אל תדברי על אריק

Ginger L Honey

New member
אל תדברי על אריק

האם לעיתים אתם מזכירים אקסים/יות בשיחות שלכם?

עד כמה זה מפריע/לא-מפריע/ או בכלל מעניין את בני/בנות-הזוג שלכם/ן?

dify

New member
לאקסית שלי יש שם מאד יחודי

ורצה הגורל ובשנה האחרונה התחברנו מאד עם מישהו שיש לו אותו שם יחודי ויוצא בדר"כ שבעיקר זוגתי מבלה איתו כי הם לומדים יחד.
אז אני שוהה אצל אבא שלי בארה"ב והזוגה שלי שולחת מסרונים של "אני עם X, הלכתי עם X ל.., הנה תמונה של החתולה שלנו נמרחת על X אצלנו בבית..."
ואני תוהה לעצמי מה לזוגתי ולאקסתי? מה פתאום כשאני איננה הם פתאום הפכו להיות צמד תאומות בלתי נפרדות??! ורק כשהתמונה הגיעה ניזכרתי שלא מדובר באקסתי

&nbsp
אין אצלנו בעיה בכלל לדבר על אקסים. קודם כל אנחנו כבר עשור יחד, זה יותר זמן משכל אחת מאיתנו היתה עם אקסים שלה, כך שברור שאף אקסית לא מאיימת על כלום.
ודבר שני, שמרנו על קשרים חברתיים עם האקסיות שלנו עוד כשהכרנו, בשנים האחרונות היינו פוגשות אותן ואף התארחנו אצלן בבתים ועם בנות הזוג החדשות שלהן כך שזה ממש לא טאבו אצלנו. מבחינתי זה היה נכון גם בקשרי עבר קודמים, אני לרוב לא מנתקת קשרים חברתיים בגלל קשר רומנטי שנגמר, תמיד ישאר לי כבוד והערכה לאדם כאדם, אחרי הכל לא סתם בחרתי בו/בה כבני זוג, ולכן גם אם מבחינה רומנטית זה לא עובד, עדיין נשארת החברות, האיכפתיות הבסיסית של חברים, כך אני רואה את זה. בשורה התחתונה, אם אקסתה של זוגתי תפנה עכשיו ותציע להיפגש או להתארח אצלנו, מבחינתי זה עניינה של זוגתי ולא שלי, לי אין בעיה עם זה.
&nbsp
כן תהיה בעיה, וגדולה מאד, אם היא תסתיר את זה ממני.
&nbsp
&nbsp
אגב, אני מאמינה שאנשים שנפרדנו מהם, לרוב נפרדנו אחרי שכלו כל הקיצים, שבאמת לא הצלחנו לשרוד יחד כזוג, וסביר שאם תנסו לחבר אותנו מחדש כזוג תוך 2 רגעים כל הבעיות הישנות יצוצו מחדש.
לעומת זאת, התאהבות במישהו חדש זה משהו הרבה יותר מרגש ומסקרן, לכן הרבה יותר הגיוני לחשוש מאנשים חדשים מאשר מאנשים ישנים...
&nbsp
מצד שלישי, האני מאמין שלי לגבי זוגיות, זה שאם לבני הזוג טוב, הם לא יהיו פתוחים להתאהבות מחוץ לזוגיות, אפילו אם יפגשו מישהו שיש להם כימיה איתו, הם לא יזרקו זוגיות טובה שעובדת בשביל הרפתקאה שסופה לא ידוע (אלא אם חסר להם בחיים עצם הריגוש).
אם לזוג לא טוב, אז כל דבר יכול לסכן את הקשר כי הם בעצם מחפשים בחוץ וכל דבר יראה להם נוצץ יותר ממה שיש להם. כך שהבעיה היא לא הגירויים שבחוץ אלא המצב הנפשי שבו נמצא האדם עצמו. ולכן גירויים חיצוניים מבחינתי לא מהווים שום איום, אם יש בעיות, הן קיימות גם בלי הגורמים החיצוניים, הגורם החיצוני הוא רק קצה הקרחון של הבעיות האמיתיות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
וזו גם חלק מהסיבה שלעולם אני לא מאשימה את ה"מאהב/ת", אם מישהו בוגד זה בגלל הבעיות בין בני הזוג, זה לא בגלל המאהב/ת. זו דעתי.

sweetdreams

New member
דרך אגב, אני מזמן טענתי שלכל בחורה צריך להיות אקס בשם אריק

זה פשוט כ״כ מתבקש!

haych

New member
בקושי בקושי

היה לי רק קשר אחד משמעותי. השם שלו עולה לפעמים, כי הוא עדיין גר בעיר בה הוריי גרים, עובד בעבודה של אבא שלי ואשתו נמצאת במסגרת מסויימת בה אמי ואחותי נמצאות... אז יש רכילות מקומית
הוא פשוט מתעלם ונראה שזה בכלל לא מזיז לו. לאחרונה יצא לי להזכיר שהיה לי יזיז (אני די בטוחה שהנושא עלה בעבר, הוא נוטה לשכוח דברים שמספרים לו...). הוא היה מופתע, חזר אחרי: "היה לך יזיז??" ובזה זה נגמר...

אני שאלתי מלא שאלות על האקסיות שלו, מתוך סקרנות גרידא, והוא ענה בקצרה. הוא לא מדבר עליהן כלל.

Ginger L Honey

New member
אז מידי פעם

אקסים עולים בשיחה. אני מניחה שזה די טבעי.
לי אין בעיה לשמוע כל דבר שקשור בו ובעבר שלו, ארחיק ואומר שאפילו פרטים אינטימיים אין לי בעיה לשמוע.
מה שקרה לפני שהיינו יחד לא באמת מזיז לי. ולא אין בעיה לספר לי.
אבל הסיבה ששאלתי היא, שלו מאוד קשה לשמוע דברים שקשורים באקסים שלי.
אפילו אם הם לא הנושא המרכזי של הסיפור.
למשל אם אני מספרת על מקום שהיתי בו ואחד האקסים שלי גם היה שם, ובאותה מידה זה יכול היה להיות מישהו מבני משפחתי או חברי באותה סיטואציה, אבל במקרה זה היה אקס, ואז הסיפור קצת מפריע לו.
לעיתים אני צריכה להזכיר לו שממש לא הייתי בתולה טהורה כשנפגשנו...

&nbsp

למעלה