אל תהיו גזענים

be_roo

New member
למה אנשים תמיד מנדבים אחרים

לתת ולתרום מכיסם? אתה היית מנדב לקבל קיצוץ במשכורתך באופן קבוע כדי לתרום לאחר? וטרינריה היא מקצוע, זהו מקור פרנסה וזכותו של אדם לגבות כסף על השירותים שהוא מעניק ולהרוויח מהם לפי המקובל ולפי שיקוליו. נכון, אין וטרינר שאניו חובב חיות, אבל זה לא אומר שהם צריכים לעבוד בחינם או להפסיד. כל הוטרינרים שאני מכירה, עם מרפאות משגשגות יותר ומשגשגות פחות, תורמים ומנסים לעזור כפי יכולתם ורצונם. הם עושים הנחות גם לעמותות וגם לפרטים שמתקשים לשלם, אבל זה לא אומר שצריך לבוא אליהם בטענות כאשר אינם עושים זאת. נכון, אחוז הרווח על חיסונים הוא גבוה, כי זה מקור הפרנסה העיקרי, ומה שמאפשר להם לקצץ ולעשות הנחות כאשר מגיעים עם מקרה רפואי אחר, שבו הטיפול הוא יקר מאוד. עלות החורים בתחום הרפואה היא אסורנומית ואנשים אינם מודעים לכך. אנחנו רגילים ללכת לקופת חולים ולעשות בדיקות דם ושתן וצילומים בלי לחשוב בכלל כמה זה עולה. וכשמגיעים לוטרינר מצפים ממנו לישר קו עם סבסוד ביטוח הבריאות הממלכתי. כל אינדיקטור של בדיקת דם עולה 5$, המכשיר עצמו עולה עשרות אלפי שקלים, כנ"ל מכונת הצילום והפיתוח, שלא לדבר על החומרים השוטפים שאנשים בכלל לא מודעים לקיומם (כמה לטרים של חומר לניקוי מכונת הפיתוח עולים מאות שקלים). כלי ניתוח עולים הון, עבור בורג קטן ממתכת אל-חלד משלמים 20$. חומרי הרדמה זה בכלל הוצאה כבדה.... ואפשר להמשיך. אז כשיש צורך האם הולכים לקראת ומנסים לעזור, וכמובן מבצעים פעילות התנדבותית שרוב האנשים בכלל לא יודעים עליה, בלי לקבל קרדיט, כאשר העמותות שאינן סובלות מעודף כסף, אינן מסוגלות לשלם גם את המחיר המוזל ונשארות חייבות במשך חודשים. זה לא אומר שכל מי שיש לו כלב ורוצה לעקר אותו צריך לקבל הנחה אוטומטית. כאשר מדובר על התנדבות ותרוה, באופן כללי, לא רק בבעלי חיים, כל אחד עושה מה וכמה שהוא רואה לנכון ואין סיבה שמישהו יכנס לאחר לכיס ולשיקולים של האחר. אם אתה תורם כסף לעניים, ואני תורמת זמן והתנדבות, האם זה אומר שמישהו מאיתנו תורם יותר או פחות? לא, כל אחד תורם לפי הבנתו, יכולתו ורצונו.

feisa

New member
מאד מוזר...

אני טורח וכותב תשובות ארוכות ומנומקות כדי שלא תוכלו להגיד שלא הובנתי נכון ואז אני רואה שאת מעט המאמץ לקרוא את התשובה במלואה לא עשיתן... אז אנא, שובו וקיראו את התשובה הקודמת והתעכבו בבקשה על השורה: אני לא מבקש שיעשו את זה בחינם אלא שמתח הרווחים שלהם יהיה יותר נמוך. זה הכל. שתי התגובות היו נכונות אילו הצעתי שיעשו את זה בחינם. אבל מה הצעתי? הצעתי: עד רבא, תוסיפו לכם עוד קליינטים ותעשו עוד קצת רווחים. רק מה, תורידו קצת את הרווחים על הניתוח הספציפי הזה... עכשיו זה יותר ברור?

be_roo

New member
את הודעתך קראתי בפירוט

והיא כללה גם ביקורת על מחירי החיסונים, שאינה קשורה למחירי הניתוח. מחיר העיקור המומלץ ע"י איגוד הוטרינרים נקבע ע"י פרמטרים רבים, ויש לא מעט ורינרים שגובים פחות, תלוי במקרה. העידו לקצץ ברווחים באופן גורף הוא לא במקומו, בדיוק כמו שאתה לא מציע לאנשים אחרים לקצץ בשכרם בצורה קבועה.

feisa

New member
ניטפלת אל הטפל...

