אל תהיה צודק-היה חכם

shapira meir

New member
אל תהיה צודק-היה חכם

הציגו בפניי פתרון מצויין לשמירה על המחשב (בנוסף לאנטיוירוס מתעדכן) הורדת תוכנה בשם MAILMO , תוכנה זו מאפשרת לך לפתוח את הדואר שלך ולקרוא בו בשרת בלי להביאו למחשב שלך, כך שאם יש קובץ חשוד או וירוס (ומכיוון שאני מתכתב רבות עם סין, קבלתי פעמים מספר דש מקלז) אתה מוחק אותו על השרת בלי להביאו למחשב שלך. פתרון שני הוא להתכונן לאפשרות של חדירה בכל זאת, וזאת באמצעות גיבוי המחשב באמצעות תוכנת גוסט המצלמת את מצב המחשב שלך (מצלמת ולא מעתיקה), וכאשר קורה לך אסון כל שהוא, פקודה אחת, ותוך 10 דקות התוכנה פירמטה לך את כונן סי תוך כדי החזרת המחשב למצבו המדוייק בעת ביצוע העידכון האחרון של הגוסט. זה כמובן מחייב שני הרדיסקים או הרדיסק מחולק כאשר אתה עובד ב-סי, ואילו הגוסט נמצא ב-די (ה-די משמש לגיבויים בלבד ולא לעבודה שוטפת).

uzi2

Active member
אני מעדיף להיות חכם כדי להיות צודק.

אבל לענייננו: 1. בעקרון, אם התוכנה מורצת מתוך המחשב שלך, הרי כל מה שאתה רואה, הורד אל המחשב שלך, על מנת להגיע לתוכנה. 2. אכן יש תוכנות דואר אלקטרוני הרבה יותר בטיחותיות מאשר Outlook או Outlook Express. אני משתמש ב- Pegasus שהיא תוכנה הרבה יותר בטיחותית, לפחות בהגדרות המקוריות שלה. למשל כי היא מריצה מכתבי HTML בקוד פנימי שאינו מבצע שום פקודה שהיא לא ידועה כבטיחותית לחלוטין. החסרון שלה, הוא בתמיכה החלקית שלה בעברית (אפשר, אבל לא נוח). 3. לגבי Ghost וגיבויים. חשוב מאוד לגבות - אין ספק. אני משתמש בתוכנה בשם xxcopy (לא להתבלבל עם xcopy), שמאפשרת שיבוט של דיסק קשיח. היתרון העיקרי (אבל החשוב) של xxcopy על פני Ghost הוא בכך ש- xxcopy היא חינמית לשימוש אישי ביתי. יש באתר שלהם הנחיות מפורטות לשיבוט. יחד עם זאת צריך לזכור כי יש וירוסים שהורגים לא רק את הכונן של מערכת ההפעלה, אלא גם אינפורמציה שעל דיסקים קשיחים אחרים, ולכן גיבוי על דיסקים קשיחים רגילים עלול שלא להיות רלוונטי במקרה של נזק מוירוס, וכאן יש יתרון למדיות לא קבועות.

shapira meir

New member
בטיחות וגיבויים.

