אל תסתכל בקנקן..

dana2909

New member
בוא נתחיל מזה

שכרגע, במצב הנוכחי, הבחורה מתנגדת לניתוח, מכל הסיבות שכבר ציינתי. הבעיה היא, לפחות מנקודת מבטי, שכאשר את נמצאת עם בחור שלא מצליח להסתכל עליך מעבר לחיצוניות שלך, העתיד יהיה בעייתי משהו. מה יקרה כשהגוף יאבד קצת מצורתו לאחר לידה. ופנים חלקות - זה לא לנצח. מה יקרה כשיופיעו קמטים. האם לנצח תעשה ניתוחים פלסטיים כדי לתקן עצמה למודל שבעיניו היא צריכה להיות? האם זו אהבה אמיתית, כשאתה מנסה לתקן את בן הזוג שלך ללא הרף ולא מוכן לקבל אותו כמו שהוא?? לא מוצא חן בעיניך - אל תסתכל, לא מוצא חן בעיניך - תיפרד ממנה. אבל להעביר אותה מסכת יסורים ולחצים מיותרים משום שבעיניך זה לא אסטתי זה שפל.

אל דופא

New member
תגובה לאימפוטנט

קודם כל, אני בחורה. שנית- נולדתי עם פגם בפנים, כך שיש לי מושג על מה אני מדברת. ודבר אחרון- איך אני מקווה שהילדים שלך יוולדו עם פגם כמו שלי!!!!

resputin

New member
אני נמצא בדעה מעורבת.

מי לא יודע, שאני אומנם לא חסיד הניתוחים הפלסטיים- אבל כמובן שכמעט לכל אחד היה את היום, שהוא מסתכל על המראה ורואה קימור אחד שאפשר לשפר, הצטברות שומן מהשבוע האחרון שצריכים לשרוף בספורט\אירובי, שכל המקדונלד´ס והמטוגנים זה סך הכל שומן (..אבל טעים..) וכמובן שעל העיתון הראשון שפותחים, רואים את המודעות להגדלה\הקטנה\מתיחה\שאיבה\החלקה וכו´ וכו´ וכמובן אז חושבים קצת בראש. אבל, וזה אבל גדול- אם מישהו עובר ניתוח פלסטי.. זה חייב לבוא ממנו. אם מישהו היה אומר לי, לעבור ניתוח פלסטי על חלק בגוף שלי שאין לי בעיה איתו- אז למה? ועוד מילא, השתכנעה, עשתה ניתוח.. ולא עזר. אז הוא הפציר בה שהיא מכוערת, שהיא מצולקת ושלהסתכל עלייה, זה לא גן של שושנים וורדים עד שהיא עשתהאת הניתוח, והוא נכשל. -אז מה זה אומר, שהיא השתנתה כי היא ניסתה? שטויות. אז הוא עכשיו לוחץ עליה עוד? להסתכן ולעשות עוד ניתוח יותר מסוכן? אצלי זה לא היה עובר בשקט. אני חושב שאת צריכה לשוחח איתה, אבל באסרטיביות. את תשתמשי בקללות מפולפלות באין ספור שפות וצבעים, שישלחו אותו וארבע דורות אחורה לאלף עזאזל- אלא שבי איתה, ותניחי מולה את הדברים בדיוק כמו שהם. את האמת הרי היא לא חייבת לקבל, אבל החובה שלך לפחות היא להשים אותה מול העיניים שלה, כחברה טובה. -כל עוד היא לא מבקשת עצה, אל תייעצי. אבל שתדע שאת תמיד שם בשבילה. אם וכאשר תשימי את כל תחריש האירועים מול הפנים שלה, היא עדיין תהסס ותחשוב על הניתוח, כדי להסב לו אושר- אז אולי היא לא עד כדי כך מבריקה כמו שהיא חשבה? וגם הרופאים שהיא הולכת אליהם, אם הוא עד כדי כך אובססיבי על זה, למה שלא תלך לרופאים הקוסמטיקאיים הטובים בארץ? למינימום סיכון בטעויות? אני לא מציע שתראי לה, דווקא בנקודה הזאת כמה נחש החבר הזה שלה, היא במצב פגוע ויש חשש שהיא תחשוב שאת אומרת לה את זה מסיבות אחרת מטהורות, ותפנה כנגדך- קרו מקרים מעולם. תהיי עכשיו לצידה, תגרמי לה לסגת בשקט מהניתוח המסוכן, ובעקרון לברר איך באמת היא מרגישה עם צלקות האקנה, כי זה אומנם לא המפתח לדוגמנות צמרת- אבל גם לא סוף העולם.

dana2909

New member
אל תסתכל בקנקן..