במקום להתייחס לעיקר ולרעיון בכללותו. צר לי אבל לא אגרר לנושא הקיצוץ בשכר זה נושא אחר לגמרי וזה לא מקומו. מתגובתך הראשונה עולה כאילו הבנת שאני מתכוון שיעשו ניתוחים אלו בחינם. "אבל זה לא אומר שהם צריכים לעבוד בחינם או להפסיד." אם עכשיו הבנו אחד את השנייה דייני.

GAUDI2

New member
אם וכאשר עיקור\סירוס יהיו

ממומנים ע"י העירייה ויבוצעו ע"י הוטרינר העירוני או וטרינר אחר שיופקד על הנושא שאר הוטרינרים לא יפדעו בצורה הרבה יותר קשה מבחינה כלבלית מאשר אם היו מורידים את רווח המחירים ? האמת שאם דנים בסוגיה מבחינת מבט כלכלית אז לוטרינרים אין שום סיבה למנוע היתרבות כלבים , הרי הם כורתים בזאת את הענף עליו הם יושבים ולכן הם אלו שיצאו ראשונים נגד חוק בדבר חיוב עיקור או חיסון שיעשה בצורה מסובסדת ושיטתית.

lilithmm

New member
אני לא כ"כ מסכימה

לדעתי המרפאות הוטרינריות מתבססות על ניתוחים, חיסונים וטיפולים אחרים ולא דווקא ברובן על עיקורים. וטרינרים שאני מכירה מטפלים כולם חינם בכלבים נטושים ופצועים, גורים נטושים וחולים, מוציאים עליהם המון אנרגיות וזמן יקר ומחפשים להם בתים.

feisa

New member
מה שהכותב הקודם התכוון להגיד

זה: שאם יבצעו ניתוחי עיקור/סירוס (לפי חוק או בהנחה גדולה) הרי שיהיו הרבה פחות כלבים בכלל ומכאן שיהיו להם פחות קליינטים ופחות פרנסה. אהה בעצם בטח שלא הבנת את זה הרי בעינייך מגדלי הכלבים הגזעיים הם הם האשמים בהתפוצצות האוכלוסין... 100000 כלבים מורדמים מדי שנה??? איך הגעת למספר הזה בכלל?????

be_roo

New member
זה לא ישנה, אמנם וטרינר לא צריך

לותר על מקור פרנסתו, אבל אני לא חושבת שיש וטרינר אחד בארץ שיתנגד לכך שהמדינה או הרשויות יסבסדו עיקורים, בגלל אינטרס אישי שלו. במקרה זה הוא כולם ישמחו "לספוג" את ההפסד. זה שהוטרינריה היא מקור פרנסה שהם דואגים לא, לא סותר את העובדה שכולם אוהבים בעלי חיים, והיו מעדיפים שלא יהיה אחד מהם שיסבול ללא צורך. ותשאר להם מספיק עבודה, גם בניתוחי עיקור, יהיו רבים שעדיין ישלמו כדי לבחור בעצמם את הרופא שהם מכירים או מסיבות אחרות. ומי אתה חושב שיבצע את אותם עיקורים מסובסדים? אותם וטרינרים שהאשמת אותם כעת. זה שהרשויות ימננו את הציוד ואת שכרם, לא אומר שהם יעבדו בחינם. האשמת הקונספירציה ההיפוטתית מיותרת לחלוטין.

lilithmm

New member
ד.א. למה את מוסרת מידע שגוי?

רוב העמותות מוסרות כלבים תמורת הוצאות עיקור/סירוס וחיסונים, שהיו עולים בחוץ ככפליים.

feisa

New member
ולמה את מוסרת מידע שגוי?

