אל תצחקו ממני...אבל

RamiSun

New member
אל תצחקו ממני...אבל

Tori Amos לדעתי היא גובלת מאוד בפרוג... יש קונים?

orbiti

New member
ממה ששמעתי

איימוס עושה פופ אומנותי שכזה, מאד מיוחד ומאד יפה. לא יודע אם 'פרוג' זאת ההגדרה הנכונה, אבל קשה להגיד שאין קשר.

היא למדה בג'וליארד עם ג'ורדן רודס

ולכן - פרוג. סתם. פופ אומנותי? חשבתי שהיא יותר בכיוון של אלטרנטיבי. רמי, אתה יכול לתת לנו יצירה ספציפית שעוררה בך את המחשבה?

RamiSun

New member
אכן,

father lucifer לדוגמא... באמת היא למדה בג'וליארד? או שזה בצחוק?

jt7785

New member
היא למדה.הייתי מחפש את ההוכחות

אבל אתם מאמינים לי, נכון?

אה, היא למדה ב

Peabody Conservatory of Music. קיבלה מלגה מלאה בגיל 5, אחרי שהיא התחילה לנגן על פסנתר בגיל שנתיים!! ועוד משהו מעניין, האלבום הראשון שהיא הוציאה, היה אלבום מטאל.

kurush

New member
ג'וליארד

חברתי האהובה (אשר מכורה לטורי ובבעלותה בנוסף לכל הדיסקים גם בוטלגים ואפילו סינגל בוויניל) טוענת כי טורי הועפה בצעירותה מג'וליארד עקב התנהגות מופרעת (למשל סירוב לבצע יצירות כפי שאמרו לה)

kurush

New member
לא מדויק

האלבום הראשון שטורי הופיעה בו היה עם הרכב בשם Y Kant Tori Read?, והם עשו את מה שהיה הכי פופולרי בסוף שנות השמונים - רוק אייטיז עם גיטרות. לאחר שהאלבום היה פלופ טוטאלי טורי החליטה ללכת על קריירת סולו כאמנית בודדת עם פסנתר, והוציאה את Little Earthquakes, בו מככבים טורי והפסנתר שלה, עם נגנים נוספים כגיבוי. עם הזמן הסגנון שלה השתנה לגמרי ממוסיקה אפלה ומלאה בצ'מבלו ופסנתרים לא מכוונים (Boys for Pele) דרך אלקטרוני (To Venus And Back) עד פולק אמריקני קיטשי (Scarlet's Walk). בכל מקרה, המוסיקה שלה מאתגרת ומעניינת (ויפה מאוד לעניות דעתי), טורי היא מסוג האומנים שקשה לקטרג כמשהו מסוים, אבל בהחלט מומלץ לשמוע.

RamiSun

New member
Boys for Pele - האהוב עלי...

לדעתי אלבום מצויין, אף שבדרך כלל אוהבים אותו פחות... היא פשוט אדירה שם. לא טענתי שזה פרוג אגב, אבל זה נושק לפרוג לדעתי , יש בה תיחכום, כלים קלאסיים בשילוב עם כלים מודרנים, התפתחויות בשירים ואפילו אני חושב קונספט ברמת האלבומים, לפחות מוזיקאלית. והיא מזכירה לי מאוד את קייט בוש. רוצה להמליץ למי שמעוניין להכיר כמה קטעים שם... על כמה קטעים שכדאי להקשיב... Horses putting the damage on father lucifer מהאלבום הנ"ל. Mother ו- China (מהאלבום Little Earthquakes )

אגלג

New member
גם לדעתי למרות שאיננה פרוג טהור

אך אם כבר הכתרתם אותה -
טורי אז שריל קרו היא נסיכת הרית'ם אנד בלוז.

noosh

New member
אני דווקא הייתי ממליצה על

Little Earthquakes משהו בשיר הזה מהפנט אותי כל פעם מחדש

cut2

New member
טורי איימוס

לדעתי היא לא קשורה לרוק מתקדם כלל וכלל. הבחורה חכמה ומשכילה, מנגנת נהדר, שרה בצורה מרגשת מאוד, וכותבת שירים אמוציונליים ומתוחכמים, אך איננה משתייכת לזרם הפרוגרסיבי. היא פשוט מבצעת נהדרת בתחום האלטרנטיבי. בשורה אחת עם רדיוהד, לדעתי. וגם הם לא פרוג
. (כמו שניתן להבין, אני אוהב אותה מאוד)

begone

New member
יש בזה משהו

אבל טורי היא לא ממש רוקרית, היא יותר ממשיכת דרכה של קייט בוש, שגם היא עשתה משהו מיוחד שאפשר לקרוא לו "פופ מתקדם"... הייתי אומר שטורי היא פופ מתוחכם למבוגרים, אבל אני לא מצליח לחבר אותה לזרם המחשבתי של הפרוג-רוק המובהק. זה בעיקר בגלל שהיא לא חובבת גדול של ריתמיקה. היא אוהבת לרחף על הפסנתר, לבד, עם כמה שפחות משקלים אסימטריים וכמה שפחות מבנים קלאסיים פורמליסטיים. אבל זה באמת מקרה מיוחד.

RamiSun

New member
פופ מתקדם,

בשנות השיבעים היו שקראו גם ליס פופ מתקדם ולא רוק מתקדם... זה נשמע קצת מגוחך אבל אמיתי. וזה נכון מה שאתה אומר ,היא די ממשיכת דרכה של קייט בוש וגם יש להם קול וגישה דומים. אף שאני חושב שלקייט בוש היתה בהתחלה תקופה של פרוג ממש... The Kick Inside ואולי אף Lionheart

למעלה