ואם בהתערבות חברים בחייך עסקינן, הסכיתו ושמעו לבעייה הזו.. יש לי חברה טובה נקרא לה ו´(תמיד זה מתחיל ככה..), מאז גיל ההתבגרות הצעיר, 12 ככה, היו פניה מלאות בפצעי בגרות. היא התבגרה ולימים הפצעים על פניה הפכו לצלקות. זו בחורה מדהימה, עם חוש הומור מדליק, עם המוני תחומי התעניינות, ובאמת חברה טובה וקרובה שלי. ו´ עברה מספר מערכות יחסים בחייה, טובות ורעות. היום היא יוצאת עם בחור כבר 3.5 שנים. אני מסגירה מראש שאני לא סובלת אותו. אני חושבת שהיא יותר מדי טובה בשבילו, אני חושבת שהוא שטחי וטיפש. כמובן שלא אמרתי לה את דעתי עליו, היא זו שחיה איתו לא אני. לפני כשבועיים ו´ הלכה ועשתה טיפול פנים כואב ויקר, כדי להיפטר מהצלקות שעל פניה, ובמשך שבוע שלם ישבה בביתה, בלי יכולת לצאת החוצה, כי זה נראה רע. בדיוק לאחר שבוע, לאחר שהטיפול הסתיים, התברר כי הוא נכשל, ושיפר אולי 5% מעור פניה. לפני מספר ימים התבררו לי כמה עובדות, שממש מרתיחות אותי. מסתבר שמאז שהם התחילו לצאת הבחור הזה, כמו מכבש, כל הזמן מנסה לשכנע אותה לעבור טיפולים יקרים ומסובכים (וכן, גם מסוכנים), והיא בסופו של דבר הסכימה לעשות את אותו טיפול משום שהוא לא מסוכן ואמור להיות עם תוצאות מבטיחות. אז מעבר לאכזבה הנוראית שהיא הרגישה מכישלון הטיפול, הוא התחיל באותו יום ללחוץ עליה לעבור טיפול יותר מסובך, יותר מסוכן, שבו היא תצטרך לשבת בבית חודשיים תמימים עם כוויה על הפנים (ואף אחד לא מבטיח שזה יעבור). טיפול שהיא ממש ממש לא רוצה לעבור. כדי לשכנע אותה לעשות את הטיפולים האלה הוא משתמש בשיטה בזויה, הוא מספר לה שמרכלים עליה, שהיא מפסידה דברים בגלל איך שהיא נראית, ושהיא לא הוגנת פה כלפיו, כי היא לא רואה את זה, הוא זה שרואה את הפרצוף שלה והוא זה שצריך לחיות עם זה (ציטוט ישיר מפיה, לא המצאתי כלום!) תבינו, הבחורה הזו מקסימה, עם קצת צלקות על הפנים, הוא הפך אותה למפלצת!!! הוא הוריד לה את הבטחון העצמי בצורה בלתי הפיכה, או לפחות בצורה שיקח לה הרבה מאד זמן להרים אותו. אני מזמן חשבתי שהיא צריכה לעזוב אותו, אבל כששמעתי את השורות האחרונות שכתבתי לכם פה לפני כמה ימים, פשוט רציתי לצעוק לה את זה (לא עשיתי את זה). זו מסקנה שהיא חייבת להגיע בעצמה. הבטחון העצמי הירוד שלה, עצם העובדה שהיא השקיע במערכת היחסים הזו כל כך הרבה זמן, והגיל שלה שמאיים עליה במציאת בחור חדש (27 - נו, מאיים עליה, מה תעשו) כל הגורמים האלה עוצרים אותה מלעזוב אותו. ושאלתי אליכם, בתור חברה טובה שרואה את כל זה מצד, נראה לי שהגיע הזמן להתערב. אבל, כל פעם שמצייצים משהו נגדו היא מתרצת תירוצים ומגוננת עליו שהוא אוהב אותה ועושה הכל מתוך אהבה. זאת אהבה???? להתערב? לא להתערב? איך לגרום לה לראות שהבחור הזה שטחי לחלוטין ואוהב רק את החיצוניות שלה? א מה אתם אומרים?

