אל וסת

myofer

New member
אל וסת../images/Emo7.gif

שלום לכולם! האם ישנו טיפול טבעי לתופעה של אל-וסת? או של חוסר הורמונלי? קצת פרטים לאבחון- בת 28 בריאה בד"כ לקחתי גלולות הרבה שנים כל פעם שהפסקתי הוסת איחרה מאוד ואז זירזו אותה עם הורמונים וחזרתי לגלולות.. לפני שהתחלתי (18) הייתה וסת לא סדירה (חודשיים) תודה רבה מראש מעין

trini

New member
מצתרפת לשאלה אבל באופן קצת שונה...

גם לי יש בעיות עם המחזור אחרי הרבה שנים עם גלולות הוא פשוט לא ממש בא וגם כשכבר בא רק לכמה שעות אז הרופא שלי החליט שלא להשתמש בגלולות יותר ורוצה לשים לי התקן ואני ממש לא רוצה יש פתרון? וגם אני פרטים:בת 33 נשואה עם שלושה ילדים האחרון נולד לפני 10 חודשים,שמנה ומעשנת ההההההההההההמון תודה מראש רינת

אל וסת

שבוע טוב, אל וסת היא לרב שיבוש הורמונלי עפ"י הראחה המערבית . לפי הראיה הסינית השיבוש יכול להגרם ממס´ סיבות - חסר דם, תקיעות של דם בכבד, קור ברחם ועוד מגוון גורמים עקיפים. חשוב לאבחן את מקור הבעיה ,ולטפל בהתאם לאיבחון. אני מכירה תוצאות טובות בהסדרת המחזור על סוגיו בטיפולי דיקור וצימחי מרפא , חשוב לציין שאלו לרוב טיפולים ארוכי טווח ( ז"א סידרה ארוכה אפילו של חודשים עד לקבלת תוצאות יציבות). הרבה בריאות יעל

debby12

New member
מנהל
נאוה ספרי עוד ../images/Emo92.gif

היי נאוה - עכשיו הסתקרנתי. השאלות באות לא ממקום של סקפטיות -- אלא מתוך ענין במה שכתבת. ציינת כי לדעתך חשוב לאתר איזו בעייה יש לאישה עם נשיותה. כלומר לדעתך ייתכן קשר בין אל-וסת לבעיות רגשיות בתפיסת הנשיות? לדעתך זה נכון כמעט בכל המקרים של אל-וסת? או רק לפעמים? באיזו שיטה היית ממליצה לאיתור בעיה כזאת? ונניח שאותרה - האם לדעתך ניתן לפתור אותה באותה שיטה? (או ששיטה אחת לאבחון ואחרת לפתרון?) סליחה על מבול השאלות
. מחזיקה לך אצבעות ש"עברת בטיסה" את ועדת הקליטה והתקבלתם. יש לי הרגשה טובה בענין
דבי

ווסת הוא סימן לבגרות מינית ולנכונות

הגוף להיכנס להיריון אנורקסיה מתפרצת בגיל ההתבגרות - בדרך כלל מיד עם תחילת הסימנים המיניים (שיעור, שדיים) והבנות שומרות על מראה נערי. כידוע, באנורקסיה מפסיקה הווסת בשלב מסוים. הוסת נתפסת ע"י אנורקסיות כ"מגעילה" ומילות גנאי אחרות... כשאנורקסיה פורצת אצל נערות בוגרות יותר, שגופן התפתח מינית, נמצא לא פעם סיפור של תקיפה מינית קרוב מאוד להתפרצות... נתתי הסבר באמצעות האנורקסיה כי שם רואים את זה ברור וחד משמעי. לבנות שיש להן קושי עם נשיותן תהיה ווסת קשה המערכת הנשית המינית היא מערכת שיוצרת חיים, עוסקת בבריאה ובנתינה ללא תנאי. גוף האישה נותן קודם כל לתינוק... לכן, נשים עם קושי ביצירתיות ו/או בנתינה יחוו בעיות עם הווסת, קשיים להיכנס להיריון, הריונות קשים ועוד... נשים עם בעיה בנתינה לא מצליחות או לא רוצות להניק. מקווה שהצלחתי להעביר את הרעיון של הקשר... מי שזה נראה לו/לה סכמתי מדי, זה באמת סכמתי. יש כל מיני השפעות נוספות. לדוגמא: אישה שנולדה עם מום בלב שמעה בהיותה ילדה, מעבר לדלת את הרופא אומר לאימה שלידה עלולה לסכן את חייה. בגיל 18 היא אמנם עברה ניתוח לתיקום הבעיה אבל היא לא הצליחה מעולם ללדת עובר חי (לא היו בעיות בהריון, היא נשאה את ההריונות כמעט עד סופם וילדה עוברים מתים
) אני מאתרת את המקור לבעיה בתישאול רחב ונעזרת בהקשבה עמוקה למודע ולתת מודע של האדם (במקרה זה, האישה). מאיה מאבחנת את זה באמצעות הקינסיולוגיה
אפשר לדעתי גם לאתר את הקשר הרגשי באמצעות האיבחונים הסיניים. כל מטפל משתמש בכלים שלו לצורך פיתרון הבעיה שאיתר אבל... חשוב לדבר על הדברים חשוב לשלב טיפולי מגע אני ממליצה בחום להצטרף לחוג שבועי של ריקודי בטן או סלסה תוך שימת דגש על ביטוי הנשיות בכלל והמיניות בפרט
ולגבי ועדת הקליטה... הם עוד לא נתנו לי את תשובתם אבל... כל מי ש"רואה" רואה אותי גרה שם
ממשיכים לחכות...

שבירה

New member
עוד על וסת

אני רוצה לדעת איך אפשר לדעת אם אני מסוג הנשים שמקבלות פעם בחודשיים? כנערה צעירה היה לי וסת סדיר כל חודש ללא שום תופעות לוואי קשות או קלות. פשוט היה מגיע ללא סימנים:) והיה מדוייק. במשך הזמן השמנתי והמחזור הפך לפעם בחודשיים. אני יודעת שיש נשים שמקבלות וסת פעם בחודשיים השאלה אם זה נתון משתנה או שאם אני שייכת לקטגוריה הזו הייתי צריכה מלכתיחלה -כנערה- לקבל פעם בחודשיים. אני עדיין מקבל וסת ללא תופעות מקדימות (שום כאבי בטן, בחילות, עצבנות וכאלו) אני בת 30. קיבלתי מחזור בגיל 17 וחצי בערך למרות שהייתי מפותחת מאוד ומלאה. ויש לי עוד שאלה. האם יש פיתרון טבעי לפיטמות הפוכות?

מסכימה אבל..

אי אפשר להתעלם מבעיות של חוסר איזון הורמונלי שמתרחש בגוף שלדעתי לא תמיד מקושר לבעיות נפשיות מעין אלו אלא לבעיות שונות שנגרמות מחוסר איזון אנרגטי בגוף ו/או חולשה של איברים שונים. הכל עולה בתשאולים מסודרים , כמו שנאוה הסבירה - כל אחד בתחומו יכול לגעת במקור הבעיה.

למעלה