!!

הדרך היחידה שאני מכיר היא לעבור קורס מורי דרך

ובסיום הקורס לגשת למבחנים של משרד התיירות. הקורס הוא קורס ארוך ודי תובעני מבחינת הדרישות. הקורס שאני למדתי החל במאי 2006, ומסתיים בימים אלה. אנחנו למדנו פעמיים בשבוע אחה"צ, ובנוסף יום סיור בכל שבוע. בנוסף היו ארבעה קמפוסים, שהם טיולים של יומיים עד ארבעה ימים. סך הכל 72 ימי סיור. אני אישית למדתי בבית הספר הארצי לתיירות, וממליץ על הקורס בחום רב (למרות שהתאכזבתי מעט מההתמקדות בהסטוריה ודתות על חשבון החי והצומח בארץ). יש עוד גופים שמנהלים קורסים למורי דרך, מומלץ לבדוק באתר של משרד התיירות שהם אכן מורשים מטעמו. אל תתבלבל בין קורס מורי דרך לקורס "תו תקן". "תו תקן" הוא קורס מטעם משרד החינוך, והוא מאפשר הדרכה של בני נוער במסגרת משרד החינוך בלבד. באתר של משרד התיירות אפשר לראות את רשימת הדרישות לקבלה לקורס מורי דרך ורשימת המוסדות המאושרים להעברת הקורס. אני מציע לך לעשות חיפוש בפורום על מורי דרך, ותראה שהנושא עולה כאן חדשות לבקרים, כך שאין טעם לחזור על כל הפרטים. בהצלחה.

בדרך לויה דולורוזה שלך...

השלבים שתעבור בדרך לרשיון- ראיון סינון, לימודים של כ-500 שעות אקדמיות+ 70 ימי סיור, מבחנים פנימיים על חלק מהנושאים, תצטרך להגיש דו"ח על כל סיור. בהנחה שעברת את כל אלה, מצפים לך שני מכשולים נוספים אליהם כבר יכין אותך הרכז בקורס- המבחן בכתב והמבחן בע"פ. טיפים: 1) למרות שהמרצים והמדריכים בסיורים מניחים שכל החניכים הגיעו טאבולה ראסה, אני מציע להתכונן לפני הקורס. קרא, למשל, את הברית החדשה בתרגום דעליטש (אפשר לקרוא גם את התרגום החדש, אבל הוא פשטני מדי ואני ממליץ להשתמש בו רק כדי להבהיר לעצמך נקודות בתרגום דעליטש אם השפה קשה לך). כמו כן כדאי לקרוא איזה ספר או שניים על ההסטוריה של ארץ ישראל. 2) טייל הרבה והכר את הכבישים ומספריהם. 3) בכל הזדמנות הדרך את חברייך או בני משפחתך. הנסיון מול קהל ידידותי יעזור לך מאד מול קהל מפחיד כמו הבוחנים (במבחן שלי הם היו ידידותיים- אבל זה לא אומר שהם לא היו מפחידים). 4) בזמן הקורס הצלב מקורות. לא כל מה שהמרצה אומר נכון, ובוודאי ובוודאי שלא כל מה שכתוב בדו"ח שהורדת מהאינטרנט נכון. 5) אל תפגין מחשבה מקורית מדי ואל תערער על דוגמות או אידיאולוגיות מקובלות עד שתקבל את הרשיון. כדברי הרכזת של הקורס בו למדתי, "משרד התיירות לא רוצה עוד מויש מעוז וספי בן יוסף". הזמן להגיד דברים שנויים במחלוקת אינו במבחן בע"פ, אפילו אם אתה משוכנע לגמרי שלא היתה התאבדות המונית על המצדה. 6) הפורום השכן, טיולים וידיעת הארץ, כולל מידע רב וחבריו שמחים לעזור. אני ממליץ להשתמש גם בו.

עוד שתי המלצות:

הפעם טכנולוגיות: 1) הצטייד במצלמה דיגיטלית, צלם הרבה ובהזדמנות הראשונה תן שם ותיאור לכל תמונה. גם יעזור לך לרענן את הזכרון לקראת המבחן בע"פ, וגם תצטרך לחזור על החומר כשתתעד את התמונות. כיום קל מאד לזהות חניכים בקורס מורי דרך- הם מצלמים שלטים בכל אתר. 2) הורד למחשב שלך את Google Earth החדש. יש לו שני יתרונות: האחד הוא שעכשיו אתה יכול לראות בו גם תמונות שצולמו באתרים שונים, והשני הוא שבעזרתו תוכל להבין מה שנאמר בתצפיות. מסקר שערכתי בקרב מכרי עלה שכמעט אף אחד לא מבין מה שהמדריך אומר בתצפיות, ובדרך כלל אנשים אפילו לא מזהים לאיזה כיוון הוא מצביע. בעזרת שימוש נכון ב-GE בשילוב עם מפת סמ"ש תצליח לזהות כל הר שהמדריך הצביע עליו.

noaaaa

New member
וואו איזה המלצות מצויינות!

האמת, חלק אני מיישמת בעצמי כרגע, ומקווה שבעתיד, כשתינוק שלי יגדל, כשאעשה את הקורס זה יעזור לי. ואני מנצלשת את השרשור, ובטח זה יעזור לעוד כמה שנמצאים בשלב של לקראת... יש לי שאלה לגבי העבודה עצמה, מה מקובל בשוק- אם לאחר שיש לי את רישיון המורה דרך וערכתי לעצמי תוכנית טיולים שנתית למבוגרים,/ משפחות ואני רוצה להציע אותה נניח למתנסים כדי שישווקו אותה ללקוחות כמו את החוגים שלהם- ברגע שיש קבוצה- מי אחראי על האוטובוס? האם זו אחריות של המדריך להזמין נהג ולשלם לו או שזו אחריות של המתנס? האם במקרה כזה המשתתפים בטיול משלמים למדריך או המתנס משלם לו?

אני מנסה להבין עד היום מה מקובל בשוק.

אולי זה בגלל שאני די חדש בעסק, אבל פשוט לא הצלחתי לגלות שום כלל- כבר עבדתי דרך חברות שארגנו הכל מא' עד ת' וכל מה שנשאר לי זה להדריך, או ועדי עובדים שביקשו ממני להזמין הכל כולל אוטובוס וביקור ביקב, וכל דבר אפשרי באמצע. מי שאחראי על האוטובוס הוא מארגן הטיול. אם את זו שמתבקשת להזמין משהו ולשלם עבורו על הלקוחות לשלם עמלה עבור שירות זה שאינו חלק מההדרכה- אני לוקח 15% שזה נראה לי הוגן כלפי שני הצדדים. נ.ב מה זה "תכנית טיולים שנתית"?

noaaaa

New member
תוכנית טיולים שנתית

אני מתכוונת לתכנון של מספר טיולים במהלך השנה, למשל: בדצמבר סיור חנוכיות בירושלים, בפברואר טיול פריחה בשפלת יהודה, וכו' וכו' משהו כתוב ומסודר ללקוח המטייל. ואז מי שרוצה נגיד מצטרף ומשלם פר טיול או יכול להרשם לכל הסדרה.

למעלה