אל תהרגו אותי

הצופה.

New member
אל תהרגו אותי

אבל תמיד שמתקרבת תקופת החגים נופלת עלי עצבות בלתי מוסברת...שלא יהרגו אותי הדתיים שאני מכבד אותם אין לי שום קשר לא בלב ולא בנשמה לא לסוכות לא לראש השנה ואבוי לי גם לא ליום כיפור..תמיד נזכר באותם בודדים שמחפשים מה לעשות בתקופת החגים...באותם זוגות שברצף של ביחד יחליטו על הגרושים לשנה החדשה..נזכר באותם חיות שעומדות בתור למשחטה כדי למלא את כרסינו שתהיה עליזה "ארוחות חג""מנגלים" שונא את השיחות מי קיבל מתנה יותר יפה לחד ואיזה בוס יותר קמצן וכועס ששוכחים שמתנה היא מתנה ולא חובה ...עובר ליד הבית כנסת בזמן החגים ושואל..עינים להם ולא יראו?..מה הם עושים שם? פותחים את הארון מוציאים את הספר הקדוש כולם מנשקים מתרגשים ואני מנסה בחיי שאני מנסה אבל..הם נראים לי כמו חבורת מסוממים. פשוט לא מצליח להבין..על הדוכן עומד איש מבוגר קורא בקול ברצינות גמורה הקהל עונה שר מתרגש ואני שואל איך הם רואים את מה שאני לא מצליח לראות ואולי זה הפחד מלעצור ולחשוב.....

m i c h a l i

New member
איש באמונתו יחיה

בחר לך את הדרך שלך ולך בה בבטחה...

giulietta

New member
ואם נהרוג אותך

מי יצחיק אותי?
זה הענין בימים האלה של סיום והתחלה , חשבון הנפש, בחינת הדרך, השאלות, הלבטים. העיקר זה להתכנס אל עצמך ולהתבונן. לאף אחד אין מונופול על האמת , על צדקת הדרך, אבל על כל אחד מוטלת החובה , או בעצם, הזכות, לסלול את הנתיב שלו מתוך מחשבה ובחירה. וחוץ מזה, מה קיבלתם לחג?
שנה טובה לצופה ג´ול

טאקילה~*

New member
להרוג אותך...

אם כבר היתי הורגת את חמותי שחושבת כמוך..חחחח דווקא כייף חגים ,לא כועסת על הבוס הקמצן אני אין לי בוס. אף אחד לא חייב לי מתנה אז אפילו לכעוס אין על מי. תורת ישראל מרגשת אותי אני מחוברת אליה,זה בה מהבית. למרות שאני חילונית בפנים אני יהודיה וגם מאמינה . חג שמח לך צופה באשר אתה שנה טובה ומתוקה...

סנדי32

New member
אני חושבת שאתה צריך לעשות השתדלות

גמני לא אוהבת דתיים וכל הרבנים הם בשר ודם כמוני כמוך ותאמין לי הם לא מחרבנים זהב (סליחה על הביטוי) אני חושבת שהקשר היחיד הוא האלוהים האחד והיחיד למה לי ללכת לרב אם אני יכולה לדבר ישירות עם אלוהים ? ופעם בשנה ללכת לבית כנסת לנשק את התורה שמסמל בעצם את לוחות הברית (עשרת הדיברות) צריך שיהיה קצת אמונה לא בבשר ודם רק באלוהים שיצר אותו ודיי
[URL='http://'] איש איש באמונתו יחיה[/URL]

סנדי32

New member
גם אמא שלי דתיה חרדית

אז מה אני לא אוהבת ? את המנטליות שלהם לא אותם ממש יש לי משפחה דתית חרדית רק אני ההיפך כולם גרים בירושלים באלעד בבית שמש אבל מה ? לא מתחברת אליהם ניסיתי תאמיני לי שניסיתי קשה קשה קשה קשה לא התכוונתי לפגוע באף אחד יש לי נטיה לזרוק מילים באוויר כי זאת דעתי לא בכוונה לפגוע חס ושלום לוקחת בשנית את המילה לא אוהבת דתיים לא רוצה שאף אחד יפגע ממני כי אני לא כזאת במציאות אוהבת

לי אין אף אחד חרדי במשפוחי

וזה עצוב לי מפני שלא הכרתי מספיק את הדת. ועכשיו שאני מתענינת בה אני רואה שהיא הכי אמיתית במלא מובן המילה. עובדה שהקוראן מועתק ממנה והנצרות באה מיהודי מורד ונקמן. ובלי קשר תמיד אוהב אנשים באשר הם. כולנו יצירתו של אלוקים.

