אל תבואו לטכני.

יהללל

New member
../images/Emo178.gif

להשקיע? זה התפקיד שלי לשפץ את החדר?! כי כשאני אומרת מגעיל הכוונה היא לזה, לא לזה שהחדר בלי תמונות. הזמן עושה את שלו? אז אולי כדאי לשפץ אחת לכמה שנים באופן קבוע ולא לחכות שיפלו עלינו חלקים מהתקרה באמצע המקלחת?? את השרותים אני לא לכלכתי. לכלכו החברה של הנדסאים שהיו לפנינו. לא מגיע לנו לקבל אסלות חדשות? אני לא מבקשת אסלה חדשה, אלא מושב חדש. 40 שקל לא? את הכסאות גם לא אני שברתי. בכל זאת אלא כסאות משנת התרמפ"ח. אולי סבא שלי שבר
ואם כבר התייחסת, למה לא הזכרת את המדריכים...?

../images/Emo3.gif

חלקים מהתקרה- זה בקטנה. שנה שעברה בהילטון 190 זכיתי לראות בלטות מהמדרגות מתרסקות לרצפה. מצחיק, אבל זה לא.

עניני כסאות ../images/Emo64.gif

כמו שהשקעתם סכומים נאים של כסף בכסאות חדשים לכיתות, הגיע מזמן הזמן שתשקיעו בכסאות חדשים להילטונים במקום הכסאות המתפרקים והישנים שם. נכון שאת הכסאות בהילטונים ההורים ביום הפתוח והתלמידים לא רואים... אבל עדיין, בבקשה

יהללל

New member
אתה יודע למה לא יזמינו כסאות חדשים?

כי הפנימיה נסגרת. אתה יודע למה לא יחליפו אסלות? כי הפנימיה נסגרת. אתה יודע למה לא ישפצו לנו את ההילטון? כי הפנימיה נסגרת. אנחנו משהו כמו סוג ב' שכזה..

הטכני לא מתאים לכול אחד..

הוא מתאים לאנשים כמו אייל שיודעים לייפות ולשמר לעצמם את כל הדברים שלכאורה, טובים בטכני. תסתכלו על פנימיה כמו בוייר בירושליים, או לא נלך רחוק, הדסים באבן יהודה, ועוד פנימיות כדוגמתן - זו פנימיה. למרות שזה "צבא", אפשר קצת להשקיע בשוחרים, הם לא חיילים ויש להם עוד הרבה זמן כדי שהם יהפכו לחיילים.

pure_as_fire

New member
המסגרת לא מתאימה לכול אחד?

יש מגרעות לא מושלם, הרבה מוטל עלינו כדי שיהיה נקי משופץ ונורמלי? זה נכון מאוד, אבל למה לא לציין את זה ביום הפתוח ולתת לאנשים תאמת בעיינים ואת כול האמת לטוב ולרע?! למה להשאיר את זה לאנשים לגילוי מעמיק של אחרי שנתיים ואז אין להם אפשרות נורמלית לעזוב?! למה?! תנו את האמת מכול צדדיה בהתחלה! זה הרבה מדי לבקש?!

עוד משהו,

אני לא יודע איך זה בשכבה שלכם, בשכבת י' כשצבענו את הכיתות לא מזמן, תלמידי הכיתות היו צריכים לרכוש את הצבע לכיתה מכספם האישי. מה זו השטות הזו?!

dogli3

New member
ועוד משהוא,

גם בשכבת ט' זה היה ככה. זו כבר הגזמה ועם זה לא כל כך הסכמתי. (אבל למי אכפת? הלכתי עם שתי חברות לקנות את הצבע וחזרנו אחרי שעתיים
)

shimonev

New member
חכה חכה

עוד שנה וחצי.... ואז תבין על מה שאנחנו מדברים איתך אז תבכה ותצעק "למה למה לעזעזל לא עזבתי כאשר אמרו לי לעזוב למה למה??"

