"אל תגידי גרושה!!!

Rinattt

New member
"אל תגידי גרושה!!!

תגידי אם חד הורית" קיבלתי טלפון מחברה מהצבא ששנים לא דיברנו, אמרתי לה שאני גרושה כבר שנה וחצי והיא אמרה די בתוקף... "יוווו אל תגידי גרושה תגידי אם חד הורית" ולמה? אז הפרשנות שלה "זה לא נשמע טוב, כאילו הוא גירש אותך, כאילו נזרקת וזה מוריד מערכה של אישה", תשובתי לה: מה זה משנה אם אני עזבתי או לא, העיקר שקיבלתי את החופש שלי בחזרה, העיקר שטוב לי, למה לי להתעסק אם המילה "גרושה" היא מילה יפה או לא, ומאיזה שורש היא באה... ואת? מה איתך? לא התחתנת עם גרוש? בעלך לא "נזרק" ו"גורש" לפני שהתחתן איתך? את קוראת לו אב חד הורי? כשאת אומרת "בעלי" את מרגישה שהוא הבעלים שלך? אם כבר את עוסקת בשורשי מילים, חשבת על המילה "בעל", ולמה לא תקראי לו "האיש שלי"?, הרי בעל זה מלשון בעלות, את שייכת לו, מלשון לבעול גם... כאילו את האישה הקטנה, את מרגישה כשאת אומרת "בעלי" את מורידה מערכך? אם את רוצה לשרש מילים, שרשי קודם את המילה בעל, אח"כ את המילה גרושה... אין לי בעיה לומר גרושה, (אם חד הורית זו אמא שלא התחתנה ויש לה ילדים). וגם כשהיה לי בעל, קראתי לו בעלי... לא נכנסת לשורש המילה... אני ג ר ו ש ה!!! וזה מה יש... נתקלתם בדבר כזה? או שרק אני??????

bibi12

New member
אם או אב

חד הורי......נשמע כאילו לא התחתנו מעולם.....ללא נסיון בזוגיות.... שהביאו ילד לעולם.....ומגדלים אותו לבד...... לעמת זאת.....גרוש או גרושה.....עדין לא אומר שאנחנו אשמים בגרושין...

ע פ ר ל ה

New member
נתקלתי

ולא עמדתי על המקח.זו פונקציה חסרת תכלית ועניין... אז מקשיבה ומהנהנת בראש.... כן כן כן... וחוץ מהערת הביניים "שהשכילה" אותי חברתי משכבר הימים... מה שלומך? תחשבי על זה רינת. ויום נהדר.

d a n i e l s 5

New member
ת'אמת...

לא היתה לי שיחה כזאת עם אף אחד אבל מודה ומתוודה ששיחה כזאת היתה לי עם עצמי. לא אוהבת את המונח "גרושים גרושות" בדיוק מהמקום שציינת לא גרשנו ולא גורשנו , מעדיפה להגיד פרודה , נפרדתי, נפרדנו. אף פעם לא אהבתי את המונחים "בעלי/אשתי" בדיוק מאותו מקום. ולכן אני משתדלת להשתמש במונח "האיש שאיתי /האשה שאיתו". וכיום גם האיש שהיה איתי לא נקרא כגרוש שלי/פרוד שלי אלא כ...."אב בנותי". מילים לפעמים הן חסרי משמעות ולפעמים הן "עולם ומלואו".

Rinattt

New member
צודקת...

אבל המילים הללו הן מילים אוניברסליות... בהחלט יש מילים שונות, נרדפות, כל אחד יכול להשתמש בתיאור שמתחשק לו... אני אישית לא מוצאת בכך שום פגיעה, לא מרגישה שגורשתי, כשהייתי נשואה ואמרתי "בעלי" לא הרגשתי בבעלותו. החברה תיארה את המילה כדבר משפיל, אז תיארתי לה את המילה "בעל" ומהיכן המילה הזו מגיעה... אישית, מילים כאלו לא מפריעות לי, לא אתעסק בכך כי זה טפל בעיניי... חשוב לי מי אני ומה אני... אבל שאלתי, מרצון לדעת אם לא רק אני נתקלתי בשאלה דומה...

קרה לי להפך

אמרתי שאני אם חד הורית ותיקנו אותי שאני גרושה... האמת לי לא משנה לא אכפת לי מהגדרות, אני חושבת שאם לילד יש שני הורים פעילים אז האם היא לא חד הורית, אבל אם רק האם מגדלת את ילדה אז היא חד הורית ולא משנה אם כתוצאה מגירושים או מבחירה או מכל סיבה שהיא
,

נתקלתי

אכן נתקלתי אבל לא מבחינת הסמנטיקה אלא מבחינת היחס - לא מזמן חיפשתי עבודה, שלחתי קו"ח למספר מקומות וברגע שהורדתי את המצב המשפחתי מהקו"ח התחלתי לקבל פניות. יש יאמרו זה מקריות בלבד אבל לא נראה לי, במיוחד מאחר ושלחתי פעמיים לאותם המקומות- פעם עם ופעם בלי קיבלתי מענה רק אחרי הבלי אז... עובדה!

היה "בעלי" שקראתי לו "נעלי"

והבא בליבי בחיי ובעוקי יקרא ה-איש שלי אז מה זה אומר את חושבת?

Rinattt

New member
תגידי...

את רודפת אחריי? אני מתחילה לפחד... מסתכלת לצדדים...
מה זה אומר? לדעתי... הממממ... אני את המילה "בעלי" לא פירשתי כאילו אני בבעלות מישהו, לקחתי את המילה כדבר מובן מאליו, לא ייחסתי חשיבות לשורשה או פירושה, לא התעמקתי בנושא. את, קראת לגרוש שלך "נעלי"- הנעל שלך, מן זלזול, ואולי היה לך הצורך לזלזל אני לא שופטת, אבל אם לבן זוגך העתידי תקראי "האיש שלי" זה מתוך כבוד, הערכה, והרצון שיהיה שיתוף, הבנה, אהבה, קבלה ונתינה בניכם. את מייחסת חשיבות למילה, "האיש שלי" אלו מילים של כבוד והערכה, את מחשיבה אותו כבן זוג, כשווה לך וכאהוב שלך... כמו שדניאל רשמה... כוחן של מילים... וואלה סיבכת אותי עם השאלה שלך, שאלי שאלות קלות חחחחח

ברור ש"נעלי" היה בצחוק

ואפילו לנעל שלי יש את הכבוד שלה (תשמעי היא על רגלי לא?
) ואהבתי את הפרוש שלך ל"איש שלי" בדיוק לכבוד הראוי לה. חחחח יש כאן איזה מישהו שיש לו חתימה "זה שאני פרנואיד לא אומר שאף אחד לא רודף אחרי" חחחחחחחחחחח

Rinattt

New member
את יודעת מה אומרים?

בכל צחוק יש קצת אמת... ואני לא חושבת חלילה שזה לא בסדר, לפעמים הצד השני גורם לנו טיפה לזלזל, הנסיבות מביאות אותנו לשם. וזה גם עובר, עם הזמן, וזה קורה כמעט לכל אחד\ת לגבי האקס\ית. החתימה של הפרנואיד נדמה לי של כריסרובין אם אני זוכרת נכון, מקווה שירדפו אחריי מהסיבות הנכונות, ולא נשים, חחחחחחחחחחחחח

למעלה