הנה משהו על התנ"ך..חביב וקליל../images/Emo63.gif

איש אחד נכנס לתוך חנות אשר על חלון הראווה שלה היה שלט "דרושים עובדים". הוא ניגש אל הבעלים ואמר לו: "א-א-א-ני מ-עו-נ-נ-נ-יין ב-ת-פ-פ-קי-ד" הציץ בו בעל החנות ואמר לו: "אני לא חושב שזה תפקיד שמתאים לך, בגלל הליקוי בדיבור שלך. זו עבודה של מכירות עם קהל". אמר לו האיש: "בבב-בבבק-ש-ה, א-א-אני מאד ז-ז-ז-קוק לג´וב הזה. י-י-י-שש לי א-אי-שה ושישה י-ללל-דים, ת-תן לי ל-ל—נ-ס-ס-ות!" התרכך בעל החנות ואמר: "אוקיי. הנה יש לך כאן ששה ספרי תנ"ך. צא ונסה למכור אותם לאנשים בבתיהם, מדלת אל דלת!" לקח האיש המגמגם את הספרים ויצא מן החנות. הוא חזר כעבור שעה, והגיש לבעל החנות את מלוא התמורה עבור ששה ספרי תנ"ך. "ה-ה-ננ-ה ה-ה-ה-כ-סף ש-ש-לך" אמר לבעל החנות. הלה התפלא מאד והתרשם, והחליט לתת למוכר החדש עוד 12 ספרים שינסה למכרם. לקח האיש את הספרים ויצא שוב לדרכו. לא עברו שעתיים, והוא חזר לחנות ושוב הגיש לבעלים את מלוא התמורה עבור 12 ספרים. בעל החנות יצא מגדרו: "תשמע! זה פנטסטי!! מכרת בתוך שלוש שעות יותר ספרי תנ"ך ממה שכל מוכר אחר הצליח למכור בשבוע. תגיד לי איך אתה עושה את זה, מה אתה אומר לאנשים שפותחים לך את הדלת?" ענה לו המוכר:" כ-כ-ש-פו-ת-ת-חים לי את ה-ה-ד-לל-ת, אני אאומר: ש-ש-שלום לך ג-ג-ב-ר-ר-רתי, את ר-ר-צה לק-נ-ו-ת את הת-ת-ת-נ"ך הזה, או ש-ש-א-ת ר-ר-וצ-צה ש-ש-א-אני א-א-ק-רריא לך א-א-ו-תו?" :))

צופה מתוק

נורא חבל לי שאתה רואה כך את הדברים. הם באמת מסוממים אבל מהתרגשות של יום הדין, בשבילם זה יום משפט שקובע לאדם את החיים שיהיו לו בשנה הבאה לטובה. כמו שיש לאדם משפט והוא דואג לעו"ד טוב שייצג אותו במשפט. כך מאמנים שביום ראש השנה אלוקים בודק אחד אחד וקובע זה לחיים זה למיתה זה לאושר וזה לעושר ועוני וכו´. זה הפחד והתרגשות שאתה רואה. ביום הזה אני דן אותכם מקרוב.

צופה באמת זה יום גם עצוב

נורא חבל שאתה רואה כך את הדברים. הם באמת הדתיים מסוממים ביום הזה אבל מהתרגשות של יום הדין, בשבילם זה יום משפט שקובע לאדם את החיים שיהיו לו בשנה הבאה לטובה. כמו שיש לאדם משפט והוא דואג לעו"ד טוב שייצג אותו במשפט. כך מאמנים שביום ראש השנה אלוקים בודק אחד אחד וקובע זה לחיים זה למיתה זה לאושר וזה לעושר ועוני וכו´. זה הפחד והתרגשות שאתה רואה. "ביום הזה אני דן אותכם מקרוב". המתנות והמנגלים, המציאו ההאנשים שזה מה שחשוב להם בחג שקובע להם ת´חיים. בשבילי זה ממש יום מרגש יותר מכל מה שיצרתי ועשיתי בחיי.

