הכל בעזרת השם
אומרים שסגולה ממש טובה להציח בכל מעשיו זה להוסיף "בעזרת השם", "אם ירצה השם" וכו'. אנחנו מאמינים דשכל מה שקורה לאדם מכוון מלמעלה, ואכן זוהי האמת. בלי ה'- האדם הוא כלום. אין מקרה בעולם, כל דבר שקורה לנו מכוון מלמעלה. כל דבר. אומר רבי נחמן מברסלב- אפילו עשב שנע ונד ברוח, זה מכוון מלמעלה. "אין אדם נוקף אצבע מלמטה אלא אם גוזרים עליו מלמעלה. לכן, לא משנה מה- הקדוש ברוך הוא עזר לו. כי בלי שה' יעזור- אז כלום פשוט לא זז. וה' הוא כזה טוב שגם אם האדם חוטא וגורם פגם גדול בעולמות העליונים- עדיין ה' ממשיך להשפיע מטובו עליו ונותן לו חיות. וזה כמו שיהיה חבר שמרביץ לי ואני מושיטה לו מקל שירביץ לי איתו. אז רק שנראה כמה גדול חסדו של ה'. אם לדוגמא רצינו שיקרה משהו וכביכול נראה לנו שה' לא עזר לנו, עלינו לזכור שה' תמיד רוצה בטובתנו ועוזר לנו, אלא שיש דברים שלנו הם לא ידועים ואנחנו מסתכלים על מה שקורה עכשיו, על הרגע ואין לנו מבט כללי על הכל כמו שלה' יש. וה' מסדר את הכל בצורה כזאת שהכל לטובה. יסוד המציאות הוא טוב. הכל טוב. הרע שיש בעולם הוא רע רגעי, רע שרק נראה לנו רע. כי אין רע יורדש מהשמים. ולפעמים יש מהלכים שאנחנו לא מבינים אבל עלינו לזכור שגם ממה שנראה לנו רע תצמח טובה גדולה. וכמו שאומרים- תן חיוך- הכל לטובה. תמיד כשאדם אומר משהו שירגיל את עצמו להגיד "בלי נדר", כי מה שאדם אומר הכל נרשם והאדם צריך לעמוד בדיבורו ולפעמים קורה שאמרתי איזה משהו קטן שאני אעשה ובסוף שכחתי או לא הסתדר והפרתי את דיבורי, וזהו חטא גדול. ולכן מראש האדם ירגיל את עצמו להגיד תמיד בלי נדר.