אל תבואו לטכני.

יהללל

New member
אל תבואו לטכני.

זה לא מה שאתה חושבים. אל תבואו. דשא בכל מקום, מדריכים נחמדים, חניכים שעוזרים ומלווים אתכם, כיתות נקיות, חונכות לכל מי שצריך, משמעת. הכל נגמר ביום הפתוח. הכל סתם תפאורה- זה לא אמיתי. אל תשלו את עצמכם. הדבר היחיד שנשאר לעוד חודש זה הדשא. אחרי שנה וחצי במקום הזה הבנתי שזה לא מה שחשבתי. הרבה זמן לקח לי לעלות על זה אה? אני חפה מפשע. לא ידעתי. אתם יודעים! אל תבואו לטכני! להיות כפופה לאיזה ילד כאפות בן 18-19 שלא יודע כלום מהחיים שלו. שלא אכפת לו מכלום. שכל היום יושב מול המחשב ומשחק סוליטייר. אני בובה. הם עושים בי מה שבא להם. למה הבאתי את זה על עצמי? לכל מי שרוצה לבוא לטכני או בעצם למי שלא יודע מזה הטכני תדעו מה שאני לא ידעתי- לימודית לא הרווחתי כלום. בסוף כיתה יב' לא יוצאים עם משהו שאין לאף אחד אחר. נכון, אפשר להמשיך יג'-יד'. אבל כל אחד יכול לעשות את זה. בלי שום קשר לטכני. לא הגיוני אה? זו האמת! חדרים מגעילים. חסרי חיים. בלי צבע. תקרה מתקלפת. שירותים מלוכלכים (ברמה שאי אפשר לנקות). כסאות שבורים. מיטות מגעילות. נכון אפשר לעמוד בזה, אבל אחרי שנה+- זה נמאס. בנות- להיות 2 בכיתה נראה לכם כיף? מדמיינות שכל הבנים יהיו סביבכם? אז"ש. הם ישנאו אתכן כל כך. למה? כי אתם בנות. כי אתן עושות פחות עבודה שחורה. "כי יש לכן פרוטקציות". שטויות! ללכת כל יום על מדים.. מגניב אה? לא צריך לעמוד שעות מול הארון.. בולשיט. עוד לא ראיתי מקום שבו בנאדם חולה-מת ולא מאמינים לו. זה רק בטכני. הטכני הפך אותי לבנאדם דכאוני. לבנאדם שנשבר. לבאנדם שבכל דבר טוב מנסה למצוא את הרע- בטוח דופקים אותי איפשהו. אני יודעת שזה לא יעזור לכם- האנשים החופשיים. אתם תבואו. כמו שלי אמרו הבאר-שבעאים: "דברי איתנו כשתיהי ביא'" הנה, אני ביא' ואני מדברת. תברחו! *לא כל המדריכים קיבלו כאפות, יש כאלה שלא יודעים לשחק סוליטר ולא כל הכסאות שבורים*

dogli3

New member
קראו ושיפטו בעצמכם.

