אל פסק

• פותח הנושא רש
  • פורסם בתאריך

רש

New member
אל פסק

מישהו מכיר אל פסק המופץ בארץ בשם מסחרי "גומא" והאם הוא אמין וטוב. מדובר בדגם קטן 450VA

noam01234

New member
גומא

עד כמה שאני זוכר היצרן נמצא בירושלים, יש להם מערכות אל פסק טובות. לאיזה מחשב אתה צריך את זה? לכמה זמן גיבוי? האם תצטרך שהמסך יעבוד בזמן העבודה עם האל פסק?

ורדינה

New member
שמעתי עליהם.....

יש להם מוצרים טובים מאד. לדעתי חובה שהמסך יעבוד בזמן נפילת מתח, אחרת האל-פסק לא שווה כלום מכיוון שלא ניתן לכבות את המחשב בצורה מסודרת בעת נפילת מתח (מניסיוני המר). ורדינה.

רש

New member
לורדינה

התשובות שלנו הצטלבו, מענין אם תתיחסי לשאלה שכתבתי בתשובה הקודמת למטה. בקשר למסך זה ברור שאין שום תועלת בגיבוי מתח רשת כאשר המסך אינו פועל אלא אם כן יש מערכת תוכנתית אוטומטית שמגבה מידע וסוגרת את המחשב ללא מגע יד אדם.

רש

New member
גומא

האם יש לך נסיון עם הרבה ספקים שלהם או מוצר בודד. חוץ מזה האם אתה יודע איך התמיכה שלהם במקרה של תקלות. בעקרון כל המוצרים בתחום הזה דומים וההבדלים הם ביחס החברה ללקוחות כשמתגלית תקלה כזו או אחרת.

ורדינה

New member
הניסיון שלי...

הוא עם שני ספקים. היתה בעיה והיא שסוללת הגיבוי נחלשה דבר אופייני לאחר פרק זמן מסויים (אני לא זוכרת אחרי כמה זמן הסוללה אצלנו נחלשה לדעתי כמה שנים). נכון להיום יש לנו בעבודה את הספקים של סוסטיינר (כ- 10 ספקים) הם חדשים יחסית אצלנו - זה מה שחברת המחשבים החיצונית שלנו הביאה. ובינתיים הם עושים את עבודתם ולא חסרות לנו נפילות מתח. ורדינה.

רש

New member
לורדינה

תודה על התגובה המהירה, בסך הכל נראה לי כי אין סיכון גדול בקניית מוצר של גומא מה עוד שהם ממש יותר זולים מול אחרים כאשר מדובר במוצרים בעלי תכונות ואפיון החשמלי דומה. נשאר עוד הרבה לילה בשביל להחליט.

noam01234

New member
גם לי יש משהו בנידון

1. המוצרים של גומא כמו שאמרתי טובים, השירות לא מי יודע מה, אם אתה מחפש שירות ומוצר טוב תקנה מגמאטרוניקס - הם נותנים שירות טוב כולל אספקה עד ללקוח והחלפה אחד תמורת אחד במקרה של תקלה. אם אתה רוצה אל פסק זול תוכל לפנות ל Topower הם הכי זולים או לאדוויס. 2. תוסיף עוד כמה שקלים ותקנה אל פסק עם הורדה, תוספת של כבל המתחבר ליציאה הטורית ותוכנה, כך שבזמן הפסקת חשמל יתבצע כיבוי מסודר. 3. אני לא ממליץ לחבר את המסך לאל פסק כי הוא זולל חשמל, רצוי לחבר אותו רק כשרוצים לכבות את המחשב.

רש

New member
לנועם

גמאטרוניקס כנראה טובים בשרות שלהם אבל זה נותן ביטוי מוגזם במחיר המוצרים שלהם. לא כל כך הבנתי את הענין עם חיבור המסך לרשת ולא לאל פסק. הרי ברגע של הפסקת חשמל המסך יחבה ולא תוכל לעשות כלום על מנת לגבות מידע ולהפסיק את המחשב. ברור שאם יש לך תוכנה לגיבוי והפסקה הסיפור הוא אחר. מלבד זאת כשאין הפסקת חשמל האל פסק שקוף ושום מסך לא מעמיס עליו כלל. בסך הכל תודה על התגובה שלך.

noam01234

New member
לא הבנת...

כשאתה מחבר את המסך לאל פסק הוא אמנם לא מעמיס, אך כשיש הפסקת חשמל והשארת את המחשב דולק ויצאת, כשהמסך מחובר הסוללה תחזיק הרבה פחות זמן, לכן מה שאני אומר זה לא לחבר את המסך לאל פסק באופן קבוע - תחבר אותו רק שיש הפסקת חשמל ואתה רוצה לכבות את המחשב.

רש

New member
לנועם

הבנתי את ההסבר שלך ורציתי רק להוסיף שאם מדובר במספר דקות אין כמעט משמעות לעומס של המסך. יכול לקרות מצב שהפסקת החשמל תקרה בלילה ואז החדר יהיה חשוך ועד שתסתדר עם המסך תבזבז דקות יקרות. זהו עכשיו הכל ברור , תודה על ה"שיחה" בנושא.

ורדינה

New member
אגב.....כיבוי מחשב בלילה ../images/Emo48.gif

יש דעות שונות בנושא. האם לדעתכם כדאי/רצוי לכבות את המחשב בסוף יום עבודה או להשאיר אותו דולק? ורדינה. האייקון זה סתם לגיוון !!!

רש

New member
כיבוי מחשב

לדעתי לא רצוי לכבות מחשב לפרקי זמן קצרים אבל למשך שעות כמו למשך הלילה זה בודאי רצוי. ישנן שיטות לשלוט בפעולת הדיסק והמסך אבל זה ממש מיותר, פשוט לתת למערכת קצת לנוח בדיוק כפי שאנחנו עושים אחרי יום עבודה.

למעלה