אלרון מדווחת Q3

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

dw

Well-known member
מנהל
הודות לאקזיט קרטיהיל הם יחלקו בקרוב דיבידנד נאה של 35M$ (לשימחת אמא דסק"ש, בה האגחים עלו לחד ספרתי גבוה וזקוקה לדיבידנד מהבת, אם כי העיקר שם זה אקזיט בסלקום)
אלרון - דוח רבעון 3 לשנת 2022 | מאיה – הבורסה (tase.co.il)
מצגת
אלרון - מצגת משקיעים-נובמבר 2022 | מאיה – הבורסה (tase.co.il)

לשיטתם הם נסחרים קרוב לחצי מה nav (אם כי הוא מבוסס על שווי סטארט אפים) - ש"ש 150M$ למול 300M$
ככל שעוד סטארט אפים יצליחו (קרטיהיל הצליח, בריינסגייט נכשל) כך השווי עשוי לעלות.

מחזיק ולא ממליץ

dw

Well-known member
מנהל
שימו לב שמדובר בדיבידנד בגובה חמישית משווי החברה. חמישית!
כנראה ככה זה כשאמא דסק"ש רעבה לדיבידנדים.
מבחינת האמא אפשרי גם אקזיט בנכס לא סינרגטי אלרון, כתחליף לאקזיט סלקום.
צחי, זלקינד ורמי נכנסו לדסק"ש בגלל הנדלן של נכסים ובניין, ולכן אם תגיע הצעת רכש במחיר מכובד לנכס אלרון? אהלן וסהלן.
גם אני מוכן להצביע כן במחיר דומה ל nav, שזה כפול מהיום.
בחצי מחיר של היום? לא בוער לי שום דבר, ובינתיים מפנקים אותי עם חמישית מהפוזיציה חוזרת הביתה כמזומן.

dw

Well-known member
מנהל
בעל הבית דסק"ש ביצע כמה פעולות לאחרונה כדי לייצר מקורות לתשלום האגחים (1.2B) לשנה הקרובה (יש 700 מזומן בסולו):
1. מכרו 10% מסלקום תמורת 300 מלש"ח
מה עומד מאחורי הפצת מניות סלקום ע"י דסק"ש ב-300 מיליון שקל - גלובס (globes.co.il)
2. מכרו את אפסילון לפניקס, תמורת 90 מלשח
העסקה נחתמה: אקסלנס רכשה את בית ההשקעות אפסילון | כלכליסט (calcalist.co.il)
3. וכעת תקבל עוד כ 60 מלשח דיבידנד, מתוך 100 שיחולקו ע"י אלרון

דסק"ש מצגת Q2
דיסקונט השקעות - מצגת לשוק ההון - רבעון שני 2022 | מאיה – הבורסה (tase.co.il)

האגחים של דסק"ש מדורגים BBB ומציעים תשואה באזור ה 8%.

הם צריכים לפרסם Q3 תוך שבועיים.

dw

Well-known member
מנהל
לא יודע, מעבר לסנטימנט שלילי של השוק כלפי סטארט אפים באופן כללי עם עליית הריבית, שתקשה עליהם לגייס אקוויטי חדש.
בנישה הזו של סטארט אפים והון סיכון ישראלי אלרון הם קנדידט איכותי לא רע.

לשם השוואה, סטארט אפ בשם פליינג ספארק מבקש לאשר הנפקה פרטית בימים אלה בדיסקאונט של... 50% על מחיר השוק (אחרי שנכשלו להנפיק לפני חודשיים).
הנייר ב 4 שקל ומבקשים לבצע הנפקה לפי... 2 שקל, כלומר השוק אכזרי היום וכדי שהמשקיעים יסכימו לשים כסף חדש הם שוחטים את בעלי המניות הקיימים.

