אל תנסו את זה בבית..

לאב

New member
אל תנסו את זה בבית..

אני לוקחת סרוקסט כבר כשמונה חודשים, והכל ממש בסדר מלבד ההפרעה בתפקוד המיני. החלטתי (על דעת עצמי) להפסיק לקחת את התרופה ביום חמישי וששי בתקווה שהגוף יתנקה מהתרופה ואז התפקוד המיני ישתפר עד אתמול חשבתי שהכל נפלא כי זה אכן עזר, וקצת חידשתי ימי כקדם... אבל לא קישרתי את זה ברוב חוכמתי לתופעה בכוון אחר שהתחילה לקרות לי בימי ששי שבת האחרונים - המון המון סחרחורות חשבתי שהסחרחורות נובעות מזה שאני לא במזגן בימים אלה לעומת הימים שאני בעבודה או שהשינה מרובה יותר לעומת ימי השבוע ובכלל לא קישרתי את זה לסרוקסט עד שהשבוע נגמרו לי הכדורים, ונשארתי שלושה ימים ללא כדורים , לא התרגשתי מזה כי לא הרגשתי כלל דחף לגעת בשיער, אבל אז החלה סחרחורת שהלכה והתגברה מום ליום עד שממש היה לי קשה לתפקד ורק אז נפל לי האסימון והבנתי את הקשר בין הסחרחורות בימי ששי שבת לסרוקסט (מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא) רצתי מהר לקנות כדורים ואני מקווה שההרגשה תשתפר, אבל... חזרתי לנקודת האפס - מבחינת הבעיה המינית
אז תלמדו מהלקח שלי - עם תרופות לא משחקים

.אחת

New member
אהלן לאב, מותר להפסיק לקחת תרופות

כמו סרוקסט, פרוזאק וכו´, אבל לא כך. צריך להוריד בהדרגה. אני בשיא הייתי על שלושה כדורי פרוזאק, ואז ירדתי לשניים, ואז לאחד, ואז לחצי, וכיום אני על שליש בדרך להפסקה. כמובן שתופעות הלוואי של הירידה אצלי הן 0 כי הכל נעשה באופן הדרגתי ובליווי פסיכיאטר כל פעם שיש ירידה במינון. בקשר לבעיה המינית, זו אכן בעיה, וכדאי לפנות למומחים ולא לעשות ניסוי וטעיה. לגברים ראיתי שממליצים על ויאגרה (כן כן). וגם ראיתי פעם המלצה שאחרי בירור רפואי אפשר יום לפני קיום היחסים לא לקחת ואז לחזור לקחת, או משהו דומה, אבל אני לא זוכרת את הפרטים והעצה היתה לגבר, אז לא לנסות לבד, אבל לשאול על האפשרות את המומחה. בכל אופן, יש תרופות שמשפיעות שונה על אנשים אחרים ותרופות שיותר עוזרות בקטע הזה (של בעיה בתפקוד המיני) מתרופות אחרות (למשל פעם היה משתתף שהמליץ על ציפרמיל שלא גרמה לו לבעיות להבדיל מסרוקסט או משהו דומה). אני מציעה לחזור לפסיכיאטר, ולהתיעץ איתו (האם להחליף תרופה? האם לשנות מינון? האם לא לקחת יום לפני קיום היחסים?) (אם את מתפדחת מהפסיכיאטר הקבוע אפשר גם פסיכיאטרית זמנית או ההפך)