לדעתי, אחרי ניתוח שלא עבד

יש מקום לחכות לפחות כמה חודשים על מנת לבחון שנית האם עור פניה יעמוד בניתוח נוסף, זה אלף. לגבי הסוגיה השניה שהעלית, האם בני זוג מנסים תדיר לשנות את בני זוגם, והאם זה מקובל. כמדומני שרוב המזווגים למיניהם (שלא ידעו יותר צער), מנסים בדרכם שלהם לשפר, להיטיב ולשנות במקצת את בני זוגם, לאו דווקא מרוע. נדמה לי שהחבר של החברה שלך לא מסתכל רק על החיצוניות שלה, אחרת מה הוא עושה איתה מלכתחילה... אין בעיה עם רצון טיפה לשנות או לתקן דרכיהם הנלוזים של בני זוג, אבל במקרה דנן, נדמה לי שמדובר על קצת יותר מתיקון פגם אופי קטנטן (ואלוהים עדי, כמה רבים ניסו לתקן את אופיי המושלם, ולא הבינו שמדובר פה ביצירת מופת שאין לגעת בה אפילו במקל), אלא התערבות גסה באוטונומיה של הבחורה על גופה, פניה ואישיותה. אני בהחלט הייתי מדברת איתה, כי טעות אחת כבר נעשתה. בואי ננסה למזער את הטעויות הבאות וכמו שאמר ראס, לברר האם זה משהו שהיא באמת רוצה ומפריע לה בחיים הנוכחיים והעתידיים או שמא מדובר ברצון להרגיע ולפייס את בן זוגה. אני מקווה שהתשובה תהיה הראשונה, כי אם זו השניה, יש לנו בעיה הרבה יותר רצינית מפנים מחוצ´קנות משהו.

maayan15

New member
הקטע הוא שאת לא מישהי מהצד...

את חברה שלה! וחברה שלה יש לך את החובה לעשות מה שטוב לה, לפי דעתך! אזלדעתי, קחי אותה לערב רק שתיכן ודברי איתה בשיא הרצינות..קודם כל תגידי לי שלא תעז לעשות מה שמסוכן לה ואז תגידי לה שהוא אידיוט בגלל א´ ב´ וג´ ואז תגידי לה שתעשה מה שהיא רוצה ושאת תתמכי בה בכל מקרה(!!) אבל לדעתך כחברה, היא צריכה לזרוק אותו. מהר. זו לא אהבה, זה אידיוט! מי שאוהב באמת יראה מה שאתה בפנים ולא ייסתכל או יקדיש תשומת לב מרובה מדיי (ובטח שלא ינסה לשכנע לעשות כאלה טיפולים) לחיצוניות..אתה אוהב את מה שבפנים.

מיטללל

New member
להגיד לה שהוא דפוק בגלל סיבות א´´,

ב´ וג´ ושתזרוק אותו בגלל שמגיע לה מישהו שבאמת יאהוב אותה אך ורק הפנימיות שלה (כי יש גברים כאלה בלי סוף, שמחכים שם בפינה?) לא יעזור. את יודעת, להבדיל אלפי הבדלות, אישה עם חבר מכה, יודעת שהוא רע בשבילה, מסבירים לה בלי סוף כמה הוא מזיק לה. אבל נאומים מפה עד מחר לא יעזרו. בכל זאת היא ילדה גדולה, והיא זאת שמסכימה לעבור את הניתוחים הללו. ואני מניחה שמתישהו היא תגיד "סטופ" ולא עושה יותר. בינתיים כחברה טובה את יכולה להגיד לה מה את חושבת על מה שהוא גורם לה לעבור. אבל לדעת שרוב הסיכויים הם, שהיא לא תקשיב לך.

RogerW

New member
אפילו אם זה עלול לא לעזור..צריך...

לדבר איתה... כי זה עלול כן לעזור...ואם הוא רוצה שתעשה משהו מסוכן רק בשביל מראה חיצוני... אז זה רע מאד... אז תדברי איתה... ואם זה לא יעזור..תידברי עוד ועוד... אם לא נראה לו איך שהיא נראית... שיילך ולא יסתקל עליה יותר!!

