אל תקומו עלי עכשיו

אל תקומו עלי עכשיו

כשאדם מתחיב למשהו ומוסיף "בעזרת הש" האם יש בזה אמירה שכאילו המחויבות היא בתנאי שהאל יעזור? או אולי באי ההתחיבות ניתןל לומר שהאל לא עזר? אני מבין שמישהו מתחייב ומסיבות אלו ואחרות לא עמד בהתחייבות אבל כשזה מראש תולה את הדבר בעזרה מלמעלה ולא מתוך המחויבות האישית גרידא...

ilanit2251982

New member
לא נקום עליך נשמה הפעם

וגם לא קמנו עליך מקודם קח זאת כמחמאה שחשבת כמו ממציאנים גדולים כאלברט איינשטיין בקשר לשאלתך אתייחס בהמשך כרגע יש לי כמה חובות ערב טוב בנתיים

הכל בעזרת השם

אומרים שסגולה ממש טובה להציח בכל מעשיו זה להוסיף "בעזרת השם", "אם ירצה השם" וכו'. אנחנו מאמינים דשכל מה שקורה לאדם מכוון מלמעלה, ואכן זוהי האמת. בלי ה'- האדם הוא כלום. אין מקרה בעולם, כל דבר שקורה לנו מכוון מלמעלה. כל דבר. אומר רבי נחמן מברסלב- אפילו עשב שנע ונד ברוח, זה מכוון מלמעלה. "אין אדם נוקף אצבע מלמטה אלא אם גוזרים עליו מלמעלה. לכן, לא משנה מה- הקדוש ברוך הוא עזר לו. כי בלי שה' יעזור- אז כלום פשוט לא זז. וה' הוא כזה טוב שגם אם האדם חוטא וגורם פגם גדול בעולמות העליונים- עדיין ה' ממשיך להשפיע מטובו עליו ונותן לו חיות. וזה כמו שיהיה חבר שמרביץ לי ואני מושיטה לו מקל שירביץ לי איתו. אז רק שנראה כמה גדול חסדו של ה'. אם לדוגמא רצינו שיקרה משהו וכביכול נראה לנו שה' לא עזר לנו, עלינו לזכור שה' תמיד רוצה בטובתנו ועוזר לנו, אלא שיש דברים שלנו הם לא ידועים ואנחנו מסתכלים על מה שקורה עכשיו, על הרגע ואין לנו מבט כללי על הכל כמו שלה' יש. וה' מסדר את הכל בצורה כזאת שהכל לטובה. יסוד המציאות הוא טוב. הכל טוב. הרע שיש בעולם הוא רע רגעי, רע שרק נראה לנו רע. כי אין רע יורדש מהשמים. ולפעמים יש מהלכים שאנחנו לא מבינים אבל עלינו לזכור שגם ממה שנראה לנו רע תצמח טובה גדולה. וכמו שאומרים- תן חיוך- הכל לטובה. תמיד כשאדם אומר משהו שירגיל את עצמו להגיד "בלי נדר", כי מה שאדם אומר הכל נרשם והאדם צריך לעמוד בדיבורו ולפעמים קורה שאמרתי איזה משהו קטן שאני אעשה ובסוף שכחתי או לא הסתדר והפרתי את דיבורי, וזהו חטא גדול. ולכן מראש האדם ירגיל את עצמו להגיד תמיד בלי נדר.

ilanit2251982

New member
לשאלתך איתן יקר

ראשית כל אני מאוד מעריכה אנשים ששואלים כי עצם השאלה והחקירה מביאה לאמונה לא צריך לקבל הכול כאילו זה זה וזהו אין מה לערער החכמים הכי גדולים חלוקים בדעותיהם ולכל אחד יש פרשנות מכיוון שהם שאלו וחקרו יש לי מרצה שאני מעריכה אותה שאמרה לנו בשיעור האחרון שכדי שנחקרו ולא נאמין גם לה כאילו זה הדברים וזהו כי כדי להתפתח צריך לשאול ועכשיו לעניננו איתן השאלות שלך קצת מעורפלות אז תסלח לי אם לא אענה לעניין אם תכוון אותי יותר אשתדל לענות לך אז ככה סתם לידיעה כללית אחרי שאדם מתחייב עליו להגיד בלי נדר לא בעזרת ה' או שיוסיף לבלי נדר בעזרת ה' מדוע אם כן ? מכיוון שהאדם הוא רק בשר ודם ואיננו רואה קדימה איש אינו יכול לצפות את העתיד כמו שאתה יודע איתן ישנם דברים בלתי צפויים נגיד ומישהו הבטיח לך משהו ואמר בלי נדר או בעזרת ה' והוא עשה את כל המאמצים אך לצערו מישהו ממשפחתו נפטר והוא צריך לשבת שבעה מה יעשה האדם זה דבר שאינו בשליטת האדם ואין זה אומר שהאדם מראש תולה את הדבר בעזרה מלמעלה אלא שהוא יודע שיש דברים שהם מעל לכוחו ויכולים לשבש התוספת בעזרת ה' נותנת לנו כוחות נוספים גם בעזרתנו וגם בעזרת ה' אין זה סותר את העובדה שעלינו לעשות מאמץ אם האדם אינו מתאמץ כאשר הוא התחייב ומשאיר הכול בידו של האל אזי זהו חילול ה' כי על האדם ישנם חובות בעולם והוא נדרש לעשות מאמץ וכאשר עושה האדם מאמץ ה' גם נמצא בעזרו ומוסיף למאמצו וזהו תוספת בעזרת ה' זהו התוספת כי ה' נמצא יחד עם האדם במחוייבות ועוזר לו להגשימה .כי הרי בסופו של דבר הכול בידי שמיים חוץ מיראת שמיים מקווה שהצלחתי להבהיר לך ואם חסר משהו אתה מוזמן תמיד לשאול אילנית

"בעזרת השם"../images/Emo57.gif

מבחינתי, ואני לא מרבה להשתמש בתוספת הזו, זה רק להזכיר לעצמי שיש איזה שהוא כוח שיכול לעזור לי אם רק אתכוונן אליו, ואבקש באמת.. מעניין שזה קורה לפני דברים "חשובים".. לפני שמשאלות עומדות להתגשם... אני לא חושבת שיש פה התנייה, יש פה לפחות מבחינתי, רצון להתאחד ולקבל עוד מאותו כוח, ש"יעזור" לי להגשים.... התחייבות עמוקה לפני עצמי לעשות כל שאוכל על מנת להצליח. פששששש, אל תקום עלי עכשיו
אחלה ערב לנו

למעלה