יהל, בחלק מההודעה התייחסת למצב התנאים בפנימיה- דבר שלא מדבר אל האקסטרנים. בקשר לשאר הדברים- לא הכל אמת. אולי אני תמימה ואולי בט' היחס הוא שונה, אבל עובדה, לא כל שוחר י"א מתלונן. כפי שהוזכר בשירשורים אחרים- הטכני הוא לא המקום האידיאלי עבור כל אחד ולכן, כמו בכל מקום, יש את אלה שמתלוננים ויש את אלה שאוהבים את החיים האלה או לפחות לומדים לחיות עם המסגרת בשלום. התייחסות לכל החלק המדבר על הבנות: תראי, אם הבנים מספיק בוגרים הם יבינו בסופו של דבר שיש הבדל כזה או אחר בין המינים. בין אם זה מתבטא ביותר עבודה פיזית לבנים ובין אם בכניסה מהירה של הבנות לחד"א. ו..בנים, זה באמת כל כך מפריע לכם שבנות נכנסות קודם? הרי אתם מתלוננים על האוכל בחד"א! אז מה פתאום הדחף להכנס מהר יותר? וכן, זה המצב! בכל יום ניתן לראות טורי בנים שפשוט דוחפים בשביל להכנס למקום, שעבורכם, ארור! ובחזרה לחלק של הבנות- אם הבנות היו כל כך רוצות לעזור לבנים- הן היו עושות את זה! ולא בוכות על מטלה פשוטה כי הן במחזור או מתלוננות בשבוע ר"מ שהעבודה קשה מדי. אני וגם רבים אחרים יכולים להעיד עליי שאני אחת מאלה שלא מתפנקות. מאלה שכן מוכנות לעזור בלהזיז שולחן ממקום למקום או להרים כסא-שניים. אין מה לעשות בקשר לזה. זה טבען של הבנות. חבל. "דשא בכל מקום, מדריכים נחמדים, חניכים שעוזרים ומלווים אתכם, כיתות נקיות, חונכות לכל מי שצריך, משמעת. הכל נגמר ביום הפתוח." *יש דשא. *יש לא מעט מדריכים נחמדים גם אחרי ולפני הסיב"ה, אך מפני שלא כולם מושלמים, יש כמה מדריכים, בעיקר חדשים, שצריך להוריד להם טיפה את האגו. מ-ת-מ-ו-ד-ד-י-ם! *למה את חושבת שאין חניכים שעוזרים? יש גם יש. ולא רק בסיב"ה. *את לא יכולה להתלונן על כיתות לא נקיות כי אנחנו אלה שלומדים שם ודואגים ללכלך אותן! הסגל לא צריך לנקות אחרינו! נו באמת.. *יש חונכות. בכל ראשון-שני-שלישי מתבצעים קמפוסים בשכבה שלי. העיקר להשמיץ... *משמעת. אני מודה, ציפיתי למשמעת יותר נוקשה אבל כנראה יצאתי מפרופורציות. אנחנו עדיין ילדים. אפשר ואף צריך למתן את המשמעת הצבאית. "הטכני הפך אותי לבנאדם דכאוני. לבנאדם שנשבר. לבאנדם שבכל דבר טוב מנסה למצוא את הרע- בטוח דופקים אותי איפשהו." זה אישי לחלוטין. אני רואה מדי יום לא מעט שוחרים שמחים. לו רק ידעת למצוא טוב בכל רע ולא להיפך, לא הייתה שום סיבה שבעולם שתהפכי לאדם דכאוני. ואם זה לא היה לפני שהגעת לטכני, אז מדובר בפסיכולוגיה. כי כשאמרו לך שהמצב רע, את סרבת להאמין בהתחלה, אבל כשנתקלת בדבר הכי קטן הראשון שלא מצא חן בעינייך, את חשבת "וואלה, באמת רע" וככה זה המשיך לדברים גדולים יותר. שיהיה לך סוף שבוע טוב, רותם.

יהללל

New member
אני יגיד לך מה שאמרו לי.

