אל תאכלו אותי חיה

starot

New member
אל תאכלו אותי חיה

פרסתי אתמול בערב. השאלה: האם נסראללה קרוב לשבירה? 1) אס המטות 2) אביר החרבות 3) מלכת הגביעים תשובה: 6 מטות חילוץ: 7 מטבעות פירשתי: פוטנציאל לפריצת דרך, יוזמה חדשה שופע רעיונות וכח. נסראללה מסתער בכל הכח תוך פגיעה והרס, יצרי (אולי שנאה),נקמן וקנאי. התשובה: עטור ניצחון אך הישגיו פחותים ממה שציפה. מה דעתכם? אשמח על הערות והארות בעניין הפירוש.

לדעתי -

אני לא אתייחס לקלף החילוץ, אם זה בסדר מצדך. לדעתי יש לו רצון למניפולציה מסוימת - הוא מרגיש שהוא בסכנה, וכרגע הוא מתכנן את העתיד. לדעתי הוא דווקא מאוד מרוצה ממה שהשיג ויש לו תאבון לעוד ועוד. ההסתערות עבדה כמו שציפה אבל כרגע הוא מרגיש בעיה כשיש עליו להמשיך. הוא רוצה להמשיך בדרך שבנה ולהיות אפילו יותר קשוח. הבעיה שלו היא שקשה לו להמשיך...

לשם מה הוצאת קלף חילוץ ?

אס המטות - יש לו רעיון, תכנית, יוזמה שהוא שומר ורוצה להוציא לפועל. אביר החרבות - הוא כנראה יישם אותה רק שהפזיזות הזו תהא לו בעוכריו. מלכת הגביעים - היישום יביא לשערוריה לא קטנה וייתכן שהוא שומר עוד כמה הפתעות באמתחת. 6 מטות - ידו על העליונה. האם תחמת את הפריסה בזמן ?

starot

New member
תודה למגיבים לא תחמתי בזמן ולשאלה

מקודם - למדתי בקורס להוציא קלף חילוץ, ומצאתי שלפעמים זה נח לפרש שני קלפים כתשובה מתוך היחסים ביניהם.

למה לא ? אני מעדיפה לתחום בזמן

כי כך זה נותן מסגרת לתשובה שלי ולא משאיר אותי באוויר. אבל , בחירה שלך כמובן :) האם בקורס למדת להוציא תמיד (!) קלף חילוץ או כאשר התשובה אינה ברורה דיה ?

שאלה קצת מבלבלת

האם זו פריסת שאלה או פריסה פתוחה? אגב "קרוב לשבירה" כלומר בעתיד הקרוב... שבוע, שבוע+

starot

New member
פריסת שאלהש

שאלתי: האם נסראללה (אס המטות) קרוב (אביר החרבות) לשבירה (מלכת הגביעים) תשובה וקלף חילוץ: שישה מטות + שבעה מטבעות קרוב לשבירה התכוונתי בזמן הקרוב, כן, שבוע שבוע +.

dmmr

New member
חלוקת המילים שלך בפריסה

לא נכונה. היה צריך להיות כך : האים- קלף נאסרראלה -קלף קרוב לשבירה- קלף +סיכום. ככה היינו יכולים לראות את המצב האובייקטיבי, וגם את העמדה הסובייקטיבית ,ו"קרוב להשבר " הוא ללא ספק אותו חלק של המשפט. אין משמעות לקרוב אם לא מדובר על להשבר. גם אני נגד קלף חילוץ. אני מעדיפה להתמודד עם הפריסה כמו שהיא , יש כאן מספיק קלפים כדי לבדוק את מערכת היחסים בניהם.

starot

New member
תודה האמת שלמדתי

כפי שאת מציעה לשאול בנפרד "האם" ובנפרד - "נסראללה" נאמר לי בקורס בזמנו שהמילה "האם"אפיינת את נשוא השאלה וגם נסראללה מאפיין את נשוא השאלה. לכן לא מצאתי לנכון לפצל ביניהן, כי לפי זה למעשה שתי המילים מאפיינות את נסראללה. גם הקלף הראשון - האם וגם הקלף השני - נסראללה. אבל אשמח ללמוד ממך ומנסיונך ואני שואלת למה התכוונת ב"ככה היינו יכולים לראות את המצב האובייקטיבי, וגם את העמדה הסובייקטיבית "? אולי אני טועה בקשר לאיך מפרשים את הקלף שיצא בתחילת השאלה "- האם". אודה על תשובתך.

dmmr

New member
נכון, שניהם מתארים

את נשוא השאלה, האם נותן את נקודת המבט הסובייקטיבית (איך הוא רואה את הדברים) ונסראלללה יתן את נקודת המבט האובייקטיבית, מה באמת קורה.

למעלה