אם אכפת לך מאנשים

אם אכפת לך מאנשים

אם אכפת לך מאנשים ויש לך זמן להתנדב, לסה"ר דרושים מתנדבים סה"ר (סיוע והקשבה ברשת) הינו פרויקט אינטרנטי חינמי שייעודו להגיש עזרה נפשית דרך האינטרנט לאנשים שנמצאים במשבר או עוברים תקופה קשה בחייהם ואף מהרהרים בהתאבדות. המתנדבים שלנו נבחרים על פי יכולתם לתת אוזן קשבת לאדם אחר בצרה, נסיונם בכל הקשור לעזרה לזולת ושליטתם בכלי התקשורת האינטרנטית. פעילות הסייע מתקיימת מהבית, פרט לקורס ההכשרה, מפגשים חברתיים והשתלמויות. הכשרת הסייעים הקרובה תפתח ב- 4 בספטמבר ותועבר על ידי אנשי מקצוע ומומחים- מהמובילים בתחומם בארץ. אם את/ה מעל גיל 21, ומעוניין/ת להצטרף לצוות שלנו ו/או להכיר אותנו יותר מקרוב, את/ה מוזמן/ת לבקר באתר סהר ולמלא את טופס ההרשמה למתנדבים חדשים.

Kimbal1

New member
רגע אחד...

ואם ממש, אבל ממש, לא אכפת לי מאנשים? דוחף זקנות בתור לאוטובוס, חוטף שקיות במבה לילדים שעוד לא יודעים לדבר מספיק כדי להסביר להורים מה קרה, בכוונה לא מזהיר אנשים מקליפות בננה כדי לראות איך הם נופלים וכדו' , יש גם פורום בשבילי? מה "לא"? מה זאת האפליה הזאת?

Le Fay

New member
אתה תמיד יכול להיות סארוגייט, לא?

אם לשפוט לפי כמות המילים שטפטפת לפורום בחודש האחרון, בטח גם להקשיב לא תהיה לך בעיה... מכל מקום אפשר לעזור גם אם לא אכפת לך מאנשים. כמו שאדון סלומון אמר לז'אנו ארנבון: הוא הסביר לי שהבעיה היא למצוא מתנדבים שיבואו כדי לעזור לאחרים ולא כדי לשפר את ההרגשה שלהם על חשבונם. לא היינו רחוקים מסנטיֶה ואני עוד לא תפסתי, לא הבנתי איך יכולה קריאה לעזרה להקל על מי שעונה. הוא הסביר לי בחביבות שזאת תופעה די שכיחה בפסיכולוגיה. יש, למשל, פסיכיאטרים שלא אהבו אותם כשהם היו צעירים או שהרגישו את עצמם תמיד מכוערים או לא רצויים, וכדי לפצות את עצמם הם נהיו פסיכיאטרים ומטפלים במסוממים צעירים ובזרוקים וכך הם מרגישים את עצמם חשובים ומבוקשים מאוד, הם שולטים ומוקפים הערצה וחתיכות שאחרת לא היה להם שום סיכוי להכיר אותן והם מלאים הרגשת כוח וכך הם מטפלים בעצמם ויותר נעים להם עם עצמם. וגם אדון סלומון בעצמו עזר כנראה לאנשים לא מטוב לב אלא בעיקר בשביל ללמד את אלוהים לקח, לבייש אותו ולהחזיר אותו למוטב, שגם זו בעצם סיבה מצויינת.

Kimbal1

New member
תראי...

קודם כל, במקצועות טיפוליים, כמו סרוגייט, צריך קודם להתאמן על מתנדבים לפני שמתחילים ממש לעבוד (בתקווה שתהיה כאן איזו צדקת שתבין את הרמז
). חוץ מזה, בפורום הזה, כדי להיות "מוקף בהערצה וחתיכות", לא צריך להיות פסכיאטר, מספיק לבוא לטיש. קימבאל

Le Fay

New member
מה שנכון, נכון!

מתנדבים חייבים להיות צדקות או מותר גם צדיקים? (צדיקים מלאכתם נעשית ביד אחרות).

Le Fay

New member
אוחחח, למה אנשים תמיד באים עם

כזאת חבילה של תנאים בדרך להתפתחות האישית שלהם?

Le Fay

New member
אופס! בטח מגלה ../images/Emo13.gif

מתוך חרדתו של המלך סלומון לאמיל אז'אר (שגם הוא, בעצם, רומן גארי). מי שכתב גם את כל החיים לפניו.

למעלה