אל תחמיצו את "שלמים"

אל תחמיצו את "שלמים"

ביום שני ב-22:00 נשדר את סרט התעודה הזה שאין מילה אחרת להגדירו מלבד "מטלטל". תוכלו למצוא תקציר עליו בדף הבית. זהו מסוג הסרטים שהולכים עם הצופה להמון זמן. מילה שלי. גיורא

Sivangen

New member
אוקיי, ראיתי.

ואני ממש אמביוולנטית. מצד אחד, כל האנשים שם עושים רושם שפוי לחלוטין מלבד הנושא הזה, והמוח הליברלי שלי אומר- למה לא לעזור להם ולעשות מה שהם מבקשים? מצד שני, אין לפסיכיאטריה המודרנית פתרונות לזה כרגע- אולי יהיו? וכאלה שלא מערבים פגיעה באיבר בריא ומתפקד? חוץ מזה, השוו שם את העניין הזה (בעיות בשלמות הגוף?) לבעיות בזהות המינית. לדעתי, זה אולי יותר קרוב לטרנסג'נדריות- בעיות בזהות המגדרית- במקום הזה של תחושה פנימית שלא תואמת את המראה החיצוני של הגוף. אני ממש לא מקנאה באדם שצריך לספר לאישתו שהוא רוצה להיות קטוע איבר. אבל אין ספק שזה לא צריך להגיע למצבים שתוארו שם- שאנשים פגעו באיברים האלה וגרמו לעצמם נזקים והגיעו גם עד מוות.

ESPN

New member
ראיתי גם

והלוואי שהיה לי משהו יותר מתוחכם להגיד, אבל כל התוכנית הדבר היחיד שעלה לי בראש זה "וואי, זה כל כך מוזר". אף אחד לא יודע להסביר את התופעה, כולל לא הלוקים בה בעצמם. הלוואי ויום אחד נדע יותר. בכל מקרה, השכלתי.

הפרשנות שלי

אני חושב שהדרך היחידה שלפיה אפשר לבחון את האנשים האלה היא להבין שהם סובלים מבעייה נוירולוגית מהסוג שלא נובע מטראומה או שריטה מהילדות. זהו פשוט פגם מוחי שנולדו איתו ואין להם עליו שליטה. אני חושב שמה שהכי יפה בסרט הזה הוא שהוא אינו מתייחס אליהם כ"פריקס" אלא כאנשים נורמלים לכל דבר הסובלים מבעיה מוחית ומבקשים המחברה לסייע להם להתגבר עליה.

Minta

New member
סליחה על ההתפרצות

אבל אולי תוכלו לעזור. לפני חמש שנים שודר בערוץ שמונה סרט על אותה תופעה, שם רואיינו גם נשים ודובר בין השאר על ביה"ח בגרמניה שביצע 2-3 ניתוחי קטיעה לפני שנאסר עליו להמשיך (אם כי יכול להיות שהזכרון מתעתע בי וגם שם הוצג הרופא הסקוטי). זה לבטח היה אפקט הגילוי הראשוני, אבל הסרט ההוא "טלטל" אותי יותר. בכל אופן, אחרי צפיה ב"שלמים", ניסיתי למצוא את הסרט המדובר, ללא הצלחה רבה. מישהו אולי יודע?

למעלה