כשתגיעי ליא'- דברי איתי. זה נכון. אני הייתי בדיוק כמוך- אז אני לא יכולה להגיד לך כלום. אני שנה וקצת הייתי הכי בעד הטכני, המלצתי לאנשים, הגנתי על המדריכים. הכל. כן, אני לא רוצה לסחוב שולחנות. וכן, אני רוצה להכנס ראשונה לחדר אוכל. אני לא רוצה שויון בכלל. בנים ובנות זה לא אותו דבר. פשוט לא. כן, גם אני מחייכת. כל יום. זה עושה אותי שמחה? לא! בגף שלך אולי, הכל טוב ויפה. אבל בשאר בית הספר זה לא ככה. אני יודעת שאני לא ישכנע אותך כי את כמוני. אבל בגלל שאני יודעת שאת כמוני, אני גם יודעת שאת תגיעי לכיתה יא' ותגיעי לאותה מסקנה. ולא רק מדריכים חדשים דופקים, להפך. דוקא אלא שמסיימים את השרות שלהם ורוצים שיהיה להם מה לספר לחבר'ה. משהו כמו "אני דפקתי X חניכים". הבנת? אני הייתי זו שתמיד מוצאת את הטוב. אני כבר לא. ועוד משהו, מדריכים נחמדים זה משהו זמני. בסוף, מניסיון, כולם מניאקים. לא סומכת על אף מדריך שהוא רוצה את הטוב בשבילי. בסך הכל הם בני 18 ואנחנו המשחק שלהם. סוף שבוע נעים גם לך.

who is this

New member
אוי רותם רותם...

התמימות, האטימות, הטיפשות... את יודעת שגם שנה שעברה לכיתות י' הבטיחו קמפוסים וחונכות? אז הבטיחו.. אף פעם לא קיימו, המורה למתמטיקה אמרה שיש עזרה לחמש יח' אבל ביחידים שידעו על זה היו הכיתה שלה, אפילו המחנכת שלי שהיא היתה רכזת השכבה, לא ידעה על זה בכלל!!! כיתות מלוכלכות זה לא נייר או שניים על הריצפה, כיתות מלוכלכות זה כיתץות שלא ראויים שיהיו שם תלמידים, כיתות שעומדות להתפרק, ובהתחשב בגיל המבנים, תודה לאלוהים שהם עוד לא התפרקו... מדריכים חדשים ומדיריכים ותיקים, כולם אותו דבר... מתים לדפוק שוחרים, מה לעשות אלה עובדות החיים... אני בכיתה ט' ו-י' הייתי הכי מורעל על הכטני, על המדריכים, למה אין יותר משמעת וכל הבולשיט הזה... בסוף זה התפוצץ לי בפנים... אני הייתי תלמיד של 90 ומעלה, בטכני התדרדרתי ל70 בקושי... חצי שנה אבא שלי אמר לי תעזוב תעזוב, לא ריציתי... האמנתי במקום ובאנשים שהיו שם... טעיתי.. קורה... עכשיו כיתה י"א לפני בגרויות במגמה שלי (פיסיקה, אלקט' ומדעי המחשב, כן יש גם מגמה כזו בבי"ס אזרחי, לא רק בטכני ואפילו ברמה יותר גבוהה)... נאלצתי להסתגל לבי"ס חדש, מורים חדשים, אוירה חדשה, אנשים חדשים... ממש לא קל... כך נראתה התעודה שלי גם... אבל על טעויות משלמים... ועכשיו להודעה הפרטנית שלך ליהל, במקרה ואני מכיר אותה, היא מאד מורעלת על הטכני, (או לפחות היתה), דפקו אותה אינספור פעמים, והיא המשיכה להאמין במסגרת, בדיוק כמוני וכמוך... אבל דברים משתנים, ואת (אני יודע שאומרים לך את זה הרבה) עדיין צעירה, את עדיין ירוקה מה שנקרא... עוד תלי פנים פחות נעימות של הטכני, וזה יבוא לך בבוםפ שיהיה לך קשה להתאושש ממנו.. ואז הגלגל יחזור עוד פעם כשאת תגידי לכולם לעזוב, והחדשים ישאלו אותך למה, מה רע בטכני... החיים בטכני לא קלים, וזה גם ממש ממש לא משמעת צבאית... זה סתם פוזה של מורים שלא יכולים שיראו להם בשם הפרטי, ומדריכים בני 18 שאוהבים את הרגשה לפקד על שוחרים חסרי ישע.. ומניסיון, המדריכים יכולים למרר לכם את החיים, אבל אתם יודעים כמה הורים יכולים למרר להם את החיים, אפילו למפקד בי"ס? הרבה.. מניסיון... אז תחשבו על זה

U n u

New member
עצוב לראות מה עשה לך המקום.

