אל רחום וחנון

אל רחום וחנון

מחשבה של אל רחום: למה הם היו צריכים לסבול -כל משפחת ברנשטיין- את עול החיים? הם כל כך מאמינים בי, מקיימים בהכנעה את כל גחמותי וגחמות שלוחי הרבנים, יאללה, נעשה להם איזה מערוף קטן, שלא יסבלו עוד. שיהיו מאושרים.

אודך ה' כי אנפת בי ישוב אפך תנחמני../images/Emo10.gif

שמים בוכים הארץ בוכה, הכאב קשה מנשוא ודוקא כאן מתוך החושך גדלה אמונתי (ואמונתך בלילות), כי אם מישהוא חיפש הוכחה לקיומו של האל, הרי שהיא ניתנת לו בזאת. כי מי אם לא האל הכל יכול היה יכול לרדת לנבכי הנפש של בניאדם ולדעת שככל שיכה אותם כך יעצימו את אמונתם ותלותם בו? אכן אסון בלתי נתפס, ומעל הכל הרי מדובר בשכנים מהדלת ממול, עכשיו רק נותר לרבנים להוציא סט חדש של איסורים לרצוות את האל הזועם בכל יום, (למשל לבטל את חופשת הקיץ לגמרי) די נמאס מהחוליארות הללו שלא יודעים לקחת אחריות ולהבין שהשיטה לא עוובדת, ולהיפך, אצל האל מתקיים אם צדקת מה תיתן לו ובעצם מרעיבו שבע משביעו רעב. ת.נ.צ.ב.ה.

סוג ב

New member
לא הבנת

העניין המפליא עם האלוהים- זה לא שהוא כל יכול ופה הוא הוכיח שהוא לא.... זה בעצם הוכחה שאלוהים עושה מה שהוא רוצה, הוא רצה את הצדיקים האלה איתו בגן עדן, בלי להתחשב באלה שנשארים על פני האדמה. צריך להתחזק מזה ולהבין שכל מה שהקב"ה עושה- לטובה הוא עושה...

דודי ירד לגנו לערוגת הבושם...לערוגות הבשם

דודי ירד לגנו לערוגת הבושם א"ר יוסי ב"ר חנינא הפסוק הזה לא ראשו סופו ולא סופו ראשו לא היה צריך קרא למימר אלא דודי ירד לרעות בגנו ואת אמר לרעות בגנים אלא דודי זה הקב"ה לגנו זה העולם לערוגת הבושם אלו ישראל לרעות בגנים אלו בתי כנסיות ובתי מדרשות וללקוט שושנים לסלק את הצדיקים שבישראל (צדרש שה"ש) בקרובי אקדש ועוד כל מיני סיסמאות עלובות שנובעות מחוסר הרצון לנגיע למסקנות הברורה והמתבקשת מאירוע כזה, הוי כמה אכזרים ונטולי רגשות יכולים החזל"ים להיות.

אוי טאטא זיסער(אבא שלי שקרא תעיתון)

תגידו למה אנשים מדברים על חזרה בתשובה בעקבות התאונה בימקום להגיד לעזזאל האלהים הזה עושה מה בא לו אז שילך להיזדין ויעזוב אותנו בשקט?

תגידו לי

אתם יודעים אולי כמה תינוקות מתים בצמא יום יום בעולמנו המופלא טוב זה בעצם גויים ולא משנה

yoni13077

New member
מסכים לגמרי עם הסאבטקסט שבדברייך

זה נכון שכשמדובר בשכנים ממול ובאירוע שמכה בנו ככה קרוב אנחנו אמורים להתעורר יותר לחשוב על הדברים האלו אבל למעשה מדובר במעשים שבכל יום ויום!!! לא רק בתאונות דרכים - כל מה שקורה בעולם השלישי, כל מה שקורה וקרה לאורך ההיסטוריה כולה, בכלל - כל הדרך העקומה בה העולם מתנהל, ואני לא מדבר על המיקרו בניהול של האנשים כל אחד בחלקת האלוהים הקטנה/גדולה שלו אלא על המקרו, על כל העוולות שהם בילט אין בעולמנו בדברים קטנים כגדולים. אם אלוהים היה מגיש את יצירתו לתוכנית 'מנהל נולד' הוא לא היה עובר את האודישנים, מקסימום היו משדרים את הצעתו כקוריוז משעשע על היומרה.

