אל תסע לשם

sela v

New member
אל תסע לשם

האם הופעלו עליכם לחצים לא לצאת לטיול? אצלי זה התחיל עם מצרים, שבסופו של דבר קיבלתי כסף עבור שהייה במלון "נורמלי" במקום ב"חור", אבל אז זה היה עוד בימי טרום התרמילאי שלי. זה המשיך בנסיעה לסוריה כמה שנים אחרי, שאבא שלי נשבע שלא ידבר איתי אם אסע, ואף שהייתי בטורקיה ודיברתי איתו בטלפון הוא אמר עזוב את הכל, ואת הכסף, שזרקת על הויזה אני אחזיר לך את הכל, ואני אז הייתי במשברון, כי החבר שהיה אמור להצטרף לטיול לא קיבל את הויזה המיוחלת. אבל זה בכלל כמעט בכל טיול ארוך שרציתי לעשות היה נסיון להפעיל לחץ, מבחינה כספית מכיוון שגרתי בבית היה לי את האופציה לחסוך כסף, ולכן לא יכלו ללחוץ עלי בכיוון הזה, אבל עדיין שנקלעתי לבעיה כספית הסכום הדרוש היה מועבר אלי (לא קרה הרבה פעמים). מה שכן טיול לסין שתכננתי לעשות לפני שנתיים בסופו של דבר לא יצא אל הפועל לאחר ששכנעו אותי לא לסע. אבל כמו שאמרתי לבחורה שרוצה לסע לאוסטרליה. לא תסעי היום מי יודע מה יהיה עוד 10 שנים, כל עוד שהאופציה פתוחה נצלי אותה.

SPnage

New member
קרה לי

תכננתי לנסוע לרוסיה לעשות את הרכבת הטראנס סיבירית. אמא שלי התחילה לברר עם אנשים בעבודה שלה שהגיעו מרוסיה ושמעה מהם סיפורים על מקרי שוד ורצח על הרכבת, שזה מאוד מסוכן ותיירים לא עושים את זה. לא עזר אף הסבר שמה שהיה לפני 20 שנה כבר לא תקף, שאם זה כזה מסוכן איך זה שאנשים נוסעים ואפילו יש ספרי טיולים במיוחד על הרכבת. היה לי כסאח עם ההורים שלי וכיוון שעדיין גרתי בבית (זה היה קצת אחרי שהשתחררתי) לא היה לי איך לברוח מזה. השותף שלי לטיול עשה קצת בירורים ושמע בערך את אותם הסיפורים. בסופו של דבר החלטנו לנסוע אבל את הקטע הכי ארוך של הרכבת (מוסקווה-אירקוטצק) עשינו בטיסה פנימית. כמובן שכשהגענו לשם גילינו שהכל שטויות, כמו בכל מקום צריך להזהר אבל אין בעיה לטייל שם, ויותר מזה כמעט כל תרמיאלי שפגשנו שם היה אחרי או לפני המסע על הרכבת. מכל הסיפור למדתי לקח אחד: לא לספר כלום אם לא חייבים. לפני שנה סיפרתי לסבתא שלי שאני נוסע לאילת, וכשחזרתי סיפרתי לה איזה כיף היה בדהאב. טוב לא ממש שיקרתי לה, הייתי גם באילת...

ashmash

New member
זה שקיים ספר, לא אומר שזה בטוח...

עובדה, ישנים מדריכי טיולים על דרום אפריקה ונפלתי שם קורבן לשוד אלים...
באשר לרכבת הטראנס-סיבירית, פגשתי בסין מספר לא מבוטל של אנשים שגם נסעו בקו ולא שמעתי תלונות של ממש. אני מניח שזה עניין של מזל, או מזל רע.

SPnage

New member
יש הבדל

בין מסוכן אז צריך להזהר לבין מסוכן אז אסור לנסוע. כמו בכל מקום גם שם צריך להזהר, לא לנסוע לבד, לא להשאיר חפצים ללא השגחה, לנעול את התא כשהולכים לישון וכ', אבל בין זה לבין להגיד שאם תסע ישדדו אותך בטוח יש הבדל גדול. חוץ מזה זו חוויה נהדרת ואני ממליץ לכולם!

sela v

New member
אם שואלים אותי

אנשים שגרים בחו"ל אם כדאי להגיע לארץ. אז פעם הייתי אומר שבטח שכדאי, ושמה שרואים בטלויזיה זה לא משקף את מה שקורה במרבית האזורים. אבל אם היום שואלים אותי יותר נכון עד לפני כמה חודשים שהאינתיפדה הייתה בשלבים יותר אלימים, הצעתי לאנשים לא להגיע. יש גם סיפורים על ספריי שינה שמרססים ברכבות על מנת לגנוב לך דברים, אבל מה שצריך זה להזהר, אבל לא לבטל טיולים, אלא אם כן מישהו חושב להכנס לאזור מלחמה בתור תרמילאי בלי שהוא מכיר את הנפשות הפועלות באזור.

sitvaniyot

New member
אל תסעי לשם, השתגעת?