1. לגבי תוכנת מיילמו. עשיתי ניסוי ומחקתי מהמחשב שלי את האנטי וירוס ובקשתי מסין לשלוח לי שוב את הדואר שהיה ידוע כנגוע בוירוס קלז, פתחתי את הדואר באמצעות מיילמו, עיינתי בו, ובסיום מחקתי אותו. למחשב שלי שלום. אני לא מומחה במחשבים, אבל העובדות מדברות בעד עצמן. היום אני בכלל לא פותח דואר בתוכנת אאוטלוק אקספרס אלא רק אם אני רוצה לשמור את הדואר הזה. לגבי גיבויים. א. גיבוי תוכן (תמונות, מכתבים וכדומה) מתבצע אצלי באופן שוטף גם להרדיסק השני וגם לתקליטורים רב פעמיים (בכל גיבוי מתבצע בדיקה+הקלטה) ומידי פעם העתקה במהירות 24 על תקליטורים חד-פעמיים הנשמרים למשמרת וכבר קרה שהם עזרו לי מאוד. ב. לגבי הגוסט, הוא מבצע צילום של מצב המחשב רק בקשר לתוכנות (בכל פעולת גיבוי כזו, לפני כן אני מעביר ממנו את כל החומר שנשמר לחוד על תקליטורים ומשאיר אך ורק תוכנות נטו). הגוסט נשמר על הרדיסק די, ונשמר גם על תקליטור גיבוי. הבעיה כאשר כמות המידע בגוסט עובר את 700 המגה, כי אז אי אפשר לשמרו על תקליטור, ומכסימום במקרה אסון כפול ומכופל, רוב התוכנות נמצא (שמירה על תקליטור 700 מגה היא של תוכנות בכמות של 1400 מגה כיוון שהגוסט מכווץ את המידע השמור אצלו לחצי). ג. הפעלת הגוסט פשוטה לחלוטין. הכינו לי דיסקט הפעלה: יציאה לדוס, העברה לכונן אי, 2 אנטר והכל מגובה. אותה פעולה אבל בהפעלה 1 ואנטר והכל משוחזר. לסיכום, מי שמגבה נכון מבלי לחסוך השקעת זמן , שומר על עצמו.

KOMY

New member
הסכמה מלאה!!! אבל...../images/Emo24.gif

מה באפשרותי לעשות כשיש לי רק HD אחד? לפי מה שקראתי שם באתר, ה XXCOPY וגם השיטה שלך, מבוסס על שני HD. גיבויים אני גם עושה בצורה שוטפת, אך חסר לי הקטע של ה GHOST או משהו בסגנון. התואיל בטובך ותבוא לעזרתי???
KOMY

shapira meir

New member
הגוסט

בהחלט, לא חייבים שני הרדיסקים. אפשר את ההרדיסק לחלק לשניים . הבן שלי מנהל חברה למידע בסין , יש לו הרדיסק 20 גיגה, הוא חילק את ההרדיסק לשניים (שתי מחיצות= סי+די) ה-סי אצלו 15 גיגה וה-די חמישה גיגה ומשמש לגוסט וגיבויים אחרים, כל היתר על תקליטורים. ברוב המוחלט של המקרים מה שעלול להיפגע היא רק המחיצה של סי, ואז משחזרים את המידע ממחיצה די. במידה של קריסת כל ההרדיסק, להזדמנות שלילית כזו שומרים גיבוי על תקליטור, ואז אותו הפתרון, בקלי קלות. אמנם אני משתמש ביתי (מעט עיסקי בעיקר בקשר לספר שכתבתי על כרתים וקשר עם סוכנים בכרתים) ויש לי המון תוכנות כולל כאלו העוסקות בתרגומים החל משלב הסורק הסורק מסמך בצורת מסמך ולא תמונה וכלה בתרגום מסמכים או בתרגום אוטומטי של אתרי אינטרנט לעברית, ובכל זאת יש לי את הכל שמור על תקליטור. אני לא מכיר את התוכנה איקס איקס קופי, אבל מאז שיש לי את מיילמו וה-גוסט , אני ישן מצויין בלילה.

KOMY

New member
ראשית כל...../images/Emo51.gif רבה!!!

אצלי יש סה"כ 6G: 2G בדיסק הראשי ועוד 4G בפרטישן השניה. אפשרי לדעתך שאעשה עוד פרטישן בתוך הפרטישן השניה, נגיד בגודל של 1G , ואשים את הגוסט בפרטישן החדשה? שאלה נוספת, ברשותך: היכן אפשר להשיג את התוכנה של הגוסט? חיפשתי באינטרנט, וזה אחד הדברים המעטים שלא הצלחתי למצוא...
שוב תודה רבה!!!

