אלרגיה למנגו

zipipeer

New member
אלרגיה למנגו

האם ידוע לכם על אלרגיה לחומר הנוזלי המופרש בזמן קטיפת הפרי שגורם למשהו דומה לכוויות?

noyron

New member
אלרגיה

כן,לפני כמה שנים לאחר טיול ברמה באזור מלא מים ועצי תאנה הופיעו לי שלפוחיות ברגלים ורופא עור שאל אותי אם התעסקתי עם מנגו או תאנים כך שיכול להיות שזה מה שקרא לך

white orchid

New member
עד כמה שאני יודעת

לעץ התאנה יש חלב שבהחלט עשוי לגרום למעין כוויות במגע עם העור. מנגו לצערי לא קטפתי עוד (למרות שקניתי כבר שני עצים- האחר נפטר בטרם עת והשני נגנב!) אבל מאוד יכול להיות שגם לו יש חלב או שרף שגורמים לגירוי בעור- ולרגישים גם יותר מרק גירוי... העיקר-החלמה מהירה שתהיה!

zipipeer

New member
כבר חשבתי שאני מדמיינת

אצלי זה הופיע בכתף כנראה שהמיץ התיז עלי כאשר קטפתי את הפרי. אגב קטיף האם יש לחכות עד שהפרי יבשיל על העץ או כמו אבוקדו יש לקטוף קודם ולתת לו להבשיל. הכי נורא זה שאני בכלל לא אוהבת מנגו.

white orchid

New member
אנצל את הקישור לשאול

האם מנגו שנבט מגלעין ידרוש הרכבה בהמשך? כי אני כבר מתייאשת מלקנות ולהתאכזב- מה גם שהעצים יקרים (80-100 ש"ח), אז אם הנבטתי גלעין יש לי סיכוי לקבל פירות בשנים הקרובות? הפרי שהנבטתי הוא מסוג מאיה- הסוג המתוק והטעים ביותר לטעמי... נ.ב ממליצה למרוח אלוורה על הגירוי... אלוורה לא יכול להזיק...

נצר1

New member
../images/Emo124.gifלא אלרגיה - טרפנטין!!!!!!!!

תקשיבו טוב, כי אם יש משהו שמשפחתי מבינה בו זה מנגו!!!!! כאשר קוטפים את פרי המנגו צריך להיזהר מהשרף מכיוון שממנו עושים טרפנטין!!!! מה שיש לך על הכתף מהשפריץ זאת כווית טרפנטין!!!!!!! צריך מאד להיזהר כשקוטפים ולהגן על העיניים. מעבר לזה שאלת מתי קוטפים: מנגו קוטפים כאשר בחיבור של הפרי עם הענף נהייה לפרי טוסיק
ככה קוראים לזה אצלנו במשפחה (הפרי טופח משני צידי הצ'ופצ'יק ונהיה באמצע חריץ
אז, ובדיוק אז!!, המנגו בשל ונוטף מתיקות!! אי אפשר לטעות!!! היו לנו מטעי מנגו על פני 9 דונם ולצערי לפני 4 שנים הם נכרתו
עכשיו נשאר לנו עץ בודד לזכרון המטע שהיה

bel011

New member
נצר,הנטייה שלי להסטוריה משפחתית

לא עוזבת אותי...אז תגידי...למה נעקרו המטעים?ענייני רווחיות או סיבה אישית? באיזה איזור? בטח כואב הלב על אוצר כזה...האם נפרדתם גם מהאדמה?

צפנתי

New member
כן בהחלט!

גם לי יש בעיות עם הקליפה ועם מנגו לא כ"כ בשל. עדיין לא מוותרת על התענוג!!! (ותאמינו או לא, בנזוגי זולל את הקליפות) עוד פירות מועדים לפורענות: תאנים: ביחוד העלים במגע אקראי בטיולים. אפרסקים: הקליפה עושה בעיות לאנשים שחייבים לתת למישהו אחר לקלף עבורם ולשטוף את הפרי לאחר הקילוף.

white orchid

New member
קפיץ קפוץ

בשביל השאלה שלי דרך אגב- בשנים שהמנגו בארץ עוד היה יקר להחריד היו הורי עושים מהקליפות ריבה טעימה מאוד- רק כדי להתענג עוד קצת על הטעם גן עדן הזה...

ruven46

New member
צריבה/כוויה מ'חלב' תאנה....

אכן שרף התאנה החלבי חזק ומרוכז מאוד. משמש לצריבה של "פלולות" על פני העור. חשוב להיזהר ולמרוח רק את ה'פלולה' בלבד, כי כאמור זה גורם לכוויה כמו חלבלובים. מדי פעם, נערכת התארגנות בסביבה שלנו של מאות אנשים, נשים וילדים לאיסוף שרף התאנה לצורך הפקת תכשיר לטיפול בסוג מסויים של סרטן . לגבי האפרסק, האלרגייה היא לשערות שעל הקליפה. גורם לאנשים שיש להם מערכת חיסון רגישה, לגירויים בעור, התנפחות של הלשון וחלל הפה, לפעמים די מסוכן עם תופעות של 'סירפדת'. לצורך זה פותחה הנקטרינה, עם קליפה חלקה, כמו של שזיף. שטיפה תחת מים של האפרסק, או קילוף הקליפה, מונעת אי נעימות זו.

noyron

New member
איסוף תאנים

האם אתה מתכון לאיסוף תאנים באזור כדורי?

ruven46

New member
אם התכוונת אלי.....

אז התכוונתי ל'איסוף שרף התאנה' באזור 'חוטם הכרמל'

noyron

New member
תאנים

פעם אספנו שרף תאנים באזור כדורי חשבתי שלזה אתה מתכוון