נו טוב, את זה אני שומעת לפני כל טיול. מי שלא מטייל, חושב שבכל העולם רק מחכים שאני אגיע כדי שיוכלו לשדוד ולאנוס אותי במקרה הטוב ולרצוח אותי נפש במקרה הגרוע. הטיילים יודעים שברוב המקומות, זה ממש הדבר הכי נורמלי לטייל ופרט לאמצעי זהירות רגילים אין מה לדאוג. ושתי הערות לקודמי. 1. סלע ידידי - בסין טיילתי לפני 10 שנים, ושם קשה בגלל חוסר תקשורת, אבל לטייל כמוך אין שום סיבה לא ליסוע!!!! 2. הרכבת הטרנס סיבירית - ישנם 3 קווים. הכי בטוח הוא זה שדרכו עוברים ליפן. הכי מסוכן, כן מסוכן, הוא זה המסתיים בחרבין סין. בדקתי גם עם טיילים ולא רק עולים מרוסיה. אבל גבר שרוצה להצטרף אלי למסע בקו זה מוזמן לשלוח לי מסר.

SPnage

New member
דווקא במקרה הזה סלע צדק

שלא נסע לסין. גם אני תכננתי לנסוע בדיוק כשהתחיל הסארס וכתוצאה דחיתי את הגעתי לסין בחודשיים. בדיעבד אני רואה כמה ההחלטה היתה נכונה. לא בגלל שהיתה סכנה להדבק במחלה (בכל זאת מתו כמה מאות אנשים מתוך 1.3 מיליארד) אלא בגלל שסגרו שם אתרי תיירות וגסטהאוסים ומאוד הציקו לתיירים שימדדו חום ואפילו שמעתי סיפורים יותר גרועים. בנוסף לא הסכימו להאריך לאנשים ויזה, סגרו את טיבט וסילקו משם את כל התיירים ואפילו הגדילו וסגרו את כל האינטרנט קפה. בקיצור, לא זמן הכי טוב לטייל שם. אני לעומת זאת הגעתי קצת אחרי שהעסק נרגע אבל עדיין לא היו כמעט תיירים.

sela v

New member
לא חושב

שידעו על הסארס בזמן שרציתי לסע, ולכן לא זו הסיבה שלא נסעתי.

SPnage

New member
אם כך

קשה לי למצוא עוד סיבה בעולם לא לנסוע לשם. מכל המדינות במזרח, סין לוקחת בענק.

לי זה קרה עכשיו

אחרי שחליתי , אושפזתי, הגדלתי את הכבד שלי מעט - החליטו הוריי והרופאה שלא טוב שאסע אחרי מחלה ובעיות כבד לדרום אפריקה , נמביה וזימבאבווה - וכך נדחה הטיול הקרוב - עדיין חושבים על אלטרנטיבה לאוקטובר...נראה...עכשיו אסור לי שום מקום עם חשש למחלה, זיהום וכו.... ובלי שירותי בריאות מופתחים לפחות כמו בשווייץ או וואטאבר..... ביש מזל -LOL - שזה בערך כל המקומות שבהם הייתי תמיד מטיילת...שוין כנראה ניסע שוב לארהב וקנדה - נראה תשלכת בניו אינגלנד , ניקח את החבר למפלים ולערים נחמדות בקנדה וזהו בערך.... שנה הבאה אולי נחזור לתוכנית א אור

סוריה

ואיי נשמע מיוחד במינו, אתה יכול לספר איך הצלחת להכנס לשם? מה ראית שם? יש קהילה יהודית? איפה טיילת?רגעים מפחידים? ממש מעניין.

sela v

New member
אז ככה

הנסיעה הייתה בפסח 1998. נכנסתי דרך טורקיה ועם דרכון לא ישראלי כמובן.כדי לקבל את הויזה הנכספת לסוריה יש למלא טופס, שבו רשום אם אי פעם ביקרת בפלסטין הכבושה.אפשר לראות באתר שלי תמונות שצילמתי, ונראה אם מישהו ימצא מה מיוחד בתמונה האחרונה בקוניטרה. יש לי איזה קובץ שכתבתי סיפור בערך בן 10 עמודים על הטיול, ואני יכול לפרסם אותו בפורום. אין לי מושג לגבי קהילה יהודית, קצת מפחיד לחפש סממנים יהודים, במיוחד לאור היחסים הטובים בין ישראל לסוריה, אבל מה שאני יכול לספר שבשוק של דמשק ראיתי באחת החנויות, גביע מכסף שכתוב עליו בעברית. טיילתי בדמשק, פלמירה, קארק דה שווליר וקוניטרה, ועברתי דרך חלב (אלפו כפי שנכתב באנגלית) בדרך חזרה לטורקיה. הרגע הכי מפחיד היה בעת קבלת האישור לבקר בקוניטרה, שהייתי מוקף במלא אנשי מודיעין סורים.

תותי-בת

New member
מצאתי!! כתוב אסור לעשן בצבע לבן על הבניין אבל זה היה קל כי זה כתוב... ככה לא הייתי שמה לב כי זה בהיר מדיי...

מרסלו1

New member
זה שווה את הסיכון???

אני לא בטוח שמה שיש שם שווה את סכנת החיים, אני טיילתי במלזיה עם דרכון זר ובמחשבה לאחור זו הייתה שטות גמורה, אין נוף או חוויה ששוות סיכון כה מוחשי של החיים או החופש.

Cheetah

New member
יש עליי לחץ כבד לא להאריך את הטיול.

אני נוסע ביולי להודו... ואני רשום לאוניברסיטה... רק למקרה שאני לא יהנה בטיול ויחזור (השקעה של 400 שקל שלא הולכת לאיבוד לגמרי אם אני רק דוחה בסמסטר) אז התוכנית הייתה לדחות את הלימודים... עד שגורמים במשפחה החליטו לעזור כלכלית קצת בלימודים... אבל בתנאי שאני ילמד השנה... זה מלוכלך... ממש ממש מלוכלך...

למעלה