אלרגיה לפרופיל

אלרגיה לפרופיל ../images/Emo53.gif

ד"ר שלום אחרי כמה חודשים של טיפול בפרופיל, בדיקות הדם כבר מראות על איזון.. ולפני שבוע התחילה לי אלרגיה נוראית בפנים, בקרקפת ובצוואר ! אחרי ביקור בחדר מיון טילפנתי לפי הורראות האחות לאנדוקרינולוג שמטפל בי לשאול מה לעשות. הוא אמר שאפסיק את לקיחת הפרופיל ואפגש איתו בתאריך שנקבע מראש שהוא עוד שבועיים. ושאלתי היא: מה עושים במקרה של אלרגיה לפרופיל? האחות אמרה לי שזה שכיח האלרגיה לפרופיל ..אז מה נהוג לעשות? והאם יש סיכוי שבשבועיים עד הפגישה עם הרופא אז תחזורנה לי כל התופעות הנוראות שהיו קודם?

אלרגיה לפרופיל

שלום רויטל, אלרגיה לפרופיל היא באמת התופעה השכיחה ביותר שנצפית עם התכשיר הזה. זה בד"כ קורה די מוקדם אבל זה שזה הויע לאחר מספר חודשים אינו שולל את האפשרות כי מדובר באלרגיה לפרופיל. לרוב אין הכרח להפסיק טיפול כשזה קורה. נותנים במקביל טפול אנטי היסטמיני ולרוב זה מסתדר תוך כמה ימים ואפשר להמשיך בפרופיל בלבד. כמו כן, אם זה לא מסתדר אפשר בהחלט לנסות את התכישר השניה המרפקטיזול. יש לי לא מעט פציינטים שהיו אלרגים לאחד ולא לשני אז שווה לנסות. בכל מקרה אם לא ילך בשום דרך אחרת, נותרו האופציות של הטיפול ביוד רדיואקטיבי ואם זה לא ניתן, ניתוח.

לא נותנים צאנס לאיזון טבעי?

למשל כניסה להריון לא תוכל לאזן את הבלוטה? הרי אני בת 36 ללא ילדים.. אז לא נותנים צאנס לבלוטה לפני שכורתים אותה?

איזון טבעי???

שלום רויטל, נכון הוא שבמהלך ההריון נשים עם Grave's לעיתים קרובות נכנסות לרמיסיה וניתן להפחית או אף להפסיק טיפול תרופתי. אבל לא הייתי מציעה לך להכנס להריון כשאת עם פעילות יתרמשמעותית ולחכות שהרמיסיה תקרה. חוץ מזה, לפני שמגיעים לניתוח יש כמה אופציות, דלגת עליהן כאילו הן לא באות בחשבון. מה עם טיפול אנטי היסטמיני? מה עם החלפת הפרופיל למרקפטיזול. אגב, בניגוד לחששות ההיסטוריים, ניתן בהחלט לקחת מרקפטיזול בהריון. אז למה לחשוב על ניתוח כבר בשלב הזה?

למעלה