תרופות, הפסקת תרופות ומיניות

ההבט הקיומי- לפעמים יש בך צורך עז להפסיק את התרופה. יש לך כל מיני הנמקות שחלקן יותר אחוזות במציאות כגון ירידה בחשק המיני וחלקן הן יותר ליריות כגון הרגשה שזה גורם לי לא להיות אני, הרצון להתמודד לבד וכדומה. נראה שאנו הלוקים בהפרעה טורדנית כפיתית נוטים בכלל לנהל דיאלוג מוזר עם התרופות. המינון שאנו נדרשים לקחת, לא מקל עלינו לעמוד מול עצמינו ולא כלפי אחרים הנוטלים את התרופה בשל הפרעות אחרות במינונים נמוכים. המשוואה הבעיתית שאכן מובנית מבחינה קוגניטיבית ככל שלוקחים יותר הבעיה היא יותר גדולה או המחלה היא יותר קשה וכן הלאה. ואכן גם אנחנו לפעמים הולכים עם האות קין לא רק של מחלתינו שרבים מבין אנשי המקצוע אינם יודעים עליה דבר (אפשר לדקלם מתוך שינה את המידע הנפוץ המחזיק בו כל פסיכאטר) אלא גם של המינון הגבוה אותו אנו נזקקים לקחת. הכרוניות של ההפרעה והידיעה לפעמים כי זה הולך להיות לאורך כל הדרך אכן מעמיסה עלינו עוד ועוד. ואז אכן יש תחושה של מחיר כפול גם מחלה וגם השמנה מתרופות או גם מחלה וירידה בחשק המיני (לי אישית, אין חשק במצבים כאלה). אנו צריכים למצוא נתיב כדי שנוכל להשתחרר מתחושת המחירים הכפולים שההפרעה גובה מאיתנו. ואז פעמים רבות אנו פשוט מחליטים להפסיק או שזה בה ברגע אופורי שהנה אני נקי ממחשבות ו/ או טקסים או שזה בה כמחאה בשיא של משבר שכלום לא עוזר ותקופת ההמתנה (זכרו שבועיים עד שש שבועות:) ) נראית לנו נצח נצחים. תחושה שמאיימת עלינו ואז אנו בועטים את התרופה, את הנסיונות לעזור לנו. זאת כאילו המלחמה האחרונה שלנו.בדרך כלל חברינו הטוב ה OCD אינו עושה הנחות , הוא תובע את מחיר העלבון, הוא שב ומציק בלי הרף, מחליט להגביר ווליום בלי להפסיק, עכשיו זה המופע הגדול.לדעתי צריך לדבר על החוויה הזו של הרצון להפסיק לא כדי למנוע הפסקה אלא כדי שנצליח לראות מבעד לאופריה או התסכול ומשם להחליט. מנסיון אישי, תרופה שעוזרת ומופסקת ואחח"כ חוזרים להשתמש בה מאבדת מן האפקטיביות שלה. כמובן שהפסיכאטרים אינם יודעים להסביר. מה שמגביר את תחושת החוסר אונים והפחד. אני אישית מעוניין יותר להבין את התופעה הזו. כרגע אנשי המקצוע אינם נותנים לי תשובה. לכל המפסיקים (ויש לתת מקום לרצון להפסיק כי אנחנו קודם כל בני אדם עם רצונות ותחושות ורצון לאהבה ומשמעות) זכרו: 1. יש לבצע את התהליך בהדרגה כדי להמנע מתופעות הלוואי כמה שיותר. 2. רצוי להתייעץ עם מטפל 3. זכרו יש תחליפים וכאן הערה לכותבת כרגע נכנסה לשימוש בארץ התרופה לוסטרל היעילה להפרעה ואינה פוגעת כמעט בתפקוד המיני. 4. אפשר להגדיר פרק זמן של חיים בלי תרופות, לעשות בינך לבין עצמך הסכם או חוזה שככה לא תרגיש חרא עם תצטרך לחזור וליטול. 5. אולי לתקופת מעבר השתמש בויטמנים שידועים כבעלי השפעה מרגיעה כגון ויטמין בי וויטמין סי. 6. זכור תמיד כי אתה בעל זכות הבחירה בחייך. כפי ששמתם לב אני אורח חדש במועדונכם. אז שלום לכולם ונעים מאד. כרגע אשמור עדיין על הניק והדסקרטיות. בהצלחה לכולם ומאחל לכם התקדמות.

עמית_

New member
זו אסטרטגיה ידועה

את לא היחידה בעולם שניסתה את האסטרטגיה הזאת. יש כנראה מאות אלפים שניסו את אותה שיטה בדיוק. יש מספר אסטרטגיות להתמודדות עם בעיות בתחום התפקוד המיני שנגרמות כתוצאה מנטילת התרופות: * drug holidays - האסטרטגיה שאת ניסית. לקיחת יום-יומיים "חוםש" מהתרופה, בדר"כ בסופשבוע. * הורדת המינון של התרופה. * מעבר לתרופה אחרת. * הוספת תרופה שתקל בתופעת הלוואי הספציפית. בכל מקרה, מאוד לא מומלץ לעשות שינויים בטיפול התרופתי ללא ייעוץ הפסיכיאטר המטפל. מצ"ב קישור למחקר בנושא.

לאב

New member
תודה

ואני חשבתי שהמצאתי את הגלגל... אחרי שאני אתייצב מבחינת ההרגשה - ואני אהיה בטוחה שהבחילות הנוראיות שהיו לי עקב הפסקת התרופה הפסיקו, אני אנסה לעשות ירידה מתונה יותר במינון לשישי שבת זה מעניין שכשיש בעיה שמציקה נראה לנו (טריכוטילומניה - לכל החדשים בפורום) שכשנפתור אותה הכל יהיה 100%, ובהתחלה המחיר שיש לשלם עבור פתרון הבעיה - שווה הכל. אבל לאורך הזמן המחיר מתחיל ממש להפריע - ופתאום הבעיה מרחוק נראית יותר קטנה ופחות מאיימת בכל מקרה להבא אני אהיה יותר זהירה, ופחות אשחק במינונים

למעלה