אקווה

New member
טוב.. אין ספק שיש כאן בעיה...

מצד אחד טובת החברה, מצד שני - הרצון שלה להישאר איתו. ברור שכשנמצאים בתוך קשר, ואוהבים את הבנאדם, קשה לראות שהוא עושה דברים שלא מיטיבים עם הצד השני. בשביל זה קיימים הצופים מהצד, כמוך למשל, שתפקידם לייעץ, לפקוח את העיניים ולקוות שגם הצד המעורב בדבר יראה את אותם דברים. מצד שני, כמי שהיתה מעורבת בקשר שלא התאים לה (ועכשיו אני כבר בטוחה בזה), אני יודעת כמה זה קשה. אמרו לי המון פעמים שהוא לא בשבילי, שאני אומללה איתו, שהוא לוקח ממני את שמחת החיים שלי.. ולא הסכמתי להקשיב. כלומר - כן הייתי מתלוננת עליו, אבל לא עזבתי, כי אהבתי, כי הייתי אובססיבית, כי רציתי שזה יילך. עכשיו אני מודה שטעיתי שלא הבנתי את זה קודם. לכן, יש מקום לדעתי לשיחה רצינית בנושא, לדבר איתה בהיגיון, לנסות לשכנע שאת לא עושה את זה ממניעים "לא כשרים" אלא שאת רוצה רק בטובתה. אבל - מעטים הסיכויים שזה יצליח. היא צריכה להגיע לבד למסקנה שמי שרוצה שהיא תסכן את עצמה רק כדי שיעלמו לה 7.5 צלקות - לא ממש שווה שהיא תישאר איתו. עכשיו - אני מניחה שלך יש עוד סיבות לא לאהוד את הבחור. אז תשתמשי גם בסיבות הנוספות, כדי לחזק את ה"קייס" שלך.. זה לא קל, זה נכון, אבל זה הדבר הנכון לעשות... בהצלחה!

לילי X

New member
ג´סטין ג´סטין ..... אבל בריאן יביא

שלום כלל עולמי רק בריאן.........

Idan91

New member
לנער אותה חזק.. ../images/Emo187.gif

להסביר לה שמישהו שבאמת אוהב, לא מתלונן על דברים כאלה. שמישהו שבאמת אוהב, לא שולח אותך לעשות דברים מסוכנים. לא כל אחד שבאמת אוהב שווה את מושא אהבתו. את יודעת מה? אולי הוא באמת אוהב, אבל הוא הרבה יותר אגואיסט מאוהב.. לדעתי, שתקת מספיק זמן, וכדאי שתגידי לה באופן חד משמעי את כל מה שאת חושבת עליו ועל הקשר שלהם.

dana2909

New member
אז היא מצדיקה אותו

הבעיה היא, שבכל פעם שמנסים להגיד לה משהו, ולו שלילי במקצת על הבחור הזה היא נכנסת למעין מגננה מוזרה, ובמקום להצליח לגרום לה לראות מה באמת קורה, היא רק מצדיקה אותו, שהוא אוהב אותה ורוצה בטובתה.

Idan91

New member
אז הראי לה ../images/Emo187.gif

שכשמישהו אומר דברים כמו שהוא אומר, הוא לא באמת אוהב אות הולא רוצה בטובתה. התמקדי בלהוכיח לה את זה, לאו דווקא את שאר המגרעות שלו.

nutmeg

New member
קשה!!

הביטי - אם היא כל כך חכמה ומדהימה וכל מה שאמרת עליה - למה היא מקשיבה לאדיוט? פעמים רבות אנו אוספים סביבנו אנשים שיגידו בקול רם מה שאנחנו חושבים בלבב פנימה במילא, אבל לא מעיזים לומר. אני חושבת שהיא עמו לא סתם. עם כל הכבוד למה שאת רואה מהצד, הוא כנראה ממלא אצלה איזה צורך. הצורך לשמוע משהו שהיא כבר "יודעת" או "חושדת" שהוא נכון. אני במקומך לא הייתי מדברת איתה עליו, אלא מדברת איתה עליה. מה היא חושבת? איך היא תופסת את עצמה? כמה חשוב לה לשמוע שהיא צריכה ניתוח/טיפול או מה שלא יהיה?

