אל פסק לנייד

אל פסק לנייד

שלום לכולם, הומלץ לי להשתמש באל פסק לנייד כיוון שכבל החשמל שלי הוא תואם ארה"ב (ומתאם לשקע ישראלי). על איזה "אל פסק" אתם ממליצים? היכן נתן להשיג שכזה? מה טווח המחירים הממוצע? (מגלישה ברשת ראיתי כמה מכשירים אך עלותם מתחיל בכמה מאות דולרים וצפונה...) תודה ויום משובח,

יאיר B

New member
אל פסק

אל פסק זה מכשיר שמכיל בתוכו סוללה נטענת. המכשיר מחובר לחשמל דרך קבע ואליו מחובר המחשב דרך קבע. אם יש הפסקת חשמל - המכשיר יספק חשמל למחשב כדי שניתן יהיה להוריד מערכת בבטחה (ולשמור על החומר שרץ על המחשב). הוא גם נותן הגנה מפני נחשולי מתח ברשת. האל פסק נבדלים אחד מהשני לפי אורך הזמן שהם עובדים (כלומר כמה זמן הם מסוגלים לספק חשמל למחשב). ככל שהמחשב צורך יותר חשמל, צריך אל פסק חזק יותר (=יותר יקר). מה שאני לא מבין זה למה את צריכה את זה? במחשב נייד יש סוללה שמתפקדת כמו האל פסק מבחינת הפסקות החשמל (אם הסוללה מתה, זה סיפור אחר). לגבי הגנה מנחשולי מתח, יש התקנים יחודיים שיודעים להגן על שקעים (הם עולים בסביבות ה-150 ש"ח - נראים כמו מפצל עם נורה כתומה). נושא השקע לא ברור לי. אני עובד עם מחשב בעל שקע בריטי שלא מתאים לארץ (ככה בא המחשב, לא היה לי כוח לריב איתם על זה). חיברתי מתאם לישראל והכל עובד טוב. אגב, אל פסק הוא מכשיר גדול ויחסית כבד. זה מבטל את הניידות של המחשב...

גם אני לא הבנתי .. אבל

נאמר לי שעבור הפעמים שאני עובדת ללא סוללה ורק על מתח חשמלי - מומלץ לעבוד עם אל פסק.

למעלה