אםם..תיקראו

the Rain

New member
אםם..תיקראו

לפני כמה זמן אמר אלי ישי שהוא לא סומך על יחיילים לא יהודים חחחח..ואני נקרעתי מצחוק למה? כי אם יש לו בעיה עם חיילים יהודים אז למה שלא יגייס את בחורי הישיבות אם זה מפריע לו כול כך הוא צריך להצדיע לכול חייל שלנו ולא לבוא בטענות כול פעם לפני כמה זמן היה לי דיון עם חבר שאמר שהבחורי ישיבות שומרים על איזון הכוונה שלו הייתה שהחיילים נלחמים בשדה והבחורי ישיבה נלחמים בשמים ובכך יש איזון מה אתם חושבים? אני אומנם לא דתי וקצת רחוק מאלוהים אבל בכול זאות אני מרגיש שיש משהוא בדבריו

יש בזה משהו (לא הרבה)

מראש אני מודיע, אני אחד האנשים הפחות קיצוניים בשינוי ובנוער שינוי בפרט, לכן דעתי אינה מייצגת. ע"פ ההלכה והתנ"ך אמור להיות איזון "בין אחוזי חרב ואוחזי ספר" הכוונה היא שחלק מהיהודים צריך להלחם וחלק אחר (5% אם אני לא טועה) אמור ללמוד. לי, כאדם ליברלי, קשה להתווכח עם אמונותיו של אדם. קשה לי לכפות על אדם שרות צבאי, בטח כשהוא מאמין שהוא תורם הרבה יותר כשהוא לומד תורה. אבל, לצערי הרב, עסקנים פולטיים קטנוניים הפכו את הרעיון הזה לשיטה בה הם מרוויחים הון פוליטי. אני חושב שמנה קבועה של אליטה חרדית שאכן תשב ותלמד יום ולילה היא דבר מבורך, אבל לא כלל הציבור החרדי, אם היו 700 בני ישיבה אז סבבה, היום זאת כבר בדיחה עצובה. עכשיו לסיפור של ישי, אלי ישי מייצג שתי אוכלוסיות, האחת חרדית והשניה ימין-ספרדי, לכן הוא משחרר מדי פעם ופעם (יותר מידי לטעמי) הצהרות מיליטנטיות על מנת למצוא חן בעיני מצביעיו הימניים. לאדם זה אין שום זכות מוסרית לשלוח את חילינו למלחה כאשר הוא מייצג את הבריחה מהחרב הצהלית, גם לא אם הוא מייצג רבים אחרים שכן לוחמים. בברכת יום טוב, נוער שינוי.

פלסטיק

New member
רק באותו מקום כתוב שאמורים להתחלף

אז אני מוכן עכשיו להתחלף עם אחד חרדי. מכיוון שהשנה כבר עשיתי תקופת מילואים מלאה החרדי "שלי" פטור, אבל שנה הבאה שהוא יצא לחודש מילואים ואני באותו זמן אלמד תורה. בואו נצמיד זוגות זוגות, כמה שנים החילוני יעשה מילואים והחרדי ילמד תורה (נראה לי שזה כבר קרה) וכמה שנים להיפך. ניתן למצוא פתרון דומה גם לשירות הסדיר ותודה לאברום בורג, הפתרון הזה שלו, לא שלי.

DrorArie

New member
תשמע

אם אמונתו לא מאפשרת לו ללכת לצבא, שלא יילך. אפשר לעשות דברים אחרים חוץ מלהלחם.. בקיצור כל אחד תורם 3 שנים מהחיים שלו לקהילה אם הוא רוצה לתרום יותר ללחום בשמיים שיעשה את זה בזמן שהוא מתנדב במקומות אחרים. (שירות לאומי)

למעלה