uzi2

Active member
Ghost מפותחת כיום ע"י Symantec

ונקראת לפעמים Norton Ghost, ולכן אפשר למצוא אותה באופן חוקי באתר של Symantec. אפשר גם להשתמש בתוכנה של xxcopy שהיא חינמית. היא אמנם פחות משוכללת מ- Ghost, אבל במידה ואין כל מיני מקרים מורכבים (כגון multiboots) אז היא תעשה את פעולת הגיבוי בצורה חלקה. כבר שדרגתי הארד דיסק בעזרתה לפני כשנה. xxcopy יכולה לעבוד גם עם תקליטורים (rw) באם יש לך תוכנה כגון directCD או InCD (תוכנות שמאפשרות להעתיק ל- CD רב פעמיים כפי שמעתיקים לדיסקטים או לדיסקים). את Ghost אני פחות מכיר.

shapira meir

New member
חלוקה ובעלות

אין שום בעיה לחלק דיסק קשיח לכמה מחיצות שרוצים. כמובן טכנאי צריך לעשות זאת, ואתה צריך להשתדל שהמחיצה המיועדת לגוסט תהיה די. (אלא אם בתוכנה יש אפשרות אחרת). שנית , צודק עוזי והתוכנה היא של סימנטק ואפילו ביצע לך קישור, וכל מי שאני מכיר , מלא תשבחות על התוכנה הזו ואני מכיר מישהו שאפילו מגבה שרת עם כל החומר שעליו (משהו כמו 40 גיגה) אצלי היום הגוסט תופס משהו כמו 930 מגה שזה אומר שהוא צילם לי תוכנות בהקף של לפחות 1860 מגה וזה ממש המון למשתמש ביתי. אבל, אם תראה שהגיבוי של הגוסט עבר את 700 מגה (ז"א תוכנות בסה"כ של 1400 מגה) תוריד תוכנות עד הרמה של 700 מגה מכווצים ואת זה תשמור ותגבה על תקליטור, ואחר כך תמשיך ותגבה על כונן די, כך שבמקרה אסון וכל ההרדיסק ייהרס פיזית, תמיד תוכל להציל בחיוך את העיקר מהתקליטור (מה לא חשוב? אתה תחליט, כמובן לא תמונות ולא מסמכים וכדומה חבל לשמור על גוסט אלא רק תוכנות, אבל למשל את ספריית התמונות בוורד אפשר להוציא כתיקיית תמונות נפרדת. לי יש קיוטקסט (שימושי ביותר) ושני סוגי וורד ואת כל התמונות העברתי לספרייה נפרדת בכונן די (בנוסף לגיבוי לתקליטור). אגב, תתענין מה מחירו של הרדיסק למשל 20 גיגה, נדמה לי שמספר מועט של מאות שקלים, זה כדאי.

KOMY

New member
גיבויים ומחיצות ... ../images/Emo51.gif

אכן אפעל לפי המלצותיכם! תודה רבה! הסוף שבוע שלי נגמר... אבל עוד ימים ספורים יגיע עלינו לטובה עוד סוף שבוע נוסף - ובו אעסוק ב"טיפול קומפלט" במחשב המסכן שלי...

uzi2

Active member
לגבי עניין האות D

במידה ויש רק דיסק קשיח אחד, אז אין משמעות לאות של המחיצה שאליה מתבצע הגיבוי. במידה ויש יותר מדיסק קשיח אחד, אז יש משמעות אבל היא עקיפה. במידה ויש שני דיסקים קשיחים, יש יתרון לכך שהגיבוי יתבצע למה שקרוי ה- Primary partition בדיסק הגיבוי. לצורך כך, חשוב, שבעת החלוקה של הדיסק למחיצות, תוגדר בו ה- Primary partition. במידה והוגדרה בו ה- Primary partition, חלונות באופן אוטומטי יקצה את האות C ל- primary partition בדיסק הראשון (שממנו מגבים) ואת האות D, ל- primary partition בדיסק השני, ואי לכך אי-מתן האות D למחיצה הנ"ל מצביע על כך שהמחיצה הנ"ל אינה ה- primary partition. היתרון של ה- primary partition הוא שבכל מערכות ההפעלה חלונות, ניתן בפקודה פשוטה לגרום לכך שהמחשב יבצע boot ממנה, ולכן באם הדיסק הראשון נדפק, אפשר פשוט לכתוב למחשב (בעזרת פקודת fdisk) לרוץ מתוך מערכת ההפעלה שבדיסק הגיבוי.

