"אל גינת אגוז"

"אל גינת אגוז"

כיון שהשרשור הנ"ל כמעט והוסר, והיו ספקות לגבי צורת הקבוצה, אני מעלה אותו שוב,ועונה לאורית והורה מיכל. אל גינת אגוז הוא לא ריקוד מעגל זוגות ולא שורות כמובן, אלא זוגות,כאשר העמידה היא חזיתית, אפשר גם לרקוד בזוגות במעגל כאשר לכל זוג כיוון התקדמות עצמי(כל זוג עומד כאוות נפשו במעגל). אני מקווה שעכשיו זה יהייה ברור. אני חייבת להבהיר לגבי ריקודי "השורות" כפי שאתם מכנים אותם, כגון: ימין ושמאל,במשעול הפרא,הפיטן וכד'... אלה הם ריקודים בפיזור, כאשר החזית היא אחת, או כאשר הפנים למקור המוזיקה.(הבמה) שבוע טוב

תודה!

תודה על תשובתך, אני בטוחה כי את אכן נחשבת למומחית בתחום,לכל הדעות, ולכן יבוא סוף לבילבול. אני אכן התכוונתי לריקוד זוגות, אך כתבתי "מעגל זוגות" ע"מ להדגיש כי זה אינו ריקוד זוגות שנרקד בשורות (פיזור). תודה שהעמדת אותנו על הדיוק בשמות צורות הקבוצה בריקודים. אשמח לדעת מהם השמות המדוייקים לכל צורות הקבוצה בריקודי עם. תודה ושבוע טוב, מיכל.

שמות צורות הקבוצה הם:

מעגל: את חרותי, קומה אחא וכד' זוגות במעגל: לילה לילה, בדם אהבתי וכד' מעגל-זוגות: קלו רגליים, שמחו נא, לאור חיוכך,אדמה אדמתי וכד' שורות: דבקה דרוז, דבקה כפרית, דבקה הלל וכד' פיזור: דבקה להט, קטשופ, ימין ושמאל(זוגות אבל בפיזור פנים למקור המוזיקה.

avigal23

New member
אה אוקי כפי שחשבתי../images/Emo26.gif

כמו חלום מתוק... פשוט נתת דוגמאות של ריקודים שאני לא מכירה

אביגל.מעגל זוגות זה שפעם אנחנו עומד

כולנו במעגל אחד ורוקדים כמו בריקוד מעגל רגיל אבל בן זוגך לריקוד רוקד במעגל לידך ואז בחלק אחר של אותו ריקוד את רוקדת בזוגות עם בן זוגך שרקד לידך במעגל הרגיל.כלומר כל רוקדת שעמדה במעגל ליד בן זוגה לרוב מצד ימין של בן זוגה ורקדה את חלקו הראשון של הריקוד שהיה בעצם ריקוד מעגל רגיל אז מיד בחלקו השני של הריקוד רוקדת עם בן הזוג שעומד לרוב משמאל לבת ורוקדים ביחד בזוגות. אם לא הבנת אותי אז בהזדמנות אסביר לך כשניפגש.

תודה על ההבהרות

בהתיחס לסוף תשובתך אומר רק שהכוונה שלי היתה בדיוק אותה הכוונה, אלא שאני לא יודעת להשתמש במונחים המקצועיים כמוך מאחר ולא עברתי מעולם הכשרה או השתלמות של מדריכים ואני מתכוונת למשפט "ריקודים בפיזור, כאשר החזית היא אחת, או כאשר הפנים למקור המוזיקה (הבמה)". ושוב תודה.

אורית המונחים שלי אינם מקצועיים

כלל, הבעיה היא שהמדריכים משתמשים בשמות אחרים,שמשום מה שונו עם השנים, הכל ענין של הקניה ולימוד.

למעלה