אלרגיה?

רקשאלה4

New member
אלרגיה?

לתינוק שלי, בן חודשיים וחצי שיונק בלבד, יש יציאות רבות שיש בהן נקודות של דם טרי. רופאים אמרו לנו שאו שזאת פיסורה שכל פעם נפתחת (בבדיקה ראו משהו גבולי) או שזאת אלרגיה (תרביות יצאו תקינות עד כה). הורדתי את מוצרי החלב שאני צורכת, ועדיין יש יציאות עם דם. האם להוריד עוד מוצרי מזון אלרגניים (טחינה, שקדים, אגוזים...) מהתפריט שלי או שאם זו היתה אלרגיה היו אמורות להיות תופעות נוספות (עד כה - עלה יפה במשקל)? ובכלל - איך מבדילים בין דם של פיסורה לדם של אלרגיה? תודה!

אלרגיה

נקודות של דם בצואה יכולות להעיד על פצע קטנטן באיזור פי הטבעת, או אלרגיה. כדי לשלול אלרגיה, אפשר להוריד מוצרי חלב פרה (אותם כבר הורדת), מוצרי סוייה וטחינה. אם אכן זו אלרגיה, יתכן ותראי שינוי רק אחרי שבוע עד 10 ימים מהפסקת המוצר. בדר"כ אם הדימום קל, אין לכך משמעות רצינית. אולם, אם התופעה לא חולפת, רצוי ואף כדאי לפנות לייעוץ מקיף בנושא.

תשובה..

אם אכן קיימת אלרגיה ואת מורידה את הגורמים האפשריים: מוצרי חלב, סוייה, טחינה, אגוזים, סביר להניח שהתופעה תחלוף אחרי 7-10 ימים. במידה ואכן מדובר בפצע/פיסורה באיזור פי הטבעת, שינוי התזונה לא יעזור ואז רצוי להתייעץ, האם יש צורך בטיפול, או לתת לתופעה לחלוף מאליה.

למעלה