קשוח31

New member
כבר יצא לי לחשוב על זה לא מעט,

אני כמו הצופה, מתקשה להבין את הדתיים. עם זאת ברור לי שיתכן שאני טועה ויש הצדקה לכל "הפעילות הזאת". נקודות מענינות (לדעתי) בנושא: - מלבד מספר מצומצם ביותר של חריגים, מי שנולד למשפחה דתית, יהיה דתי ומי שלא - לא. אם אלוהים אמיתי, למה הוא מוצא את דרכו רק לילדיהם של משפחות דתיות ? - מדוע אלוהים זקוק לעוזרים (חכמים אמנם, אך בשר ודם בסופו של דבר) על מנת שיפרשו את התורה ל"פשוטי העם" ויסבירו להם ש: * אסור להדליק אש בשבת אך מותר להשאיר אותה דולקת. * אסור להדליק אור כי זה גורם לניצוץ בא בעת שחיכוך של חומר אחד בחומר שני (סגירת דלת למשל), גורם ליצירת חום ועשוי ליצור ניצוץ בדיוק באותו אופן. * מעלית שבת ומעלית רגילה הם שני דברים שונים לגמריי. * ועוד ... - מדוע אכפת לאלוהים אם נאמין בו או לא ?

קשוח שתהיה לך שנה נפלאה ../images/Emo141.gif

ולשאלות שלך לעולם לא יהיו תשובות. כל אחד עם המנהג שלו. אני מאמינה שיש דבר כזה אלוהים. הנמצא אי שם במרומים. ולו כל הפתרונות. בכל אופן שתהיה לך שנה טובה ומתוקה שנת התגשמות חלומות שנה אופטימית וזה הכי הכי חשוב. מכינרת אחרת האדומה והצוהלת

קרמבובת

New member
צופי ../images/Emo23.gif

אתה רוצה להגיד לי שאת כל זה כתבת בלי לחשוב?? לי...גם כשאני חושבת כל היום לא יוצא כתוב כזה יפה..
ובכלל איפה אתה ? לא ראיתי אותך מלאן זמן..תתקרב קצת...תסתכל עליי לרגע...מבטיחה לך שלא תרחם עליי וגם יהיה לך הרבה אומץ לחשוב חיחיחי שנה טובה
קרמבו

קרמבו צופה בא ונעלם כמו ../images/Emo28.gif

פשוט מה שצריך לעשות זה לקשור לו את הבוטן שהוא מגיע לכאן ואז הוא לא יוכל לזוז חיחיחיחחייחיח צופייייייייי נשמתי שנה נפלאה למרות שנאתך לחגים LOVE YOU

קרמבובת

New member
חחחחחחחחחחחח דרדי..

לקשור לו את הבוטן??? חחחחחחחחחח ניראה אותך קושרת בוטן.. הזכרת לי את האח הרשע שלי שהיה תופס זבובים וקושר להם רגע בחוט מחזיק את החוט והזבוב המסכן היה עף בסיבובים סיבובים עד שלאח שלי היה נמאס והיה זורק אותו ככה..קשור
את והוא....הייתם הולכים לקשור ביחד בוטנים כל היום..פחח

../images/Emo12.gifיו לקשור זבוב תשמעי ..

האח שלך מוכשר כל הכבוד!!!!!!!! אני בתאורים גדולה, אבל ספק עם הראיה שלי לא תחמיץ את הבוטן חיחיחיחיחייחיחיחיחיחיחיחחיחי

הצופה שנה מתוקה לך../images/Emo141.gif../images/Emo140.gif

תראה את הכל באופן חיובי את השנה החדשה בהתגשמותה את הברכות לראש השנה והתפילות שהשנה באמת תהיה טובה מלאת אהבה ואחוה צריך ליהיות חג כזה למרות הכל אני מרגישה חגיגית כזאת התחדשות. אז שתהיה לך באמת שנה טובה והתגשמות כל החלומות. מכינרת אחרת האדומה והצוהלת

למעלה