אל תגידו לא ידעתי

אל תגידו לא ידעתי

ברצוני להביא 2 כתבות בנושא האקסטזי. הכתבה הראשונה: שלושה מכתבים שכתבה אירית פרנקל, אימה של נועה פרנקל ז"ל שנפתרה ממנת יתר של אקסטזי (המכתב הראשון מהשלושה פורסם לראשונה בוואלה). הכתבה השניה: כללי זהירות למשתמש באקסטזי הכתבה השניה לא מופנית רק למשתמשים באקסטזי, אלא גם להורים, מורים, חברים - כל אחד. חשוב לי להדגיש דבר אחד בנוגע לכתבה השניה: היו לי בהתחלה מעט לבטים לפני שהחלטתי לפרסם כתבה זו בפורטל בסט שופינג´ כי חששתי שהיא תתפרש כמתן לגיטימציה לאקסטזי (מה שכמובן בדיוק הפוך מכוונתי). האקסטזי הוא סם מסוכן!!! מאוד חשוב שכולנו נדע זאת. גם אם נשתמש בו על פי כל ה``כללים`` המפורטים בכתבה זו - עדיין יש סכנות לא מעטות. עם זאת, אני לא מאמין במדיניות בת היענה. ישנם נערים ונערות לא מעטים שלצערי ממשיכים להשתמש באקסטזי. אני תקווה שהכתבה הזאת תעזור להם לקבל את ההחלטה להפסיק לסכן את עצמם, אולם במידה והם בכל זאת יחליטו להמשיך חשוב שלפחות ידעו את כללי הזהירות, שהקפדה עליהם תפחית את מידת הסיכון, ואף תמנע מוות. רציתי לשאול לסיום את משתתפי הפורום - כמי שעוסק הרבה במלחמה בסמים, וכמי שתומך בלגליזציה של הסמים (בעיני זו הדרך היעילה ביותר להילחם בנגע), אני אשמח לשמוע מהיא המדיניות הרשמית והלא רשמית בארצות שבהם אתם חיים, ומהם התוצאות של אותה מדיניות. תודה, אמיר.

Gefen

New member
עוד פעם חזרנו לזה אמיר???

מה יהיה???? אני אמא לשני ילדים צורכת קבועה של אקסטזי.. לא מתחילה את היום בלי 2 כאלה
, עם ה-
אחרי 4 סיגרים קובנים
, כמובן... המדיניות אצלינו - איש הישר בעיניו יעשה.. לילה טוב לך בארץ הקודש..
גפן

inbale

New member
סליחה????

היום בערב טיפלתי בבחור שהגיע במצב קשה למיון בגלל אקסטזי. אמיר עושה עבודת קודש ואם מנע מאחד לקחת את זה הוא עשה מצווה. הציניות הזאת לא היתה במקום לדעתי.

Gefen

New member
אכן עבודת קודש..

מה שעושה אמיר.. אבל לדעתי היא צריכה להיעשות במקומות הנכונים נראה לי שאצלינו הדיון הזה כבר די מוצה...באחת הפעמים הקודמות.. וצר לי אם הציניות לא נראית לך במקומה, אחות הבית... אבל אנחנו לא חייבות להסכים על כל דבר..שלא יהיה משעמם. חוץ מזה..לא שמעת את השיעול השלי?

inbale

New member
אין דבר כזה מוצה../images/Emo123.gif

הוא בסך הכל השאיר הודעה מי שלא מעונין שפשוט לא יכנס. הוא עובר בפורומים השונים ומשאיר את ההודעה. עובדה שפעם הקודמת התפתח פה דיון מענין בנושא. למי שעדין לא קלט - מדובר בענין של חיים ומוות ולא שיחה על מפרומים למינהם. עם כל הכבוד למפרום שלכם יש בפורום הזה חופש ביטוי לפחות פעם אחרונה שבדקתי.

inbale

New member
ועוד דבר

את נטע פרנקל הכרתי מילדות - בחורה מדהימה ומוכשרת בעלת עתיד מזהיר שמתה סתם מוות מיותר. אם אפשר למנוע מעוד נפש אחת מקסימה כמוה להגיע למצב הזה אז למה לא???? יש פה בפורום הזה שירשורים אין סוף על שטויות אבל ממש שטויות וכשמישהו מנסה לכתוב משהו קצת יותר רציני מנסים להשתיק אותו. כמו בכל דבר - מי שרוצה ייקח סמים. צריך שיהיה לנו הידע להתמודד עם הסמים כי הם הורגים וזה מה שאמיר מנסה לעשות.

