אלרגיה

רעות 1965

New member
אלרגיה

שלום, בני, עוד מעט בן 10, סובל מטוראט. בבדיקות דם חוזרות ונשנות שעשה נמצא כי כנראה יש לו אלרגיה, והוא נשלח לרופא הבודק זאת. עדיין לא היגיע התאריך, אך רציתי לשאול- האם ידועה למישהו מכם אלרגיה המאפיינת ילדים בעלי תסמונת טוראט? האם ילדי טוראט רגישים יותר למאכלים מסויימים? האם הם רגישים יותר לבע"ח (כלב/חתול)? במידה ויש לו אלרגיה, היא באה לידי ביטוי רק בהתעטשויות רצופות (אפילו 4 או 5), אך לא בתדירות גבוהה... תודה.

ישנה דלקת עור ששמה ../images/Emo26.gif

"אטופיק דרמטיטיס" , ששייכת לקבוצת המחלות האטופיות , דהיינו צורה של אלרגיה. ישנם טוראטניקים רבים שסובלים גם מה"אטופיק". זהו קישור סטאטיסטי בלבד. לא יודעת עד כמה בדקו זאת לעומק. זה מה שאני יודעת , בכל אופן.

חגית35

New member
זה מתקשר לתיאוריית הכשל החיסוני

מחלות אוטואימוניות רבות (מחלות של המערכת החיסונית- כגון מחלות ראומטיות שונות- כוריאה, שגרון- דלקת מפרקים. זאבת, אלרגיות, אטופיק דרמטיטיס זו אלרגיה של העור אבל יש אלרגיות רבות שלא נראות בעור- למשל בדרכי הנשימה ועוד) ו/או מזהמים סביבתיים אשר מטרידים את הגוף ויכולת ההתגוננות שלו כגון: חיידקים ("ידידנו" הסטרפטוקוק A וכל סינדרום פנדה המפורסם שנכתב עליו רבות פה פרזיטים שונים וחיידקים שונים- קולי- בדרכי העיכול או מערכת המין , קנדידה- פטרייה בדרכי הנשימה והעיכול והמין מתכות רעילות כגון כספית וקדמיום חומרים משמרים אשר מכילים החיסונים כגון תימרוזל- ראה את העלייה החדה במספרי האוטיסטים בעשורים האחרונים- גם נושא שנוי במחלקות ויש על זה ים של תיאוריות) מזהמים שונים המצויים בסביבה- באויר- למשל חומרי הדברה וכימיקלים, במים... ובכל מקום. חומרים מלאכותיים במזון- משמרים, צבעי מאכל. למעשה התיאוריה גורסת שיש טריגר הגורם להתפרצות או החרפה של מחלות בספקטרום הנוירו פסיכיאטרי ואומרת שהאלרגיה או הסממן המדובר הוא הטריגר (לפי השערות מדעיות מסויימות שלא כל הקהילה תומכת בהן) ולא רק לגבי טוראט אלא לגבי כל הספקטרום הנוירו פסיכיאטרי. ז"א שיש פה אולי ביצה ותרנגולת. לא תמיד אגב המצב הפיך. אחרי שנחשפת לזה אולי זה בלתי הפיך (כמו למשל ב-PANDAS SYNDROME ). ויש טענות שהימנעות מאותו גורם אלרגיה (אלרגן) תפחית את הסממנים או תעלימם כמו למשל אצלינו בטוראט- את הטיקים או היפראקטיביות או התקפי הזעם או האוסידי. יש גם טענה ששימוש בנוגדי חימצון (אנטי אוקסידנטים) או שיטות לטיהור הגוף מרעלים (דה-טוקסיפיקציה) יכולות להועיל. לעצם העניים אוכל רק לאמר לך, שאטופיק דרמטיטיס רואה שיפור רב עד מאוד מנטילת חומצות שומן חיוניות- בראש וראשונה אומגה 3 עם דגש על שתי חומצות השומן EPA+DHA ולא רק אומגה 3 למרות שאני ממליצה עד מאוד, אלא דוקא במקרה של האלרגיה הספציפית הזו, ידוע שגם אומגה 6 היינו חומצת השומן הגמא לינולאנית- GLA משפרת עד מאוד את מצב העור ומחליקה אותו. ידועים לי מקרים אישיים ודיווחים מהספרות המקצועית לגיב חומצות שומן ויעילותן במקרי אטופיק דרמטיטיס. האם האלרגיה מחריפה את התסמינים (כמו טיקים או היפראקטיביות

שביק

New member
שלום רעות, ידוע הקשר בין אלרגיות

מסוימות וטוראט. אינני כמה מחקרים נעשו, אך אני יודעת מהעובדות בשטח שככה זה. במקרים רבים, כאשר פונים אלי הורים בשאלות לגבי טוראט, אני שואלת אם ידוע להורה על אלרגיה או רגישות מסוימת של הלוקה. ברוב המקרים אני מקבלת תשובה חיובית, בתוספת שאלה: "מאיפה את יודעת?" כלומר אני לא יודעת, אני פשוט לא מתפלאה לקבל תשובה חיובית או לחילופין - "אינני יודעת לא בדקתי". בין האלרגיות הידועות זה ה"האטופיק דרמטיטיס" והצליאק. (רגישות לגלוטן)

חגית35

New member
וכדאי לבצע בדיקה סרולוגית

מקיפה וללכת לאלרגולוג מומחה וגם לנוירולוג - לעתים במיוחד לאור מה שהסברתי בתשובתי לעיל, הבעיה הנוירולוגית מוחרפת עקב אלרגיה שדוקא הנוירולוגים מתמצאים בזה יותר מאלרגולוגים או שבמקביל. הקשר בין בעיות נוירולוגיות ואלרגיות הוא מאוד הדוק. לא יודעת מי הסיבה בהכרח רק שזה הולך מאוד ביחד. כנ"ל לא רק לגבי טוראט כפי שציינתי - אלא לגבי הפרעות נוירו פסיכיאטריות רבות.

violet10

New member
אלרגיות

שלום למי שלא מזהה החלפתי שם משתמש מ NAOMIDO לרעות בני הטורטניק בן 15 וסובל בנוסף לטוראט מאלרגיות הבדיקות הצביעו על אלרגיות לדשא איזה שהוא עשב ואבק קרדית הבית. אנחנו גרים באיזור כפרי ומאוד קשה להמנע מגורמים אלו. הוא אינו לוקח טיפול קבוע אך אם יש התקף אלרגי המתבטא בנזלת עיניים דומעות ו...החרפת הטוראט הרי ידוע שסף הגירוי נמוך אצלהם, במקרה כזה הוא מוכל לקבל טיפול אנטי אלרגי העוזר מאוד. לכן אני מאוד ממליצה לגשת למרפאה אלרגית לאיבחון בהצלחה נעמי

למעלה