אל תכנסו.

A לוןA

New member
אם לא הבנתי את הנקודה-

אז אשמח אם תבהירי.
ונתתי רשימה של דברים (קצרה, היו עוד) שמראים שהסיפור הזה הוא לא בדסמ- ואת לוקחת מכל זה את הסכין שלא חוטאה?
אם זו היתה הבעיה היחידה בסיפור- נו, ניחא.
והפרטים הטכניים הללו הם חלק חשוב ומהותי גם מהמודעות לסיכונים וגם מהפיכת העניין לבטוח יותר.
זה כמו שמישהו יבוא ויספר על הצלפות של בולוויפ בפרצוף של נשלט, ואת תגידי- נו, בולוויפ בתחת זה כן בדסמ, ובפנים זה לא? זה סתם פרטים טכניים.
אז לא. זה לא. הראשון יכול להיות בדסמ- השני בוודאי שלא.

אני מדברת על ההבדל במהות

האם הכוונה היא לפגוע או לספק צורך ולגרום הנאה,
האם מופעלת איזושהי מניפולציה, ניצול לרעה של כוח או סמכות, או לא.

כן, אני בהחלט רואה מקום להאיר ולחנך לבטיחות ומשני זהירות, להסביר איך לעשות את הדברים נכון (i.e - רמזור הצלפות, כללים לביצוע קאטינג) אבל הזעם הזה על איך מישהו מעיז לכתוב דבר כזה תחת הכותרת של בדס"מ - זה פשוט לא מובן לי.

A לוןA

New member
את מדברת על פן אחד של בדסמ

שהוא פן ההסכמה. נכון שבדרך כלל הוא הפן שניתן לו חשיבות יתרה- אבל הוא לא היחיד.
גם אם מישהו נורא מסכים שתפגעי בו, וגם אם שניכם תפיקו מזה הנאה רגעית או מתמשכת- את בתור שולטת צריכה לבוא ולומר- זה לא בטוח, ולכן אני לא עושה את זה. זה שיש הסכמה ורצון של שני הצדדים- זה לא מספיק בשביל לעשות את זה בדסמ.
אני מבין מאיפה הבלבול, כי בד"כ הפן הזה הוא הפן שנשאר בצל מול אחיו הגדול (ההסכמה)- אבל זה לא עושה אותו פחות חשוב, ובהיעדרו- בדיוק כמו בהיעדר הסכמה או שפיות- זה לא בדסמ, אלא התעללות (או אלימות, לשיטתך)
אני לא מבין למה קשה לך לתפוס אנשים שחיים/משחקים בדסמ, שמודעים לכל הסטיגמות שיש לבדסמ, כשהם מתרעמים על כך שמישהו בא ואומר על משהו שהוא איננו בדסמ שהוא כזה, ושם אותם ואותו תחת אותה מטריה.

תיכנסי לפורום טיבעוניים ותגידי להם שאת טיבעונית אבל אוכלת בשר. בכל יתר הדברים את נוראאאא טיבעונית- רק בארוחת צהריים לא. ולפעמים בערב. ובחגים.
את חושבת שהם יאמצו אותך לחיקם כטיבעונית?

טבעונים, הומוסקסואלים, בדס"מיים, דתיים

כולם קהילות או קבוצות אנשים שמאוד קנאיות להגדרה ולכללים שהכתיבו לעצמם.

אם אני משתדלת לא לאכול בשר במשך רוב הזמן ומסכימה שצריך להיות שינוי תפיסתי והתנהגותי,
אבל בארוחות ערב אצל הוריי אני אוכלת בשר כי זה מה שיש -
אז אומנם אני לא טבעונית על מלא, אבל בהחלט יש לי מקום להתבטא בפורום טבעונות.

אז שוב, להצמיד מדבקת אזהרה - מסכימה,
לציין שהכתוב נוגד את רוח הבדס"מ - מסכימה,
לזעום על כך שבנאדם מגדיר את עצמו כבדסמ"י - מגוחך ומרגיז בעיניי.