Gefen

New member
ענבל..../images/Emo2.gif

את מאשימה אותי ב...סתימת פיות? זה לא בדיוק הוגן... אני מגיבה עניינית לקישורים שמביא אמיר, ואת יכולה ללכת אחורה ולבדוק את תגובתי על המאמר שהביא בנוגע ליוזמה למען הנכים ברמת הגולן- נושא חשוב ויוזמה מבורכת..כפי שאמרתי כבר. גם הסמים..נכון.. נושא חשוב וכואב..אבל - כבר דנו בו..לא? רוצים לפתוח אותו שוב לדיון? בבקשה... וכמו שאמרת חופש הביטוי.. בדיוק כמו שאמיר זכאי לפרסם פה איזה מאמרים שבא לו, כך הבעתי את דעתי בעניין - גם אם בצורה צינית..זה עדיין לא מצדיק התקפה עליי והאשמה בסתימת פיות.. ולעניין המפרום... אם זכרוני אינו מטעני, התפתח פה דיון שלקחו בו חלק חברים רבים...נכון, דיון אידיוטי משהו.. כמו גם השרשור הארוך על הקרמבו.. אז מה??. זה עדיין לא הופך אותנו לרדודים ושטחיים...מותר להשתטות ולהשתגע..חופש הביטוי...כן או לא..? מי כמוך יודעת שזה לא מפריע לנו גם לדון בעניינים רציניים שעולים פה בפורום. ולאמיר רציתי לאמר - שום דבר אישי..באמת.... אני אמשיך לקרוא את המאמרים שאתה מביא..כל עוד לא יהיו יותר בענייני סמים..מה לעשות..באמת שמיציתי את הקטע. גפן

היי גפן

ראשית, אני בהחלט מכבד את חופש הביטוי שלך ואת זכותך להביע כל דעה. אני בוודאי לא נפגעתי אישית. אני רק חושב שלטובת העניין, כדאי לבדוק לעומק לפני שמקבלים החלטה. חבל שאת לא קוראת את המאמרים ומגיבה. ברגע שהגבת על סמך קריאת הכותרת בלבד ומבלי להיכנס לעומקו של עניין, זה פשוט פספוס - וחבל. אילו היית קוראת אותם (בעיקר את השני), אני משוכנע שהיית מגיעה למסקנה שהם שונים לחלוטין מהמאמר הקודם. זה שהכותרת הכללית היא סמים, זה לא אומר שהנושא הוא אותו נושא. אני לא רוצה לחזור על הדברים שכתבתי בתשובתי לבן, אבל תקראי בבקשה את התשובה (השניה) שעניתי לו. יום נעים, אמיר.

סליחה, התכוונתי לתגובתי ליניב

בטעות אמרתי שתקראי את תגובתי לבן, התכוונתי לתגובתי ליניב.

ben_holland

New member
אני מגבה את גפן!!!!!!

א. באמת לא צריך להסכים על כל דבר. ב. נתקלתי בהולנד, באיינדהובן, ברחוב המרכזי באוטובוס שעומד על המדרכה ובאוטובוס יש הסברים לצעירים על אקסטזי ואפילו יש ערכות לבדיקת כדורים. יענו אם קנית כדור או משהו כזה- בוא תבדוק אם הוא בסדר או יש בו רעל {יותר רעל מהרגיל} שווה ליישם את זה בארץ. תחשבו על זה. בן

בן, מדבריך ברור לי שלא התעמקת

בהודעה שלי. אני תומך בלגליזציה כאמצעי הכי יעיל להילחם בנגע הסמים, אני תומך במודל ההולנדי שהיום הפך למודל בכל אירופה כמעט, והכתבה שהבאתי עושה בדיוק את מה שראית באמסטרדאם. אז אנא תקרא את הכתבה השניה שהבאתי לעומק, ורק אז תגיב. ולגבי גפן, משום מה יש לי הרגשה שגם את הגבת על סמך קריאת כותרת בלבד. אין לי שום כוונה להטיף (זה פשוט לא אני!), איש הישר בעיניו יעשה. לשמחתי את לא פותחת באמת את היום עם 2 אקסטזי, אחרת סביר שלא היית יכולה להגיב להודעה שלי... אבל אם זה מה שבא לך, לבריאות
אם תקראי את הכתבה אז תראי שהיא מופנית בראש ובראשונה למי שלצערי החליט שכן לקחת את הרעל הזה, והיא מסבירה כיצד להשתמש בו ביתר זהירות. אז דווקא אם את מהמשתמשים, הכתבה מופנית אליך. ואגב, אני לא נמצא בארץ הקודש... שיהיה לך יום/ערב נעים. אמיר.