100000 (מאה אלף) כלבים מורדמים מדי שנה במדינת ישראל... בואו נעשה קצת תרגילים בחשבון... בשבוע עבודה של חמישה ימים + עוד כמה ימי חג מורדמים כ 400 כלבים מדי יום עבודה. זה נראה למישהו מספר הגיוני? עכשיו נמשיך הלאה: אם לפי דבריכן כלב אחד מתוך עשרה מוצא בית הרי שלעמותות/מכלאות מגיעים בערך 110000 כלבים מדי שנה. מה שאומר שבכל יום נתון כולל שבתות/חגים ואפילו יום כיפור מגיעים למעלה מ 300 כלבים נטושים לעמותות/הסגרים השונים. זה נראה הגיוני למישהו? אם נגיד שכלבה בממוצע ממליטה 5 גורים ורק חצי מההמלטה יגיע למחסות הרי שאנחנו מדברים על 120 המלטות כל יום! זה באמת נראה למישהו הגיוני שבמדינת ישראל בכל יום נתון 120 כלבות ממליטות??? גם אם נניח שכל הגורים מגיעים למחסות עדיין אנחנו מדברים על 60 כלבות בכל יום נתון שממליטות בתחומי מדינת ישראל. אפילו אז המספר לא הגיוני... עכשיו בואו נמשיך קצת במשחק החשבוני שלנו: מתוך הנחה שרק חצי מהכלבים מגיעים למחסות השונים הרי שבכל שנה מתווספים לציבור למעלה ממאה אלף כלבים. נגיד לצורך העניין שכלב חי בממוצע רק עשר שנים. הרי בחשבון של עשר שנים מתווספים מיליון כלבים לציבור. עכשיו ע"פ נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בישראל חיים בערך שישה וחצי מיליון אנשים אם נוריד מתוכם ערבים (שלא מרבים להחזיק כלבים - הכלב חיה טמאה לפי האיסלאם) וילדים עד גיל 15 בלבד נקבל משהו סביב ה 3.8 מיליון אנשים. עכשיו בואו נגיד שהגודל הממוצע של משפחה הוא שלושה אנשים. נוריד מהמספר הקודם את היהודים החרדים שגם הם אינם מחזיקים בחיות מחמד נקבל בעצם... נכון... שבממוצע כל משפחה בישראל מחזיקה בכל רגע נתון לפחות כלב אחד... מישהו עדיין מאמין למספרים שמאה אלף כלבים מורדמים בכל שנה??? מה שקרה לדעתי הוא שמישהו, מתי שהו פשוט הוסיף 0 אחד מיותר למספר. זה עדיין נורא שעשרת אלפים כלבים מורדמים בכל שנה כי אין להם בתים אבל עכשיו זה לפחות נשמע קצת יותר הגיוני...

lilithmm

New member
צדוק../images/Emo70.gif

הגזמתי. מדובר ב-200000 כלבים שמומתים מדי שנה בידי השירותים הוטרינריים, ועוד כמות גדולה מאוד של כלבים שמומתים בעמותות כמו צב"ח ת"א, ועוד כמות מאוד גדולה של כלבים שחיים חיי סבל. לדייק, 100000 כולל אל כל המצויין לעיל וגם את החתולים. לא שיש הבדל בין 100000 ל20000, שני המספרים מצמררים באותה מידה.

גם אני שמעתי על המספר מאה אלף

אבל עכשיו אחרי שקראתי את פיסא המספר הזה מעורר הרבה חשד אצלי. ובעקבות החשד ערכתי גם כן תרגיל מתמטי. נגיד ולוקח 10 דקות להרדים כלב (ונראה לי שלוקח יותר מזה ועוד צריך לעבור מכלוב לכלוב ולהשתלט על הכלב ולהכין את החומר וכו') ואנחנו מדברים על 400 כלבים ביום שמורדמים משמע מדובר על 4000 דקות עבודה ובשעות על 66 שעות ו 40 דקות. בהנחה שבארץ ישנם 10 מקומות שבהם מרדימים כלבים והעומס זהה בכל המקומות, הווטרינר במקומות אלו משקיע כל יום 6 שעות ו 40 דקות רק בלהרדים כלבים. זה נראה לך הגיוני ?????