תעברי בית ספר... רק לשנה האחרונה... אם תמצאי בית ספר שיש בו את המגמה שלך זה יהיה טוב... אסור לך לסבול ולהיות בדכאון תקופה כזו ארוכה

כול עמל או אורט יש בו את המגמה

ומי שבאמת רוצה יכול ללכת לאקסטרני ולהשלים הכול..[כמובן אם המצב הכלכלי מאפשר] זו לא בעיה.

חברים, אני לא מאמין למה רואות עיניי

יהל!!!!!!!!!!!!!!! המורעלת של הטכני.. ה--------------------מעריצה של הכלא!!!! אומרת כאלו דברים.. כנראה שדברים באמת השתנו מאז שהייתי שם..

DemonDog

New member
לא יודע למה כולם התעוררו פתאום...

יוני, תעשה סקר בנושא: "האם אתה מרוצה מהמכללה הטכנולוגית?".

אין מקום לסקר שכזה

כי אני מאמין שהתשובה תהיה "לא" גורפת, וגם מצידי תקבל תשובת "לא" חד משמעית. אני רק אומר שאם כבר מישהו יושב במקום במשך 3-6 שנים, הוא לא חייב להשמיץ אותו בכל מקום שאפשר, ואם כל כך רע לו והחיים בקנטים, וכמו שמישהו פה אמר שהוא חייב לשמוע שירים מזרחיים דכאוניים כל פעם שהוא שם מדים, אז תעזבו! באמת, ת-ע-ז-ב-ו! אבל חלאס עם הגישה בכיינית הילדותית והמפגרת הזו שנהיית מעיין טרנד מפגר. "מי שונא את הטכני יותר?" ותלמדו לנצל את המיטב מהמקום שבו אתם נמצאים. יש בטכני אחלה פוטנציאל להעביר את הזמן בכיף, אם רק תלמדו לעשות את זה. חלאס לקיטורים.

pure_as_fire

New member
יופי יהל

אני שמח שהבנת מה שאני ועוד כמה ניסינו להסביר לך אז ממזמן. ברוכה הבאה למועדון של המנסים להסביר לטמבלים החדשים שעוד מעט גם יצטרפו למועדון הנחמד שלנו. גם אני הייתי אחד בכיתה ט ו-י' שהגן על הטכני, עוד יש את ההודעות האלה שלי בפורום שהתווכחתי עם איזה אחד. וכן dogli את טטניקית ותכלס מצטער לבשר לך את זה את לא מבינה כלום עדיין בכול הקטע למרות שנראה לך שכן והייתי בדיוק במצב הזה שלך. נכון יש אנשים שחיים בסרט כול זמנם בטכני וחושבים שזה מקום טוב, שיהיה להם לבריאות ויודעים מה לפעמים אני קצת מקנא בהם שהם לא סובלים כי הם בסרט היפה שלהם. אבל הסרט הזה מחולק למעטים בני מזל והשאר הם כמוני וכמו יהל ורבים אחרים וdogli אני מקווה שאת תהיי בסרט הנחמד שלך ואייל נו עשה טובה אחי, פשוט עשה טובה, די...

אני רק מציין

אני ממש לא חי בסרט, אני עם הרגליים על הקרקע, ומרוב שאני מציאותי, אני קולט איפה אני נמצא ומה המצב שמה, ולכן זה חשוב לנסות להעביר בכיף את כל השנים שאנחנו תקועים במקום הזה... אני מסכים עם כל התלונות על הטכני, ואני לא חושב שהמקום הזה הוא גן עדן עליי אדמות, אבל שוב, צריך לדעת מתי לומר מה. וכן, אני מסכים לחלוטין ש dogli3 חיה בסרט קשה במיוחד. בספק אם היא אי פעם תתעורר ממנו.

pure_as_fire

New member
דווקא לא התכוונתי אלייך בקטע הזה

אלא בקטע שאתה , איך אני יסביר, אתה עדיין גורם לטכני לצאת טוב מדי ממה שהוא למרות שאתה לא שם לב לזה.