אני שם לב לזה גם באלמדה, שירדה לשווי מגוחך של... 20 מלש"ח, שזה פחות מהמזומן שיש להם, ואת כל האחזקות בסטארט אפים מקבלים בחינם (וגם את שווי השלד הבורסאי אם יחליטו לפרק אותה, למכור בפרוטות את הסטארט אפים, לחלק את המזומן + השלד). למה? ככה. שוק פשוט אכזרי |ערפד|
לקרוא לזה דם ברחובות? יכול להיות :unsure:
גם אלקטריאון יורדת ויורדת.
לדעתי בתמחורים הללו יש היגיון להחזיק בתיק קצת הון סיכון בתמחורי סוף עונה, כאשר אם בהמשך הסנטימנט ישתנה יהיה אפסייד משמעותי אבל... לך תדע. אולי השוק ימשיך לרדת ולרדת.

dw

Well-known member
מנהל
הייתי ביום רביעי באסיפה השנתית של אלרון.
ירון המנכ"ל אמר לי במפורש לצפות ש 2023 תהיה שנה קשה בהון סיכון אולם שיש גם יתרונות כי אין יותר ספאקים המתחרים מולם על עסקאות לפי שוויים מופרכים.
הם מקווים שביובנטוס תוכל להשלים את רכישת קרטיהיל. ביובנטוס מאד רוצים כי זו טכנולוגיה מצוינת שחשובה להם מאד ואף מתחילים לבצע ניתוחים בפועל. השאלה אם יצליחו לשלם. במקרה שלא אז אלרון תקבל בחזרה את מניות קרטיהיל אבל המזומן שכבר קיבלנו נשאר שלנו (וכבר חולק כדיבידנד). לא רע.
לאלרון, גם אחרי חלוקת הדיבידנד, יש קופת מזומנים נאה, כך שיכולים להמשיך לעבוד כרגיל:
אלרון וונצ'רס משקיעה בפתרון אבטחת Web3 של חברת CyVers | Israel Defense

למחרת ביקרתי באסיפה השנתית של אלמדה (שותפות מו"פ, שגם כן משקיעה במיכשור רפואי), ושוחחתי עם אמיר השותף הבוחן השקעות.
גם הוא מכיר מצוין את קרטיהיל, מהתקופה שבה עבד בקרן אקסלמד הפרטית, שגם לה יש נתח בקריטיהיל, וגם לדבריו זו טכנולוגיה מצוינת וגם הם מקווים שהעיסקה תושלם.
Accelmed | Portfolio

אקזיט לקרטיהיל הישראלית: הדרך שעשה היזם והמרוויחות מהמכירה - גלובס (globes.co.il)

dw

Well-known member
מנהל
מתקרבים לתשלום השני של ביובנטוס על קרטיהיל (צריכה לשלם הפעם 50M$, מתוכם אלרון תקבל 13.5M$)
התהייה היא האם ביובנטוס תשלם או שלוקחים בחזרה את החברה? (ואז ביובנטוס מאבדת את מה שכבר שילמה).
נקווה שיצליחו לשלם |הלוואי|

אלרון - הושלמה אבן דרך להקדמת התשלום הקרוב בהסכם למכירת קרטיהל | מאיה – הבורסה (tase.co.il)

dw

Well-known member
מנהל
אלרון מדווחת על עידכון הסכם קרטיהיל
אלרון - חתמה כנציגת בעמ"נ הקודמים של קרטיהיל עם ביובנטוס על עדכון להסכם-המשך 14.2.23 | מאיה – הבורסה (tase.co.il)

במסגרת העידכון ביובנטוס מקבלת עוד 30 יום לשלם את הכסף. בינתיים המניות חוזרות לאלרון ושאר בעלי המניות. אם ביובנטוס ישלמו? תפדל, יקבלו את המניות בחזרה אבל אם לא? הלך להם הכסף וקרטיהיל שלנו.
בנוסף ביובנטוס משלמת עוד 10M$ מזומן קש מני מזומני, שנשארים אצלנו. ביובנטוס יכולה לקבל עוד חודש הארכה ואז תצטרך לשלם לנו עוד 10M$ מזומן.

נאחל הרבה בהצלחה לביובנטוס ושהעיסקה תסגר לשביעות רצון כל הצדדים אבל אם לא? הנכס חוזר אלינו והמזומן נשאר אצלנו.

Reem88

Well-known member

מצגת משקיעים-מאי 2023​

אם כבר סטארטפים אז אלרון היא אופציה מעניינת.

למעלה