Yaniv-DC

New member
ומה הגישה שלי אתם תוהים?

לא? אז אני אכתוב בכל זאת... את דעתי על סמים כוווווולם יודעים. כמו שענבל אמרה - נושא שאינו שטחי כמו המפרום ושצריכה להתעורר בו המודעות, כי היא רואה את כל מה שאנחנו לא רואים. אבל. וזה אבל גדול. בדיוק כמו שנכתב פה, הדיון הזה כבר התנהל כאן. נכתבו כל התגובות לכל הכיוונים. מאין סמים קלים ועד גם קוקאין זה בסדר (ההקצנה במכוון). ולכן, אני לא ממש מבין מה הטעם להעלות את זה שוב. בדיוק כמו שאני לא אכתוב עכשיו הודעה בסגנון של... "נו, אז מה באמת אתם חושבים על קרמבו?" עשינו את זה כבר. המאמרים של אמיר מעניינים. גם אלה שלא הסכמתי איתם בעבר, עדיין מעניינים. אבל לפתוח דיון חדש על נושא שכבר דשנו בו? אני מניח שזה לא יגרום לי להגיד שסמים זה בסדר, או לדניאל להגיד הכניסוהם לכלא. את דעת כולנו ראינו כבר בדיון הקודם...

DJNYC

New member
הכניסוהם לכלא!

גם אם הייתי חושב ככה.. לא הייתי כותב "הכניסוהם לכלא"

ממש לא מדוייק

זה שהכותרת של הדיון היא סמים, אינו אומר שהדיון הוא אותו דיון. הנושא הקודם שהבאתי שונה ל-ח-ל-ו-ט-י-ן מהנושא הזה. א. כי אקסטזי וגראס אלה שני דברים שונים לגמרי. ב. מה שהבאתי הפעם זה בין השאר "כללים למשתמש באקסטזי", שזה סוג מידע לגמרי אחר מהכתבה על מותו של עמרי שעל מהגראס שהבאתי בפעם שעברה. אגב, כדי להמחיש לך עד כמה הנושא הוא שונה - כשהבאתי את הכתבה על עמרי שעל ז"ל, התגובות בהרבה פורומים (למשל של הורים, מורים וכו´) היו מאוד תומכות. כשהבאתי את הכתבה על "כללים למשתמש באקסטזי", התגובות באותם פורומים היו תגובות של זעזוע מהצעד שלי. אז רק ללמדך, שאי אפשר להתייחס לזה כאל אותו דיון. אלה שני דיונים שונים לגמרי. אז כפי ששמת בוודאי לב, אני לא מתרגש לא מתגובות חיוביות ולא מתגובות שליליות להודעות שלי, כי באמת שלא מדובר בעניין אישי. אם ההודעות האלה מעוררות דיון בנושא שבעיני הוא הצרה הגדולה ביותר של האנושות (ביחד עם הטרור), אז אני את שלי עשיתי. אגב, אני עכשיו כותב סדרה של 3 כתבות בנושא הלגליזציה של הסמים. כבר אני "מזהיר" שגם אותם אני אביא לכאן (אלא אם כן מנהל הפורום יבקש ממני אחרת). אז כדאי שתהיה מוכן לכך נפשית, כי הדיון הוא לא אותו דיון, אבל התגובות - חבל שיהיו אותן תגובות...

DJNYC

New member
אמיר.

מעניין אותי לדעת למה בעינייך הסמים הם הצרה הגדולה ביותר של האנושות. לא אחת מהצרות, לא בעיה אלא "הצרה הגדולה ביותר של האנושות"? ועוד פיסת מידע שאולי תעניין אותך: מאז 9.11 עלתה צריכת הסמים והאלכוהול בעיר (ניו יורק) מעניין למה...