A לוןA

New member
אם ניקח את הדוגמא הזו ונרחיב אותה

יש לך בהחלט מקום בפורום טיבעוניים מבחינת התפיסה והלך הרוח, אבל כשכולם יחליפו מתכונים לסעודת החג את תתני מתכון לברווז בתפוזים- תקבלי את אותו כעס שקיבלת כאן.
אין בעיה לכולם להתבטא אבל לבוא ולהגיד- אני אוכלת בשר, וזו הטיבעונות שלי, וקבלו אותי כמו שאני והנה מתכון לברווז בתפוזים- זה כבר בעייתי, בלשון המעטה.

ומאחר והפורום הזה הינו פורום בדסמ, והקבוצה הסכימה לקבל על עצמה את כללי הבדסמ (היינו- SSC או RACK)- לבוא ולהגיד- אני לא מתנהג ע"פ SSC- אבל אני עדיין בדסמי ותקבלו אותי כמו שאני ואגב הנה מתכון לברווז בתפוזים- כן, תגובות הכעס מובנות לחלוטין.

gidionline80

New member
אההמ

אני חושב שאתם שניכם נכנסתם ללופ כלשהו. ויש את האופציה גם לא להסכים. בפורום דנג'ן ז"ל לא היה צינזור. היו שם סיפורי פטיש תליות, השפרצות שילשול ומה לא. היו ויכוחים סוערים על הלגיטימציה של הפטישים ועל הלגיטימציה של עצם הפירסום. וזה פורסם הכל פורסם ולטעמי היה בדסמ חד משמעית (אם מישהו מאושר שמשפריצים על פניו שלשול מי אני שאומר לו שזה חרא פטיש).
יחד עם זאת גם כאן וגם בכלוב היו וישנם אחת לכמה זמן אנשים דחויים מפוצלים ושרוטים, שכל ישותם והמניע שלהם הוא פשוט צומי כל צומי דחיה כפיים העיקר שימישהו יתיחס יראה אותם. הדרך השכיחה היתה לפרסם פוסטים הזויים/אמירות מתריסות/פרובקציות ילדותיות. בבחינת תראו איזה אקסטרימי אני ושם זין על מה ש"אתם" חושבים יודעים מבחינת פרקטיקות וכללים. נשתין לבריכה/נקיא על הפורום, נאמר למשל שכל הגברים השולטים שקרנים בבחינת בואו נראה תוך כמה זמן אדחה שוב.
אני חושב שזה נכון לפרסם את הפוסטים. אני חושב שזה נכון להתוכח
אני חושב שאנשים מספיק שקולים כדי להבחין בין פטישיסט אותנטי לבין בועטי דליים תורניים שמשבעים ליחס וקבלה. יש מצד אחד לקבל אותם לא לדחות ומצד שני לתקן טקסטים וגישה מעוותים עד כמה שניתן .

A לוןA

New member
יש הבדל

ראשית- אני לא מערער על לגיטימציה של פטיש מסויים כשלעצמו. לי אישית קאטינג לא עושה את זה- ויש דרך בטוחה ובדסמית לעשות אותו ודרך לא נכונה ולא בדסמית לעשות אותו. כנ"ל גם בדוגמא שהבאת (שאני לא אתעמק בה, ברשותך. בוקר וזה)
שנית- צריך להבין שהפורום הזה הוא גם מראה של הבדסמ למי שמתעניין, עוד לא ממש מבין מה זה, בודק ורוצה לדעת מה זה בדסמ- ולו, אולי עדיין אין את הכלים להבחין בין הדברים, והכל נכנס תחת אותה מטריה בדסמית.
כשמביאים סיפור כזה לונילי המתעניין ומציגים אותו בתור בדסמ- יש בעיה, לטעמי.
אבל אני מבין לגמרי מה אתה אומר.

למעלה