יהללל

New member
לכל מי שקורא בפורום,

ומנסה להחליט אם לבוא או לא, וסופר את הקולות בעד ונגד, הקול הזה של בליתי לא נחשב. הוא חלק מהסגל. מחובתו לשבח את הטכני ויהי מה.

who is this

New member
בליטי, גבר גבר..מה המצב??

בקשר למשפט האחרון שלך, כוח רוצון ואמונה לא מאבדים סתם, צריך סיבות... במקום שאנשי הסגל היקרים יטייחו כל תקלה וכל תלונה, אולי שיקשיבו, אולי השוחרים יודעים על מה הם מדברים כשהם אומרים שרע... ולהגיד, "אם רע לכם תעזבו" זה הדבר הכי גרוע שיש להגיד... כי אתם רואים שעוזבים, ואם אני עזבתי, אני מתפלא שאחרים עוד לא עזבו... כי אני כמה שאני שונא את הטכני- חיל האויר אצלי בנשמה.. תחשבו על זה

orek10

New member
כולם מתלוננים ובסוף כולם יעזבו

אז ממה תתפרנס כבר לא יהיו שוחרים מסכנים שיוכלו לענות אותם! ואז.... לא חשוב נ.ב לא רוצה תגובה של פסיפלורה

eliranamar

New member
לבליטי היקר

הרבה זמן לא רשמתי לפורום הזה למה הוא באמת עלוב (בלי להעליב) בקשה של מישהי שאני יראה מה רשום שם הכניסה אותי לכן אני יגיד לך משהו קטן לא גדול. אתה לא צריך כוח רצון ואמונה כדי ללמוד, אתה צריך להקשיב וכ'ו.... אתה יודע מתי מתחיל הרצון הזה לבוא ברגע שאיזה מדריך זין (כמו מירי וקובי שאינם מדריכים עוד) עושים לך את הרצון הזה אני בבית ספר אזרחי לומד ותאמין לי אין לי רצון ללמוד ואין לי חשק אבל אני לומד אז תפסיק לזיין את השכל. כי מה שמחזיק אותי זה 12 שנות לימוד והבגרות . בליטי עזוב שטויות אני יודע שאתה מתחרט על היום שנכנסה לחור הזה .ואתה יודע כמה מדריכים אמרו לי אלירן תפוס תביצים שלך ותעוף משם והיום אני מודה להם כי אני נהנה מהחיים.