אני אסביר לך למה

תבקר בבתי הכלא, ותראה שלמעלה מ- 90% מהפשע הוא בעקבות הסמים (אם בצורה ישירה או עקיפה של עברות רכוש ואף רצח). הסמים הם השתעבדות טוטאלית. אם נפלת לשם (ואני מדבר על הסמים הקשים כרגע) - החיים שלך לחלוטין כמעט לא בשליטתך. אנשים מסוגלים לפעמים לרצוח את אמא שלהם בגלל הצורך הגופני בסם. הם לא אנשים רעים, הם פשוט לא יכולים בלי זה, ולכן הם לא יבחלו בשום פשע כדי להשיג את הסם. בנוגע ל-11.9 בניו-יורק - זה רק מחזק את הדברים שאני מאמין בהם - הסמים הם אמצעי לברוח מהמציאות. מציאות קשה (בישראל ובניו-יורק) בוודאי שאינה תורמת לעניין הסמים. ובנוגע לסמים הקלים - הם המבוא לסמים הקשים. זה לא חלילה שמי שמעשן סמים קלים יגיע גם לקשים, אבל ההסתברות לכך היא הרבה יותר גדולה. אם תסתכל על זה מהכיוון ההפוך - אז אין כמעט אף נרקומן שלא התחיל את "הקריירה" שלו מסמים קלים. באיזשהו שלב הסמים הקלים כבר לא מספקים יותר את הגירוי, ואז אתה רוצה לעשות עוד צעד כדי "לשחזר" את ההיי שהיה לך בהתחלה, כשהשתמת בסמים הקלים. לדברים שאני אומר אין אולי הרבה ערך, אבל אני רוצה שתקרא את הדברים שאמר נרקומן שלמד הרבה בבית הספר של החיים.

Gefen

New member
לאמיר לפני השינה...../images/Emo29.gif

לא, אני לא מהמשתמשים. סגריות פשוטות אפילו לא נכנסות אצלי הביתה..(כמעט...) צודקים החברים שהנימה הצינית כאן לא היתה במקומה ועל כך התנצלותי בפני כל הנפגעים (ציניות, מה לעשות, זה כנראה באמת לא התחום החזק שלי..) ועכשיו נזכרתי באמת שאתה לא בארץ הקודש אז לילה טוב אמריקה, אני למיטה גפן

ben_holland

New member
רק לשם הויכוח...

דוקא כן קראתי את כתבתך!!!!!!!! והתגובה שלי היתה על מה שגפן אמרה- שלא חייבים להסכים על הכל. אני אף פעם לא מגיב על משהו שאני לא בקיא בו או לפחות מתעניין!!! אני לא יודע איפה אתה נמצא, אבל באמסטרדם המצב ממש לא טוב. אמנם מותר לעשן בכל מקום והכל טוב כביכול, אבל יש אנשים מאוד חלשים שלא יודעים לשים את הגבול ופשוט נופלים בגלל כל הליברליזציה הזאת. אין מטר ברחוב שאתה עובר בו ומישהו לא מנסה למכור לך קוקאין, אקסטזי ועוד מיני מתיקה... כשאתה נותן לגיטימציה לעישון - אתה (השלטון כמובן) צריך גם לשים גבולות כי המין האנושי מטבעו יימתח את הגבול עד קצה היכולת. אמנם אסור למכור בקופי שופ יותר מ-5 גרם לבנאדם ליום אבל........ בן

טעות

באמסטרדאם אחוז המעשנים ירד פלאים בעקבות הלגליזציה (בהזדמנות אני אביא לך נתונים מדוייקים). הבעיה עם אמסטרדאם, זה בגלל שהם היו הראשונים שהלכו על הלגליזציה, אז הם הפכו למרכז סמים בינ"ל, והרבה צרכני סמים מכל העולם באו אליהם (זה המחיר של שפני הנסיונות...). אבל היום, כשהלגליזציה הגיע לרוב מערב אירופה, אמסטרדאם כבר איננה מרכז סמים. לעומת זאת, בארה"ב תוצאות מדיוניות היד הקשה חוזרת אליהם כבומרנג (וכך גם בישראל). הסמים נמצאים שם ואצלנו בעליה מתמדת!

למעלה