"אל תעני לו אמרתי ..."

"אל תעני לו אמרתי ..."

{סאמאמוווו...מה לא לענות??טחנתי את מילותיי.אם הייתי במקומה הייתי צולפת בו בלשוני}... זה קרה כשנוכחתי במריבה של חברה שלי עם בעלה,ניסתי להרגיע אבל בתוכי הייתי כמו צונאמי קטלני ... "מי הוא חושב לעצמו הפינוקיו הזה..." אמרתי בזמן שהייתי בקטע של להרגיע. "אבל,עזבי,אל תעני לו...בשביל לריב צריך שניים.אם לא תעני לו,אם לא תגיבי לו,הוא יראה שאין עם מי לריב ויירגע..." כן גם זוגות "מושלמים" נקלעים לפעמים למריבות ועימותים. אווזים למשל,הם מונוגמיים ונאמנים ולכן כולם פשוט סוברים שהם מסתדרים טוב ביחד. אתם רואים שני אווזים עפים ביחד בשמים ומגעגעים אתם בטח חושבים: הווו...כמה רומנטי" מה שאתם לא יודעים הוא,שגעגועי האווז הם בעצם קולות ויכוח. {אתה בטוח שאנחנו עפים צפונה??? כן סמאמאקקק אני בטוח...ראבראבאק אני חושבת שאנחנו צריכים לשאול מישהו...} הסיבה היחידה לכך שהם נשארים יחד היא שאין להם כסף לעו"ד . גם בני אדם הם כאלה. אפילו אם אתם אוהבים מאוד מישהו,בסופו של דבר תגלו שיש לו הרגלים מטרידים {למשל , שהוא משאיר ציפורניים גזוזות ברחבי הבית כאילו שמדובר במיצג אומנותי, שהוא לא טורח לזרוק לפח שקית צ'יפס שלא נשאר בה דבר מלבד שלוש מולקולות של מלח או שהוא מגיב לכל דבר שאתם אומרים,כולל עובדות טריוויאליות לחלוטין...} בסופו של דבר,ממש כמו אצל חברתי,שתמיד חשבתי שהם הזוג האידיאלי עלי אדמות תמיד יהי'ה משהו שיכתים את פני השטח החלקים והטהורים של היחסים בנקודה אדומה קטנה של כעס. אם תתעלמו ממנה,היא תגדל עד שתהפוך לחצ'קון רציני של זעם,שיום אחד יתפוצץ ויתיז מטאפורה כה דוחה של מוגלה עד ש.... בכל מקרה נראה לי שגלשתי יתר על המידה עם זעמי... אבל אם נקלעתם לריב של חבר או חברה מה תעשו??? אם נקלעתם למריבה זוגית מטופשת עם בן/בת הזוג שלכם, האם תענו בצעקות או תתעלמו???

נעה שחר

New member
לא חושבת שצריך להתערב בריב של זוג..

אח"כ אפשר להגיד לחברה שלהבא לא תענה וכו' מניסיון החיים שלנו.. על עצמי - למדתי שבד"כ ריבים הם בסה"כ חילוקי דעות, וכששצועקים לא שומעים אחד את השני.. לא רק בין בני זוג אלא בכלל בחיים... אם כועסים, עדיף לא לדבר כלל... אם מתאפשר לדבר בנחת עדיף, ואם הצד השני עצבני מכדי להקשיב, פשוט מתעלמים או עוזבים את המקום.. לאחר רגיעה, מלבנים את הדברים ומגיעים לפשרה כלשהי באמצע...

סאני42

New member
בריב של חברה לא אתערב...

אלא א"כ נתבקשתי לחוות דעה -שלא בפניו... היום אני זהירה יותר כי בסוף הם משלימים ואת נשארת ההבלה.... בקשר אלי??? מ'פתום בחיים לא רבה!!! גיכי גיכי... אז אם זה ענין עקרוני...(ככה קוראים לכל הדברים שלא שווים כלום)-מנסה לשכנע ולפעמים אם לא הולך לי מתכנסת בתוך עצמי ומתעלמת מהאובייקט הויכוחי עד ש... יסתום או יבוא להתנצל.... אם זה ענין ריגשי... יכולה להשתולל מקריזה אם לא מובנת....(כולל כל ה"עזרים" הטכניים של דמעות ופרצופים...) חחחחח מה אגיד לכם... בסוף אני תמיד צודקת.... ועכשיו ברצינות... אם אני רואה שהפרויקט מסובך או מתוסבך...פורשת! וזה הכי נכון אצלי גם בחיים עייפתי ממלחמות... היכן את הרמוניה? היכן את שלווה...? מצאתי אותה בגירושין ואף אחד לא יקח אותה ממני!!!! שם אין עם מי ועל מה לריב שם יש רק אהבה שלום ורעות...

שניהם זילזלו בך ...

ברגע שאינם נוצרים לשונם לעומתך ... זה אומר שאת כקליפת השום לעומתם ... זה שיא החוצפה ! הייתי מכבד את `המעמד` המביש , ומותירם לבדם ... !

הם לא מעניינים ! רק היא הנושא !!!

בכל משפט יש א. נושא ב. נשוא ג. מושא ... התייחסי נא רק לנושא ... כך בכל נושא ! אל תתרגלי לסטות מהנושא , יש להתמקד רק עליו ... תחסכי הרבה זמן ! חחחח

תורני

New member
לא להתערב בנושאים של אחרים

יכולה אחר כך לייעץ אבל אף פעם לא להכנס לתוך המריבה

למעלה