ממיקרו

New member
אי דיוקים למיניהם והכללות מיותרות

קודם כל מטעמי גילוי נאות במידה שהדבר לא ידוע עדיין אני מדריך שבמקרה גם מלמד את השוחרת המכונה בפורום "יהללל" . מדריכים בניגוד לנאמר לא בני 18-19,לפחות לא כולם ולהערכתי גם לא רובם. רבים (ולהערכתי רוב) מהמדריכים הנדסאים מה שאומר בחישוב מהיר כי הם בני 20 פלוס בהנחה והם טוראים,בני 21 אם הם רב"ט ,ו22 פלוס אם הם מעל דרגת סמל. אמרת: "שלא יודע כלום מהחיים שלו,שלא אכפת לו מכלום" שוב מדובר בהכללה וגם קשה לי לראות כיצד הגעת למסקנה הזאת שמדריך לא יודע כלום מהחיים שלו ,מה היו הקרטריונים שבחנת בעזרתם את הסוגיה וכתוצאה מהתוצאות באותם הקריטריונים הגעת למסקנה שלך. עצם זה שמדריכים מסויימים למשל הלכו ללמוד הנדסאים סימן שכן ידעו מה הם רוצים, וזה שמדריכים שמשתחררים הולכים ללמוד במוסדות אקדמאים מועיד בעיני שכן הם יודעים לפחות משהו בחיים שלהם בניגוד לכלום כהצהרתך. שוב בנוגע לאכפתיות ההכללה היא לא צודקת ,שכן כמו אנשים כך מדריכים יש שאכפת להם יותר ויש שפחות (ויש מעטים שממש פחות וכאלה מסכים אני שלא צריכים להיות מדריכים ),למשל בצוות שבגף שלי מדריכים משקיעים מזמנם לא מעט בשביל השוחרים שיצליחו ומראים איכפתיות ועושים שימוש בכלים העומדים לראשותם ככל הניתן כדי לגרום לשוחרים שהם אחראים עליהם להצליח לפחות כמינימום במקצועות הנוגעים להם. אמרת "בנות- להיות 2 בכיתה נראה לכם כיף" פה אין מחלוקת אכן אין הרבה בנות יחסית בכיתה אם כי הדבר לא יחודי לטכני אלא מאפיין של בתי ספר מקצועיים טכנולוגיים שמה לעשות בנות מסיבות השמורות עימן פחות נוטות ללכת ללמוד בהן ולכן אלו שכן בוחרות ללכת לבתי ספר טכנולוגיים בד"כ מהוות מיעוט בכיתה. גם אני למשל למדתי בבית ספר טכנולוגי ובכיתה שלי בתיכון גם היו בכיתה של כ-40 תלמידים 2 בנות ,עבורי זה לא היה שיקול לפיו אני צריך להחליט היכן אני הולך ללמוד וגם במבט לאחור אני לא רואה בכך טעות מצידי . אמרת "ללכת כל יום על מדים.. מגניב אה?" אכן בבית הספר הטכני הולכים על מדים זה התלבושת הבית ספרית של הטכני ,וזה דבר ידוע עבור כל מי שבוחר ללמוד כאן. יש גם בתי ספר אחרים שיש בהם תלבושת אחידה אמנם לא מדובר במדים אבל בתלבושת אחידה עם הכללים משלהם הנהוגים באותו בית ספר. שוב לדוגמא בבית ספר שאני למדתי בו היתה תלבושת אחידה (מכוערת\משעממת לטעמי) של חולצת T לבנה או כחולה וחולצת טרנינג ירוקה ומכנסי גינס כחולים או טרנינג ירוקים ובניגוד לשוחרים שמקבלים את התלבושת שלהם מהצבא אני נאלצתי לקנות אותה מכספי שזה לא יותר טוב לדעתי . זה שאת נותנת לסביבה להפוך אותך לאדם דכאוני זה באמת חבל ולא הכרחי ,נסי לראות את הדברים החיוביים במסגרת שאת בה וככל התלוי בך לשנות אותה לטובה ואני משוכנע שתפיקי סיפוק מההצלחות שלך . אמרת"בסוף כיתה יב' לא יוצאים עם משהו שאין לאף אחד אחר" בהנחה והתכונת ל"אף אחד אחר" שלומד במגמה טכנולוגית כשלך כרמת העיקרון בעיני אנשים מסויימים את צודקת שכן יותר מהמערכת חשוב האדם עצמו וגם בבתי ספר אחרים שיש להם אותה המגמה עם אותו המסלול ניתן להשקיע בכדי להצליח ולהשיג תעודת בגרות טובה שמאפשרת לך ללכת ללמוד אח"כ מה שאת אוהבת ורוצה בכדי שתוכל לעסוק בזה אח"כ,כמובן יש שטוענם שהשוחרות עצמה מבגרת יותר אבל כיוון שאני עצמי לא היתי שוחר אני לא יכול לטעון בנוגע לכך לכאן או לכאן בזאת אני מאמין ששוחרים מבינים טוב ממני. כמובן מי שרוצה בקרירה וקבע בח"א אז כשוחר אתה כבר מראש דואג לכך שתיהיה בח"א וע"פ הנתונים כ40% מהקצינים בקבע בח"א היו שוחרים לשעבר כך שהסיכויים לטובת אותו אדם המעוניין בכך. ההחלטה ללמוד בכל בית ספר היא כמו כמעט כל החלטה בחיים שיקול של עלות מול תועלת ע"פ צורך אישי שלך ,כל אחד צריך לעשות לעצמו את החשבון שלו של מה הוא רוצה ומה הוא יכול לקבל מהמסגרת המוצעת לו ולפי זה להחליט. אני לא אומר שלטכני אין חסרונות לטכני יש חסרונות כמו שלכל בית ספר אחר יש חסרונות ויתרונות ,אישית אני משתדל לידע ולהתריע לגבי חסרונות שאני נתקל בהם בתקווה שיתקנו ואת מוזמנת לנהוג כמוני אבל כמובן שיש לעשות זאת במסגרת המתאימה כדי שזה יהיה אפקטיבי. לסיכום: לילה טוב לכולם . תמשיכו להתדיין בנושא זה ובנושאים אחרים (חשוב להביע דעה ועמדה שכן זה האויר לנשימה של צורת המשטר בו אנו חיים ) ובהצלחה במבחנים ובלימודים.

