אלרגיות??

לילך87

New member
אלרגיות??

יש לנו גולדן מעורב עם לברדור , כלב גדול שמח פרווה בהירה. ביולי יהיה בן שנתיים. מאז שעברנו דירה בדיוק לפני שנה וחודש התחילו לו "אלרגיות" שטופלו ע"י הוטרינרית שלו ב- צפורל כשהיה צריך וכל הזמן בפרדינזון 5 מ' (כדור) שלטענתה היא לא יודעת איך זה משפיעה כי הוא כלב גדול והמינון קטן יחסית . זה דיי עזר אבל פה ושם הופיעו פצעים על העור והבעיה לא נפתרה. האלרגיות מופיעות באזור הרגליים האחוריות למטה וליד אברי המין וכיום הוא גם מלקק עד זוב דם !!!! את הזנב וסביבתו . ניסינו גם להפסיק לרחוץ את הריצפה עם נוזלים מיוחדים שטפנו רק עם מים לזמן ממושך ולא עזר. בהמלצתה גם סיפרנו אותו בקיץ שעבר ובגלל הפרדינזון גדל לו השיער לאט מאוד ועם המון המון קרחות!! רק כשהפסקנו לתקופה את הפרדינזון השיער מיד צמח מהר ויפה. עשינו לו בדיקות דם לאלרגיה שנשלחו לארה"ב והתשובה שחזרה אלרגי ל: ביצים , חלב , בשר, חתולים וסוג מסוים של דשא שאנחנו לא יודעים מהו, לכן אנחנו כמעט ולא מסתובבים איתו בדשא. אחרי שדיי התייאשנו פנינו לרופאים מומחים בבית דגן שקבעו שהוא אלרגי לפרעושים ומספיק פרעוש אחד קטן שיעלה ויירד זה עושה לו בלאגן לכן הוא קיבל 6 שבועות צפוויט 750 מ' 3 פעמים ביום וקיבלנו הוראה להפחית את הפרדינזון בהדרגה וקנינו אוכל מיוחד שעלה 500 ש"ח. זה עזר ונהיה לו יפה מאוד אבל ברגע שהפסקנו הכל חזר ובהכי גרוע שהיה איי פעם!!! יש לו ממש כמו כוויות ופצעים על כל האזור התחתון וגם התחיל מעכשיו ליקוק עד זוב דם באזור סביב הזנב והזנב מכיוון שהרופאה הייתה בחופש ולא היה לה מחליף סיימנו עם הטיפול שלה וזה מה שקרה ולכן התחלנו שוב פרדינזון אבל לוקח לו המון זמן לעבוד ,אז עוד לא רואים שיפור. במשך כל זמן האלרגיה נסענו לחו"ל לחודש והשארנו אותו אצל ההורים שזו הסביבה בה הוא בילה בחודשים הראשונים לחייו ללא אלרגיות בכלל חשבנו שאולי זו הסיבה (מעבר הדירה) אבל כלום לא השתנה. כיום הוא מסתובב כבר כ3 שבועות עם "אהיל" מסביב לראש וכשמגרד לו בוכה אנחנו מורידים לו קצת לפעמים והוא מלקק ומתנקה אבל מספיק שלאט נשים לב אליו 5 דק' כולו דם! יש לנו תינוק בבית ואני לא יכולה לגדל תינוק כשהכלב מסתובב עם דם כל היום ומורח על הריצפה. כואב לנו הלב עליו וכבר אין לנו כסף להשקיע בכלב אנחנו מאוד אוהבים אותו אבל אי אפשר להמשיך ככה . HELPPPPP

לילך87

New member
תוספת...

הוא גם מלקק את כפות הידיים במיוחד הקדמיות בפנים!! בהתחלה חשבנו שזה לניקיון מה שבד"כ לא אופייני לו (ברגליים) אבל זה היה ממש ורוד! בנוסף הוטרינרית שלו אמרה שגם האזניים שלו דיי ורודות יותר ממה שצריך. האוכל שהוא אוכל כבר תקופה ארוכה הוא היפואלרגני והוא אוהב אותו מאוד. תודה.

לא מקרה פשוט

אבל כמה דברים שחשוב לי להבין לפני הכל: 1. איך הוא מטופל כרגע לפרעושים? באיזה חומר, איזה תדירות, איזה מינון? 2. האם הוא מקבל מדי פעם תוספות מזון כלשהם? עצם משחק? מזון ביתי? כל דבר שעשוי להכנס לו לפה? 3. האם יצרתם שוב קשר עם ד"ר גילה צור בבית דגן?

לילך87

New member
ככה...

רוחצים אותו בהוראת הרופאה כל 3 שבועות ושמים אמפולה בהמלצת הרופאה (אדוונטיקס אם אני לא טועה) לא מקבל שום תוספת מזון לא חטיפים כבר ממזמן (בהוראת הרופאה) ואף פעם לא קיבל אוכל בייתי כלשהו, לא הרגלנו אותו כדי לדאוג לבריאותו. משחקים הוא מקבל אבל לא באופן קבוע ואם כן הם מגומי. הרופאה תהיה רק ביום א' ולא ציינתי את שמה כי בעלי לוקח את הכלב לשם כך שאין לי מושג מה שם הרופאה אבל אני בטוחה שאתה יודע. שאלתי עוד מישהו בשכונה שלנו שיש לו גולדן לא מעורב והוא אמר שזה מופיע אצלהם כל קיץ כמעט והם מורחים משחה של דרמ.... (משהו ) וזה דיי עוזר , אבל קשה לי להאמין שמשחה תעזור לכזו תופעה מאסיבית אשמח לכל פיסת מידע, תודה

באסה

נשמע שאתם עושים כל מה שאפשר, מה שמשאיר אלרגיה מסוג Atopy כאופציה הכי סבירה. לזה הטיפול הוא לרוב תרופתי לכל החיים - סטרואידים עם או בלי אנטיהיסטמינים. לפעמים אפשר לעשות תהליך של זריקות להורדת התגובה האלרגית - זה לא זול ומאד ממושך אבל יכול לתת תוצאות טובות. אני מקוה שתפגשו אותה ביום א ודברים יסתדרו.

לילך87

New member
אוייי

עכשיו אני רואה שיש לו גם דם סביב העין ואין לי מושג אם זה כתוצאה של גרד סתם או שיש לו גם שם פצעים, אגב הוטרינרית שלו נתנה לנו לנסות אנטיהיסטמינים לפני שבועיים למשך שבוע ולא עזר. היא כן המליצה על זריקות שמייצרים בחו"ל לפי תוצאות בדיקות האלרגיה שלו ואמרה שזה עולה כ-1000 ש"ח ולכלב אחד שהיא עשתה זה הצליח. אני ממש בלחץ על העין

למעלה