עץ שתול

New member
ראה יהוה והביטה למי עוללת כה

כל עברי דרך הביטו וראו אם יש מכאוב כמכאבי אשר עולל לי אשר הוגה יהוה ביום חרון אפו
ברגעים קשים אלה כשהמוות והאכזריות עומד ממש במרחק נגיעה מאיתנו הלב שלי פשוט מתפלץ בתוכי, כשאני נזכר באירועים דומים בעבר שכמעט נגמרו באסון, הכותרות הרעשניות שנמרחו בעיתונים החרדיים בישרו על נס גדול והשגחה פרטית מיוחדת בלה בלה בלה, והפעם אלוהים פישל בגדול ולא הצליח להוציא את מבצע הנס המזדמן והמשעשע. וכמובן שלמרות הדם הרב, ההרס והזעזוע, זה לא מה שימנע מהם מלחגוג את סעודת ההודיה הבאה על כמעט האסון שימנע בזכות המזל או עירנות של הגורם האנושי. קשה קשה מאוד, עצוב ונורא, אני מרחם על כולם, על המשפחה, החברים הקרובים והידידים, כל מי שהיה לו קשר קירבה או מגע כלשהו לאותם אנשים, אין מילות נחמה שיכולים אולי לחזק ולנסוך כח לרגעים קשים שכאלה...

עץ שתול

New member
זוכרים את אסון הבונים שאירע לפני כ25 שנה?

גם אני לא, אני צעיר מדי בשביל לדעת על כאלה טרגדיות... מתוך ויקיפדיה: אסון הבונים, שאירע ב-11 ביוני 1985, הוא תאונת רכבת שבה התנגשה רכבת באוטובוס שהוביל תלמידים מחטיבת הביניים של ביה"ס התיכון ע"ש י.ח. ברנר בפתח תקווה לטיול שנתי, בקרבת מושב הבונים. באסון נהרגו 22 בני אדם: 19 תלמידים, מחנכת הכיתה, נהגת האוטובוס ואם מלווה. היה זה אסון הרכבת הגדול בתולדות מדינת ישראל, בשבועיים שלאחר האסון נגרם קרע חמור ביחסי דתיים-חילונים, לאחר ששר הפנים ממפלגת ש"ס, הרב יצחק חיים פרץ, קישר בין חילולי השבת בפתח תקווה, שבאותה תקופה היו עניין בוויכוח, לבין האסון. גם האדמו"ר מלעלוב דאז השמיע השקפה דומה לזו של הרב פרץ. הוא הטיל על ראש העיר פתח תקווה את האחריות בשל עניין השבת ודרש ממנו להתפטר. דלק נוסף לפולמוס הציבורי שפך ביטאון חב"ד שקישר בין המזוזות הפסולות שהיו בבית הספר לבין הטרגדיה.

סוג ב

New member
לא הייתי גרה כאן

אבל עכשיו שאתה מספר את זה, זה מאוד הגיוני. ברור שזה קשור למזוזות. הכל קשור למזוזות.. אפילו אלה שמחללים שבת בפתח תקווה, זה בגלל שאין להם מזוזות בפתחי בתי העסק.. מילת מפתח מ ז ו ז ו ת

rachel437

New member
מ ז ו ז ו ת

מתוך עשרות מליוני בתים בהודו בית אחד נפגע בפעולת טרור ובבית הזה הייתה מזוזה, מסקנה, מזוזה סגולה לפורעניות.