dana2909

New member
כשאני שואלת אותה

היא מאד נגד הטיפול הזה. היא אמנם לא טיפשה, אבל הזמן והעבודה האינטנסיבית שלו הצליחו לגרום לה להרגיש כל כך רע לגבי עצמה שאני חוששת שאם היא תמשיך איתו עוד קצת היא תאבד לחלוטין את היכולת להתנגד לו. אתמול הוא חזר והתנצל, והיא קיבלה אותו בזרועות פתוחות. כרגע היא ממש נגד הטיפול ולא רוצה לקחת את הסיכון, ובטח שלא להשאר במשך חודשיים תמימים בתוך הבית. אבל.. הוא לא ירד מזה. הוא רוצה שהיא תעשה את זה. ולא מוכן להתפשר, וכמו שלאחר 3 שנות חברות הוא שכנע אותה לעשות את זה, בסוף הוא ישכנע אותה לעשות משהו אחר, מתוך לחץ ולא מתוך מחשבה הגיונית שלה. היא לא מצליחה לראות את השיטה שבה הוא נוקט, ואני לא יודעת איך להראות לה את זה.

nutmeg

New member
שוב אומר לך

כי היא לא מצליחה לראות מה הוא עושה לה, כי את המילים שהוא אומר בקול רם, היא כנראה אומרת לעצמה בשקט. רציונאלית היא לא רוצה את הניתוח כי הוא כואב פיזית, אבל רגשית החבר שלה מנגן לה בדיוק היכן שכואב לה באמת.

adipo

New member
תעלי בפניה את טענותייך ו

בפעם הבאה שהיא אומרת ש "זה הכל מאהבה" תנדבי לה את המידע שזה התירוץ שמשתמשות בו נשים מוכות או שעברו ע"י בן זוגם כל סוג של התעללות, פיסית או נפשית. התירוץ הזה לא תקף- אהבה לא מורידה בטחון היא מעלה אותו! אם היא מרגישה שהיא עושה משהו שמנוגד לרצונה רק בשבילו, והוא לא מפסיק ללחוץ ומשתמש בשיטות נבזיות- זאת לא אהבה. ואם הוא כל כך סובל מלראות אותה- ש"תקל" עליו ותעזוב אותו. ירווח לך, ירווח לה וירווח לו:) הגיע הזמן שהיא תפסיק לפחד מכל מה שהיא מפחדת, ואולי כדאי שתרדי איתה לשורש הבעיה ותראי למה כל כך קשה לה לעזוב אותו (פחד להיות לבד, איומים מצידו שהיא לא סיפרה...). "אז יאללה ביי" יום טוב וחג שמייח עדי

d@r121

New member
תכנסי בבחור

תלכי, תצעקי עליו תפיצי עליו שמועות על רמת משכלו תדאגי להוריד לו את הבטחון ובסוף תמליצי לו לעבור השתלה מוחית ואח"כ תשאלי אם זה נעים לו ששולחים אותו לכל מיני ניתוחים. וכן תנערי את חברתך ואם יש צורך תביאי אותה אלינו

danistar

New member
אפשר להביע דעה??

אז נכון שאני חדש בפורום שלכם ושלכן אבל לא כל כך בתפוז . קראתי את ההודעה ואני פשוט לא מבין למה אתם מסתבכות עם בחורים כאלה ונשרכות אחריהם . בקשר להתערבות .. את יכולה להתערב אבל לא נראה לי שזה יעזור הרבה . בחורה ששרוכה ככה אחרי גבר , אני בספק אם אפשר לשכנע אותה אחרת .. יש המון בבחורה מעבר לצלקות האלו ומי שיאהב את מה שבפנים לא ישים לב בכלל למראה החיצוני.. יש לי שיר שכתבתי על זה פעם .. נסו להבין אותו .. מבעד לאיפור הזה מישהו פה מתחזה שכבה אחת נוספת את השער אוספת מנקה את הפנים מורידה כמה שנים העיניים מגלות הכול כאילו זה היה אתמול בוחנת את קמטייך מטשטשת את ימייך שוב את מתחמקת את העבר מוחקת מביטה בראי חייך הכל חוזר אלייך מבעד לשכבות הצבע נשקף פתאום הטבע ..

למעלה