who is this

New member
למדריך ממיקרו..

כשקיבלתי את הפלייר של הטכני, חשבתי לעצמי שיהיה טוב להיות בחיל האויר, חלום ילדות שלי... אך בכיתה י' הכל התבהר לי, מהטוכני אני אצא טכנאי/מדריך/מקסימום הנדסאי...40% מכלל הקצינים בחיל זה מיעוט ישנם עוד 60% שלא באו מהטכני, אלא מבתי ספר אזרחי, כלומר אתה לא חייב להיות בטכני כדי להיות קצין וקבע בטכני... מהבי"ס בנוכחי בו אני לומד יצאו לעתודה אקדמאית כ20 ולי"ג-י"ד יצאו גם הרבה... (תוכל לומר לי כמה יצאו מהטכני לעתודה?) ואני לומד בבי"ס אזרחי, במגמת אלקטרוניקה ומדעי המחשב, בדיוק כמו חברי לטכני... ובעוד שאני שומע שרבים בכמה מקצועות חשובים כמו פיסיקה ומקצועות של המגמה נכשלים, אצלנו אחוז הנכשלים נמוך יותר... רק רציתי להראות לך שהטכני, כמה שאתם מאומרים לימודים ברמה גבוהה וכל זה, אני כבר עשיתי שאלון ראשון של 5 יח' מתמטיקה, חברי בטכני עושים אותו רק בסוף שנה... השוחרות כמסלול פנימיה מבגרת, על האקסטרנים זהלא משפיע כי בפנימיה אתה לומד להתסדר לבד... זה מבגר... עכשיו סגרו את הפנימיה והטכני יהיה עוד בי"ס טכנולוגי רגיל... ממה שאני יודע לגבי המדריכים, יש הרבה מדריכים בני 18-19 כי המדריכים שהלכו להנדסאים הם גם מלמדים מקצוע, אז ככה שאפשר לדעת מי בן 18 ומי יותר מבוגר... אני לא יודע מה אתם עוברים שם בקורס מדריכים אבל זה נשמע לך הגיוני ששוחר שזה אתה סיים י"ב יכנס לקורס ויגיד שהוא הולך לדפוק שוחרים כדי להחזיר על מה שמדריכים עשו לו?? אתם המדריכים רואים שקשה לשוחרים, אז במקום ללכת לקראתם, אתם מוסיפים לעיהם נטל, מפילים עליהם אחריות לכל טענה שלהם, ופשוט מנפנפים אותם עם המשפט הכה אידויטי "אם לא טוב, תעזבו", הקטע הוא שאנשים רוצים ללמוד במוסד הזה, אבל רוצים שיעזרו להם כדי שיהיה יותר נוח, אולי במקום לנפנף אותם באמת תעשו משהו, ואז תחושת המרימור בקרב השוחרים תגווע לאיטה??

למעלה