lilithmm

New member
הגיוני ביותר

10 מקומות שבהם מרדימים כלבים? רק ברדיוס של 10 דקות נסיעה מהבית שלי יש 3 מקומות כאלה. יש המוני הסגרים בארץ ולוטרינר טוב לוקח כלום זמן להרדים כלב. מי שמשתלט על הכלב אמור להיות הכלבן ולא הוטרינר. ואת המספר 100000 קראתי בפרוטוקול של הכנסת ואני עכשיו לא מוצאת את זה.

האפי לי

New member
בטח שהגיוני

אתם שוכחים שלא מרדימים רק גורים הרבה כלבים מורדמים בגיל 6 שנים או שנה או משהו באמצע או מהצדדים ויש הרבה יותר מ10 מקומות שמרדימים כלבים. רק באיזור המרכז יש 2 צב"ח (או יותר) ו2 תנו לחיות לחיות (אני חושבת) ויש גם הסגרים עירוניים בהם כלבים מוחזקים עד חודשיים בחיים רק ההסגרים העירוניים מונים יותר מ10 סניפים. יש כלבים שמועברים לניסויים ולדעתי נכללים בסטטיסטיקה, אך אולי אני טועה יש כלבים שנפצעים אנושות וגם בעמותות שמתנגדות להרדמה מרדימים כלבים ללא סיכויי החלמה ויש אנשים כמוני שמוצאים כלב או חתול שנדרסו ברחוב ומביאים אותו לוטרינר כדי שיקבע אם יש סיכוי להצילו ואם אין מרדימים גם כן. וכל זה לא כולל הרעלות, התעללויות, דריסות למוות, גוויעה ברעב...

feisa

New member
המשך הויכוח הזה מיותר לחלוטין

לילית כבר הודתה שהמספר הוא 20000 ובמילים: עשרים אלף שכוללים חתולים וכל מה שהזכרת. ושוב, לעצם העניין גם אלף זה נורא. כל מה שניסיתי להסביר לכן ואולי, רק אולי אתן מתחילות להבין שכלב גזעי לא בא במקומו של כלב מעורב. ולכל אדם שמחליט לאמץ לביתו כלב יש את הרצונות והשאיפות שלו מהכלב שהוא יאמץ. וכשתבינו שמי שכן מחליט מהעדפותיו הוא לקנות כלב גזעי ממגדל אחראי תהיה לו גם ה"תמיכה" והעזרה בשאלות ובבעיות שיתעוררו לאורך חייו של הכלב ולכן יש פחות סיכוי שהכלב הזה יגיע למכלאות שלכם נוכל לחשוב ביחד ולנסות למצוא פתרונות כדי לצמצם את המספרים הללו. אבל כל עוד אנחנו נסומן כאוייבים שלכם ואנחנו ביננו נלחם מי שיצא מופסד מזה בסופו של דבר זה כל אותם כלבים נטושים. באחת מההודעות הקודמות שלי זרקתי לכן הצעה עד לרגע זה לא קיבלתי את תשובותיכן ודעתכן עליה... האם אני צריך להבין מזה שבגלל שאני מגדל של כלבים גזעיים דעתי לא נחשבת או שאולי אפשר להבין מזה שבעצם... אתן בכלל לא מחפשות פתרון?

feisa

New member
מה צדוק קשור לעניין? ועכשיו המספר

עלה לקרוב לרבע מיליון??????? ואת עדיין רוצה שנאמין לך??? איך את רוצה שהציבור יגלה אמפטיה למישהו שבעליל לא נשמע אמין? או ששוב נוסף 0 אחד מיותר למספר? אולי תכתבי במילים את המספר וזהו? ואת צודקת. כמו שכתבתי בהודעה הקודמת שלי גם עשרת אלפים כלבים שמומתים כי אין להם בית זה נורא. מבחינתי גם אלף.

למעלה