אל רחום וחנון

נראה שהרמב"ם השקיע די הרבה

כך שלא ניתן לומר עליו שהוא פיקפק בתורה ובנותנה. ההסבר היותר הגיוני לטעמי הוא מה שכתבתי לעיל, הרמב"ם היה קיים דיאלוג עם הדתות האחרות (האיסלם וקצת נצרות) כשאר כולם מסכימים שיש אלוהים, השאלה היית רק מי יודע יותר טוב מהו רצון האל.

mister xy

New member
זה הזמן לדון על תרבות הנהיגה החרדית

רק אצל החרדים אפשר לראות רכב נוסע כשבתוכו נדחסים שמונה ילדים קטנים. רק בריכוזים החרדיים אפשר לראות הולכי רגל על הכביש בכל ימות השבוע. רק אצל החרדים (ואולי גם אצל הערבים) מזלזלים כל כך בתקנות הבטיחות בתעבורה. (זכור לי מקרה שראיתי ילדה קטנה מחכה ליד מעבר חציה, עבר שם אברך שהלך על הכביש ואז הילדה פנתה אליו בביישנות ובמנגינה ילדותית "אתה יכול בבקשה להעביר אותי את הכביש?") למה זה? האם זה רק בגלל שהם סומכים על אלוהים שיציל אותם או שזה מסיבה אחרת...?

אולי הם אומרים

נעשה חדש.... חח אבל ברצינות עכשיו, הסכמתי עם כל מילה שלך. אברך יכול להוציא אלפי שקלים על מצות מהודרות, על לולב ואתרוג אבל כשהוא ישכור רכב, הוא ישכור את הזול ביותר וידחוף בפנים כמה שיותר. ולמה זה? אולי בגלל שבמצוות שלו הוא הולך להתגאות בפני החברים שלו תראו איזה צדיק אני, כמה שילמתי, כמה אוכל מנעתי מהילדים שלי בשביל המצווה. וכאן מה הוא יתגאה? נסעתי עם כל הילדים חגורים כחוק? הרי התחרות הפוכה.. תראו כמה ילדים הצלחתי לדחוף לגטס....

פעם הדם שלי היה רותח

כשהייתי רואה אמהות /אבות עומדים על המדרכה וממתינים בסבלנות לחצות את הכביש, רק שהעגלה עם התינוק בחצי הכביש... שכתוב ונשמרתם לנפשותיכם, אבל לא כתוב ושמרת על הילד ה11. וכשמעירים להם הם נועצים כזה מבט, כאילו אני הפושעת.

"ושור או שה

– אותו ואת בנו לא תשחטו ביום אחד", ציטט אחד מרבני ביתר עילית. "וכאן נשחטו ביום אחד שלושה דורות של משפחה יקרה, שלא נותר ממנה ביום אף ה' שריד ופליט! זו שואה, שואה פרטית!", זעק הרב במר ליבו וסחט פרץ מחודש של דמעות שאין להן הפוגה. ע"כ והדברים מדברים בעד עצמם... המשיכו נא לעצום עיניים לרווחה.

אמר לי אדם "חכם"

ביום התאונה, תראה איך הכל מלמעלה הוא רצה רק את משפחת ברנשטיין, הוא ירד עם פינצטה והוציא משם את חתנם גוטשטיין ואת הנהג. נו... תגידו אתם זה לא הכל מלמעלה. ויתכן שהיה לאלהים חם באותו יום, הוא ישב במזגן ופיחד לצאת החוצה לראות מה קורה למטה.

למעלה