אלת הירח ומאהבה

perhay

New member
אלת הירח ומאהבה

להלן סיפור ירח מאת מתומצת. יש לי תחושה שניתן לחבר סיפור יפהפה! מי מרים את הכפפה? במיתולוגיה היוונית, סלנה היא אלת הירח. אומרים שסלנה היא אחות של הליוס, אל השמש ותפקידה להאיר את השמיים בלילות. באחד הלילות ראתה סלנה את הרועה אנדימיון בזמן שישן והתאהבה בו. היא נעלמה מהשמיים כדי לשכב לידו. זאוס כעס מאד, והעניש את אנדימיון בשינה נצחית. אבל אחר כך, נכנע לתחנוניה של סלנה, והסכים שהיא תעלם כמה לילות בחודש כדי לארח חברה לאהובה, ובשאר הימים סלנה מסתפקת לראות אותו מלמעלה וללטף אותו משם.

מנסה להמשיך...אלת הירח ומאהבה.

בלילות שסלנה שכבה ליד אהובה, לא הפסיקה ללחוש מילות אהבה, שרה לו וסיפרה סיפורים על עולמה בין האלים ובשמיים, על הכוכבים ועל הירח שהיא שולטהת עליו, ליטפה אותו ונישקה וכך חיממה אותו,, עד שלילה אחד פקח את עיניו, ו.....

perhay

New member
הפעם הסיפור שהבאתי הוא מלא

רק שהיה מתומצת מאד. לכן, מה שהתכוונתי הוא לא להמשך אלא לכתיבת בדיוק אותו סיפור אך בהרחבה. זאת אומרת, להוסיף באמצע יותר פרטים לעלילה כך שנקבל סיפור יותר ארוך ויותר עשיר.

בינקיס

New member
ובביקורי אני מרימה כפפה..

יש לי גירסא קצת יותר מלאה, קצת יותר פרטים ,שינויים: אהבתה של סלאנה אלת הירח לנער אנדימיון: "סלאנה, אלת הירח, היא אחותו של הליוס אל השמש וקרובתה של אאוס אלת השחר. סלאנה היא המאירה, שולחת את אור הירח, ולילה אחד האירה על העיר אליס. שפכה עליה את אורה והאירה את פני המלך: והנה לפניה עלם צעיר יפה תואר, יופיו שבה את ליבה, היא התבוננה ומבטה רותק אליו, לא יכלה להפסיק להסתכל. בן רגע התאהבה בו, ולא יכלה להיפרד ממנו. זאוס, מלך האלים, הבחין בחסרונה משלא חזרה לאולימפוס בזמן, הוא קרב אליה ונגע בכתפה: " ילדתי, "לחש "אני מבין מה קרה לך. זה קרה גם לי פעמים רבות. אבל זה יעבור. צריך להמשיך.." " זאוס" ענתה בדמעות, "אני לא יכולה, זה חזק ממני, הוא כל כך יפה" "הניחי לו, הוא רק בן-תמותה. יום אחד הוא ילך." אמר זאוס וניסה לדבר על ליבה, אך היא התעקשה שלא תוכל לשאת פרידה מאנדימיון היפה. זאוס הבין שעליו לעשות מעשה. הוא חשב ומצא פתרון: הפיל על אנדימיון שנת עולמים, מצא מערה יפה ואמר לסלאנה: "כאן יישן אהובך. תמיד תוכלי להיות לצידו ולראותו, לנצח. אך הוא יישן, יישן שנת נצחים." סלאנה הבינה את משמעות הדבר, ומאז היא מבקרת בכל לילה את אהובה הישן במערה, מאירה באור הירח את פניו היפות, אוהבת ומלטפת אותו." בברכת אור ואהבה לכולנו.

perhay

New member
אהבתי מאוד! ../images/Emo140.gif

יש לי רק השגה בנוגע לסוף כי לפי הבנתי, המיתוס הזה אמור להסביר למה הירח נעלם במשך כמה ימים בחודש ובסוף של הגרסה שלך, סלנה מבקרת בכל לילה את אהובה. חן, חן לך שהרמת את הכפפה, וטוב לראות אותך בפורום לאחר כל כך הרבה זמן!

בינקיס

New member
הי פרהיי!

כיף להתכתב אתך שוב. חיפשתי בכתובים מסר זהה לזה שאת מדברת עליו, ולא מצאתי. כנראה שהגירסא שלך מביאה עוד פרט חשוב (שהרי בירח אנו עוסקים כאן), שנעלם מן הגירסאות שאני קראתי. כדרכם של מיתוסים, הם מסבירים לעיתים ומכילים כמה נושאים. כך למשל, מובא הסיפור הזה מעמדתו של הנער אנדימיון: כנראה מלך, צייד או רועה, שהיה יפה תואר, ופחד מפני הזקנה. לילה אחד שכב במערה, באה אלת הירח סלנה וכסתה אותו בנשיקות פיה. יש אומרים שבכך הטילה עליו תרדמת-כישוף כדי שיהיה תמיד זמין לנשיקותיה, ויש אומרים שזאוס עצמו נעתר לבקשתו, והרדים אותו כדי שלא יזדקן, וכך הוא נותר ישן לנצח וצעיר לנצח. (מסר אחר נוסף מקופל במיתוס). בכל אופן, תודה על הברכות לשובי. אני כל הזמן כאן, קוראת, אבל אני ממש שמחה על התייחסותך להשתתפות שלי, זה אחד הדברים שמעודדים אותי להשתתף!

בינקיס

New member
פנים רבות לאהבה.

את מעלה כאן שאלה ע-נ-ק-י-ת! אני מאמינה שיש גם כזאת. טוב? רע? למי? שאלה...

למעלה