צרם לי משהו..

איילוש, אתה לא תקוע בטכני..תמיד, אבל תמיד אפשר לברוח.. אולי בשלב מסוים זה לא כדאי, אבל אפשרי - בהחלט כן.

who is this

New member
יהל...

עכשיו את מבינה למה עזבתי? גם אני בדיוק שנה וחצי אחריי שהתקבלתי ברחתי... ואני ממליץ בחום לעזוב.. אתם מכירים רשת עמ"ל? אז שם יש מגמת אלקטרוניקה, מחשבים, וברמה הרבה יותר גבוההה מהטכני... אני לומד שם.. ואני גם יכול לצאת לי"ג-י"ד, לעתודה, או לכל דבר שאבחר.. אתם לצערכם, תהיו טכנאים בחיל האויר הישראלי.. שזה בואו נגיד ככה, קריעת תחת... אתם נמצאים בבסיסים את כמות הזמן שהטייסים נמצאים אבל עובדים 24 שעות ביממה... לעזוב באמצע כיתה י"א זה לא חכם, כי לוקח זמן להסתגל לשינויים בבי"ס... לי לקח חצי שנה... אז מי שרוה לבוא.. אל תעשה את טעות חייך! מאחוריי הפלייר הנחמד והמחייך, ומאחורי היופ פתוח מסתתרים סיפורים, כמו שלי, של רז, ושל עוד הרבה תלמידים, שנפלו בפח ומצטערים על זה..

baliti

New member
יהללללל-

מספר התיחסויות: חדרים מגעילים-החדר משקף את בעליו מי שרוצה משקיע... תקרה מתקלפת- הזמן עושה את שלו, צריך גם לשפץ שרותים מלוכלכים- מי לכלך אני??? כסאות שבורים- ראי הערה קודמת מיטות מגעילות- יכול להיות, בכל זאת צבא. זה נכון שהטכני לא מתאים לכל אחד, צריך אופי ורצון- ולי אבדת את זה וחבל. בהצלחה בהמשך הדרך

סוף כול סול מישהו מהסגל נכנס לויכוח

באמת לקח לכם הרבה זמן. דוגרי, אתה צודק במה שאמרת, אבל שנינו יודעים שיותר קל להאשים אחרים מאשר להודות שאנחנו אשמים. לגבי המיטות יש פיתרון מאוד פשוט: שימו קרש(כמוני). חוץ מזה, כול אחד יכול לעזוב את הטכני אבל זה לא ממש הפיתרון. הפיתרון זה לנסות לשנות את המצב ולא להשאיר אותו דפוק כמו שהוא. הסגל צריך לקלוט את זה ולהפסיק להגיד:"אם לא טוב לכם אתם יכולים לעזוב". זה כבר ישנה משהו. השינוי מתחיל ממשהו קטן!

Prince Yoni

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo70.gif

"חוץ מזה, כול אחד יכול לעזוב את הטכני אבל זה לא ממש הפיתרון. הפיתרון זה לנסות לשנות את המצב ולא להשאיר אותו דפוק כמו שהוא. הסגל צריך לקלוט את זה ולהפסיק להגיד:"אם לא טוב לכם אתם יכולים לעזוב". זה כבר ישנה משהו." הלוואי שכולם שם היו שומעים את זה.

יהללל

New member
אני

לא אשמה. ולא אכפת לי מהשאר. אני השארתי מגורים ניקיים. אני ניקיתי שירותים. אני הוצאתי מהקיר את כל המסמרים. אני צבעתי את כל הקירות. מגיע לי לקבל מגורים נורמלים..?

למעלה