uzi2

Active member
וכאן xxcopy יכולה לפשט לך את החיים

כיוון שב- xxcopy כמעט בכל המקרים אפשר לגבות גם מתוך המחיצה הראשית לתוך תיקיה במחיצה השניה (באותם המקרים הנדירים שבהם אי אפשר, התוכנה תודיע לך על כך). לדוגמא, אם רוצים לגבות את C לתוך d:\c_backup אז הפקודה שצריך להקיש היא: xxcopy c: d:\c_backup /clone אפשר להריץ אותה מתוך חלונות, אבל חשוב שלא ירוצו שום יישומים נוספים בזמן הגיבוי. לכן יש להפסיק הרצת יישומים לפני הגיבוי כולל יישומים שרשומים ב- system tray ואח"כ בעזרת ctrl-alt-del להפסיק הכל חוץ מ- explorer, ולעשות את הגיבוי. הגיבוי יהיה בפעם הראשונה קצת איטי, אבל אם עושים גיבויים לעיתים קרובות, אז הגיבויים הבאים יהיו מהירים (משום שהם לא ממש גיבויים מההתחלה, אלא רק עדכון הגיבוי).

uzi2

Active member
אתה משתמש במושג "הרב המוחלט"

אבל יש לא מעט וירוסים שדופקים קבצים גם במחיצות אחרות ולא רק במחיצה הראשית. לגבי עניין הגיבוי בשתי מחיצות שונות באותו דיסק קשיח, לגיבוי יש שני תפקידים: הראשון, גיבוי כנגד שיבוש קבצים, אם זה כתוצאה מוירוס, או כתוצאה מהפסקת חשמל, או כתוצאה מהתקנה לא מוצלחת של תוכנה שמשבשת את מערכת ההפעלה. השני, הוא במקרה של תקלת חומרה בדיסק הקשיח. תקלות חומרה בדיסק הקשיח, בהרבה מקרים פוגעות בתפקוד כל המחיצות שמוגדרות באותו דיסק. לכן למרות שאין ספק שעדיף גיבוי על מחיצה נפרדת בדיסק קשיח, על פני אי-גיבוי, עדיף לגבות על דיסק פיזי שונה באם אפשר.

uzi2

Active member
תוכל לספר עוד קצת על מיילמו?

כמו שאמרתי, אני אישית עובד עם Pegasus, וזו אחת הסיבות מדוע לא הפריע לי להציע למישהו פה לשלוח לי בדוא"ל וירוס שהוא לא הצליח לזהות את אופיו, כדי שאנסה לעזור לו. אבל יהיה מעניין לבחון עוד כמה תוכנות. מיילמו לא מוכרת לי בכלל, ואם תוכל לכתוב עליה עוד כמה מילים, אשמח. שתי שאלות שיעניינו אותי- הראשונה: איך התמיכה שלה בעברית. השניה (שאולי לא תוכל לענות לי עליה): איך התמיכה שלה ב- aggregated HTML(נקרא לפעמים MHTML). בכל מקרה, יש עוד תוכנות שנחשבות לבטיחותיות. הבעיות העיקריות של האבטחה בתוכנות כמו Outlook, Outlook Express, ובאופן חלקי, גם Eudora, הן שהן פותחות את רכיבי ה- HTML וה- MIME דרך Internet Explorer, ושם נתגלו מספר חורי אבטחה שמאפשרים לקוד בעייתי להיות מורץ באופן אוטומטי.

shapira meir

New member
מיילמו

אני לא טכנאי והתוכנה הזו הומלצה ע"י הבן שלי שגם הוא משתמש בה במחשב של החברה (כאמור בסין) ואחרי כל הבדיקות היא הוכיחה את עצמה. לגבי היתר, אין לי תשובה למרות שהייתי שמח לעזור.

KOMY

New member
מיילמו

רבים נודה לך אם תציין כיצד ניתן להשיגו...

shapira meir

New member
האתר

מצאתי את האתר של מילמו , ונקודה למחשבה: אפשר לבחור בין השפה האנגלית לקוריאנית ! האתר WWW.MOAZON.COM

למעלה