אגס 10

New member
אגב מזוזות

היו פעם שני שכנים בארה"ב האחד יהודי והשני נוצרי,יום אחד שאל הנוצרי את שכנו היהודי,איך זה שאצלי מגיעים כל שני וחמישי גנבים ואילו בדלת שלך שהיא סמוכה לדלתי אפי' גנב אחד לא נכנס? ענה לו היהודי החביב,תסתכל על משקוף דלתי,מזוזה יש שם,מי שיש לו את המזוזה בפתח ביתו שמירה מיוחדת יש לו מאלוהים ואף גנב לא יעיז לעבור את מפתן הדלת. שמע הנוצרי והתלהב,וביקש מהשכן היהודי שיספק לו את המזוזה ואף יתקין אותה בפתח הבית. אחרי כמה ימים נפגשים היהודי והנוצרי בחדר המדרגות,שואל היהודי את השכן,נו,האם אכן עזרה לך המזוזה?האם אכן הפסיקו להגיע הגנבים? נאנח הנוצרי אנחה כבדה ואמר לו,כן,אכן הגנבים הפסיקו להגיע,אבל מה אני יגיד לך,מאז ששמתי את המזוזה אין לי רגע אחד שקט,השנוררים לא מפסיקים לדפוק על הדלת...

עץ שתול

New member
יש עוד גירסה לסיפור

שמתי מזוזה ולמחרת שוב באו הגנבים אבל הפעם גנבו לי את המזוזה

סוג ב

New member
אני מתערבת איתך

שהיא הייתה פסולה. לא הגיוני. השם לא עושה דברים כאלה למי ששם מזוזה על הדלת..

לא נראה לי שאלוהים קשור לזה

תאונות או הימנעות מהן קורות רק כתוצאה מהמעשים של בני האדם צריך ללמוד לקחת אחריות ולא לתלות הכל באלוהים מה גם שמבחינה תיאולוגית בני האדם נזקקים לאמונה שקיים כוח עליון שמפקח על חייהם באיזושהי צורה הגיונית (בלתי מובנת בעליל) אז נכון שהיהדות היא דת מתפתחת, פורצת דרך ובעלת ערכים סוציאלים יוצאים מגדר הרגיל וממה שהיה מקובל בדתות הפגאניות. אבל מי שיזם אותה, מי שביצע, הפיץ, איחד סביב תורתו מאמינים זה.... אנשים....

זו דרך אכזרייות

מתוך דברי הרמבם הלכות תענית פרק א סימן ג' אבל אם לא יזעקו, ולא יריעו, אלא יאמרו דבר זה ממנהג העולם אירע לנו, וצרה זו נקרוא נקרית--הרי זו דרך אכזרייות, וגורמת להם להידבק במעשיהם הרעים, ותוסיף הצרה וצרות אחרות: הוא שכתוב בתורה, "והלכתם עימי, בקרי. והלכתי עימכם, בחמת קרי" (ויקרא כו,כז-כח), כלומר כשאביא עליכם צרה, כדי שתשובו--אם תאמרו שהוא קרי, אוסיף עליכם חמת אותו קרי. ואני שואל הרמב"ם שפיקח היה מה ראה לשטות זו? הרי סותר את עצמו מניה וביה, הרי בתחילת דבריו הוא מדבר על מצב חריג שמחייב להתפלל במיוחד ולקבוע צום כדי לרצות האל הזועם, ומצד שני הוא אוסר לראות מצבים חריגים כנורמאליים, נניח תמותת אנשים בתאונות דרכים שהסטטיסטיקה מדברת על כשלוש מאות חמישים הרוגים, אז לפי הרמב"ם צריך לעשות יום תפילה כל השנה כדי לעצור את המגיפה כי אם לא כל הרי שזה מדרכי אכזריות? ואם המספר ירד ל150 הרוגים ? עדיין לא יספיק לו למרות שבכל העולם המצב הרבה יותר גרוע? כאן ניתן לראות אדם חכם שבין את הפלונטר הדתי בו הוא נמצא, ורק גאוותו ועיקשותו גרמו לכך שיכתוב דברי הבל הללו (בסופו של דבר הבעיה שלו היית עם האינטלקטואלים הנכריים שכל הזמן נשפו בערפו).

החיים אכזריים ומשוללי סיבות מטאפיזיות

ולאכילת עוגה והשארתה שלמה יש תוצאות מביכות

דמותו של הרמב"ם

תמיד היתה מרתקת בעיני, הלוליינות שבה הוא מנסה להסביר בשכלתנות ורציונליות כל מיני שטויות בדת מעלים בי שוב ושוב את השאלה, מי אתה הרמב"ם? האם הוא רימה את עצמו? את הסביבה? אולי היה אנוס?

למעלה